Sevgililer Günü sözleri olarak en sevilen şairlerin şiirlerinden birkaç dize alıntıladık senin için :) Senin favori dizelerin hangileri? Kendi sevdiğin dizeleri paylaş ki, sevgiliye mesaj göndermek ya da hediye paketine kart yazmak isteyen aşıklara hep birlikte ilham verebilelim <3
Sevgililer Günü Şiirleri
şöyle bir içten öpmeni senin, bin tane cennete değişmem.. - Turgut Uyar
- Sevgililer Günü şiiri Can Yücel... Sabahları seni okşayarak başlamaları Akşamları her işi bir kenara koyup Seninle başbaşa konuşmaları özlüyorum; Oynaşmalarımızı, Yürüyüşlerimizi, Sevimli haşarılığını, Çocuksu küskünlüğünü…
-
sen kocaman çöllerde bir kalabalık gibisin kocaman denizlerde ender bir balık gibisin bir ısıtır, bir üşütür, bir ağlatır, bir güldürürsün sen hem bir hastalık, hem de sağlık gibisin - Özdemir Asaf
-
sevda bir ateş buldu sende, eğilip öptü seni artık kimse denizi bilmiyor.
dirseklerini masaya koyuşundan belli gelip geçen bir günü bitirmek istemediğin sevda bir umut buldu sende. - Edip Cansever
-
aşağıdaki dizeler eski sevgiliye gönderilebilir ;)
sonra belki çay içeriz. şansımız varsa yağmur da yağar. damlalara huzur yüklemece oynarız. benim damlam seninkini alnından öper. güzel şeyler olur belki. sen gel bence. - Lale Müldür
Bizim önerdiğimiz hangi şairin dizelerini daha çok sevdin?
Turgut Uyar
Özdemir Asaf
Edip Cansever
Lale Müldür
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sevgililer Günü sözleri arayanlar için önerebileceğin en güzel aşk şiirleri hangileri?
Sevgililer gününe özel sözler mi arıyoruz, yaşasın 😍😍 O kutlu gün yaklaşırken bildiğim tüm sevgililer günü sözlerini sizin için sıralayacağıııım :) Şiirler, şarkılar hepsi bugün için birer malzeme.
Sevgililer Günü Sözleri Kısa
Birkaç kısa sevgililer günü sözü örneği vereyim, uzun sevgililer günü sözleri birazcık sıkıyor. Okurken yoruyor. Hem kısa mesajla atacaksanız sayfalarca yazmaya da gerek yok :)
Sevgililer Günü Şiiri - Can Yücel
özledim seni... ayrılık yüreğimi uyuşturuyor karıncalandırıyor nicedir. beynimi uyuşturuyor özlemin... çok sık birlikte olmasak bile benimle olduğunu bilmenin bunca zamandır içimi ısıttığını yeni yeni anlıyorum...
Sevgililer Günü Şiiri - Atillla İlhan
kimi sevsem sensin / senden ibaret hepsini senin adınla çağırıyorum arkamdan şımarık gülüşüyorlar getirdikleri yağmur / sende unuttuğum hani o sımsıcak iri çekirdekli senin gibi vahşi öpüşüyorlar kimi sevsem sensin / hayret
Sevgililer Günü Şiiri - Cemal Süreya
Sevgilim, bir günün ortası şimdi Taşıtlar hızla gelip geçiyor, her yer kalabalık, Ben seni düşünüyorum bir bodrum kahvesinde Uzat bana uzat ellerini İzinli askerler görüyorum, kırıtarak yürüyen işçi kızlar İstanbul her günkü yaşantısı içinde, uğultulu, Güvercinler güneşten bir sessizliği biriktiriyor
Sevgililer Günü Sözleri - Özdemir Asaf
Seni yitiriyorum Çok karanlık bir andan. Birden uyanıyorum, Bakıyorum aydınlık; Uyuyorsun yanımda.. Güzelce.
14 Şubat Sevgililer Günü'nde romantik şiirler örneklemek istedim, sevdiklerinizin kıymetini bu güzel sözlerle bilin :)
Senin sen olmadığını bile bilmeden, Sen bile.. Seni ben geçerken, Derim ki, Saati sorduklarında; Onu ”O” geçiyordur. Kimse anlam veremez. Tamir ettirmedin gitti derler şu saati. Ettirmek istiyor musun demezler.
Bir bozuk saattir yüreğim, hep sende durur.
Zamanı durdururum yüreğimde, Sensiz geçtiği için, Akrep yelkovana küskündür. Şu bozuk saat çalışsa benim için ölümdür. Bil ki akrep yelkovanı geçerse, Atan bu yüreğim durur. Bırak bozuk kalsın, hiç değilse;
<3 Sen çıldırmış şairlerin Titreyen mısralarında Bahsettiği o perisin <3
Pencereler önünde çürürken Senden kalan çiçekler Hayalin gözlerimin önünde Hala ağlıyorum
Pencereler önünde çürürken O güzelim yılların hayali Gözlerimin önünde Bize ağlıyorum...
Güneş doğduğunda başka bir şehrin sabahında olacağım Her insanın bir öyküsü vardır ya Benimki de böyle işte... Bu sabah pencerene bak Bu koca şehri sana bıraktım Başka bir şehrin sabahından başka bir dilde Elveda...
Tam sınırdan kaçarken vurulmak nedir bilir misin? Nöbetçiler ha gördü, ha görecek Parmaklarının ucu dikenli tellere değdi değecek... Ama... Bir adım daha atamazsın. Uzanıp tutamazsın; Göz pınarlarında donup kalır hayallerin Planların, kaçışın, kurtuluşun Ve deler sevgi dolu yüreğini Sevgi bilmeyen bir kurşun. Bir okyanusta boğulmak nedir bilir misin? Batan bir gemiye el sallayamamak, Oturup ağlayamamak, Birkaç kulaç ötedeki Bir tahta parçasını tutamamak, Nedir bilir misin? Sevmek nedir bilir misin? Bir şeyler tutuşur yüreğinde kıpır kıpır Bütün benliğini sarar, ısıtır. Her gülüşte yeniden doğarsın Ve bin kere ölürsün her iç çekişte Nasıl anlatsam bilmem ki. Yani "sevmek" işte. Duymak nedir bilir misin? Duymak, ama anlatamamak Çemberini kıramamak kelimelerin. Tam dilinin ucuna gelmişken söyleyememek "Seviyorum" diyememek Yani ölümü yaşamak nedir bilir misin?
Sevgilim emsalsiz vefalı, gülüşünün içimdeki lavantasına inanki muhtacım. Emsalsiz bir aşk demiştin yollarda verdiğin söz hala bilesinki benim ilacım. Vefalı yârimdin can yoldaşımdın dört mevsim solmayan biricik gülümdün. Gülüşünün hasretini çekiyorum o kız kulesindeki sözleri tarihemi gömdün İçimdeki bıraktığın sevgini özlediğim o sohbeti hatırla güzelim o yılki şubatı Lavantasına vede gül kokusuna mahrum etme gel kuralım yeniden hayatı İnanki yüreğimdesin gönlümdesim hergün rüyamdasın naz etme benim tacım Muhtacım sevgine aşkına tutuşuna bakışına birlikteki hatıralarımıza muhtacım.
Aşk bir uçurum, a ruhum, dibi olmayan; Yalnız kuşların, meleklerin değil, senin de Kanatlarının olduğuna inandırır ilkönce seni, Sonra, uçmayı öğretir sana;
Aşk bir ateştir, a ruhum, suyun içinde yanan; Sevenlerin, balçıktan değil, balmumundan değil, Sudan yaratıldığına inandırır ilkönce seni, Sonra, akmayı öğretir sana;
Aşk bir sarhoşluktur, a ruhum, Aklın sultanlığını vadeder iptida sana, Sonra, deliliğin kulu, kölesi yapar seni;
Aşk bir muammadır, bir muamma, a ruhum, Künhünü kavramayı öğretir sana, her şeyin, Aşkın kendisinden başka.
Uçurumun kenarındayım Hızır Ulu dilber kalesinin burcunda Muhteşem belaya nazır Topuklarım boşluğun avcunda Derin yar adımı çağırır Dikildim parmaklarımın ucunda Bir gamzelik rüzgâr yetecek Ha itti beni, ha itecek ... ... Gülce bir davet Mecaz değil Maraz değil Gülce bir afet Peri değil Huri değil Gülce beyaz sihir Gülce ölümcül naz Buram buram zehir Yar yüzünde infaz ... Ateşten Kalleşten Mızrakla gürzden Dabbetülarz'dan Deccal’dan, yedi düvelden Korku nedir bilmeyen ben Tir tir titriyorum Gülce’den Ödüm patlıyor Gülce’ye bakmaktan Nutkum tutuluyor, ürperiyorum Saniyeler gözlerimde birer can Her saniyede bir can veriyorum
Sen benim eski kız arkadaşımsın, Bense seviye tespit sınavında çıkan şaşırtmacalı anlatım bozukluğu sorusuyum, Anlatım bozukluğunun giderildiği tek cümlede eski sıfatı fazlalık, Sen benim eski kız arkadaşımsın, Bense yetmişlerde çekilmiş arabesk sanatçısı fimleriyim, Bütün duvarlara resmini çizmişim, Ne zaman kamera senin yüzüne doğsa içli bir türkü söylerim çiğ köfte yoğururken üstümde boğazlı kazak, Sen benim eski kız arkadaşımsın, Bense Özdemir Asaf şiiri, Sana gitme demeyeceğim... Gene de sen bilirsin. Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim. incinirsin.
