O türde en son okuduğunuz kitabın ismi?
Süper dediğiniz, etkilendiğiniz bir cinayet romanı var mı?
Süper dediğiniz, etkilendiğiniz bir cinayet romanı var mı?
Eğer roman okuyorsam ya klasik ya polisiyedir. Polisiyeye bayılırım.
Klasik polisiyelerin tahtında Agatha Christie var. 100'e yakın kitabı var bu kadının, hepsi okunabilir. Ama 'On küçük zenci, Dersimiz cinayet, Büyük dörtler, Nil'de ölüm, Roger Ackroyd cinayeti, Beş küçük domuz ilk tavsiyelerim olsun.
Arsene Lupin dünyanın en ünlü hırsızı... Kesinlikle okunmalı. Türkiye şubesi ise Cingöz Recai. Yazarı Peyami Safa. Bana kalırsa Arsene Lupin'den bile daha iyi olmuş. Kesinlikle okunmalı.
Sherlock Holmes, beyazperdedekinden oldukça farklı. İlgi çekicidir, okunmalı.
Modern polisiye kralı ise tartışmasız Jean-Christophe Grange. Özellikle Leyleklerin uçuşu, Siyah Kan ve Şeytan yemini okunabilir. Hele ki Leyleklerin uçuşu mükemmeldir.
Bunun dışında farklı yazarlardan şunları önereceğim...
Paula hawkins - Trendeki Kız
Maxime Chattam - Kara büyü
Scott Smith - Basit bir plan
Anna Katherine Green - Paranoya
İyi okumalar :)
İlk hedefin Leyleklerin Uçuşu olsun, zaten büyük bir Grange fanı olacaksın merak etme :D
Rica ederim, inşallah faydalı olur ;)
Bende aynı şekilde bayılırım hatta ful o tür okurum. Ölüm şarkısını bende okumuştum ve okuduğum en inanılmaz kitaplardan biriydi diyebilirim. Jane caseynin kitapları da mükmmel 5. Kurban, ölümün soğuk sesi, acımasız bunları şiddetle tavsiye ediyorum ama caseynin son 2 kitabı sessiz kurban ve parafili yani pek güzel değil onun dışında tess gerritsanın kitapları da mükemmel birde John Eversonın Yüz yıllık kabus kitabını da mutlaka okumalısın inanılmaz sürükleyici.
Aynen ben pek beğenmedim onj ve parafiliyi diğer kitaplara göre sönük kalmışlar gibi :) Bu arada şimdi aklıma geldi yazarın adını hatırlayamadım ama baya meşhur bir kitap kupa valesi var o da çok iyi tam olarak polisiye sayılmaz ama sürükleyici baya :)
Aynen aynen harikalar😍😊
sir conan doyle sherlock holmes serisi malesef kitap okuma imkanım kalmadı şu anki sınav calışmalarından. ama güzel kitap varsa gelecek olarak öneri sende yazabilirsin buraya.
en sevdigim... ozellikle edgar allan poe nun romanlari..
Cevap
14Cevap
Jane Casey'in romanlarını seviyorum o konuda. Yani öyle Sherlock Holmes olmayı gerektirir bir kurgusu yok ama sürüklüyor insanı.
Onun kitabı yüzünden bu soruyu sordum zaten 😃
İki gün önce son kız (Türkçeye çevirilmiş adı Sessiz kurban) kitabını bitirdim. Açıkçası ilerleyişi çok hoşuma gitti fakat son..
Olmadı ya değişik şeyler bekliyordum.
Ama yarattığı karakterleri çok beğendim. Özellikle Derwent😍😍
Sanırım seri ve ben 3. kitaptan başlamışım😅
Ben Acımasız'dan başlayıp ikinci olarak Sessiz Kurban'ı okumuştum, seri miymiş bu 😅 geçen gün de Parafili'yi alıp birkaç sayfa okudum, Derwent var içinde ve bana daha sevimli geldi diğer kitaplardan 😌
Haha sen kaptırmışsın kendini 😅 ama dediğin gibi sonu biraz vasat bitiyor, ama okurken fark etmiyor insan. Olsun o da yeter bence 😌
ben çok severim tess gerritsen-çırak bu türü sevmeme sebep olan kitaptır :)
yanlış oldu cerrah olacak :)
rizzoli&isles dizi bu çok güzel dizidir tavsiye ediyorum kitapları çok sürükleyici ve heyecanlı oluyor :)
Çok severim, en son Ted Dekker-Kutsal Meclis'i okudum
Amatörler var güzel bir aksiyon ve cinayet romanı tavsiye ederim
En son bu türde Agatha Christie okumuştum. Doğu Ekspresi'nde Cinayet.
Jean-Christophe Grange - Siyah Kan
evet okurum 5. kurban veya cingöz recai
Kızıl Nehirler - Jean-Christophe Grange
Severim. En iyisi büyük dörtlerdir.
film izlerim onlarla ilgili
Romanları sıkıcı buluyorum
kitap okumayı sevmem ki seveyim
Severim sis
Severim
çokkkk :)
Ben hiç kitap okumam
piesr holtan
Hayır kitap sevmem
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar