Yıldız, ağırlıklı olarak hidrojen ve helyumdan oluşur. Sürekli yanma halinde oldukları için (güneş gibi) ışık saçarlar. Gece gözükmelerinin sebebide budur. Gezegenler metorlar ışık saçmadıklarından dolayı çıplak gözle görülmezler. Yıldız kayması bir yıldızın dünyanın atmosferine girmesi demek DEĞİLDİR. Meteorun hızla atmosfere gerken atmosferdeki sürtünme ile çıkan ısıdan kaynaklı ateşi görürüz. Kuyruklu yıldız ise buzlu çamur topu ya da buzul olarak nitelendirilir. Güneş sistemimize giren bu cisimin içinde bulunan buzlar günein ısısı ile erimeye başlar. Hızı sebebiyle kuyruk şeklinde görünürler. Helley kuyruklu yıldızı en çok bilinen kuyruklu yıldızlardan biridir.
şimdi yıldız kayması olayının meteor olduğunu biliyorum kuyruklu yıldız dediğin gerçek bir yıldızsa nasıl bizim sistemimize kadar yakın olup kayacakki yani büyük olur
Kuyruklu yıldızın yıldızla alakası yoktur. Özellikle DEĞİLDİR diye büyük harflerle yazdım. Kuyruklu yıldız buz, toz ve çamurdan oluşur. ISı kaynağına (güneş ve yıldızlar gibi) yaklaştığında kuyruğu belirginleşir. Çünkü ısı ile erimeye başlar.
wikipedia'dan alıntı "Kuyruklu yıldızlar, "kirli kartopu" ya da "buzlu çamur topu" olarak anılırlar. İsimlerinde yer almasına rağmen yıldız değildirler, buz (su ve donmuş gazlar) ve (bir nedenle Güneş Sistemi'nin oluşumu sırasında gezegenlerde yoğunlaşamamış) kozmik toz karışımından oluşurlar."
Eğer zamanın varsa 11 bölümden oluşan cosmos belgeselini izlemeni tavsiye ederim. Dünyanın ve evrenin oluşumu, galaksiler, evrim, bilimsel buluşlar, bilim adamları ve dahası...
Ne kadar uzaktan ve hangi açıdan baktığına bağlı. Bir yıldızın ışığını yansıtıp yıldız gibi görünebiliriz, alelade bir gök cismi gibi görünebiliriz. Değişir yani.
Sistem halinde olmamızın sebebi güneşin kütle çekim kuvveti. Başka yıldızlar da başka gezegenleri kendi çekim alanlarına sokabilirler. Ya da uzayda yalnız olabilirler.
öyle olmayanları çok merak ettim onlar ne ki bide nasıl sistem olanların sistem olduğunu biliyorlar daha mars a bile gidemiyorlar mesela andromeda yı nasıl biliyorlar takımları filan
En İyi Cevaplar