Hüseyin Nihal Atsız.. Gün, senden ışık alsa da bir renge bürünse; Ay, secde edip çehrene, yerlerde sürünse; Her şey silinip kayboluyorken nazarımdan, Yalnız o yeşil gözlerinin nuru görünse...
Mehtaplı yüzün Tanrı'yı kıskandırıyordur. En hisli şiirden de örülmez bu güzellik. Yaklaşması güç, senden uzaklaşması zordur; Kalbin işidir, gözle görülmez bu güzellik...
Kalbin benim olsun diyorum, çünkü mukadder... Cismin sana yetmez mi? Çabuk kalbini sök, ver! Yoktur öte alemde de kurtulmaya bir yer! Mutlak seveceksin beni, bundan kaçamazsın...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Herkes seni sen zanneder. Senin sen olmadığını bile bilmeden, Sen bile... Seni ben geçerken, Derim ki, Saati sorduklarında; Onu "O" geçiyordur. Kimse anlam veremez. Tamir ettirmedin gitti derler şu saati. Ettirmek istiyor musun demezler.
Bir bozuk saattir yüreğim, hep sende durur.
Zamanı durdururum yüreğimde, Sensiz geçtiği için, Akrep yelkovana küskündür. Şu bozuk saat çalışsa benim için ölümdür. Bil ki akrep yelkovanı geçerse, Atan bu yüreğim durur. Bırak bozuk kalsın, hiç değilse;
''Ben sana mecburum bilemezsin Adını mıh gibi aklımda tutuyorum Büyüdükçe büyüyor gözlerin Ben sana mecburum bilemezsin İçimi seninle ısıtıyorum.. '' -Atilla İlhan.
''Ona uğramayan gemiler batsın Ondan geçmeyen trenler devrilsin Onu sevmeyen yürek taş kesilsin Kapansın onu görmeyen gözler Onu övmeyen diller kurusun İki kere iki dört elde var Ayten Bundan böyle dünyada Aşkın adı Ayten olsun.'' - Ümit Yaşar Oğuzcan
"Desem ki sen benim için, Hava kadar lazım, Ekmek kadar mübarek, Su gibi aziz bir şeysin; Nimettensin, nimettensin! Desem ki... İnan bana sevgilim inan, Evimde şenliksin, bahçemde bahar; Ve soframda en eski şarap. Ben sende yaşıyorum, Sen bende hüküm sürmektesin..."
Hayat durdu iki çift kahverengi o gözü gördüğümde.. nefesim kesildi senin bana bakıp gülümsediğinde.. Zaman kavramım yok oldu bütün her şey uçup gitti aklımdan Sen benim hayatıma girdiğin o günde..
diye bir dörtlük ben yazayım.. bahsettiğiniz anket seçeneklerinden ise Edip Cansever diyorum
D şıkkını yalandan isaretlfim sirf bu yorumu yazabilmek icin, arkadaslar bir iliski iki tarafa özel yasanilan biseydir we özel sözlerin bu iki kisinin icinden gelen duygulara göre yazilmasi gerekir tarancidan alinti yapinca sanki taranci onun sewgilisi yahu? bune sacmalik? haydi icinizden gelenleri yazin sewgilinize 😊
Yine yalnizligimla baş başarı sensizligin ta ölüm kadar uzagindayim. Hersey yaniş yapayım tek doğru sen ol. bu dünya da birtek ben varsam sen de benim tek sevdiğim ol. Neden mi çünkü benim tek sevdiğim. Sensin. kurşun canımı acitmaz yaramaz derin de olsa. yalnız senin yokluğun acıdır canımı. ... SİLOPİ VATAN SEVDALISI...
Yahu cevaplamıyorum işte neden gözüme gözüme sokuyorsunuz. Allah belanızı versin geberin inşallah!!! İki kere getirdin karşıma hadi üç kere getirdin cevap alamadın e artık gösterme bana şunu. Tayyibe diktatör diyerek eleştiren zihindir allah bilir!!! Dayatmanın en büyüğü burda. Yeter ulan!!!
Ki ben mona rosa bulurum seni İncir kuşlarının bakışlarında Hayatla doldurur bu boş yelkeni O masum bakışların su kenarında Ki ben mona rosa bulurum seni
Çok güzel şiirler var evet ikinci satırda ki Şairin sözleri çok güzel bayıldım. :) Bu arada bende Sevgililer Günü için yeni bir tane şarkı yazıyorum bir ara bitirmeyi düşünüyorum. :)
@Єναηєscєηcє-Sєlєη Olur neden olmasın ki klip yapıp youtube a koyasım var :D Sevgililer Günü bitti ben henüz bir atak yapmadım 4 kıta yazdım. :) 2 kıta daha yazcam bir ara. :D Sürpriz. Beni takip eder misiniz?
beni taşıyacak vesaitim yok bu caddeüstü sevdada ellerindesn gayrı.. 'gayrı dayanamam ben bu hasrete' ya beni de yitir ya sen de git beni götürdüğün yere...
biliyorsun, seni sevdim. bir gün kör olsaydın da, severdim seni. ellerin olmasaydı mesela, ellerin olmasaydı, sen bile sevmezdin kendini oysa.. Gereksiz olan 14 subatiniz kutlu olsun :D
Turgut Uyar aşkı basite indirgemekten başka bir şry bilmez. Şiir kitabını aldım göğe bakma durağı ismine kanıp öyle berbat şiirlerle nasıl ün yapmış bu adam dedim. özdemir asaf ve edip cansever diyorum.
Edip Cansever' buraya koyduğunuz dizesi çok iyi olmasa da bu konuda en iyi şairlerden bence. Özdemir Asaf da cidden çok iyidir. Cemal Süreya da olabilir. Off cidden çok şair var :(
"aşk kalbimi yakan bir volkan gibidir en sevdiğim tatlı kazan dibidir leyla, sev beni sokma müşküle seninle kaşık atalım iki tabak keşküle". Tosun Paşa. :D
Hiç biri değil. Sizin edebiyat bilginiz bu kadar işte... Ah muhsin ünlü , Sezai Karakoç, Attila İlhan, Ahmed Arif, İsmet Özel vs.. bunlar da var. Gidin özgün olun
sen kocaman çöllerde bir kalabalık gibisin kocaman denizlerde ender bir balık gibisin bir ısıtır, bir üşütür, bir ağlatır, bir güldürürsün sen hem bir hastalık, hem de sağlık gibisin - Özdemir Asaf
Sevgililer Günü saçmalıktan öte birşey değildir... yarın Sevgililer günü de diğer günler kilimcinin köroğlunun günü mü... Kapitalizmin dayattığı şeylere ne güzel de ayak uyduruyor insanoğlu...
Gel seninle dünyayı paylaşalım; Deniz senin olsun, kumsal benim. Ay senin olsun, yıldızlar benim. Ya da gel şoyle yapalım, Herşey senin olsun, Sende benim..
Sen koskocaman bir ineksin. Sagdikca Sagasim gelir. Verdikce veresin, baktikca bakasin. Ari bal ola senin sutune kona. Ben sana hasta gel etme koma. Mustafa Kursun skfjs :D
Çok saçma bir düşünce, ne yani Özdemir Asaf'ı ilk kez mi duydun sen? İnsanlarımız şairleri tanıyacak kadar bilgililer, isme bakarak da oy verilir, sonuçta sen o şairin kalemini biliyorsun.
@Bomboşhayat hayir bnde sairler arasinda bir tercih yapsam ozdemir asafi secerdim tabiki ama yukardaki siirler arasinda ozdemir asafin siirini secmezdim cunku o siirler arasinda en guzeli onunki degil ve bunun tek aciklamasi var okumadan isme oy vermisler 😇
@Chevchelious O şiirler örnek olarak verilmiş, Özdemir Asaf'ı en iyisi bulmuyorum, Üstad var, Can Yücel, Nazım Hikmet, Elif Şafak, Cemal Süreya, daha bir sürü sağlam kaleme sahip şairimiz var. Şıklardan en iyisi Özdemir Asaf olduğu için okuma gereği duymadan seçtim, biraz da bilgiyle alakalı, anlatabildim mi?
En İyi Cevaplar