Benim için Trabzonumdan öte hiçbir şey olamaz tabiki. Bu iki şehir ise pek sevmez birbirlerini. Ama topluma göre değişir bu size göre hangi yörenin insanı daha iyi
Trabzon
Rize
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Benim Trabzonlular ile bir derdim Yok. Ama sinir olduğum konu şu. Karadeniz deyince Trabzon, Lazca deyince Ula uşağum akla geliyor. Ayrıca kendilerine laz diyorlar. Oysa Lazlar farklı bir ırk ve Lazcada ula uşağum yoktur, Çe bere vardır. Lazca ayrı bir dildir. Ayrıca benim tanıdığım Trabzonlular genelde trabzonu dünyanın başkenti görüyor. Rize'ye ait olan şeyler Trabzon'a Mal ediliyor.
Lazların aklı öğleden önce yarısı kadar çalışır ama öğleden önce de normal insanın iki katı kadar çalışır. 😀
Karadenizliler Rum
Rizeliler Laz
Bu dediğimde ırkçılık anlamayın. Amacım yanlış bilinen bir gerçeği göstermek.
Hiçbir trabzonlu biz lazız demez. En azından ben demedim bu güne kadar da çevremde diyende görmedim. Ama trabzonlu olmayıpta trabzonlulara laz diyeni çok gördüm. Ve yine benim çevremde ula uşagum diyenide görmedim ama trabzonlu olmayıpta trabzonlu birine ula uşagum "da" gibi terimler kullananı çok gördüm. Trabzon dünyanın başkentimi orası bilinmez ama bizim için ve çoğu kişi işin karadenizin başkentidir. Karadeniz denilince trabzon gelir akıllara.
Trabzonlu Rizeli'den daha merttir, Rizeli'nin müteahhit kimliği ve siyasi yüzerliği beni hep soğutmuştur. Ancak Trabzon'daki mikro milliyetçilik de iticidir, bireysel olmayı becereyip Güneydoğulular gibi aşiret mantığıyla olaylara yaklaşmaları ilginç.
Ama bire bir insan ilişkilerinde Trazbonlularla daha iyi anlaşabiliyorum.
Ben insan olarak baktığımda bizim toplumumuz daha cana yakın ve merhametli geliyo
Kızları biraz atarlı onu biliyorum :) Nerde kaldı bizim pideler sorusuna, bekle açlıktan öldün mü diye cevap veren garson kız gördüm Trabzonda
Hahahah beklerim böyle bir cevap şaşırmadım :))
ula tabicide tirabizyon idur daa :D 61616161 trabzon 611 bize heryer trabzon bize paris de trabzon roma da trabzon :D
huyy ne guzel dedun oni ole gurban olsinlar saa :)
o gari şivey yapamiy :) neresu tirabzonin :)
Rize. İkisine de gitmedim ama rize bana çok doğal ve temiz bir ortam hissiyatı veriyo
Cevap
9Cevap
Al birini vur ötekini ikisi de birbirinden kaba. Ben Trabzonluyum başka şehirde yaşıyorum. Yaşafığım şehirde Trabzonluyum deyince pek hoş karşılanmıyorum. Getçekten iki şehirde medeniyetsiz geri kalmıştır. Belediye bank yapar 2 gün sonra söker atarlar. bağnazlar maalesef ama bunları söylesen yangında kül bırakmazlar. Ayrıca kızları da çok görgüsüz, eğitimsiz ve kabalar maalesef Trabzonlu olarak bunu söylüyorum. Geçen gözüm daldı boş boş bakmışım bir kıza ne bakıyorsun bana mı bakıyorsun diye atarlanıyor o kadar salak kızları. Bu arada ben de kızım bunları görünce Trabzonlu olmaktan utanıyorum. Trabzonlu kız az geliştir kendini ayı olma hanfendi ol.
hacı bize her yer trabzon karadeniz insanını severim ama öğle 12 den sonra fazla diyalokgve tartışmaya girmem,ankarada yaşayınca insanlara biraz etki yapıyor galiba...
sabah adamdan 1000 lira iste verir
öğleden sonra 1 lira iste vermez
trabzonlular daha saldırgan. sanki bir onların şehri var gibi. memleketçilik yapıyorlar. bunun sebebi trabzonspordur benden demesi. bursa da şampiyon olunca adamlar memleketlerini her yerde öne çıkarmaya çalışıyordu.
huyumuz kurusun :)
iyi bir şey değil maalesef.
Hayatımın üç büyük darbesinin üçünü de yapan Trabzonluydular Bunların ikisi bayan uzak durmak lazım sizden
benimde Trabzonlu erkek arkaşım vardı aynen öyle hayatımın darbesini o yaşatmıştı bana.Ama kötü her yerde kötüdür yer ayırt etmeye göre bişey yok bence
Yavaş gidersen sevinirim
Haklı olabilirsin ama kimse hiçbir toplumu bu kadar ezemez sevmek zorunda değilsin tabi ama olsun
Sen çok büyük konuşuyosun hadi bakalım hayırlısı :)
Rize de trabzonda guzeldir futbol yuzunden aralari bozuk olsada TRABZON61/RIZE53 KARDESTİR
Karadeniz'in başkenti Samsun'dur
Kişiye göre değişir o
neye göre trabzon mu rize mi?
Hangisi daha iyi toplum olarak
valla karadenizi pek gitmedim. o yüzden bilmiyorum nötrüm yani. ikiside olur.
karadenizliden zarar gelmez :)
dori dedun oni :)
Rize tabiki
Peki ya Giresunla ?
Batı Karadeniz beni pek alakadar etmiyo Giresun da doğru düzgün şive bile yok
O nasil oluyor Giresunun kendine özgü şivesi var.. ben Taflan derim sen Karayemiş
Batı Karadeniz derken :)) Giresun batı karadenize mi giriyo :)))
Ben ortakaradeniz bilirdimde zonguldağa komsuyuzya o bakimdan
Tamam da karadenizin asıl önemli şehiri Trabzon ve Rize bence
Yok giresun ordu samsun ..
sevmem oranın insanlarını ne yalan söyliyim hele ordu bana uzak olsun
Ordu sana zaten uzak
Hahaha aynen :D
Sizin gibi sersemler yüzünden Karadeniz halkı birbirine ısanamıyor. Bak doğudaki bütün şehirdeki insanlar birbirlerini hep sever ama senin gibi ahmaklar yüzünden biz ısınamıyoruz. Ben aslen Kastamonu'luyum annem ise Ordu'lu iki tarafta Karadenizli senden daha fazla bu bölgeyi seviyorum kimseye karşı ön yargılı olma
Damat bey Rizeli.
Benimkidee
Rizeliler iyidir de çok atmayı seveler o yönden uyuzum
Senda :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar