AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
105Cevap
Kesinlikle noterden onaylat kimseye paylaşmadan önce. Telif hakları çok çok önemli.
Yurt dışında daha kolay bulabilirsin diye düşünüyorum. Talent siteleri var oralara bak.
var umut, yapımcıların web adreslerine gir e-mail ile yollarsın ülkende de satabilirsin çeviri yapılır çekime girerler
Tanıdığın yapım şirketi yoksa kimse iplemez senaryonu. Günümüzün ABD'sinde bile tanıdığın yoksa işin ilerlemez
Yapımcılar her önüne gelen amatör yazarın seneryosunu almaz. Alt yapının olması gerekiyor lisansın var mı bilmiyorum bence seneryoyu birine ulaştırmadan önce bir kaç şey yapman gerekiyor.
Örenirsen bana da soyle ben de bir filim yaziyorum henuz bitmedi ama cok iddaliyim bana da mitlaka cevap yaz
Burayi takibe al kardes. Unutabilirim.
Gizli kullanicisin neyi takip edicem
Beni degil başlığı
Evden bakkala cikamayan kızlar çok. Onların hayal dünyası ve hayali seks senaryosu çok olduğundan senaristler bikmış. Ilgileneceklerini sanmiyorum
Onlari bilememde benimle alakası yok
Elinden güvenmen için hiç bir sebep yok lakin yardımcı olabilir eğer celtxten yazıp yahut elinde ki basit öyküyü yollarsan.
Neden yollayayim? Nasil yardim edebileceksiniz?
Daha önce film ekiplerinde çalıştım. Oyunculuk, senaristlik ve görüntü yönetmenliği yaptım bundan ötürü teklifimi sundum. Eğer ki bir yanlışım oldu ise affola.
Estağfurullah, senaryo bitmedi kitap hali bitmek üzere. Ama yinede internetten paylaşmaya sıcak bakamiyorum bu sizinle alakali değil.
Kitap? Böyle bir senaryo yazım tekniği hiç duymadım. Kolay gelsin (:
Hayir ya ilk başta kitap olarak yazdim. Ardindan senaryoya basladim :)
Sağol.
Senaryonu bitirdiğinde noterden telif hakkını çıkart. Olur da birileri izinsiz kullanmaya kalkarsa elinde belge olsun. Hakkını ararsın.
Peki teşekkürler :)
bttiğinde sanaryon bana ulaşirsan seni yapimcilarla taniştirabilirim
Yurt dışında yaşıyorum
farketmez ulaştirabiliriz sanaryonuzdan 1 bölüm atabilirmisiniz
Sanal ortama pek guvenemiyorum
Eskiden olsa ben isterdim kısa film ve film çekmeklecilgileniyodum. 6 yıl profesyoneö kameramanlıgın ardından bırsktım mmesleği ne yazık ki :) .
O değilde senaryonu noterden üzerine tasdikledin mi? Çalınmasın sonra?
Neden biraktiniz :/
Senaryo henüz bitmedi.
farkli bir fikrin yoksa bosver, varsa eger ajanslara filan yolla
bizim ülkemizde güzel olan hiçbirşey değerlendirilmez yapımcılara başvur eğerki geri çevirirlerse güzel yazdığını anlarsımn
bütün yapımcılara mail olarak gönder bence. Şirketlere ya da yapımcı yönetmen olan kişilerin direk kendi mail adreslerine. Dene şansını belli olmaz bu işler beğenilir bakarsın :)
Umut her zaman vardır.
Beşinci günün şafağında beni bekleyin. Şafakta doğuya bakın.
Farkli birsey yapman lazim. Klasik ask hikayesi falansa ilgi gormez ve finalinin kesinlikle muthis olmasi lazim.
Aşksız bir hikaye bana biraz eksik geliyor. Sadece aşk üzerine yazılan bir konu değil. Ama aşkta var. Sonu ise gerçekten beklenmedik.
