istanbulu çok seviyorum.ama ailem orda yaşamanın zor olacağını daha çok gezmek için gidilir istanbula diyolar.üniversite okumak için ideal bi şehir midir değil midir sizce?
Cevabın nedir?
+1 yılsırf bu yorumu yapmak için üye oldum siteye
öncelikle siz istanbullu olmayan veya burada yaşamayalar icin İstanbul hayaller sehri oluyor ama alakası bile yok
sen ogrenci olacaksın burada oturdugumuz ev 1+1 ve 1500 kira oduyoruz inanilmaz pahalı bir sehir burasi insanlarindab bahsetmiyorum bile insan yok hepsi yamyam gibi 12 milyon resmi nüfusun disinda en az 6 milyon gayriresmi nufus var afganlar suriyeliler hindular bile istila etmis durumda burayı helw tramvaya binmek vs 5 km yürümeyi tramvaya binmeye tercih ederim o kadar kalabalik ki inanilmaz yorucu oluyor bunların dışında ufak bir plaja gitmek istiyorsan gidemezsin afgab suriyeli dolu bakin ucretsiz demiyorum ucretli plajlar bile bok götürüyor seneye sinavim var tercih yaparken bildigim tek sey İstanbul'da okumak istemedigimdir ve size tavsiyem buraya gelmemenizdir egwr illa gezecekseniz de kışın gelin çünkü yazın 60metre sıra beklemeniz gerekir bir muze icin00 Yorumla
En İyi Cevaplar
istanbulda ögrenciysen ve okul-ev mesafesi uzunsa kolay kolay sınavlardan kötü not almazsın. 1 saatlik bir mesafen varsa 1 saatte hiç ders calışmadan ders calışsan zaten hertürlü verirsin sınavı
05 Yorumla- +1 yıl
mesela kadıköy gibi bi yerde yaşam nasıl olur :))
- +1 yıl
yok ben sadece araştırıyorum kuzenim marmara'da okuyo merak ettim.
- +1 yıl
evet ya çok güzel şehir cidden..
+1 yılİstanbul 4 mevsim yaşanılası bir sehır:)
İstanbul dısında bir sehırde de okusan içinde gezme eğlenme aşkı varsa her türlü gezer edersin zaten.. Şehrin sahip oldugu büyü , atmosfer vs vs önemli olan bu değil bana göre içinde varsa eger ağrıya gitsende gezicek yer bulursun.. Bütün arkadaslarım ıstanbulda okuyor hem geziyolar hem okuyorlar. Bende ıstanbulda yasayan biri olarak söylüyorum içimde gezme askı var 2 gunlugune antalyaya kaçtıgımı bilirim yeter ki gezme ve eğlenme isteği içinde olsun istanbulda da okusan yasasan gezersin gidip hakkaride vanda okusan da gezersin :)
Ama varsa fırsatın İstanbulda okumanı tavsiye ederim...01 Yorumla- +1 yıl
tesekkür ederim :)
Tatil & Seyahat konusunda 365 cevap paylaştı. istanbul dışında üniversite okudum hiçbir sosyalleşme yoktu sinema tiyatro olmayan bir sehirde okudum ben... İstanbul her acıdan iyi ...biraz pahalı sadece...şu anki ben olsam 1 saat fazla ders calışır buyuk bir sehirde üniversite secerdim...
02 Yorumla- +1 yıl
sen nerde okudun ki?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
9Cevap
Tatil & Seyahat konusunda 592 cevap paylaştı. İstanbul pahalı bir şehirdir maddi imkanları fazlasıyla zorlaman gerekebilir , kaliteli eğitim sadece istanbulda yok ekonomik gücünüze ne uygun yerleri tercih etmenizi öneririm .
Okumak çileye dönüşmesin .14 Yorumla- +1 yıl
çile mi olur yani :)
- +1 yıl
ahah yok be ne gece hayatı :))
Ben de eczcilik okuyorum ama dis hekimligine gecmek istiyorum ama 2 yildan sonra kalan 3 yil icin istanbula gonderiyorlar o acidan biraz tedirginim İstanbul zor bir sehir her acidan benim yasadigim yer daha sakin serbest olan bir yer bende o yuzden biraz tedirginim aileme de daha soylemedim istedigimi endiselendigim kisimda bu zaten
10 Yorumlabende istanbul aşığı biriyim hatta puanımda tutuyordu ama üni imkanlarına göre ve kendimi geliştirmek açısından yaşadığım ili tercih ettim...iş için düşünüyorum...
04 Yorumla- +1 yıl
evet gnlde öyle yapıolar..
- +1 yıl
cidden öyle.seni de tebrk ediyorm:)
Üniversite hayatının nasıl olacağız sana bağlı eğer sessiz pasif girişken olmayan bir insansan çok bir şey bekleme
00 Yorumlaherkes ortamını kendı yaratır kuçuk sosyal hayatı olmayan bır sehrede gıtsen kendı ıraden yoksa hergun gezıp tozarsın okuyamazsın bunun şehırlerle ılgısı yok
00 Yorumlacok paran varsa git ben bogaziciye bile gitmedim burlarla gecinilmiyo diye :D aylık 700tl filan gozden cıkar :)
016 Yorumla- +1 yıl
yok aşırı bi param yok . :) mesela kadıköy tarafları nasıl olur?
- +1 yıl
istanbul pahalı ulasım sorun orda yasamk daha zor ogrenci icin ccok iyi yer ama paran varsa orda hayat pahalı ben gitmedim pahalı oldugu icinbusrlar malum az simdi bile 1000 lira alıyorum cogu bende burs vermem karsılıgında is sahibi olunca hayatım boyunca en az 1 ogrenciyi okutmak zorundayım :D yapmak zorunda degilim ama soz verdik :D
- +1 yıl
o burs işi uyuz zaten üniversitedeki :)
yaa ben de istanbula 4 kez falan gittim ama hep istanbulda yaşasam benim derdim sıkıntım falan kalmaz diyorum çok abartıyorum sanırım .:) - +1 yıl
:D ben manisada okudum aileden para gelmiyodu hic ac kaldım desem yeridir devlet yurdunda kalıyodum ilk sene burslara yeni basvurdum not istiyolardı 1 sene resmen ac dolastım aylık 200 tl ile gecinmeye calısıyodum :D zaten cogu yol parası gidiyodu calıstım o yuzden seneye oldu bu para 1000 tl :D daha basvurcak yer bakıyom notlar iyi ve ingilizcem var diye cogu yerden alabiliyom bide kolej mezunuyum burslu olarak okudum onceligim yuksek :)
- +1 yıl
ailen kolejde okutuyo ama para göndermiyo iyiymiş :)
- +1 yıl
:D kolejdede zaten notla okudum seviye belirlemede hep ilk 400 un icindeydim :D allahtan yatılıydıda hic konu eksigim olmadı o yuzden hep yuksek puanla gittim :) bide uluslar arası ollimpiyatlara katılmıstım geometri de bronz almıstım :) boylece istedigim universiteye gidebilme hakkım oldu :)
aileme gelince eve gidince hep kendimi yabancı hissediyorum :) 5 yasında beri yatılı okudum , mahalledekileri bile tanımıyom acıkcası :D - +1 yıl
benim geometri yavaş yavaş gelişiyo ya.başta hiç bişey yapamıyodum şimdi 11de 10a kadar yükselttim. :)
uzay geometri var o çok gıcık . :) erken başlamışsın ailenden uzak kalmaya.bu bi avantaj bence.:) - +1 yıl
geometri zeka yaa :) ben de özel dersle düzelttim :)
- +1 yıl
bulmaca gibi :D gerci bana oyle geliyodur hic konu eksigim olmadı geometride :) gerci bilmedigim bisiyi bile farklı yollardan bulup ispatını yapıyorum :D sonra bunun yontemi buymus diyip kufrediyom :D bulunmayan bisi yok sadece o an aklımıza gelimiyor ugrastırıyor gerci ygs lys onlarda gerek yok olimpiyatlarda isime yaradı bitek osym de zaten oldukca kolay 4 islem gibi bilgiye dayanıyo :)
- +1 yıl
bence geometrisi iyi olanların resmi de iyi oluyo bu da benim tezim :))
- +1 yıl
:D oda var kara kalemde yetenegim :D 2 tane defter bitirdim 3.sundeyim kalemleri biraz bulması ugrastırıyo o yuzden anime tarzı ciziyom :) yada gazetelerdeki kose karikaturleri gibi :D animeler fantastik :) karikaturler komedi :D hele arkadaslarımınkileri ciziyom kopuyolar :D
- +1 yıl
tamam sana yeteneklerinin devamını diliyoruz beyefendi :)
- +1 yıl
:D gunun 8 saatinden fazlasını egitime harcarsan boyle oluyo :D ozel egitim baska herkez almalı bence yetenekleri belirleniyo :D tiyatro mesala 2 soz ezberleyemedim in dedi hoca :D siir ilk okuldan beri korkulu ruyam hep vurgusuz tonlamasız duz mantık okuyom :D lisde odunsun dediler :D futbol hele hic oynayamam topu aldıktan 2 sn sonra biri alıyo benden :D gitar egitim aldım fakat igrenc calıyorum sesim beter :D yazım igrenc otesi bisi :D
- +1 yıl
ohoo sende hiç yetenek yokmuş aslında zaten top oynayamıosan cık cık kötü :P bana da herkes okumaktan baska caren yok diyor cok becereksizim:)
istanbul büyükşehir dikkat ettikten sonra kendini bildikten sonra sıkıntı yok...
