Eve almak istiyorum ama astım hastalığımdan dolayı tüy dökmemeleri lazım. Tüy dökmeyen kedi cinsleri veya tüy dökmeyen köpek cinsleri var mı? Biliyor musunuz?tüy dökmeyen kedi cinsi
Maalesef birçok insanı hayvan sahiplenirken vazgeçiren şey tüy dökme dertleridir. Eğer bu insanlardan biriyseniz tüy dökmeyen kedi ırkları da, köpek ırkları da var. Hemen bunlardan bahsetmek istiyorum.
Tüy dökmeyen kedi cinsleri
- Cornish Rex cinsi
tüy dökmeyen kedi cinsi
Cornish Rex cinsinin tüyleri çok kısa ve kıvırcıktır. Birçok kedi cinsi gibi zaman zaman tüy dökecek olsa bile, tüyler düğüm düğüm olarak üstünde kalır. Eğer bu cins kedinizin tüylerini sık sık tararsanız tüy bile dökmez.
- Sibirya cinsi
tüy dökmeyen kedi türleri
Sibirya cinsi kedilerin çok fazla tüyü olmasına rağmen gittiği yerlere tüy dökmez. Kürkü yağlı olduğu için vücuduna bağlı kalır ve her tarafa dökülmez.
- Tonkinese cinsi
tuy dokmeyen kedi
Tonkinese cinsi kediyi gördüğünü zaman tüy dökmediğine asla inanmazsınız ama evet, bu cins kediler tüy dökmezler.
- Devon Rex cinsi
tüy dökmeyen kediler
Tüy dökme eğiliminde hiç bulunmazlar, hafiflerdir.
- Sphynx cinsi
en az tüy döken kedi
Vücudunda tek bir tüy bile yoktur, o yüzden tüy dökme ihtimali de asla yoktur. Ayrıca fazlasıyla şefkatli kedilerdir.
Tüy dökmeyen köpek cinsleri
tüy dökmeyen köpek türleri
Papillon
Bu cins en az tüy döken köpek cinslerinden birisidir. Ayrıca kokusuz bir türdür. Çok zeki olduklarını da söylemeden geçemeyeceğim.
Malta Teriyeri
Tüy dökmezler. Ayrıca yüksek enerjileri ve arkadaş canlısı olmalarından dolayı çok sevilirler.
Shih-tzu
Tüy dökmeyen köpek cinsleri denildiği zaman ilk akıla gelen cinstir ama tüylerine bakım yapmak önemlidir.
Poodle
Kıvırcık tüylere sahiplerdir ve yoğun tüylerinden dolayı çok tüy döktükleri sanılır ama son derece temiz canlılardır.
Bedlington Terrier
Tüy dökmeyen köpek cinsleri arasında yer alırlar. Oldukça enerjik ve hareketli bir yapıya sahiplerdir.
Yorkshire Terrier
Hem küçük köpek, hem de tüy dökmeyen köpek cinsleri arasında yer alırlar. Ayrıca çok inatçı ve cesur bir yapıya sahipler.
Hayır hepsinin tüy dökme mevsimi var o zaman dökerler ama az dökmesini istiyorsan kısa tüylü kedileri tercih edeceksin siyam kedisi gibi..tüy dökme mevsimi gelincede tıraş edersin
En İyi Cevaplar