Öncelikle şunu söyleyeyim ki bir dili öğrenmek istiyorsanız o dili anadil olarak konuşan insanları sevmelisiniz. Çünkü en başta sempati duymazsanız sevemezsiniz. Sevmeyince de öğrenemezsiniz. Ben fransızcaya kastım bir ara. Öğreniyordum da ama gelgelelim fransızlar kendi dillerini öğrenmeye çalışan yabancılara karşı hiç sıcak değiller. Olası bir yanlışta hemen tersliyorlar. Kapa çeneni düzgün konuş diyen mi ararsın, surat buruşturanı mı.. Kardeşim ispanyolca öğreniyordu. 3 aylığına ispanya salamancaya gitti. Gayet güzel ispanyolcası. Hem sıcak insanlar, hem de dünyanın en çok konuşulan 3. dili. 29 ülkede resmi dil. Avrupada mecburi seçmeli ders ispanyolca. Boşver fransızcayı bence. en iyisi ispanyolca. modası geçti bir de fr.nın. artık 60 yaş üstü dedeler konuşuyor. yeni neslin dili 1-ingilizce, 2-ispanyolca.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
konuşulan ülkelerin fazlalığı dolayısıyla ispanyolca diyorum ayrıca bizim ve dünyanın ispanya, güney amerika ülkeleri ile ticaret hacmi gittikçe artmakta
ispanyolca ingilizceyi geçecek diye tahminde bulunanlar da var ama bu kadarı abartı geliyor bana00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılanketteki dillerden 2 tanesini çok iyi biliyorum, diğer 2 dili de temel düzeyde biliyorum, çat pat konuşacak kadar diyelim.
fransızca bir yere kadar karmaşık gelebilir ama mantığını özümsedikçe kolaylaşan da bir dil. eğer isteğin varsa öğrenebilirsin. sırf bilmem hangi dil şu bu nedenlerle öğrenilmeli fikrine kesinlikle katılmıyorum. böyle bir düşünce ancak zorunluluktan o dili öğrenmeye iter ve gerçekten istemediğin bir dili de öğrenme sürecin zorlaşır.
son olarak yok iş bulursun, yok bilmem nerde lazım olur mantığı gerçekte işleyen bir şey değil. hiçbir dili diğerine üstün tutana rastlamadım iş hayatında. bu lafı da kafamdan uydurmuyor, 4 dili çok iyi, birkaç tanesini de temel-orta düzeyde bilen biri olarak konuşuyorum.12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsana nacizane tavsiyem ingilizceni ilerletmen olur. ayrıca yurtdışına çıkmaya korkma, interrail ile ufak ve ucuz bir tur yapabilirsin. anadili ingilizce olmayan yerlerde doğlaşman bile dil konusunda cesaretlendirecektir. hiç korkma. cem yılmaz fundemantals'ı gördüysen anlattığı ingilizce konusuna katılıyorum. derdini birkaç sözcükle anlatsan yeter. gerisi açıldıkça gelecektir.
+1 yılben su an türkce biliyorum türk oldugun icin .almanca orda yasadigim icin , ingilizceyi türkce kadar konusabiliyorum diyebilirim ve fransizcada ögreniyorum 2 senedir :) italyanca ve ispanyolca da ögrenmek isterdim . fransizca cokkk zor bence gramatigi cok ve karisik yani türkce veya ingilizce gibi degil cok zor :)
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
+1 yılBen de bu sıralar en çok bunu düşünüyorum. Karar vermiş olsaydım şu düşünmesine harcadığım vakti en kötü ihtimal bir dil daha biliyor olurdum. İngilizce'm var şu an sadece.
Bütün diller hoşuma gidiyor, hepsin öğrenmek isterim Fransızca'dan tut İbranice'ye ama şimdi hangisini öğrenmem işime yarar :/
Sınava pek çalışmayacak olursam moda tasarımı okuyacağım. Annem bu yüzden İtalyanca'yı öğren diyor. Hem yapısı, ekleri vs de hiç zor değil, akılda kalıcı.
Rus alfabesini biliyorum, az buçuk Yunan alfabesini biliyorum ama hiçbir işe yaramıyor tabii.
Üniversitede mimarlık, tıp, hukuk ya da siyasi bilgiler okumam ihtimalleri de var. Hangisini okuyacağıma karar vermiş olsam buna da karar verebilirdim. Of şimdi de vaktim boşa gidiyor, üzülüyorum.
Velhasıl; İtalyanca ve Rusça arasında seçim yapacağım sanırım.
Sen?00 Yorumla
+1 yılİspanyolca diyorum link link link Yurt dışında çalışma gibi bir durumun söz konusuysa eğer ingilizcenin yanı sıra ispanyolca isteyen şirketler var.. Bende yakın zamanda fransa ya yerleşeceğim.Fransızca zor bir dil yazılışı, okunuşu farklı..Ama azim varsa başarırsın..Benimde başarmam lazım fransız kalmamak için :)
20 YorumlaAlmanca çok zor bir dil. Kusarken konuşmaya çalışmışlar Almanca olmuş resmen. Lisede Almanca dersi var ve cidden çok zor yani. Ben Fransızca öğrenmeyi çok isterdim gerçi o da gırtlaktan konuşuluyor ama daha çok hoşuma gidiyor. Ha bide İspanyolca var :)
20 Yorumla
+1 yılİspanyolca dünyada konuşulan en yaygın dillerden biri, o yüzden İspanyolca derim ben.
İspanyolca en çok konuşulan diller arasında 3.dil olarak yerini almış: link20 Yorumla
+1 yılruslarla da en az çinliler kadar ticaret yapıyoruz ve İspanyolca balon sadece. ileride Fransızca gibi olacak. Rusça her zaman yerini korur. Bir yabancı dil öğrencisi olarak sana tavsiyem -eğer kariyer odaklı soruyor isen- sırasıyla; İngilizce, Rusça, Arapça, Çince, İspanyolca.
00 YorumlaŞirketlerde ve turistik şehirlerimizde Ruslar çoğunlukta. Bu yüzden gerekli.
Hatta Antalya'ya tatile gittiğimde gördüğüm bütün marketler, mağazalar vs. hep Rusça'ydı. Bütün satıcılar Rusça biliyordu. Beni Rus sananlar bile oldu :)
Çok gerekiyor cidden. Bir dil öğreneceksen Rusça olmalı. Fransızca'ya da güveniyorum ben, neden bilmem. Gırtlak da gerektiriyor :))00 Yorumla
+1 yılKesinlikle şu dil falan diyenlere sinir oluyorum yahu her dilin kendine özgü bir alanı vardır gidip bir aşçı ibranice öğrense bir işine yaramaz ama sen hukuk okuyup üstüne master yaptıktan sonra birde ibranicen olursa tualet kağıdı yerine para kullanırsın
*Bu konuda ciddiyim
Her neyse sen tam olarak hangi amaçla ikinci bir dil öğrenmek istiyorsun hobi olsun diye mi yoksa ilerde bir alanda faydası olur diye mi?01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGerek yok ingilizceden sonra baska bir dil ogrenmeye.Ingilizceden sonra ogrendigin her dil ego tatminine girer bence.Ama cok istiyorsan yasadigin yere gore dil sec bence:
1)Amerika taraflarinda ispanyolca ve Portekizce iyidir.
2)Avrupa icin Fransizca ya da Italyanca olabilir.
3)Turkiye icin turizm,ekonomik ve jeolojik yakinliga bagli olarak Rusca ve Almanca iyidir.
Kolay gelsin:)10 Yorumlageleceğin ticaretcileri Rusya ile Çin.Bu ülkelerle içli dışlı olacak çoğu ülke.İkinci dil haline gelebilir.Fransızcaya ve ispanyolcaya zaten gerek yok.Varsa biri açıklasın nedenini.Almanca ise şuan önemli ama yakında ticarette onlarda geride kalacak diye düşünüyorum zira nüfusu hızla yaşlanıyor ki zaten yaşlı..
00 YorumlaRusça ve İspanyolca.
Ha ben Japonca'yı çok iyi biliyorum Korece'yi öğreniyorum. Japonca'yı Türkçe'den iyi bildiğim için şimdilik Korece'yi bitireceğim. Sonra İspanyolca ve Rusça öğrenmek istiyorum.
Almanca'yı zaten okulda öğreniyorum o-o04 Yorumla- +1 yıl
Baka ie! Omea ha toruko-jin janai ka
- +1 yıl
ee nasıl japoncayı türkçeden iyi biliyorsun o.o
+1 yılBana kalırsa Çince, ama neden Rusça diyorsan, tam hatırlamıyorum bir yerde Rusların da ekonomide geniş bir yer kapladığı konuşuluyordu bir mühendislik için gerekliydi baya.
01 Yorumlayaptığın işe göre değişir. mesela matematikle uğraşanların bence rusça öğrenmesi, ekonomiyle uğraşanların almanca öğrenmesi, dinle uğraşanların arapça ve latince gibi
00 Yorumlabence ispanyolca..ispanyolca ve rusca biliyorum fransizca ogrenmek isterim :)
01 Yorumlaben konusuyorum...ama...yani dogma buyume...sonradan ogrenene zordur , yapabilirsen deger...
Le français est une belle langue latine ;)
sorularin varsa bana sorabilirsin...
bu arada evde tek ogrenemezsin, duzenli kursa felan yazil00 Yorumlaİngilizce ve Rusça'yı ana dilim gibi biliyorum zaten. Okuumda Almanca ve Fransızca'da öğrenmişdim, iyi konuşurum. Sırada İtalyanca var benim için. Ama İngilizceden sonra MUTLAKA öğrenilmesi gereken dil Almanca.
00 Yorumla
+1 yılBence İngilizceden sonra Almanca öğrenilmeli ama ben Fransızca yı öğrenmek istiyorum onu daha çok merak ediyorum
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 458 cevap paylaştı. almanca ve fransızca öğrenmiştim. Almancayı tavsiye ederim daha kolay.
10 YorumlaAklın varsa rusça ve çince öğrenilir. Gelecek bu dillerde diye düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılkulağa çok hoş geldiği için almanca ...
sonra arapça ve ispanyolca
fransızca konuşmam imkansız, dil dönmüyor ve gırtlak yok :D00 Yorumla
+1 yılÇince , Japoca, Kore ce
özellikle Kore fena atakta demedi demeyin! CV de de renkli duruyo :)00 Yorumla
+1 yılfransızcanın grammerı bıraz karısık ama zorlarsan neden yapamayasın kı :)
00 Yorumlaİspanyolca ingilizceye cok yakin bence ispanyolca ama ben fransizcayi da cok severim.
02 Yorumla
+1 yılrus hatunlarla nasıl anlaşıcaklar ben rusca bılıyorum turızım ısı yaptıgım ıcın sahsen turizmden baska bıyerde lazım olmuyor
00 YorumlaOrtaokulda ikinci yabancı dil seçerken Fransızca ya da Almanca seçecektik ne içmiştim bilmiyorum ama Fransızca seçtim, sonra 8 yıl onu çekmek zorunda kaldım. Fransızca çok zor ama çok yararlı.
00 Yorumlarusça hiç bir halta yaramıyor valla. 1 sene ders aldım boşuna aldım. çünkü çok kullanılmıyor konuşma fırsatı bulmadım. çince 1. sırada sonra ingilizce. ingilizceden sonra ispanyolca bnce.
00 Yorumlaingilizceyi bir sökelim adam akıllıda digerleri dursun ben ingilizceden önce almancayı ogrendım
00 Yorumla
+1 yılFransızca İspanyolca ve İsveçce biliyorum ana dilim gibi. İtalyanca ve Rusça da orta düzeyde. Dil öğrenmek kadar güzel bişey yok
03 Yorumla- +1 yıl
Benim branşım yabanc dil. Fince, İspanyolca, İtalyanca ve İngilizce biliyorum ama bizim ülkemizde rusça bence daha geçerli. İspanyollarla pek fazla ithalat-ihracat hacmimiz yok. 3-4 milyar dolar civarında (özellikle otomotiv sanayi üzerine). Buna nazaran italya Avrupa'da krizi en üst seviyede yaşayan bir ülke ama gideri var. Fransızca ise artık o kadar geçerli değil. En azından benim özel sektör alanında gözlemlediğim bu. Gerçi benim gibi tercüman olma planın varsa her türlü iyi para kazanırsın.
- +1 yıl
tercümanlık planım yok,isviçrede okuyorum
+1 yılBen türkce ve ingilizce hariç almanca, fransızca ve italyanca biliyorum.
Bence hiçbiri zor değil, okulda öğrenmiştim zaten.00 Yorumla
+1 yılLisede ingilizce bölümü okudum. Şu an ingilizce öğretmenliği okuyorum. Çok az Almanca ve İtalyanca öğrendim. Bence İspanyolca ya da Fransızca öğrenmelisin =)
00 Yorumla
+1 yılİngilizce anadilim gibi konuşamasamda biliyorum anlıyorum ve konuşuyorum ek dil olarak ise kesinlikle İtalyanca bence ve İtalyancayı bilen İspanyolcadada zorlanmaz zaten
00 YorumlaArapça veya çince öğrenebiliyorsan öğren fransızca gereksiz oluyo hiç bir işe yaramıyor..
01 Yorumla
+1 yılRusça da ticari nedenlerden kaynaklanıyor. Birçok firma şu an rusça bilen ihracat sorumlusu aramakta
00 Yorumlaantalyada artık ingilizce istemiyolar zaten herkes rusça istiyo
20 Yorumlafransizca onu bildikten sonra italyancayi 2 ayda sökersin
00 YorumlaBen japonca ve İngilizce biliyorum ikisinide japonyada öğrendim
06 Yorumla- +1 yıl
Hahah japonların ingilizcesi pek de iyi değil yahu :D
Japonya da mı yaşıyorsunuz halen? - +1 yıl
Hmm peki hangi nedenle orada yaşıyorsunuz? (Merakımı mazur görün, siyah kuşak aikidocuyum kendo yapıyorum 1 yıldır da japonca dersi alıyorum biraz takıntılıyım japonyaya :D
- +1 yıl
Hmm...peki birşey soracaktım ben bu yaz şöyle 1 aylığına Japonya'ya gitmeyi planlıyorum yeşil pasaportum var uçak biletlerini de bu ay içinde alıcam yalnız Japonyadaki fiyatlar hakkında hiçbir bilgim yok 1.400 dolar götürsem bir ay için bütün masraflarıma yeter mi? Hani masraf dediğim kalacak normal bir otel, oosaka, kyoto, nagasaki vb. şehirleri gezmek, müzelere gitmek, etkinliklere vb. katılmak, günlük yemek falan öyle büyük harcamalar yapmayı planlamıyorum
- +1 yıl
Bilet parasi hariç biraz zor yemeye günde 1000 bin yen ile bin 1500 arası tokyo Osaka arası tek yon 7000 bin yen otobüs otel 3000 ile 5000 bin arası söylediğin para ike iki hafta tatil yapabilirsin ama sana tasfiyem uzak Doğu'da Tayland ve kombocya gitmeni tasfiye ederim söylediğini para ile cok rahat ve iyi bir seyahat yapabilirsin kombocya da yemek 3 dolar günlük otel 3 ile 4 dolar arası yani baya ucuz ve insanlar çok sıcak kanlı ben bir hafta kaldım Kamboçya da cokta beğendim 8 ayda bir daha
bence rusça ing den sonra dünyada en geçerli dil rusça
00 YorumlaTürkiye' nin en çok ithalat ve ihracat yaptığı ülkelerin dilleri öğrenilmeli..
almanca ve rusça haliyle .00 Yorumlaben fransızcayı öğrenmek isterdim ama ingilizceyi halledemiyoruz adam gibi ikinci dili nasıl yapıcaz ki :/
00 Yorumla
+1 yılsovyetler ve ingilizler, dünyayı ellerinde oynatanlar bunlar, onun için rusça
03 Yorumlaİngilizceden sonra rusça.. Zaten şuan Rusça dil eğitimi alıyorum
00 Yorumlarusçada rus bayanlar için yani amaç halkla ilişkiler :D
00 Yorumla
+1 yılAlmanyada dogup büyüdügüm icin, ingilizceden sonra fransizca diyorum :)
00 Yorumlaarkadaşlar şunlardan hangisi oldugu önemli değil birini bile ögrensem benim için kafi:D
00 Yorumlaingilizceyi ogrenebilsem bir daha baska dil ogrenmeye calismamo da mecburiyet zaten
00 Yorumlaiş sahana göre karar ver.çince ekonomi içinse rusça turizm içindir öyle düşün.
10 Yorumla
+1 yılingilizce ve ruscayi bildigim icin fransizca diyorum :)
00 Yorumlaİspanyolca ilk tercihim olurdu ama özel ilgimden dolayı. Yoksa biraz daha ticari düşüneceksen Fransızca.
00 Yorumla
+1 yılben de Fransızcaya merak sardım ama çok pahalı kursları özel dersde çok pahalı ve çok zor dilmiş
00 Yorumlarusça tabiki, çok güzel kızları var, iletişim kurabilmek isterim
00 Yorumlabi ingilizceyi öğreneyim ondan sonra oy vericem ^_^
00 Yorumlaİspanyolca ve italyanca'ya hiç bakma işine yaramaz bu dönemde ekonomileri çöktü zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılFransizca zor sevmedim gitti, 9 sene fransizca aldim hala bilmiyorum sevmedigim icin :)
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGÜlme be tam rezilik :D
Cevap sahibi+1 yıl6 senede ingilizce aldim onuda sevmedigim icin konusamiyorum :p sadece anliyorum. Ama yiende 2 diliyim :)
+1 yılİSpanyolca ve italyanca güzel aslında ama geleceğe yönelikbakmak istiyorsan Çince yi tek geçerim
00 Yorumlaerkekler rusça demiş ağırlıklı :D neden acaba
12 Yorumla- +1 yıl
bende dedim kolay dil değil hemde hiç değil cince gibi dil ama amacımız baska kızlar anlamaz :P
+1 yılrusça biliyorum inglizce öğrenmem lazım :D
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılJaponca Cince ya da Korece
51 Yorumla- +1 yıl
Katılılyorum
Kültür & Sanat konusunda 667 cevap paylaştı. çince ama öğrenebilirsen
10 Yorumla2. Fransızca
3. Rusça10 YorumlaBen Korece öğrenmeye çalışıyorum..
00 YorumlaKesinlikle İspanyolca diyorum..
00 Yorumla- Devamını Gör (58)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat