gitar artık herkesin yapabildiği bişey haline geldi yani bir ortamda ud çalıyorum demekle gitar çalıyorum demek arasında fark var :) Bence ud çal :D
0129 Yorumla
Soran+1 yılBen zaten bir şeyler çalıyorum da, öylesine ortaya attım bu soruyu :D Gitarda bir numara olmamasına rağmen niye bu kadar gözde anlamıyorum ama :D
Soran+1 yılOndan sonra müziğimiz niye gelişmiyor :D Gelişmez kardeşim :D Sen udla bestenigar makamından girip acembuselik makamından çıkan adamdan daha çok ezbere 4-5 tane akor basan adama değer verirsen, gelişmez :D
Soran+1 yılEstağfirullah :D En çok yandığım da budur işte, sen git yıllarca çalış, yeri gelsin günde 6 saat meşk yap, nazariyatı, perdeyi, usulleri harfi harfine kavramaya uygulamaya çalış; biri çıksın 2 ayda üç beş akor öğrensin senden iyi müzisyen (?) olsun :D Ama neyse biz işimize bakalım, zira ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz :D Sözlerim de sana değil, kırılmayasın aman :)
Soran+1 yılAhh estağfirullah :D Ben de çalamıyorum ud ama, perdesiz enstrüman çalmanın ne kadar zor olduğunu bilirim :D Bir vesileyle udi kardeşlerimizi de bir anda yükselttik :D Bu bahsettiğim müzisyen (?) arkadaşlar gitarın uddan devşirildiğini de bilmiyorlardır şimdi ama, neyse o kadar yüklenmeyeyim :D
Soran+1 yılTelli olduğu için ud yine zorun kolayı :D Daha neler var :D
Soran+1 yılGenel sıralama üflemeli, yaylı, telli şeklindedir zaten :D Ve evet, bence de üflemeliler insanı çıldırtacak derecede zor :D
Soran+1 yılAhahh ya böyle göründüğünü bilmiyordum :D Cidden öyle bir his mi uyandırıyor? :D Ama neden biliyor musun? Çünkü nefesli çalgılarda vücudun, kalbin sazla birleşiyor. Hem parmaklarını, hem ciğerlerini, hem diyaframını, hem dudağını hem de yanağını çalıştırmak zorundasın. Dolayısıyla enstrümanınla bir oluyorsun.
Soran+1 yılBunları duymak terapi gibi geldi bana şimdi :D Yaptığım iş daha da hoşuma gitti şimdi, demek ki insanlar etkileniyor, huzur buluyor, dinleniyor :) İşte o dediğin bütünlük hissini aynen biz de yaşıyoruz.
Soran+1 yılYa benim öyle bir iddiam olmadı hiç, olamaz da :) Yani o kadar üstad varken bize konuşmak düşmez de, bir uçtan tutmaya çalışıyoruz işte :D İnsanlar çok kolay eleştiriyor, ama zorluğunu bilmiyorlar bazen ciddi manada insanı bozuyor bu durum fakat sizinki gibi bir olumlu tepkiyle karşılaşmak hepsine bedel :D
Soran+1 yılBilmiyorum artık kıskançlık mıdır, yoksa haklılar mıdır :D Doğru dedin ya, bir şekilde biz de bu kültürü bu geleneği sürdürmek zorundayız. Sen yapmazsan, ben yapmazsam kim yapacak bu işi, nasıl yetişecek yeni üstadlar :D Gaza geldim, gidip çalışayım mı biraz daha? :D
Soran+1 yılNey kursu mu? Olur, meşk yaparız beraber :D
Soran+1 yılDiyorum ki beraber üfleriz, daha Türkçe oldu sanırım şimdi :D
Soran+1 yılHayır ya cahil falan değilsin estağfirullah, bilememen normal :D
Gerçekten mi? :D Süper bu :) Hangi şehirdesin? Hoca tavsiye edebilirim sana :)
Soran+1 yılBirebir tanıdığım kimse yok ama, tarihi bir yer vardı, han ya da çarşı gibi bir yer Kayseri'de. İsmini unuttum neydi? :D
Soran+1 yılBir medrese ya, ne hatundu o? :D
Soran+1 yılİşte o medresede dersler olduğunu duymuştum :D Bir bak istersen :D Tam da bilmediğim yerden sordun ya :D
Soran+1 yılAhahh kilitledin beni :D Ben de araştırdım şimdi internetten de, eğer doğru kişinin videosuna baktıysam beğenmedim ben ya :D
Soran+1 yılTamam yap, en kısa sürede katıl aramıza :D
Soran+1 yılİnşallah, çok sevindim ya gerçekten neyzen hanım :)
