ya arkadaşlar ingilizceyi bu ülkeye gelen bir çok turist biliyo , bizim fransızcayı , Almancayı değilde ingilizceden sonra Osmanlıca'yı öğrenmek bana daha doğru geliyo çünkü Alman eğitim sistemi de aynı önce normal almanca sonra eski almanca sonrada yabancı diller ,,
114 Yorumla- +1 yıl
ama Almanya avrupanın en güclü ülkesi , rusya'da eski dillerini öğreniyo ve Dünyanın en güclü ülkesi , japonya'da en gelişmiş ülkelerden ve eski dillerini öğreniyolar yani eski dil öğrenmenin ilerlemeye hiç karşı geldiği görülmüyo farkındaysan :) diyorum işte turistle konuşurken ingilizce zaten dünya dili onu öğrenmek diğer dillere gerek kalmaz ama biraz kendi dilillerinden öğrensen sana daha faydalı olur , mezar taşıyla ne alaka Almanya, Rusya, Japonya ,,, birçok ülke mezar taşını iyi okuyun diyemi öğretiyolar eski dillerinide yanlarında
- +1 yıl
tabi bazı ülkeler eski dil olmadan ilerlemiş çünkü dillerini hiç değiştirmemişler , ama bir çok ülke yeni kurulan israil bile dünyanın en eski dilini aldı kendilerinin olduğu için hiçbiride demedi biz böyle ilerleyemeyiz kendimize modern bir alfabe çıkaralım ve sende haklısın ki dünyada sözü geçen ülkelerden birisi, rusya'da aynen öyle eski dillerini öğreniyolar ve dünyanın en güçlü ülkesi , japonya, italya gibi biirçook ülke öğreniyo ve hepsi baya gelişimdeler , neden mi etkisi var o önemli dediğimiz tarihimizin sayfaları osmanlıca ve bu savaş taktikleri olsun falan filan hep eski dil olan osmanlıca ve ne demişler "Tarihini bilmeyenin coğrafyasını başkaları çizer" yani ben diyorum ki kısacası öğrenmenin faydalı olacağından bahsediyorum
- +1 yıl
Sen ilerlemeyi hepten dile bağladın, ilerlemek dil ile olacak şey değil ki çeviriler var oradan da kapabilirsin sağlıklı bilgileri yeter ki isteyelim
Evet dediğin gibi yabancı ülkeler eski dillerini de öğrenebiliyorlar çünkü o kadat çok gelişmişler ki tek bir dille yetinmiyolar her şeyi öğreniyorlar adamların eğitim sistemine bakar mısın bir nasıl bir düzen içinde nasıl kaliteli nasıl bilimsel gençler yetiştiriyorlar, biz de bunların hiçbiri yok ve biz en son yapılacak olan şeyden başlıyoruz 'osmanlıca öğrenmek' :) yahu buna bu kadar uğraşacağınıza şu köydeki çocuklara bir servis verin de okullarına gitsinler doğru düzgün biz daha akıllı tahta kullanamayan toplumuz yok çünkü.
Mesela bizim dersanede ki matematik öğretmenimiz aslında bilim adamı ama gel gör ki dersane de sürünüyor neden çünkü iş yok biz bu kadar uzağız bilimden fenden sen şimdi gelmişsin gelişmiş ülkelerin sadece dilinden bahsediyorsun allah aşkına onlardaki eğitimin yarısı bile biz de yok nasıl gelişelim biz - +1 yıl
Ve savaş taktikleri demişsin kaçıncı yüzyıldayız ne savaşı biz daha en yakınımızdaki pkk ile bile savaşmıyoruz artık çünkü devir değişiyor artık her şey kağıt üzerinde ve insanlar bilime yönelmiş durumda, biz şimdi osmanlıca mı öğrensek daha çok gelişiriz yoksa şu okullara eğitim sistemine bir çeki düzen verip fen mi öğrensek daha çok gelişiriz
- +1 yıl
sadece dile bağlamadım dilin katkısı olduğundan bahsettim , doğru haklısın eğitim sistemimizde sıkıntılar var , gelişmiş ülkeler yatırım yapıyor haklısın , en son yapılacak şey falan değil az önce saydığım ülkeler bu dil sistemlerini daha gelişme olmadan hemen geçmişler , çeviriler o dilin yerini tutmaz mesela Kur'an-ı 'ın arapçasını çeviri yapınca türkçede birçok kelime o şeyin yerini tutmuyo aynı onun gibi çeviride de aynı birbirine yakın kelimeler kullanıyo çünkü onun yerini tutmuyo , diğerlerinde haklısın ama Osmanlıcayı öğrenmenin bu ülkede boş iş olduğunu ve bizi ilerletmize katkıda bulunur diyorum
En İyi Cevaplar
+1 yılÇince öğren ve hayatının devamının nasıl güzelleştiğine bak :) güzel bir şirkete girersin , ardından güzel bir iş bağlarsan oohhh sonra senden kralı yok :))
14 Yorumla- +1 yıl
ilgin olması önemli değil :)) para orda onu kastettim ben :) yok ben ileriyi düşünmüyorum sadece dil olarak elimde bulunsun diyorsan rusçayı öneririm
- +1 yıl
rica ederim :))
+1 yılşu an yanlş bilmiyosa eğer bir arkadaşm söylemişti dünyada ingilizcedenn sonra en çok konuşulan dil ispanyolcaymış o yüzden onu öğrenmek gerek bence ama ben korece öğrenmeye çalışıyorum :) ingilizce almanca biliyorm şmdi korecede sıra inşallah onuda öğrencem :D
11 Yorumla
+1 yılbence ingilizceden sonra ispanyolca öğrenilmeli
02 Yorumla- +1 yıl
benim düşüncem ingilizce ve ispanyolca dünya üzerinde çok konuşulan diller arasında
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
77Cevap
Ingilizce ogrendim ardindan Fransizca'ya basladim lisedeyken, universitede de Farsca ve Osmanlica ogrendim, Cince ve Arapca'ya basladim. Bunlari iyice oturttuktan sonra Ispanyolca ve Ibranice ogrenmek istiyorum. O yuzden Ingilizce'den sonra Fransizca derim ben ama meslegine gore secmeni de tavsiye ederim ikinci yabanci dili.
20 YorumlaEğer sadece zevk için öğrenmek istiyorsan fransızca iyidir. Ama dünyada geçerlilik yönünden farklı bir dilde öğrenebilirdin. En basitinden ingilizce altyazılı bazı dizilerde bile bazı cümleleri bilerek tam anlamıyla çevirmediklerini görüyoruz. Bunu anlamanın tek yolu o dili bilmek.
10 YorumlaKesnlikle Fransızca Latin alfabe kokenli tum dilleri ogrenmen için temel oluşturur. Çünkü her latin alfabe kokenli dilde mutlaka fransızca bir kelime ve bu dilden esinlenilmiş grammer tabanı vardır. Bu dili ogrenen diger dilleri cok kolay ogrenir. Ama ticaret yapacaksan çince ogrenemelisin, çünkü dunya ticaretini çin pazarı ele geçirecek, dilini bildiğin bir ülkede dış pazarla bağlantın olursa işin kralı olursun.
10 Yorumla
+1 yılFransızca öğreniyorum şu an ama acayip zor ve biraz saçma her esyanın cinsiyeti var böyle bir dil olurmu yaaaa :D
12 Yorumla- +1 yıl
Yok tatlım eğer öğrenmeye hevesliysen herşeyi ilginç öğrenmeye değer gelir ben kendim seçmedim öğrenmeyi o yüzden sıkıyo biraz :)
+1 yılRusçu erkekler Rusça demiş. :D Bence Fransızca. Çok hafif ve hoş bir dil.
21 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 905 cevap paylaştı.
+1 yılİtalyanca :D ayrıca vücut dili ve kuş dili de öğrenilmelidir :D
14 Yorumla- +1 yıl
kuşlarla konuşmak için değil kuş dili ama :D neyse :D
- +1 yıl
hahah :D :D
sevgılı cukuleta ne için kullanıcagına baglı ıngılızce ve rusca coook buyuk bır kesıme hıtab edıyor ben bunlardan baslardım
12 Yorumlaingilizce popüler hale gelmeden önce Fransızca en geçerli dildi. bu yüzden hala birçok kişi Fransızca biliyor ve hala dünyanın birçok ülkesinde Fransızca konuşuluyor, işime yarasın diyorsan Fransızca derim.
10 Yorumla
+1 yılİtalyanca veya Rusça Rusça zor olmasa direk Rusça derdim Rus karıları mükemmel sen istiyor duj verecek 100 lira akşama eve gelecek sen diyorlar oooh süper seviyom rusları türk kızları gibi uğraşmaya gerek yok
10 YorumlaFransızca bence hem çok hoş bir dil hem de öğrenirken anlıyorsun ki aslında dilimize fransızcadan geçen birçok kelime var bu yüzden kelimeleri öğrenmek de kolay
10 Yorumla
+1 yılhttps://vocaroo.com/i/s1WG3LIePqPR çince ekledim
10 YorumlaALMANCA yok iyi misin :) fransızcadan çok almanca daha çok kullanılıyo dil konusunda.
15 YorumlaH ispanyonca diyorum dünyanın en çok konuşulan 2. dili.
13 Yorumla
+1 yılneden ogrendigine bagli
kiz ayarlayacaksan rusca ispanyolca
ticaret arapca cince
sanayi isleri almanca italyanca
fransizca bilmem ne ise yarar ama seviyorsan ogren merci10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıl02 Yorumla- +1 yıl
Siz gene istediğinizi öğrenin.
+1 yıltürkçeyi iyi konuşabiliyorsan japon dilini geliştir bence.
10 YorumlaMantıklı düşününce çince ve arapça öğrenmek akıllıca bir şey olur. Asil görünmek için ise Fransızca.
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 2,6b cevap paylaştı. Şu anda Türkiyede turizm işinde İspanyolca ve İtalyanca dil bilene çok ihtiyaç var..
10 Yorumlaçince bence çok ticaret yapıyorlar Türkiyeyle lazım olur
20 YorumlaKültür & Sanat konusunda 545 cevap paylaştı. Batı dilinin yanında Uzakdoğu dillerinden birisinin öğrenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çince veya Japonca. Eğer imkanınız ve yeteneğiniz varsa tabi sonra da Rusça.
00 Yorumla
+1 yılhiç birine gerek yok google dil problemini ortadan tamamen kaldıracak bir teknoloji üzerinde çalışıyor tahminen 5-6 yıl içerisinde herkes için kullanılabilir hale geelcek
00 Yorumla
+1 yılİspanyolca bir çok ülkenin ortak dili yanlış bilmiyorsam
10 YorumlaBen kendi adıma arapça öğrenmek istiyorum biraz zorlu ama seviyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Keyfe hâlüke?:)
BENCE fransizca :D ah ahh fransizca konusan erkekler herzaman cekici gelmistr :)
ps. ingilizceden sonra ispanyolca diye cok kez duymustum
bu arada ben 5 sene fransizca dersi gördm pisman olmayacaksn :)00 Yorumla
+1 yılBence Arapça olursa daha iyi olur öğrenmesi zor olan dillerden biri sayılı kişi Arapça biliyordur Türkiye de
10 YorumlaRusçayı ögrendikten sonra beddualarim değişti. "İnsallah Rusca ogrenmek zorunda kalirsin" .. ingilizce meger aşırı basit bir dilmiş.