Zaten gizemli olaylar hep daha ilgi çekici
Bende yaziyorum. O yuzden dedim. Ama ben kendi filmimi kendim cekicem.
Eğer yapabiliyorsan umarım istediğin hedefe ulasirsin
Başarılar :)
Tesekkur ederim. Hobi olaRak yapiyorum. Unarim gonlune gore olur.
TRT sanırım bunla ilgili bir proje yapıyordu. Hala devam ediyor. Tabi yanlış hatırlamıyorsam.
Film çeken tanıdıklarım var
Kimler?
ünlü sayılmazlar ünlüler ama senin istediklerin cok ünlü kişiler sanırım işine yaramazlar
Senaryonu bitir konuşuruz
Neyi?
ne yapman gerektiğini
En azından tavsiyede bulunabilirsiniz :)
Türkiye1de bir yerlere göndereceksen fransız formatta yazmalısın. Yurt dışında yapımcılara yollayacaksan da Amerikan format kullanmalısın. Bunlar teknik kısımlar ancak önemli konular. Senaryo bittiğinde Sinopsis ile hikayeni kısa özetlemelisin. Sonraki süreç ise kendine mail göndererek digital ortamda eserin sana ait olduğunu ispatlayıcı delili bulundurman. Herşey hazır olduğunda zorlu bir sürecin yarısını tamamlamış olacaksın. Öncelikle yapman gereken senaryonu beğeniye sunmak. Ancak eş dost okuduğunda farklı fikirler verecektir ama sen kulak asıp değiştirme yolunu seçebileceğin yorumlara göre hareket etmemelisin. Senaryonun filme çekildiğinde iyi eleştiriler kadar kötü eleştiriler alabileceğinide bil ve sadece anlatmak istediğin hikayeyi eserine yansıt. Bu süreçte tamamlandığında senaryonu bastırıp senaryo yarışmalarına göndermelisin. Ödül alıp almaması önemli değil önemli, olan birilerine ulaştırmak. Unutma ki senaryo yarışmalarında senaryonu okuyacak insanlar yapımcılardan oluşur.
Daha sonra yarışmalar neticelendiğinde ve ödül almama ihtimaline göre ( Ödül alırsan babayiğit bir yapımcı filme çekmek isteyecektir.) senaryonu yapım şirketlerine basılı posta yolu ile ulaştırmalısın. Bu noktada dikkat etmen gereken tek şey senaryonun özeti niteliğindeki sinopsis olacaktır. Çünkü kimse kuralına uygun yazılı bir senaryoyu okumaz. Sinopsisi okuyarak hikayenin filme akıtılabilmesi olasılığını değerlendirir. Ne yazarsan yaz hangi formatı kullanırsan kullan önemli olan hikayeyi nasıl işlediğindir. İyi bir hikaye ve özgün bir eser ortaya koyarsan elbette filme çekmek isteyenler olacaktır. Daha fazla detaylar ve aklına takılan her soru için yazabilirsin. Elimden geldiğince yardımcı olurum. Kalemine kuvvet.
Cok cok teşekkür ederim evet fransız formatta başladım. Sinopsis hazır sayılır bir kaç düzenleme yapmam gerekiyor.
Yazdıklarınızı dikkate alacagim.
Tekrardan sagolun. Senaryo bittiginde veya iyice ilerledigimde yine yazabilirim size :)
ilk iş olarak senaryonu türkiye'de bir noterden tescil ettir. ardından elektronik kopyasını yapımcı şirketlere mail at.
Ben de bilmiyorum ama özele yazarmısın bir konuşalım.
Ne konuşacaksin?
senaryo hakkında :)
Gerek yok sagol.
sen bilirsin
bana ama tekrar okuyup yolla saçma bişiyse yorma boşuna benide
Neden siz? Yani demek istediğim bu işle mi ilgileniyorsunuz?
aalmanyada yaşıyorsan bildiğim kadarı ile şahan gökbakar orada bir yerlerde ingtagramdan dikkatini çekebilirsen ulaşabilirsin
Yazmadan ulaştıramazsın, önce yaz... Sonra söyleriz..
Yazmaya zaten başladım.
Bitir o halde.
Emriniz olur..
Tabi ki.
Oldu o zaman
ya öyle herhangi birisi gelipte senaryo vermesi saçma olur kabul etmezler belki bir tanıdığın filan olabilir ulaştırabilir filan
Hangi ülkedesin peki?
Avrupadan
Avrupa ulkesi olarak neresi?
Ne değişecek ki :/
Sinema işine gir sinema bölümü oku
Reklamcilik okudum. :/
Okudun mu okuyosun mu?
Mezun oldum ama yurt disindayim
Sinema okumayı dene ya da orada sinema okuyan tanıdıkların falan varsa onlarla çalış kısa film senaryosu sun onlara filmleri çekin yarışmalara yollayın belli olmaz hiç bir şey :)
Teşekkürler :)
Rica ederim başarılar :)
Çok sağol
Senaryon ne durumda ilerleme kaydedebildin mi? Sinehane bir yarışma düzenliyor senaryo ile ilgili. Son başvuru tarihi 15 eylül. İnternetten araştırıp başvurabilirsin. Başarılar 🙏
ilk önce türk yapım şirketlere ulaş olmadı dilini çevirip başka yerlere ulaştırabilirsin sağlamsa
bende roman yazıyorum dert aynı bulursan hu sektorle ılgılenen bırısı yardımını beklerım
Umarim...
Yurt dışında olduğun için şanslısın bu konuda
Neden? ben Türk yapimcilarla ilgileniyorum
Yurt dışında Türk yok mu?
Türk prodüksiyon yapimcilar yaşadığım yerde yok.
Aksoy yapım ile paylaş. Önce ulaşmaya çalış kendilerine. İlgileneceğini düşünüyorum
Peki teşekkürler
O işler türkiyede yalan anca torpil in falan olması lazım.
türkiyede herkes senaryocu zaten insanlar reklamlardan filme geçemiyor :D
canım bu bütün filmcilere göndereceksin
amatör senaryoları hemen filme çevirmezler. ajanslara vermeniz gerekli
ahaaha o sektörde ne senaryolar yazılıyor tınlayan yok. film sektörü diyorsun ama anlaşılan sektörden habern yok.
Bilgilendir o zaman.
Haberin yok falan demekle birşey katmiyorsun.
Turkiyede yaşamıyorum sinema sektöründede çalışmıyorum bunu belirttim zaten. Sadece bir yolu olmalı.
işin zor o kadarını söyliim. o sektöri iyi bilen biri olarak.
İşimin çok zor olduğunun bilincindeyim.
Ama hikayeme bir o kadarda güveniyorum. Zaten bu yüzden mücadele etmek istiyorum. Boş bir heves olsaydi peşine dusmezdim.
Cevaplarn için teşekkürler.
olay hikaye begenme olayı degl. bişeyn içinde yer almak çok yatırım yapmanı gerektiryor bu sektörde. anla işte. bilgi vermiş oldum :d
Olay sadece para değilmiş gibi geldi?
Yurt disinda umut daha fazla.
Nasil? Ben turkiyedeki yapimcilarla ilgileniyorum
Çoğu garantici, beş para etmez adamların kontrolünde, sansür, kısıtlama gibi şeyler var.
Şansını sanata değer veren bir ülkede dene.
şu an yazdigim konu daha çok Türkiye yapısına uyuyor.
Ne ki konu?
Inan ki biraz karışık. Zaten sinopsis hazirlayacagim (özeti) ama simdi burada iki cümle ile anlatabilecegim birşey değil
Neden olmasın internetten mail at yapımcılara
bana gönder merak ettim... sağlam bişeyse iş yapar
Bu sitede Tümay Özokur var, ona mesaj at istersen.
Senaryo ile ilgileniyor mu?
binlerce insan var senin gibi
Tabii ki bu soruda bile çıktı kaç tane arkadaş. Ama yinede vazgeçmek istemiyorum şimdi olmasa bile bir gün..
bu camiadakilerle çok düşüp kalkman laızım
Bilmiyorum ama 4. Kitabıma başladım bastıramıyorum
Sebep
Yayın evleri okumaya bile yanaşmıyor. Ilk basım parasinii istiyolar. biriis güvenliği kitabı omda sorun yokta onu bastirmak icinde vasfimin olmasigerekiyo. S
bana ulştır seni meşhur yapayım :P
Meşhur olmak değil niyetim
rejisör bakıyor o işlere -.-
Var mi önerebilecegin birileri?
twitter dan falan iletişime geçsen
onu kitaba dönüştürürsen watpad sitesinde paylaş
Kitap hali zaten var. bir kac duzenleneme gerekiyor. Ama oraya pek güvenmiyorum. Hikayenin konusu ile ilgili alıntı yapilmasini istemiyorum
Seneryomu yaziyorsun nasil ki?
Evet. Hem Konusu biraz karışık hemde söz etmek istemiyorum icerigiyle ilgili
Ya icerigini sormuyorum yani roman gibimi yaziyosun
Ilk önce o sekilde yani kitap gibi yazdim ardindan senaryoya cevirmeye başladım
Bana gönderirsen yararına olabilir
Ne gibi?
film çekilcek gibiyse çekeriz
Bu işlerle ne gibi bir Bağlantın var?
para var kameralar var studyolar var ajanslar var biraz araştır beni
hesabımı kapatıcam artık yolluycaksan yolla
Senaryoyu yollamami mi bekliyorsun?
Tabiki
Neden sana guveneyim?
:) sana mı güveneyim ona mı güveneyim derken hayatı geçirin siz :)
Kim gözü kapalı inanabilir zamane insanlarina? Hele ki sanalda
Nolan Kardeşlere bir mail at bence
Ilgilenme ihtimalleri var mi?
Görmezler bile
bana da lazım öyle biri :)
Senaryonun telif hakların al önce ardindan yapımcılarla görüş olay buymus.
teşekkürler :)
Yinede arastirmaya devam et ve senaryonu kolay kolay kimseyle paylasma
tamam sağol
bana gönder merak ettim
Bitmedi üstelik internete pek güvenemiyorum sonuç itibari ile o kadar emek veriyorum
İstanbul'da yaparsın bu işi
Bende dusunuyorum. konu ne ile alakali senin
Peki ulastirabilecegin birilerini tanıyor musun?
Yoksa benim gibi misin :D
Konusu karışık..
Tanidigim yok ama cok orjinal biseyse.. ilgilenecekleri bulabilirim.. amacim emek hirsizligi değil .. emin olabilirsin
Ben yol hikayesi yazacam.. yolda seyehattte gecen. Gerilim aksiyon.. ve tahmin edilemeyen final
Yok Estağfurullah ama hala yazma aşamasındayim.
Mesela kimler? Sorumu mazur gör ama insan bilmek istiyor
Tanidigim yok onlari taniyabilecek gazeteci arkadaslarim var.. film dizi sektorunden
Peki sizce napmaliyim? Yurt disinda amatörce senaryo yazan biriyle ilgilenirler mi
burada arayacaklari orjinal konu olacaktir
Konumdan eminim. Tabii ki profesyonel bir senarist olmadığım için ne kadar dikkat etsemde hatalarim olabilir
bana bir ulaştır bakalım
once notere falan gite :)
ne cok yurt dısında kalan varmıs la -,-
bence tanınmış şirketlere başvur.
istanbuldaysan çok senarist var
Herzaman umut vardır