Ülkeme, Vatanima asigim ❤
Vatanim icinn herseyimi veririm
Nefret ediyorum cünkü
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben yüksek puan aldığım halde ailem yüzünden meslek lisesinde okudum, gerçekten berbat, insanlık dışı bir yer şartlar olarak. Neyse ki kurtuldum şu an. Eğitim sistemi 0 , Adalet 0 , Torpil 100 , Din & Cahillik 90
ülkeyi seviyom da duygusal olan kızlarını daha çok seviyom
Ülkemi seviyorum ama gelecek göremiyorum daha da batırıyorlar
Aşığım
Cevap
14Cevap
Vatanım için anamı babamı feda ederim bırak kendimi
bu kadar canım nasıl böyle bir coğrafyada biikmiş? Tecavüzcüsü var sapığı var abazanı var hırsızı var. Bir de hepsi Allah Allah diye bağırır.
dediklerin heryerde var zaten
örnekleri alalım lütfen
Almanya, Avusturya
çocuk tecavüzcüleri sokakta geziyor mu? Özgecan olayı oldu mu? İnsanlar bu kadar küfrediyor mu? Bu kadar yalan düzenbaz var mı?
hepsi var
ben neden bilmiyorum?
cünkü hic bir fikrin yok
emin olabilirsin Avrupa başkentlerini avcumun içi gibi bilirim.
ben de cok cok iyi biliyorum ama sanirim sen sadece iyi yönlerini biliyorsun
sn bu ülkeleri ne kadar iyi biliyorsun?
cok iyi biliyorum yurt disinda dogdum 15 yasina kadar orda yasadim simdilerde de sürekli gidiyorum ve ailem de orda ve sürekli oranin gündemini takip ederim
yaklaşık 5 yıldır Avrupa'da pilotum. Bir senedir de kaptan pilotum. 5 yıldır ülkeme gidemedim. Merak etme gerçekten iyi biliyorum.
👍👍👍👍👍👍
Ülkeyi seviyorum da, içinde yaşayanların büyük çoğunluğunu sevmiyorum.
Sevmeyen defolup gidebilir.
katiliyorum
başka ülkede yaşamak istiyorum. 2 şıkkıda işaretlemedim çünkü nefret etme gibi birşey olamaz. Türkiye konum vs olarak süper yer fakat işleyisi, toplumu işin içine girince hergün dua ediyorum yurt dışında yaşayabilmek için.
sana sunu söyliyim tabiki senin kararin da ben de yurt disinda yasadim 14 yil Şu an cok sükür ülkemdeyim adim gibi eminim ki yurt disinda ayni Türkiye deki gibi rahat edemezssin bir kere asla disaradan göründügü gibi degil disarisi eger arada tatilerde falan da gidiyorsan tatillerdeki gibi degil yurt disi
1-2 defa gitmişliğim var. Biraz daha açarsan iyi olur. Bence tek kötü yanı sıkıcı olması. Türkiye kadar hareketli değil. Fakat bunun yanında bir ton avantajı var. Yeşil alanların çokluğu, yerlerin temizliği, gençlerin gelecek kaygısı olmaması, işsizlik sorunu olmaması, özellikle avrupada fakirliğin bile yok denicek seviyede olması, vatandaşın can güvenliğinin önemli olması, adaletin bizdeki gibi keyfi işlememesi, eğitim sisteminin bizden 20 yıl ilerde olması, asgari maaşların bile yüksek olması, Huzurlu olmaları.. gibi şeyler dikkatimi çekti.
yazdiklarinin birazi dogru, genc nüfusunu nerdeyse yarisi okumuyor cogu baska alemlerde, issizlik sorunu cok fazla var sana yemin ediyorum o kadar issiz insan var ki inanamassin bide gencler okumadadigi icin bu sayi ikiye katlaniyor, vatandas olan yabancilara irkcilik yapilmasi, adaletsizlik de oluyor, yani aslinda pek de huzulu bir yer degil ve zaten sen oraya gittiginde cok asiri zorlanirsin cünkü henüz bir iki defa gittmissin ordan yasaman zor olur
işsizlik çok yüksek oranda demişsin ya, hangi ülkeden bahsediyorsun. Mahlesef ırkçılık sorunu var Almanyada.
Avusturya, Almaya, Hollanda, Fransa...
Almanyada işsizlik oranı %4 fakat ülke işsizlere bile Türkiyedeki asgari ücretli işçiden daha iyi koşullar sunuyor. Türkiyede bu oran %10 civarında.
üstelik işsizden daha utanç verici birşey varsa o da üniversiteli işsiz sayısıdır. Türkiye bu konuda vasat
Türkiye'de veya baska ülede üniversite okuyanlar Avrupada cok zor is buluyor, yine dedigim gibi senin kararin saygi duyarim ama orada yasamaya basladiginda mutlu olcani sanmiyorum
bu yinede Türkiyedeki şartların kötü olduğu gerçeğini değiştirmez.
ben de degistirir demedim zaten sadece gözünde fazla büyütme yurt disini
@Oralex sorman bile yanlış. Git Amerikaya, çek altına porsche'ni, al bir tanede güzel müstakil villa. Yaşa hayatını. Burda sürünme. Benzin 5 lira, arabalara %120 ötv vergisi, dandik çirkin apartmanlar 500 bin lira. dolar olmuş 3.10 lira. Ekonomi vasat.
@Oralex Soruyu soran Avrupada yaşayıp Türkiye milliyetçiliği yapıyor. Onu herkes yapar. Gel doğma büyüme Türkiyede yaşa görelim. Orda alıyolar en az 2000 euro. Çocuk başına 400 euro. Sonra geliyorlar Türkiyeye. para bir anda 3 katı değer kazanıyor TL geçen ülkede. Sonra diyorlar Türkiye ne güzel ülke canım ülkem.
sen benim ne yasadigimi nasil buraya geldigimi bilmiyorsun tamam mi ben ailemle falan gelmedim 13 yasinda tek basima Istanbula ben tek basima kazandim parami öglen okula aksam ise ama bütün bunlari vatanimdayim bana yeter diyerek yaptim
@Oralex Avustralyada çok huzurlu ülkelerden. Ama benim favorim İsviçre. Adamlar o kadar mutlu ki devlet para dağıtsın mı diye referanduma gittiler. Hemde karşılıksız vercekleri para Türkiyedeki asgari ücretten fazlaydı. Bu kadar mutlu ülkeler varken birde Türkiyenin gündemine bak.
siz öyle sanin ben baska birsey demiyorum
Bizde gördük ya, sanki sadece sen gittin. Benim bir sürü akrabam yaşıyor oralarda. Hepsiyle muhabbetim var. Görüyorum şartları.
haahahah akrabam var diyor ya
peki birşey sorucam. Ben Avrupanın bir sürü iyi yanını saydım. Sende şimdi Türkiyenin avrupadan iyi yanlarını sayar mısın
demokrasi, birlik, medeniyet sakin bu konuda Avrupayi savunma ne kadar "özgürlükcü" olduklarini bütün dünya biliyor
Söyliyceklerim bu kadar :) Bence konuşcak birşey kalmamış
Pardon da biraz abarttın sanırım.
Al sana demokrasi ve özgürlük timsali Türkiye (!)
www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-37778932
Güzel vatanım Türkiye'me can feda
başka bir türkiye yok :)
Irmağının akışına ölürüm Türkiyem
evet sevıyorum ulkemı
Vatanim icinn herseyimi veririm
seviyorum ama Yurd dışında yaşamak isterdim..
Vatanımı hicbirseye degismem.
Seviyorum
Evet, Seviyorum
Severim.
Çok seviyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar