Vakit akşam diyorsun sanki bilmiyormuyum vakit akşam olsada ben seninle doluyum yüreğimdeki sevgi ışık saçan bir akkor kinle karartayımmı Ne sabahlar gördüm ben toprak bir boz küheylan ırmak dost bir çalgıydı taze türkülerime ne rüyalar gördüm ben biraz kuş biraz ceylan yağmurlar yağıp durdu adanmış ellerime bir bent bağlayayımmı...
Hem ayrıldık hemi de öldük Kimimiz haritanın bir ucunda; kimimiz öbür Kimimizin gözlerinde jandarma mavisi Kimimizin bayrağı naftalin içinde. Ah! İnanmadık bir türlü inanmadık Gökyüzü acıyım demedi bize. Kaç turna sürüsü süzülüp gitti Buğdaylar kaçıncı sarardı üstümüze. Ah! Umutsuz türküler yaktık, ağladık Biz dayanamaz olduk gayri Di gel gayri zalım ürüzger Di gel...
Ağlasam sesimi duyar mısınız, Mısralarımda; Dokunabilir misiniz, Gözyaşlarıma, ellerinizle? Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel, Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu Bu derde düşmeden önce. Bir yer var, biliyorum; Her şeyi söylemek mümkün; Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum; Anlatamıyorum.
Kimi der ki kadın Uzun kış gecelerinde yatmak içindir. Kimi der ki kadın Yeşil bir harman yerinde Dokuz zilli köçek gibi oynatmak içindir. Kimi der ki ayalimdir, Boynumda taşıdığım vebalimdir. Kimi der ki hamur yoğuran. Kimi der ki çocuk doğuran. Ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek, ne ayal, ne vebal. O benim kollarım, bacaklarım, başımdır. Yavrum, annem, karım, kızkardeşim, Hayat arkadaşımdır. N. Hikmet RAN
Civanmerdanı milletle hazer gavgadan ey bidad Erir şimşir-i zulmün ateşi hun u hamiyetten.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
öylesine derin ve öylesine değil #özdemirasaf birşey ki birdenbire herşeydi #turgutuyar Aklında bulunsun sevgilim; sen beni kandırmadın, ben inanmayı seçtim. #CanYücel off offf o kadar çok kiiii
En İyi Cevaplar