04 Yorumla- +1 yıl
hiç sıkılıyo musn tabi istanbulda yaşıyosan soruyorum bunu :)
- +1 yıl
evet o yönden çok güzel :) hangi semt merak ettim çatlarım :)
+1 yılBu şehir hakkında her şey söyleyebilir ve düşünebilirsin..
İyilik, kötülük, bulanıklık ve berraklık aynı potada erir bu şehirde.00 Yorumlaİstanbul'a girişte bir tabela olması lazım '' Bu şehirde yaşananlar ve anlatılanlar tamamen hayal ürünüdür
13 Yorumla- +1 yıl
o kadar da değil bence
- +1 yıl
gecesi en masum insanı bile çeker kendine sesi büyüsü ışığı ile .. eğerki gözlerini kapatırsa insan bırakırsa kendini kaybolur zamanın içerisinde ...ya uyanamaz düşe devam eder ...yada uyandığında şehrin gerçeği karşılar doğan güneş ile ... ya kalabalığına gerçeğine uyanır ya bir berduş günaydın der tüm tebesümü ile
- +1 yıl
teşekkürler görüşleriniz için
ben bilmiyorum ama iyi bir sehir evet beyeniyorum bizdende orda okuayna arkadslar var bogaz ici universitesinde
00 Yorumlaistanbulda paran yoksa boktan ogrenciye gore degil izmir ankara falan yaz ise girince istana gelirsin
01 Yorumla- +1 yıl
katılıyorum.
+1 yılist da 5. senem gez gez bitiremedim düşün yani o derece :)
01 Yorumla- +1 yıl
evett ben de bayıldım istanbulaa:)
gel gel gel gel :)) :))
12 Yorumla- +1 yıl
insallah..okumaya olmasa da gezmeye gelirim nolcak :))))
ne işin var istanbulda bizim buraya gel.
020 Yorumla- +1 yıl
sizin ora?
- +1 yıl
hayal kurmak serbest heralde :)
- +1 yıl
cık cık cık.
- +1 yıl
deniz orduda da var :D
- +1 yıl
aman kalma zaten :)
- +1 yıl
tabiki orası kesin annemi de götürcem:)
- +1 yıl
yok ya :)
- +1 yıl
bi süreliğine almak isitiyorm onu yanıma ya süt çocuğym bn venedkli:)
- +1 yıl
tabikii annemden baska kimim vr benim:)
- +1 yıl
her zamanki gibi:)
istanbul öğrenciye güzel:)
08 Yorumla- +1 yıl
bu arada mutlu yıllar canım :)
ya hani çok kalabalık ya insan bi süre sonra sıkılır mı acaba :) - +1 yıl
ordu işte küçük yer :) boğabiliiir yani :)
- +1 yıl
ben de trabzonu çok seviyorum canm da ordu'nun neresini seviyosun acaba off o kadar sıkıcı kii :( :D
- +1 yıl
yok yok cidden dışardan güzel geliyo sana ama biraz kal çok sıkılırısın.ben de trabzon hastasym :)
+1 yılbi kazanda hayırlısıyla =) yemişim istanbulunu
04 Yorumla- +1 yıl
kazanmasam bile orda yaşamak isterdim buralar cok sıkıcı:)
- +1 yıl
nerde yasıyosun ki bende oraya gelin gidcektim =) olmadı bende orda okuyorum ama uzaktan
- +1 yıl
ordu :) istanbul çok güzel geliyo tabi:) boşvr bşka yere göndrrz sni:)
- +1 yıl
=)
+1 yılİdeal taabiiki. Bende Marmara istiyorum inş olur:)
04 Yorumla- +1 yıl
aynen ben de orayı istiyorum .:)
- +1 yıl
Hayırlısı o zaman :)
- +1 yıl
amiin :)
- +1 yıl
amin :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılİzmir'e gel :)
05 Yorumla- +1 yıl
izmir de süper :)
derslerim iyii şimdiliik kazansam da gelsem keşkee :)
ama izmir de kızlar çok güzel diyorlar kıskanırım ben ya :P :P
Cevap sahibi+1 yılHer yerde var güzel kız :)
Hangi bölüm düşünüyorsun?- +1 yıl
hukuk istiyorum yeter ki hukuk olsun ya:) eşit ağırlıktan pek bi yer yok çünkü:)
Cevap sahibi+1 yılUmarım istediğin bölümü kazanırsın :)
- +1 yıl
inş canım saol:)
ben bilmem :)
010 Yorumla- +1 yıl
niye kııı :))
- +1 yıl
sütçü imam nasıl o zmaan sana onu sorayıım :)
- +1 yıl
çık valla ühüü :(
- +1 yıl
sevgiye ihtiyacım varr ağlarııım :(((( :D
- +1 yıl
o zmaan bi bacı şevkatiylen sevv benii:) ben tek çocuğum sevenm de yokk:)
okunmaz istanbulda
00 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı