Hollandalı ressam Van Gogh 'un nasıl hayatını kaybetti bir türlü çözülemiyordu. İngiliz sanat tarihi uzmanı Martin Bailey, Van Gogh ölüm sebebini yıllar sonra ortaya çıkardı. Van Gogh silahla oynayan iki çocuğun kurbanı olduğu tezini çürüten Bailey, intihar ettiğini destekleyen bulgular buldu. Doktor Paul - Ferdinand Gachet'nin günlüğünde "intihar eğilimi var" yazılı notlar bulundu. Yoksul bir hayat süren Van Gogh, ömrü boyunca yaptığı 900 eserden sadece birinin satıldığını görebilmişti. Bulunduğu çağda anlaşılmama sorunu akıl sağlığını bozmuştu.
Martin bailey :Vicent Van Gogh öldürülmedi, intihar etti! Sanata değer vermeyen bir toplumda sanatçı sanatını icra edebilir mi?
Bu adamın resimleri bir efsane. Ama adam yaşadığında sefelat içindeymiş. Öldükten ya da intihar ettikten sonra resimleri paha biçilmez olmuş. Ben ilk okuduğum da intihar etti diye okunuştum yanlış hatırlamıyorsam. Bunun abisi ya da kardeşi de resim yapıyoordu galiba. Ama bir daha okuyacağım hayatını
İntihar meyillisi olmakla intihar fiili aynı şey değil. Sanatçılar gerçek bir sanatçıdan bahsediyorum şaşaayı sever ve gidişleri de öyle olmalı diye düşünür. Van Gogh un intihar ettiğine inanmıyorum. Ne kadar zor hayatı olsa da hayatından vazgeçebileceği bana onun tarzı gibi gelmiyor.
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Martin bailey :Vicent Van Gogh öldürülmedi, intihar etti! Sanata değer vermeyen bir toplumda sanatçı sanatını icra edebilir mi?