Kitap okumak kimileri için olmazsa olmazları arasında olarak yer edinse de, kimilerinin de zaman kaybı olduğunu düşündüğü için "olmasa da olur" ları arasında yer ediniyor. Siz gerekli olduğunu düşündüğünüz tarafta mı yoksa gereksiz olduğunu düşündüğünüz taraf mısınız? #BirTutamAşkk #Kitapokumak
Kitap okumanın gerekli/gereksiz olduğunu düşündüğünüz birkaç yönlerini yazabilir misiniz?
Tabi ki de gerekli, en basiti konuşurken bile daha etkili konuşur kitap okuyan insan. Doğru kelimeleri seçip düzgün cümleler kurar. Kendini daha iyi ifade eder, karşısındakini daha rahat anlar Bu basit bir örnek kültür, bilgi yöünden de +dır kitap okumak
Kitap okumanın "Gereksiz" olduğunu nasıl düşünürler anlayamadım. Kitap okumak huzurdur, sakinliktir, yalnızlıkta kaybolmamamızı sağlayan dost kapımızdır, kültürlü olup, ruhumuzun derinine inmeyi sağlayan en yakın arkadaşımızdır.
Gereksiz diye dusunen birisi ask romanindan bile bir sey ogrenemez. tabiki de her kitap okuyan kulturlu degil onemli olan surekli ayni turde kitaplar okunmamalidir. onun disinda hicbir kitap gereksiz degildir. sen olmasan bile baskasi icin anlamli olan hayatina yon veren kelimeler cumleler gecer.
Kurgu romanlarını hiç sevmem hayatın yaşayıpta öğrenilmesi gerektiğine inanırım... bu yüzden aşk, komedi, kişisel gelişim tarzı saçmalıklara inanmam benim hayatıma... DRAM VE NON-FİCTİON Tarzı yeni yetme yazarların dışında bilgi hazinesini geliştiricek kitaplaru tercih ederim...
kitap okumak gerekli ama artık çok saçma kitaplar satılıyor. Ergenler okuduğu kitaplar insanları kötü etkiliyor o kitaplar. yok kötü çocukmuş solucan mış Annemin gelini olur musun muş gerçekten saçma sapan hiçbir edebi değeri olmayan kitaplardır. O kitapları okumak zaman kaybıdır ama diğer kitaplar için bunu söyleyemem. Bende kitap okumayı seven bir insanım
Açıkçası herkes sevdiği şeylerle ilgili kitapları okursa bir eksi yönü olcağını düşünmüyorm. Yani kendini illa kişisel gelişim kitapları okıcam diye şartlandırmamak lazım mesela. Hangi konuyu seviyosan o tarzda kitaplar okursan, sevdiğin şeyi yaparsan da bir nevi ne güzel olur işte.
Kitap okumak güzel bişey ama bazen okurken sıkılıyorum :) Ben sadece yazın 40 derece güneşin altında sahilde güneşlenirken kitap okumanın gereksiz anlamsız bişey oldugunu düşünüyorum. Okudugunu ne kadar anlayabilir ki :D
Bir kitap baştan aşa fiyasko olabilir ama onun içinden küçük güzel bir mesaj verir almasını bilene gerekli, almak istemeyen için gereksiz. Hiç bir kitabın içi boş değildir... Önemli olan okumak değil anlamaktır...
Kitap okumak vazgeçilmezdir benim için tatlım. her kitapta ayrı bir dünyayı ayrı bir durumu yaşıyor insan, alemden aleme geziyor sanki, ruha iyi geliyor
Kitap okumak zaman kaybı değildir. Kitap okumayı gereklilik olarak görmek bence yanlış. Gereklilik olan her şey sıkıcıdır. Kitap okumak bir zevktir. Başka dünyaya açılan penceredir. Yeni bakış açısı kazandırır, hayal dünyanı geliştirir, ufkunu açar.
bence gereksiz. onun yerine hobilerle başlayıp sevdiğin alanlar üzerinde merak ede ede bazı şeyleri çözüp kendi kendine araştır, daha fazla keyif alırsın ortaya çıkacak şeylerden. hem zamanın ne zaman geçtiğini de anlamazsın.
Gerekli taraftayım.. En önemli etkisi kendini daha rahat ifade ediyordun. Konuşurken takılmıyorsun. M. ali birand gibi 'ııııı' lsrda takılam oranın düşük olur 😊
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Okudum okudum , bir faydasını görmedim. Kısaca gereksiz.
Şaka bir yana , okudugun kitap aşk kitapları ya da genç liseli kızların okuduğu tarzda kitaplarsa açıkça söyleyebilirim ki o kitapların en ufak bir yararı olmaz.
2
4 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bunu bir münazara için sorduysan einsteinin bir sözü var , "Belli bir yaştan sonra kitap okumak, zihni onun yaratıcı özelliklerinden saptırır. Çok kitap okuyup da, beyninin çok azını kullanan herhangi biri, düşünmenin tembel alışkanlıklarını edinir. Tıpkı vaktinin çoğunu tiyatroda geçirip, kendi hayatını yaşamaktansa, başkalarının hayatını yaşamaya özenen birisi gibi..." bunu kullanmanı tavsiye ederim. Bence çok haklı.
Kendini gelistirmen için sart.. Oku'manin gereksiz bir yani yok.. ama piyasada bir çok saçma bilgili kıtaplar mevcut oyuzden guzel ilgi alanini ve gerçek bilgileri iyice seçmek gerekir..
Ne okuduğuna bağlı popüler kültürü beslendiği kitaplar ise zaman kaybı. Ama seni bireysel ve toplumsal olarak geliştirecekse okumak en yararlı eylem ve terapidir
En İyi Cevaplar