10 YorumlaEğer Amerika'da yaşıyor olsaydın İspanyolca derdim ama bir Avrupalı olarak Fransızca daha faydalı olacaktir
00 Yorumla
+1 yılOnemlilik acisindan Arapca, zevk olarak Çince. Asdfds. Çince ogrenirsek digerlerinin isi kolay :)
20 YorumlaJaponca / Çince
Özellikle Ticaretle Uğraşanların Çince Bilmesi Gerekir21 Yorumla
+1 yılGireceğin iş ortamı ya da çevre , geleceğini planladığın ortama hangisi lazımsa onu öğren derim.
Ankette rusça dedim10 YorumlaFraszca ve itanyan ikisininde konuşma tarzina bayiliyorum :)
10 Yorumla
+1 yılyanlış biliyonuz arkadaşlar ingilizceden sonra fransızca konuşulur::::
00 YorumlaAlmanca seceneklerde yok. Benim 2. Dilim olur kendisi :)
00 YorumlaTartışılması bile saçma olur kesinlikle ispanyolca.!
00 Yorumlaikinci bir dil ihtiyaca göre öğrenilmeli mesela mühendisseniz almanca lazım yok ben ticarete atılıcam diyosanız arapça ama ben olsam ispanyolca öğrenrdim
00 Yorumla
+1 yılkızılderelilerin dilini merak ediyorum ha bide duman haberleşme olayları vardı onuda merak ediyorum.
10 Yorumlaİspanyolca derim ben en çok konuşulan ilk 3 dil arasında
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 844 cevap paylaştı.
+1 yılrusça tabii ki. öğrenmek istersen yardımcı olmaya çalışırım...
12 Yorumla- +1 yıl
day boq togda..
+1 yılJaponca falan bence en son seçenek olmalı tamam bilen az var ama çok uluslararası kullanılmıyor. Fransızca dedim ben :D
00 Yorumla
+1 yılAmerikalılar kendi ülkesinde ikinci dil olarak İspanyolcayı öğretiyor nedenide ispanyolluların Amerika'da çok olması ayrıca dünyada ikinci dil İspanyolcadır.
00 YorumlaTabiki de erkekler rusça yı seçer ! 😁😁
31 Yorumla
+1 yılİngilizceyi tamamen öğrenin yeterli :)
14 Yorumla- +1 yıl
Avrupa dillerinden biri ile baslayabilirsin. Almanca fransizca italyanca sec birisini
- +1 yıl
Kursa başla
italyanca tabiki ondan sonra fransızca ispanyolca öğrenilir
00 YorumlaAlmanca ama şıklarda olmaması çok üzücü
11 Yorumlasiklara cince koyman lazimdi, dunyada en fazla konusulan dil cincedir.
00 Yorumla1. Arapça
2. Japonca
3. İspanyolca
4. Rusça
5. Portekizce
6. Fransızca
7. İtalyanca
İngilizceden sonra ilk öğrenebileceğim dil;
Arapça00 Yorumla
+1 yılHHa arapca diyenler Hemen Suudiye gidin o kadar merakliysaniz :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin hayat planına bağlı böyle bişeye tak diye cevap vermezsin
10 Yorumla
+1 yılJaponca diyen animeciler bir el sallayın :D
41 Yorumla- +1 yıl
Yalnız değilmişim. :D
Tabiki rusça Rusların dertlerini dinlemek anlamak lazım :)
00 Yorumla
+1 yılİspanyolca kesinlikle
10 Yorumlajaponca gelecek vaad eden bir dil demedi demeyin
10 Yorumlaİspanyolca diye biliyorum.
10 YorumlaAlmanca bence 3. dil ise fransızca
10 Yorumla
+1 yıltabikide ruşça. değilse rus devuşkalarla nasıl anlaşıcaz.
00 Yorumla
+1 yılİspanyolca ve Fransizca arasinda kaldım
10 Yorumla
+1 yılArapça ya da japonca önünü çok açar insanın
10 YorumlaBence Kesinlikle Arapçadır
20 Yorumlabence arapca
DiyorumBenツ20 YorumlaRusca diyen beyler siz ne alem adamlarsiniz ya :-)
00 Yorumla- Devamını Gör (57)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat