hobi diyenler var ama kuranında ilk suresi oku olduğu için asla bu gibi şeylerin hobi olduğunu düşünmüyorum.
Sinema filmleri izlemek kitap okumak müzik dinlemek ve insanın kahve kültürünün olması harika ötesi birşeydir. kitap okuyan eş kitap okuyan sevgili kitap okuyan arkadaş candır can.
kitap okuyan biri kültürlüdür konuşmasındaki cümleler zengindir düşünce gücü çok fazladır pratik zekaya sahiptir başka biri günlerce düşünür bulamazken o anlık düşünceyle bulur o şeyi. mesela firmaların yeni ürünlerine isim veren insanların hep evlerinde kütüphaneleri vardır işe gidip gelirken toplu taşımadaki boş zamanı kulaklığı takıp kitaplarını eline alarak değerlendirirler. uyumadan önce kitap okurlar genellikle haftanın bir günü kitap okuma günleridir onlar için. okumak kitapla sınırlı kalmaz dergi küçük yazılar makalelerde okurlar çok araştırırmacılardır. pozitiflerdir mutlulardır ve çocuklarını eşlerini mutlu bir şekilde hayata pozitif bakacak şekilde yönlendirirler. ve çoğunun arkadaşlıklarıda kitap kardeşiği kitap dostluğu üzerinedir. okunan kitaplar paylaşılır oku banada ver şeklinde bir konuşma hep gündemdedir. ve ben eşimin kitap okuyan okumaya düşkün bir kız olmasını çok istiyorum.
bende çok kitap okuyorum ama evlenince evde bir kütüphane odasının olması eşimin ve çocuklarımın girip girip okuduğunu görmek beni çok mutlu edecek. hayalimdeki tasarımı kağıda çizdim evlendiğimde ilk işim oda tasarımı olacak
Kitap okumak dünyanın en güzel duygusundan birisi bence. Hayal dünyanı zenginleştiren bir an da seni o hikayenin içinde hissettiren o karakterlerin ruhununu okşatandir. Kitap bir yaşam tarzıdır. İnsani kimi zaman ummadık hayatlara bile sürükler :) :)
görsele takıldım. yıllardır kitap okurum ama hiç böyle fotoğrafı çekilesi bir durumum olmadı, genelde yatakta * götü dağıtmış uykusuzluktan delirir halde oluyorum :/
yastık yorgan bir tarafta şekilden şekile girip kitap okumaya çalışırken mi yoksa yorganın altına girip telefonun ışığıyla kitabı aydınlatmaya çalışırken mi? yoo dostum bende böyle kahveli falan klas bir şey olmuyor, karavanda yaşayan bir çingeneden farkım yok kitap okurken :/
@1-FLOKİ-1 Türkçe ile aran iyi değil sanırım. Normal... Sen 150'den 200'e çıkarıyorsun miktarı :D Yazdığımı bir daha oku... Kendim ile ilgili bir miktar vermiş miyim?
@1-FLOKİ-1 Benimki önemli değil, karşımdaki benimle tartışacak seviyeye gelsin yeter... Sana sadece bir örnek vereceğim. Bediüzzaman Said Nursi'nin "Sözler" adlı eserini 30 kereden fazla okudum. Kaç kere okuduğumu bilmiyorum, çünkü 33'ten sonra saymayı bıraktım. Ve "anlayarak" okuma miktarı bu... Yaşıtlarından kaçının kelime haznesi onu anlamaya yeter sence?
Ayrıca İngilizce kitap da okuyorum. Örneğin: Zero Degrees of Empathy/Simon Barron-Cohen
öyle deme belki kültürlenirler, birşey öğrenirler felan bir yerlerinden birşeyler eksilir. Zamanım yok diyenleri çok susturdum. Neden zamanın yok ne yapıyorsun? Diyorum. Kanka 3-5 kızla aynı anda konuşuyorum diyor. Bu okuduğum kitaplar sayesinde hiçbir münazarada kaybetmedim. anne tarafında bir münazara çıksa gene ben kazanıyorum ya da dışarıda bir yerde. Herşeyi kitaplara borçluyum
Helal sanaa👏 insanları iyi bir şeye teşvik etmek çok güzel. Bnde sürekli kitap okuduğum için artık etrafımdaki insanlarında kitap aldığı görüyorum bu çok hoşuma gidiyor
Sana birşey diyimmi. Fakültenin bahçesinde elimde sigara ve kahve var ben kitap okuyorum. ordan yüzlerce kişi baktı geçti kimisi güldü geçti hatta. Ama müdür gördü ve günlerce ''helal olsun sana'' ya da ''Saygı duyduğum tek gerçek insansın'' dedi. Değerimizi bilmezler bizim bunu en iyi sen anlarsın.
En İyi Cevaplar