İslamiyeti yaymak değil mi peki neden yani inanmak zorunda mı insanlar islamiyete ? sen git güzelim konstantini fethet türklerde içine zısın batırsın saçma değil mi yani , ben hitlerin faşist düşüncesinden bir fark göremiyorum
Cevabın nedir?
sen osmanlı tarihini hiç okudun mu gerçek tarihini ? Fatih Sultan Mehmet fet ettikden sonra onlara demiş ki isteyen istediği dinde kalmakda özgür ne canınıza ne malınıza dokunulmucak demiş sonra osmanlıda dul yetin kimsesizler için aş evleri kurulmuş ve devlet yardımı alıyomuş sadaka taşı varmış ve o zamanki ihtiyaç sahipleri alsın diye insnalr sadaka taşına altın koyuyor ve ihtiyaç sahibi ihtiyaçı kadar alıyomuş kimi zaman o kadar çok altın birikiyomuş ki taş taşıyomuş yani millet şimdi ki gibi aç gözlü bencil değilmiş sonra yardım derneği kurulmuş zenginlerin evinde çalışan hizmetkarlar için eyer evde bir deyerli porselen ya da eşya kırırsa hizmetar ödicek durumu olmadığı için devlet karşılıyomuş onun yerine ve osmanlı gittiği her ülkeye adalet ve Kuran-I kerim götürmüş ama baskı yok zorlama yok sen bu dünya üstünde başka böyle bir medeniyet gelmiş mi soylesene ? ingiltere sömürgeci italya somürgeci fransa sömürgeci dinde zorlma yok isteyen kabul eder isteyen etmez dikkatimi çekdide türkiyede misyonerlik faliyetleir tahminlerin üstünde sizin beyninizi yıkayarak bu ülkeye düşman etmek amaçları sunu da bil
Isaac Newton kutsal kitabın yorumu diye kitap yazmuş ve Aytunç altındal bunu dilimize cevirid aç da oku hiristiyan bir matamatik dahisi müslümanlığı ve Türkleri nasıl övmüş ve bu ülkeye düşman insan yediği tabağı pisleten insandır bu yaşa kadar bu ülkenin imkanlarından faydalanıp da 2 kitap okuyunca evrenin sırllarını cözdüğünü sanan zavallılar la dolu dünya ! yazık06 Yorumla- +1 yıl
dimi ya ne iman var insanlarda ama , 12 yaşındaki hamile kalır sadece kendini pazarlamaya çalışan kızlar onlarıda zikemeye uğraşan erkekler yemek içmek uyumaktan başka birşey bilmeyen genöçler varoldukça evet yıkılmaz , şu suriye bir düşsünde sonra görücem herkesin götünü 3.5 atıcaklarını görmek büyük bir zevk olucak izlemek benim için
- +1 yıl
ben ölümden korkmuyorum ki neden 3.5 atayım ! illa ölcem benim benim en büyük korkum dinsiz gitmek imansız gitmek ! bu dediğini bende doğru bulmuyorum tecavüz ü ama bu dünya genelinde olan birşey insan sapkın bir kişiliğe sahip bunu dine dile bağlayamasın bu cahillik olur suriye zaten karışcağı 2-3 yıl önceden bellidi arap karnabaharı adı verildi hedef ülke Türkiye
o yüzden cevremizi karıştırıyolar bir ülkenin yok olması sana bir şey kazandırmaz illa sana zararı olur herkeze olur - +1 yıl
dünya imtahan yeridir ve biz birbirimizle imtahan ediliyoruz genelde tüm Peygamberler bunu söylemiştir hangi ülkede olursan ol şunu aslla unutma dünyanın günleri çokdan doldu tahammül ile duruyor yani inanlar için duruyor benimde tüm avrupa ülkelerini gezme hakkım var vizesiz hatta kala bilrimde orda ama gitmem ülkemden bende çok yanlış şeyler görüyorum ama
karıssın istemem gene de biraz Aytunç Altındal kitaplarını oku bu adam belgeler le konuşuyor faydası olur inan bana !
En İyi Cevaplar
Fethettiği ülkelerdeki insanlara zorla İslamı aşılamaya çalışsaydı emin ol bütün Avrupa şu an Müslüman idi. Öncelikle üslubundan İslam düşmanlığı çıkıyor. Türklerin kimsenin memleketine bir şey yaptığı yok. Başlatmayın Batı özentiliğinize. Avrupa'ya duyduğunuz hayranlığı ceddinize duymuyorsunuz yuh size ! Osmanlı Devleti, fethettiği devlette hoşgörü politikası izlemiştir ki gayrimüslimler bu hoşgörüyü görüp kendileri İslam'a geçmişlerdir. Eğer adamın kafasına silah dayayarak Müslüman yapmaya çalışırsak, kendi dinimizle çelişmiş oluruz. Bırakın artık şu piyasadaki uyduruk tarih kitaplarını da gerçek kaynaklardan geçmişinizi öğrenin.
515 Yorumla- +1 yıl
Referans tarih kitabı önerebiilir misin? Ben de alayım bir tane.
- +1 yıl
Neyse ben kitap önerimi özelden isteyeyim.
- +1 yıl
Diğer inançlarda da vardı bu dediğin. O cariyeleri ise kendi himayene alıyorsun ama tecavüz gibi düşünme. Evli ve çocuğu olanlarla yapılmıyor o dediğin. Onu himayene alıyorsun ve ona kendi karın ve öz evladın gibi merhametli davranıyorsun. Amaç, karşı tarafa köle olduğu halde hoş davranmak ki, İslam'a sıcak baksın. Yoksa ellerine zincir vurup mal gibi kullanmak değil. Filmlerden çok etkilenmişsiniz. Yapmayın bunu...
+1 yılSaçmalıyorsun Adolf sadece Alman ırkından olmayan insanları Yahudileri katletti,hemde diri diri yaktı.Onun düşüncesinde dini yaymak yoktu.Sadece bir ırkın diğer ırklardan üstün olmasını ve dünyaya hükmetmesini istiyordu.Koskoca şanlı,imanlı şerefli Osmanlı ile Almanya Devletini nasıl birbirine benzettin idrak etmek güç doğrusu.Osmanlı azınlıklara birçok hak tanıdı ve kimsenin dini inancından ya da dış görüntüsünden dolayı yaşam hakkına karışmadı.O sadece cihana hükmetmek istiyordu.İçindeki iman aşkı ve Allah sevgisi elbetteki vardı ,elbetteki can aldı ama isyan çıkaranlara,dine fitne fesat karıştıranlara,İslam dinini değiştirmeye çalışan kadınlı zikire helal diyip 3 vakit namazı farz kılanlara karşı çıktı?Bunda anormal olan ne onu anlayamadım?Osmanlı'dan evvelde ALLAH C.C uğrunda birçok savaş oldu.Artık tarihi bir yerlerinizle okuyup bir yerlerinizle yorumlamaktan vazgeçin.Sordum soruyu soktum boruyu hesabı olmuş yani.Neyine battı hacım Osmanlı? İman etmek suç mu? 19 yaşında toprak al bakayım alabiliyormusun anca oturdugunuz yerden klavye delikanlılığı yaparsınız
31 Yorumla- +1 yıl
neden karşı çıktı diyorum bende onane kafirun suresi boşuna mı indi ? sen nesin ve kimsinki sen ne yatpın devletin milletin için kendini düşünmekten başka ? 19 yaşında kendi başınamı aldı yanında kaç tane adamı sarayından sadece savaş haberlerini aldı köpüklü kahvesini ve nargilesinin içerken
+1 yılosmanlının amacı islam devleti olmaktı bence. yani islamiyeti yayıcaktı, ama zorbalık olmadan ve dileyen kabullenicekti. dünyanın tamamını ele geçirip tek bir imparatorluk olmak istiyordu bence ve dünyaya huzur ve barış kazandırmak da en büyük emeliydi.gücünü dinimizden alıyordu
15 Yorumla- +1 yıl
savaşı yalnızca o açmıyor, savaş her devletin stratejisi, diğer devletlerle karşılaştırdığın zaman savaş sonrası kazanılan yerleri hiç yağmalamamış farkındaysan
- +1 yıl
sen yanlış yerden bakıyorsun, adam büyük düşünüyor. cihat anlayışını düşün öyle bir şey yani. Çannakkale zaferinde adamlar Kitabımız gitmesin diye savaştılar,
AI Persona’ya Sor
Zeynep'in Çözümleri
Giysi bakımı ve çamaşır yıkama sırlarına dair tüm sorularını yanıtlıyorum.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
9Cevap
Kültür & Sanat konusunda 852 cevap paylaştı. Osmanlı Müslümanlığa zorlamadı ki kimseyi.insanlar kendi dinleri ile yaşadılar.milleti birbirine düşürmek için bu tarz sorular sormaktan vazgeçin.
