Osmanlı ile Atatürk'ü birbirinden ayırandan ne Türk olur, ne Osmanlı olur, ne de Atatürkçü olur. Ama burada sorsan ben Atatürkçüyüm ben Osmanlı torunuyum diye birbirlerine sataşırlar.
Senin dediğin Osmanlı torunluğu da şöyle olur. Önce karını kızını isteseler de istemeseler de örteceksin. Varsa kızını asla okutmayacaksın. Erkeksen 1 metre sakal bırakacaksın (yoksa bırak Osmanlı torunu olmayı müslüman bile olmazsın). Arapların kültürünü tamamen benimseyeceksin.
Böyle bir zihniyet. Bir ne not düşeyim; Koca Osmanlıyı batıranlar da bunlardı.
Nazım Hikmet'in bir sözü vardır. Çok severim. BABAMDAN İLERİ DOĞACAK ÇOCUĞUMDAN GERİYİM. Yani hayat hep ileri akarken geri gitmek için bir tarafını yırtan yurdum insanını anlamakta güçlük çekiyorum.
Yahu osmanlıyı sadece mehterandan ibaret sanan bir kesimden bahsediyoruz.. ve bu kesim ülkenin 40% ından fazlası. tutturmuşlar bir "osmanlı torunuyuz" lafını. Ulan osmanlı torunları saray halkıdır, saray dışındaki halkı adam yerine koymayan bir zihniyet. "harcanabilir" olarak gören bir zihniyet.
Bu yobazlarin hayal ettikleri bir Osmanli yoktu ve hic olmadida. Kadinin dedigi gibi kendi kafalarina göre bir Osmanli kurdular ve komik tarafi bu kadin gibi gercek Osmanli torunlarini bile kafir görebiliyorlar artik.
Ülkemizin yarisi malesef ileri derece yobaz, bunun nedenide Tarihimi boyunca Dinci ve sagci hükümetlerin egitim sistemini bozup bunlari bilerek cahil birakmalaridir.
Şu an Osmanlı torunuyum diyenlerin çoğu Türküm demek istemeyenlerdir. Belirleyemezsin. Parayla imanın kimde olacağı belli olmazmış ya, bunun gibi bir şey.
Ya hayatı niye uçlarda yaşıyorlar anlamıorum. Sol görüş, sağ görüşle zıtlaşır. Onlar onlarla... Arkadaş hayat üç günlük, girdiğiniz polemik ömürlük. Siyaseti bundan dolayı sevmem.
Ülkesini GEÇMİŞTE monarşi ile yönetmiş tüm ailelerin öyle olduğunu iddia ediyorum. Onlar altın tasla yıkansın diye köylüler güneşin altında köle gibi çalışıp kazandıklarının yarısından fazlasını vergi olarak veriyordu.
Türkler Hiçbir zaman arap kulturunu benimsememistir aksine bizden arap kulturune sentezlenen cok örf vardir Aileye gelirken hanedanligin surgunde iken ne sartlarda yasadigini okumussundur Türklukleri bozulmusmudur bilemem dna testti yapmadim Türkluk kendini Türk hissedebilmektir hissediyorsun ve orf adetlere gore yasiyorsan sikinti yoktur derim
Cariye mi hahaha buna gulerim bahk 30 yil hurrem yonetti devletti avrupanin hangi ulkesinde o vakitlerde valide sultanlar vardi ve yonetimde guzlide olsa soz sahibi olurdu
Sence arka planmi hurem olsun kosem olsun pertevniyal valide sultan olsun halime hatun hüma hatun daha eski selcen hatun faha eski orhun hitabelerinde katun ve hatun yazitlari gibi turkler hic bir zaman kadinlari dislamamistir Mete Hanin dedigi Gibi Ben Bu Obanin Haniyim Buda Benim Hanim gibi
Eski Türk kültürünü biliyorum. Osmanlı'da hükümdar RESMİ OLARAK hiçbir zaman kadın olmadı. Gizliden yönetti hepsi ki bu arka plana atıldıkları anlamına geliyor. Yani Osmanlı ile Türklerin araplaşma süreci hızlandı.
Bugün Kazakistan'a gidip tengrist bir Türk kabilesini ziyaret edersen aradaki farkı görürsün.
Bahk sana anlatmak istedigimi anladinmi pek ala kösem sultan apacik hanedanligi yonetmisttir bir cok kezde uzaklastirilmaya calistirilmisttir tahttan degil mi
Kosem sultanin hayattini okumussundur yonettimi nasil eline aldigini gercek anlamda soz sahibi oldugunu devlet elcileriyle birebir gorustugunu vezirleri toplayip emir verdigini oglu ibrahim zamaninda ve murat zamaninda dahada soz sahibi oldugunu
Ya sen ne sacmaliyorsun ben anlamis degilim Avrupada savas ganimetti olarak saraya getirilen kadinlar kole yapilirken osmanlida kole olarak gelen kadinlar earalarindan secim yapilir hareme yerlestirilip egitilip sultan olmalirinin önu acilirdi yani bir kolenin Sultan Hanim Olmasinin Önunde Pek engel yoktu avrupada soylu aileden gelmesi mecburiyetti varken osmanlida boyle birsey yok kadinin yeri farkli cok farkli diyeceksin ki guzel olanlar hareme alinir evet ama normal olanlarda saraylarda calustirilir sultanenin ya da sarayda belli isler yaptirilirdi hemde ucretleri karsiliginda bana bunu yapan bur avrupa kralligi soylermisin
Boşversene mustafa kemal fransaya askeri tatbikata gönderiliyor Osmanlı askeriyken orada avrupalıların Osmanlı fesini dalgaya aldıklarını görüyor aşalık duygusuyla şapka kanununu getiriyor daha sonraları
şeriat ile dünyaya hükmeden osmanlıya laikçiliği batı özenticiliğini benimseyen züppelerin torun olduğunu zannetmeleri kadar garip bir yüzyıl yaşıyoruz..
1
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Osmanlı'nın saraylılarının yaşam tarzından haberin yok sanırım :/
osmanlı hakkında tek bir kitap bile okumadığın o kadar belli ki. osmanlı'nın mimarisi, muzikisi, mimarisi hep bizans özentisidir. osmanlı devletin de bütün gayrimüslimler özgürce yaşardı. buda laikliğe yakın bir duruştur. önce aç oku.
komiklik senin yorumun. en ufak şey bildiğin yok. zaten yazdıklarından osmanlıyı sadece ağızdan öğrendiğin belli. git biraz akademik kitap oku da ufkun açılsın.
Belli bir eğitim ve kültür seviyesine sahip olmalı ingilizce bile bilmeyen birisi yönetimde olmamalı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
O kadar evliyazadeler, dönmeler ile evlilikler artı kendi içlerinden başka kimseler ile evlenmeyenler sonralar da evlilikler olmuş ki bunlar da ben torunuyum der tabii Efendi'yi oku
En İyi Cevaplar