Soran+1 yılArtık ben dem tutarım, sen de şöyle lezzetli bir hicazkar taksim yaparsın :D :D
Soran+1 yılAcıktın mı ne oldu? :D Mantısı ve yağlaması meşhurdu sanırım sizin oranın :D
Soran+1 yılAaaa aynı ben :D Yemeğe ben sanat gözüyle bakıyorum, açken de tokken de değerli benim için her türlü yerim :D
Soran+1 yılAhahah güzel benzetme :D Yemek yemek de bir sanattır ama :D Yemek yediğim zaman kalkıp sofraya bakıyorum ve eserimle gurur duyup "Ne yedim be" diyebiliyorum :D
Soran+1 yılHer şey bittikten sonra, savaş kazanmış komutan edasıyla bir bakış atıyorsun ya sofraya, tadından yenmiyor :D Hatta yedikten sonra "Muhafızlar! Atımı getirin!" deyip oradan uzaklaşmak istiyorum ama annem hadi oğlum sofrayı kaldır diyor :D
Soran+1 yılAynen ya, zaten orada "Tamam anneeee" diyorsun ya, of of çok acı :D
Soran+1 yılBkz: Ben :D Saat geç oldu yatmıyor musun? :D
Soran+1 yılPoansiyel neyzensin zaten sen :D Ben de öyle :D Sahurdan sonra da uyumuyorum, gün ağarıyor. Sonra vur kafayı yat, bugün Cuma namazını kaçırıyordum :D
Soran+1 yılAnladığım kadarıyla sen iftara kadar uyuyorsun :D Ben aslında gündüz hiç uyuyamam. Işık olmamalı. Gece lambasına bile tahammülüm yok :D O yüzden hava aydınlanmaya başladığında kafamı yaatığın altına gömüyorum uyuyorum :D Uyandığımda da bir daha uyuyamam gündüz :D Bana simsiyah perde lazım :D
Soran+1 yılÇılgınca uyurum diyorsun :D Özendim ya, uykusuzluktan yansa da gözlerim ışıkta sinirleniyorum uyuyamıyorum :D
Soran+1 yılYa ahahah :D Yanlışlıkla uyanmışsındır :D ama uykun yok mu senin yat uyu tekrar :D
Soran+1 yılSen de mi terk edildin? :D Ya koş peşinden :D
Soran+1 yılAşkınız bu kadarmış demek ki :D Bırak gitsin, o kaybeder :D Eee ne yapacaksın şimdi iftara kadar, zaman nasıl geçecek uyumadan? :D
Soran+1 yılBak neyin olsaydı çılgınlar gibi ney üflerdin akşama kadar :D Bu site de zıvanadan çıktı iyice, 3 yıl önce böyle değildi :D :D
Soran+1 yılGünde 6 saat ney üflediğim zamanlar olurdu ya :D Ama şu an sıcak ve oruç olunca klima önünde bilgisayarda film izlemek daha keyifli geliyor, tavsiye ederim :D
Soran+1 yıl"Kimliksiz" diye bir film var, onu izliyorum şu an harbi güzel :D Liam Neeson oynuyor zaten nasıl güzel olmasın? :D Aç hadi aç aç aç :D
Soran+1 yılTamam izle bakalım hadi, ben de daha 35 dk izleyebildim zaten :D Bitince analizini yaparız :D Çok gizemli gidiyor şu an, heyecan dorukta :D
Soran+1 yılBen bitirdim :D
Soran+1 yılEfsane film ya, süper bence. Kurgusu ve senaryosu muhteşem. Beğenmişsin sen de :D
Soran+1 yılHahah bir işe yaradım sanırım :D
Soran+1 yılVaay süper :D Sana bir film daha tavsiye edeyim o zaman, yine Liam Neeson oynuyor. "A Takımı" filmin adı. Müthiş müthiş hayran olacaksın :D Vaktin olduğunda izlersin işte :D
Soran+1 yılAynen çok doğru dedin :D O zaman Ip Man serisini izle 1-2-3 :D
Soran+1 yılÖyle güzel ki bu seri, bir günde bitirirsin :D
Soran+1 yılSana abartmadan söylüyorum, belki 50şer kez izledim 1 ve 2 yi :D 3 yeni çıktı zaten kışın sinemada izledim :D
Soran+1 yılYa elbette zevkler farklıdır ama çok kaliteli bir yapım. 3. filminde Mike Tyson oynadı düşün :)
Soran+1 yılBen savaş sanatlarıyla iç içe olduğum için, hem de kendi sanatımın filmde gösterilmesi beni cezbeden şey oldu :D Ki Donnie Yen de harika oyuncu bence :D Senaryo muazzam, müzikler fevkalade, kurgu on numara.. Hayatımda izlediğim en iyi film yerine koyabilirim yani bu seriyi :D
Soran+1 yılYa benim her şeyi yapasım geliyor :D Lisanslı masa tenisi bile oynadım :D Fotoğrafçılığı da seviyorum :D Ama en iyi olduğum alan müzik ve sonra savaş sanatları, eğitmenliğe az kaldı inşallah :D Belki de hiçbirini yapamıyorum neden öyle diyorsun :D
Soran+1 yılYok ya :D Çok yoruluyorum bazen :D Sürekli seyahat ettiğimden biraz dengem bozuldu :D
Soran+1 yılAhahah :D Herkes öyle diyor, çok yönlüsün diyor da, aslına bakarsan hiçbir işe yaramıyorum işte :D
Soran+1 yılOlabilir, benim övünecek bir şeyim yok ki :D Bir baktığında kıymeti yok hiçbirinin :D En son bir hiç olup gideceğiz işte :D
Soran+1 yılOluyor ara sıra :D Bazen gayet pozitivist bir yaklaşımım oluyor, bazen de böyle sitem dolu :D Sen bakma bana :D
Soran+1 yılBence de ya ara sıra zevkli oluyor :D Arabada müziği açıp deniz kenarında turluyorum bir vesileyle :D
Soran+1 yılBeraber melankolik olursak aşırı dozdan çıldırabiliriz bence :D
Soran+1 yılBen kendimi feda ederim ahahshsh :D
Soran+1 yılO zaman sen feda etmiş olmuyor musun? :D Lanet hayat :D Sahurda pek su da içemedim zaten, yanıcaz yarın :D
Soran+1 yılOhoo dön dön yanlış yoldasın :D Valla ben uyandım, arkadaşım aradı. Şimdi onu dövmeye gidiyorum beni uyandırdığı için :D Sen de uyu tabi ohh :D
Soran+1 yılGözler kıpkırmızı kaldı onun yüzünden :D Günaydın ya sana da, iftar oldu neredeyse :D Ben film izliyordum yine :D
Soran+1 yılSağlık olsun :) Sahuru yaparsın şimdi, sonra akşama kadar uyursun zaten :D Iftara anca yetişir film :D Inşallah beğenirsin ya o kadar övdüm ama mahçup olmak istemem :D
Soran+1 yılTamam o zaman hadi inşallah :D Sen de bana bir film önersene :D Kimliksiz ya da Non-Stop gibi filmler olursa güzel olur. Bilim kurgu sevmem, gerçekçi olsun. Aşk da sevmem :D Aksiyon, macera, sırlarla dolu acayip bir film istiyorum :D
Soran+1 yılMarslı bilim kurgu değil mi ya? :D
Soran+1 yılBen gelemem öyle gerçek üstü şeylere ya hiç açmıyor beni :D Predestination izledin mi sen? :D
Soran+1 yılOo anladığım kadarıyla film başarılı, seni çok etkilemiş :D Ya benim sevmediğim filmler, yaratıklı, robotlu, süper kahramanlı, gerçeklik tabanı olmayan absürd yapımlar :D Predestination ve non stop güzel filmler izlemelisin :) Ama önce Ip Man :D
Soran+1 yılIp Man müthiş bir film ya gerçekten :) Bana film önermen lazım bak :D
Soran+1 yılOo 4,4 almış, izlenmez mi bu :D Sağolasın :D
Soran+1 yılSen şu Ip Man ı bir izle önce :D
Soran+1 yılYa ben zaten diplerdeyim bir de öyle bir film izlersem sen düşün :D Ama söz, eğer fikrim değişirse ilk izleyeceğim film olacak :) Ip Man'da da her renkten var, duygusallık, aksiyon, macera, bol bol dövüş :D
En İyi Cevaplar
+1 yılGitarın sesi çok hoş, ud sesi de etkileyici ama bu aralar kemençe ile çalınan müziklere fazlasıyla hayranım.
00 Yorumla
Aslında 2 sini birden çalsan çok iyi olurdu bir enstrumanı çalmak IQ ya 10 puan daha geliştiriyormuş gitara başlasan ud çalmayada alışabilirsin.
05 Yorumla
Soran+1 yılZaten birkaç tane enstrüman çalıyorum halihazırda ama, birine daha başlasam mı başlamasam mı karar veremedim
Soran+1 yılBütçem yetmez hocam sanırım o kadarına :) Kurs parası + enstrüman parası beni çok üzer :)
Soran+1 yılHocam beni aşar ekonomik olarak ya. Ben akustiği seviyorum aslında.
+1 yılergen kızları tavlamak için gitar ama anladın sen işte ud candır
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
+1 yılUd. Bir kac kisiden dinledim cok guzel
Gitar hibbi özenti isi.00 Yorumla
+1 yılikisinin de yeri ayrı
10 Yorumla
+1 yılçalabiliyorsan ud kulaga daha hoş
10 Yorumla
+1 yılGitar