Soru net kitap mı o kitabın filmi mi yoksa filmin kitabı mı?
kitabı okurum
filmi izlerim
önce kitabı okur sonra filmi izlerim
önce filmi izler sonra kitabı okurum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer şöyle cevap vereyim, ilk önce hangisini yaptığın önemli, mesela kitabı olan filmler benim için sırasıyla
Yüzüklerin Efendisi,
Hobbit,
Game of Thrones (bu dizi ama olsun)
Batman (DC Comic)
1984
değerlendirme yapacak olursam, önce Yüzüklerin Efendisi serisinin filmini izledim bikaç yıl sonra kitabı okumaya başladım. 400. sayfada kitabı bıraktım çünkü filmden ayrıldığını gördüm ve filme saygım kalmicak diye. Sonuç yönetmen Peter Jackson'a baya sövdüm. Aynı şey Game of Thrones içinde geçerli.
Hobbit önce kitabı okudum sonra film serisini izledim. Sonuç kitap ve film yine ayrıydı, yönetmene yine sövdüm
1984 George Orwell'in kitabı aynı isimli film'i izledim alakası yok birbiriyle.
Batman: bir süper kahraman çoğu comic'i okudum ama Christopher Nolan'ın düzenleyip, yönettiği Batman serisini hiçbişeye değişmem. Film olarak belki de yazısal ürünün önüne geçen tek eser benim için Tabi Christopher Nolan'ın efsane bir yönetmen olması bunda ana sebep.
Game of Thrones dizi ve kitap ayrı işliyor bazı olayları dolayısıyla yine kızıyorum :D
Son olarak ekleyeceğim film ve kitap'ta temel büyük olayları aynı işleyebilirsin ama biri yazat biri yönetmen ikiside sanatçı kendine göre ekleme yapıyor. Dolayısıyla aynı ürünü beklemek saçma olacaktır. Ne yaparsan yap bir şekilde birisine karşı saygını yitiriyorsun.
Şu ana kadar şapka çıkaracağım en iyi görüş buydu tamamen hak veriyorum
Aslinda tam karsilastirilacak bir konu olmamis bak mesela kitap okundugunda okudugunu senelerce unutmayabilirsin ama izledigin filmi unutabilirsin. Dolayisiyla farkli durumlar var
Aslında sadece kitabı olan filmler için bir karşılaştırma yapmak istedim
Haklisin ama bence kitap okumak daha mantikli senin dedigim seye gore kelime hazneside gelisiyor :)
Tabi bende insanların kitap okumasını tercih ederim sonuçta yazarız bizde 😋
Cikardigin kitap var mi? :)
İnternette vardı bastırma yanlısı değilim ücretsiz ulaşılmasını isterim
Bende 5 tane yazdim sonuncusunu ise eylulde bastirmayi dusunuyorum
Genelde hakim olduğun ya da yazdığın konu var mı
Genelde, toplumsal ve mizahi konuları işler içerine duygular karıştırırım.
Dikkat çekici konular okuduğum türlerde genelde sosyal yaşantıları anlatan yapıtlardır severim ama hiç modern bir türü okumadım
Var aslında piyasada ama genelde okunan kitaplar aşk konuları işlenmiş edebi türler oluyor.
Genelde az oluyorlar bir kitapçıda hep en çok satan olarak aşk kitabı var oluyor ama bulup bir tane modern okuycam
Su ana kadar kitap cevirisi filmlerin neredeyse hicbirinden kitaptaki zevki alamadim. Hep bir seyler eksik kaliyor. Teknoloji ne kadar ilerlemis olursa olsun, hayal gucumuze erisemez. O yuzden kitaplari tercih ediyorum.
"soru net" :) yani bakın arkadaşlar soruyorum ama yok anlamadım etmedim ıhh mıhhh :) soru net nedir ya :))
Senin gibi insanlar için 😂
Offf ne istiyorsan o olsun çok zekisin harikasın tamam mı ama alakasız yorum yazmasaydın keşke soruyu anlayıp yorum yazsaydın
Cevap
14Cevap
Önce Kitap okur sonra filmi izler hüsrana uğrarım.
Hiç bir film hayal gücümün önüne geçemez.
#Justice
Sana katılıyorum be zaman bir kitabın filmini izlesem şok oluyorum
kitap okumak en güzel
istedigim gibi hayal ediyorum
Hicbir film kitabın yerini tutamaz tecrübe ile sabittir
kesinlikle kitap. hele önce kitabını okuyup sonra filmini izlediysem o filmi beğenme ihtimalim sıfır.
Neden ikisini aynı anda yaparım diye bir şık yok =/
Önce hangisini yaparsın bir yandan okuyup bir yandan izleyebiliyorsan sana ayrı alan açarım
Kitap okuyarak hayal dünyamı kitapta ki konular üzerinden kendime göre kurgularım. Sonra da filmi izlerim ve karşılaştırma yaparım.
önce kitabı okurum sonra filmi izlerim daha mantıklı
Once kitap, sonra film.
kiyabı okurum filmini izlerim varsa
Bende genelde bunu yaparım
Kitabı okurum sonra filmi izlerim.
Kitap
Kitap
Kitap
Once kitabi okur sonra filmi izlerim
Kitap onemli 😄
Bugta kaldım
Kesinlikle c