İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman doğruyu görebilir.
Gerçeğin mayası gözle görülmez."
Küçük Prens unutmamak için tekrarladı:
"Gerçeğin mayası gözle görülmez."

"Kendini beğenmiş insanlar başkalarını kendine hayran sanır." En güzel alıntılardan bence. 7'den 70'e herkesin okuması gerekenlerden. Her insan kitaptan ayrı ayrı sonuçlar çıkartıyor kendine. Kitabı bir çok farklı bakış açısı ile okumak mümkün. Okumalı, okutturmalısınız.
İki ayrı çevirisini de okudum. Hatta birini yeğenime vermiştim.
Pardon yanlış yere yazmışım 😄
@Hukukcu_Adayi sorun değil.
Hatırlamak için okuyun. Bir zamanlar çocuk olduğunuzu, hayalleriniz olduğunu, mutluluğu... Ama çocuk kitabı okuduğunuzu düşünerek değil, o kelimelerin altında yatan anlamları özümseyerek okuyun.
Herkes okumalı. Şeker portakalını da herkes okumalı. Bunlar bazı çocukların anlayamayacağı kadar yoğun duygular ve anlamlar içeren kitaplar. Bence birden çok kez okunmalılar
yav şu kitabı herkes okusada rahatlasak artık. bıktım herkesin bu kitaptan bişeyler paylaşmasından
Cevap
7Cevap
Daha çok yetişkinlerin içindeki çocuğa hitap eden masaldır.
Hatta her insanın anlayabileceği türden değildir. Ama, herkes okumalı bence )))
Herkes okumalıdır. Gerçekten hayatın kıymetini, hayalleri hatırlamak için.
Kitapta kendimize hayat felsefesi yapabileceğimiz bir çok şey geçiyor.. Bence herkes okumalı
asla cocuk kıtabı degıl ve herkes okumalı.. buyuk kayıptır.. seker portakalıda mesela:)
Yetişkinler de bir zaman çocuktu ; fakat çok azı bunu hatırlar...
Hem çocuk hem yetişkin kitabı. Okumayanlar mutlaka okumalı. Okuyanlar bir kez daha okumalı :)
Büyük küçük herkesin okuması gereken bir şaheser. Cemal Süreya çevirisini tavsiye ederim. Hayata dair güzel dersler çıkarılabilecek bir kitaptır, altı tekrar tekrar çizilesi, bitince yeniden başlanasıdır.
Küçük prensesi 10 sene önce okumuştum o zaman kitaptan kimsenin haberi yok tabi. insana bambaşka duygular yaşatıyordu. bence tavsiye ederim.
Okumak için aldım bir tane bir kaç sayfa okudum üşengeçlikten hiç bişey yapamıyorum.
Herşeyden evvel Cemal Süreya Tomris Uyar yazıyor be 😍
Çocuk kitabı tabii :) Ama kesinlikle herkes okumalı
En çok büyükler okumalı
Herkes okumalı, hatta tekrar tekrar okumalı
Biraz okudum ama beğenmemiştim. :/
herkes okumalı.
Henüz okumadım. Çok karşıma çıkıyo
B diyorum 🌺
Çocuk kitabı
Herkes okumalı
Herkes okumalı
B dedim.