Bu konu çok hararetli biliyorum . İkisini de severim ben ama Megadeth daha ağır basıyor . Peki sizce, Megadeth mi Metallica mı? ?
Megadeth
Metaliica
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Biri heavy metal ağırlıklı sonradan bozma grup , diğeri ise trash metal ağırlıklı metallica'nın gölgesinden kalmış bir grup , o da sırf Dave Mustaine'den ötürü.Ben Cliff Burton ve Kirk'den dolayı Metallica demek istiyorum fakat olmuyor yapamıyorum .Nötrüm...
Dave mustaine zaten bir zamanlar metallicadaydı . metallicanın ilk doneminde. ve ritmlere dikkat edilirse ikisinde de benzer tınılar var.
Tabi su anda tarzlar farklılaştı.
Populerlik acısından metallica daha agır bassa da Load ve reloaddan sonra hatta belki garage den sonra metallica bitik. bana göre 91 black albumden sonra daha da yalan. Eskisi gibi yok. master of puppets a esdeger bir sarkı varmı yeni albumlerde ? yok
Tabi piyasa olmak icin tarzdan ödün verirsin bazen neyse
Megadeth ise sonispherede cok iyilerdi. güzel caldılar. ama performans eksikti ne diyelim.
Bence slayer metallica sepultura megadeth eski pantera birbirinden kopmamalı. Sonradan da almanları ekleyelim Rammstein
Evet benzerlik var ama sonra megadeth daha farklı ritimlerle devam etti bence . Metallica'nın eski şarkılarının daha güzel olduğu da açık. Aslında zevk meselesi gibi birşey oldu daha çok kafaya takılan ritimler megadeth aynı şarkıda farklı tarzlar metallicada bence Ve slayer ve rammstein zaten kafa kafayalar bu gruplarla
megadethin cizgisi aynıydı normalde dave metallicada calarken aslında 82 83 lerde falan metallicayi metallica yapan ritmleri cıkartmıştı.
megadethin countdown to extinction ile Youthanasia arasında fark var mesela. ama şu var ikisi de degişti zamanla . neyse. genel olarak megadeth megadeth olarak devam ediyor. ama metallica cizgiden saptı
slayer a gelince. slayer rammsteinden en az 10 sene eski. Ve rammstein 94lerde falan ünlendi. rammstein iyidir. ama slayer tarzı daha farklı.
Rammstein
@klavis evet öyle
her grup bir zamanlarla anılır. sonuna kadar giden grup yoktur. herkes kendi döneminde dinlediginde sever daha cok. ve özünü benimser. degişen ritmler ise yeni nesle göredir. bu durumda da gecmişten yeni nesile ayak uydurmaya calışan grupları saymak lazım
mesela Slayer sepultura metallica nirvana pantera bunlar aynı dönem sayılır neredeyse. rammstein ise onlaradn sonra geliyor. ve zamanla ritmler degişiyor. numetale donuyor anthraxtan sonraki ritm degişikligi korn- vb...
2 sininde sağlam parçaları var dinlerim
metalika dramsal tınılar ile hareketli tınıları iyi harmanlıyor metalikanın müziğinde havada kalan bir ses dalgası bile yok. çok daha başarılı sadece müzik değil sanatsal değeri olan bir oluşum.
tam karşılıkları ve kıyaslanması yapılabilecek tarzları bile yok işin aslı... tür demiyorum hafızlar.
bir fakiri at gruptan sonra kıyaslanman yapılsın. onların gitarları bile rahatsı oluyordur.
metalika haci
Cevap
33Cevap
Müzik bakımından soruyorsan tabiki megadeth. hatta şunu dinleyeseim geldi. ekspertizim yokmuş link veremezmişim.: youtu.be/Xn01nSG4cvU
bEnim için günün anlam ve önemini en güzel bu açıklıyor
gürültü, patırtı, başağrısı kulak eskitmek için metalika
Dave mustaine yetenekli bir abimiz ama yapabildikleri ve vokal kabiliyeti ortada :). Metallica dünya çapında bir marka, popüler olması teenage ve metalci kardeşlerimiz için itici belki ama toplamda tartışmasız açık ara farkla önde.
Megadeth iyidir .. Metallica tarz olarak değişse de kalitesiz diyebileceğim hiç bir albümü yok .. bu yüzden Metallica'yı yeniliğe açık olması ve farklı tarzlarda da aynı başarıyı yakalaması açısından daha üst seviye bir grup olarak görürüm ..
yeni metallicayi da yeni megadethi de sevemiyorum her sey eski zamanlarinda güzeldi, ki aslında heavy metal değil doom ve black dinlerim heavy metal tiryakisi değilimdir ama arada açarım. açtığım kadarıyla da açıkçası Metallicanin şarkılarından aldığım hissi megadethden de alamam. metallica abi.
İkisi de çok iyi gruplar olmasına karşın Metallica biraz daha ağır basıyor ama Cliff Burton hala yaşasaydı karşımızda çok farklı bir Metallica olurdu orası ayrı
Megadeth in şarkılarının sözleri daha anlamlı bence, müzik olarakta daha iyiler. Özellikle Risk albümü çok güzeldi. =)
Uzun zamandır metal türleri dinlerim ama bir türlü metallica'ya ısınamadım... Megadeth severim.
secenekler arasından metallıca ama favorım RAMMSTEİN
Bu soru anneni mi daha çok seviyosun babanı mı gibi bişey 2sininde yeri apayrı :/
çok kararsız kaldım bir tarafta nothing else matters bir tarafta Symphony of Destruction.
Metallica eski kimliğini kaybetti dinlemiyorum artık
metallica gerçekten çok bozdu yine de kill em all hatrına metallica dedim ama dave mustaine james hetfieldan da kirk hammettan da çok daha iyidir
İkisini de bilmiyorum desen ne düşünürsün?
Lynrd Skynrd varken bunlara rock grubu demek yanlış olur
Rammstein varken bunları benimsemek de yanlış bence soran :D
lamdaba ... kısamı ne kısası
Şimdi yeni bir karar vardım: Iron Maiden
machine head derim ben :)
İkisinden de geçilmez yahu.
Tabiki metallica. One parçası yeterde artar bence
uzaylılar bile metallica dinliyor
Megadeth
tabi ki metallica.
Megadeth
metallica tercihim.