530 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle Bizans dünya için oldukça önemli bir devlettir bunla başlamak istiyorum söze. Bizans dini açıdan Avrupa'yı kışkırtıyordu, Anadolu'yu yönetme amacı var. Ek olarak ticaret yolları elinde, herhangi bir ülkeyi onlar için potansiyel düşmana çeviriyor. Böyle bir devlet ile münasebette bulunmamak o dönemde pasifleşip yok olmak demektir.
- +1 yıl
Son bir şey yazmak istiyorum. Osmanlı öyle herkese bilinçsizce saldıran bir devlet değildi, olsaydı bu kadar uzun süre ayakta kalamazdı. O dönemdeki diğer devletler ne kadar masumsa Osmanlı da en az onlar kadar masumdur. Belirli savaş örneklerine dayanarak bir şey söylemek doğru olmaz, arkasında yatan sebep de bilinmeli.
- +1 yıl
ben ikinizede diyorum siz okuyun bence tarihi osmanlını yaptığı savaşlara bakın ilk savaşı açan osmanlı ve savaş açma nedenide bir nedeni yok , hem bütün beylikleri yani bu aynı türk beylikleri oluyor bitiren kendi toplumuna bile savaş açıp başa gelmek isteyen aç gözlü bir zihniyette yaşamışlar
- +1 yıl
Yakın tarihten bir örnek vereyim. Kıbrıs'a çıkarma yaptık, savaşı biz açtık. Şimdi biz miyiz burada suçlu? Hiç bir olayı günümüzden bakarak yargılama, okuduğun kaynağın güvenilirliğini araştır. Internete, özellikle vikipediye bu konularda güvenme. Lisede sana anlatılanları unut zaten tamamen yanlı anlatımlar onlar. Akademik kaynaklardan araştırma yap. Diyeceğim bunlar. İyi akşamlar...
- +1 yıl
Osmanlıyı ve İslamiyeti yüceltmeye çalışmıyorum, zaten gereksiz yere yapmam öyle bir şey. Sadece yiğidi öldür hakkını yeme diyorum. Zaten söylediklerimin çoğunu doğrudan yabancı kaynaklardan yola çıkarak yazdım. Bir düşünceyi körü körüne savunacak biri değilim. Tekrardan iyi akşamlar...
istanbulun alınması tamamen stratejik bir şey bence. dinin bir faktör olduğunu düşünmüyorum. hem dönemin şartları gereği toprak almak ve genişlemek siyasi bir güç göstergesi. kaldıki İstanbul inanılmaz bir nokta. ticari kapasitesinden bahsetmiyorum bile.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOsmanlının hoşgörü politikasından haberin yok sanırım.Azınlık dinlerden haberin heç yok,şu an günümüzde biizim ülkemizde yaşayan azınlık dinlerden de.Osmanlı izin vermese böyle bir çeşitlilik görülemezdi.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKardeş yayılmak istemek suç mu yaaa,aşk olsun.
Ortaçağ daki dünyaya bakış açısı ile şimdiki anlayışı bir tutarak başlık açıyorsunuz.
Yarım yamalak bilgilerle üzerine binlerce tez kitap vs yazılan konular hakkında fikir beyan etmeyin artık.
yeter.00 Yorumladün doğu ergil çok güzel birşey söyledi. bizde hep osmanlı gittiği yere barış refah götürdü diye anlatılır ama osmanlıdan ayrılan devletler ayrıldıkları günü kurtuluş bayramı olarak kutluyorlar :/
21 Yorumlaİstanbul alındıktan sonra haçlı saldırıları başladı ne yapsaydık üstümüze gelen düşmana karşı?
00 YorumlaBu sözleri sarf ediyorsan birazcık daha tarih araştırmanı öneririm. İdeolojiler farklı...
00 YorumlaÇok temelden başlamamız lazım hacı abi . baya geride kalmışsın
20 Yorumla
+1 yılo mantıkla gidersek bizans çok mu masumdu.yokmuydu bizanstan öncesi..!
00 Yorumlabizans halkı değilmiydi
hıristiyan papağı yerine müslüman sarığını tercih ederiz diyen00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bileydinde konuşaydın iyiydi
02 YorumlaKültür & Sanat konusunda 667 cevap paylaştı. bence de saçma
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem