sizce popüler kültür yararlı mıdır zararlı mı..? popülerliğin bızım ulkemız acısından yararı var mı..?
Cevabın nedir?
+1 yılPopüler kültür belli kişiler tarafından hazırlanıp bunların kendi menfaatleri doğrultusunda insanlara sunulur.Sürekli çıkarlar ve keyifler doğrultusunda değişir ve insanlarda kendi seçimleri yapacak kapasitede olmayıp aciz oldukları için bu insanlara ayak uydururlar.Kısacası popüler kültür insanların özgür iradesini, kendilerine has değer ve zevkleri öldüren canavardır.Başka bir anlamda ise çoban-koyun ilişkisi gibidir.Çok nefret duyulası bir şeydir yahu.Hani popüler kültür canlı bir şey olsa öldürülesidir, kafa dahi atarım yani en azından.İnsan denilen akıllı ve özgür iradeli bir varlığın bu özelliklerini sömürürsen insan ne kadar insan olabilir ki?Yada insan insan olabilir mi bu akıma kapıldığında?En önemlisi sanatı öldürür, sanat ölürse insanlık ölür.Farklı insanlar , farklı bakış açıları, farklı kültürler, farklı düşünceler güzeldir ve insana hastır.Böyleyse neden popüler kültürü benimseyelim?Bazen bu kültür yaşanılmaz hale getiriyor hayatı.Her yerde aynı şarkılardan, aynı kitaplardan, aynı aktivitelerden , aynı düşüncelerden ,aynı içeceklerden hoşlanan insanlar var;İşte bu beni sanki robotların içinde yaşıyormuşum havasına sokuyor, Çok sinir bozucu ...
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
Populer kulturden cok populer kultur ogelerinin niteligi onemlidir. Yani toplumun kultur seviyesine gore kimi toplumlardaki populer kultur ogeleri digerlerininkinden daha nitelikli ve niteliksiz olabilir. Onemli olan toplumun buyuk bolumunun kaliteli kulturel ogeleri sahiplenmesidir.
Ancak populer kultur yinede zararli denilebilir cunku populer kultur ozgunlugu koreltir. Mesela; kimi ozgun sanatcilar calismalarina destek bulamazken, kimiside populer kulture uymaya zorlanabilir.11 Yorumla
Kültür & Sanat konusunda 514 cevap paylaştı. Bilinçsizlik her akımda kötüdür. Şu anki profil resmimin atıfta bulunduğu düşünce popüler kültürü eleştirir.
00 Yorumla
şuan yaşadığın zaten popüler kültür sence nasıl soruyu kendin soruyon cevap sende zaten
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
42Cevap
yararlı da olabilir zararlı da olabilir. genelleme yapamayız. asıl soru şu: sen neyi örnek alıyorsun? neyi model alıyorsun?
son zamanlarda popüler olan ne mesela? Iphone denen telefon. bunun beşincisi mi ne çıkmış fiyatı dudak uçuklatıyor. maaşın 4 katı 5 katı.. şimdi böyle bir telefona gerek var mı? ne işine yarıyorr?. reklamlarda bunu al diye bağırtırla, sen bunu alırsın kendini değerli hissedersin. onlar bunu söyler çünkü. almazsan kendini mutsuz hissedersin. bu telefonun dezavantajı ne? şarjı. 1 günde bitiveriyor. popüler kültürün bireyler üzerindeki etkisi..
insanların egolarına seslenirler.
"melihte ceydada ayşede 3310 var sende i phone olursa onlardan önde olursun. "
başkalarını geçme hırsı yüzünden o kişi i-phone 5 alır. tabi iphone 5 gider 6 sı gelir bu böyle gider.
özetle şunu söyleyeyim: kapitalizmin kankasıdır kendileri. popülerlik ve moda adı altında insanları sömürürler.11 YorumlaPopüler Kültür, sıradan insanların, toplumun nesnesi olan insanların ve her daim kapitalizm tarafından sömürülen kültürdür. Aklı başında, derin insanlar veya gerçek şahsiyetler asla nesne olmazlar, kendi hayatlarının öznesi olurlar. Neden başkasının gündeminin kuyruğunda gidesin ki? Kendi gündemini kendin oluştur. Popüler kültürden korunmanın en iyi yolu, TV seyretmemek, ve inetrnetin boş işlerinden korunmak... Zihni ve kültürel level yapan özne kişilikler zaten popüler olandan yani basit bayağı sığ adi işlerden kaçarlar.
10 Yorumla
+1 yılpopülerlik ülke açısından bişiy kazandrmaz. şahısın kendisine tecrübe kazandırır sadece. popüler alanında genel düşünemzsin yani şahsi düşünebilrsn. sen popülersin diye sennle sürekli taklan bi arkadşşn popüler olarak görlmez. onunda kenedene göre ortamı cevresi vardır. yararı vardr tabiki günümüz çağı teknoloji ve giyime önem veren çağ bu durumda popüler olmak iyidir bence.
11 Yorumla
+1 yılpopuler kultur insani kole yapar kullanir istedigi gibi zamani gecince de cope atar..
egoist insanlar yetistirir ben merkezcil insanlar, dunyanin kendi etrafinda dondugunu sanan nesiller yetistirir.. bu yarar li midir sizce?11 Yorumlapopüler kültür GDO'lu ürünlerin yetişemediği zihinlere anal yolla alınan fitildir. İlaçtır yani. Sağolsun ABD kaleyi içten fethediyor o kadar ki yediğimiz herşey bizi aptal yapmaya yönelik aynı yönde işte dediğim şey TV ,gazete ve bilmumum magazin yayımları ile sı*tım sıvıyorum pozisyonuna sokar bizi... tehlikelidir... özentidir... isyandır...
10 YorumlaKENDİNİ, TARİHİNİ, KÜLTÜRÜNÜ BİLMEMEKTEN KAYNAKLANAN BOŞLUĞUN BAŞKALARI TARAFINDAN İŞGAL EDİLMESİ, SUİSTİMAL EDİLMESİDİR..
Popüler kültür aslında insan davranış ve tüketimi (dolayısıyla para tuzağı) için yapılan bir dayatmadır!..
yani; Sende böyle olursan, böyle davranır giyinirsen bunları okur savunursan DEĞER VERİLİRSİN..
yada; Bunları yaparsam önemsenirim illizyonudur.
Acizliktir..10 Yorumla"popiler kültür hakkın...!?
normaldir, herkesin kültürü farklıdır, herkesin popüleri nıaaaa farklıdır, herkesin ieeeaa değişimlikleri farklıdır, herkesin bir... popisi vardır, o popiden herkes, kendi memnun olması gerekiyor, senin veya benim değil tabi ki, herkes kendi düşüncelerini kendileri paylaşmalı..."06 Yorumla
+1 yılPopüler kültür,kendi çağında egemen olan güçlerin ötekileri kendilerine benzeştirmek için kullandıkları yardımcı elemanlarından sadece biridir.Eğer bugün batı değilde her anlamda biz baskın olabilseydik Müslüman kültürü yayılır ve benimsenirdi.Budistler olsalar onlarınkisi benimsenir.Sonuç olarak kültür çeşitiliğini yok ettiği,yok edemediği yerde de yozlaştırdığı için zararlıdır.
10 YorumlaAbimize kulak verelim,
https://www.youtube.com/watch?v=xk5YfJOfbLI
12 Yorumla- +1 yıl
Popiler kültür hakkııı, normaldir, herkesin kültürü farklıdır, herkesin popileri farklıdır, herkesin değişimlilikleri farklıdır.herkesin bir POPİSİ vardır. o popiden herkes kendi memnun olması gerekiyor. senin veya benim değil tabi ki. herkes kendi düşüncelerini kendiler paylaşmalı...
BUDUR :)
Popüler kültür, efendilerin köleleri ezmesi için kullandığı mermisiz silah oluyor. Tek merkezden çıkan ve "en üstün" olduğunu iddia eden bir kültürün küreselleşip, bütün yerel kültürleri ezip sindirmesine karşıyım
10 YorumlaPopülerlik adında kendin olmaktan çıkıyorsan hiç kimseye bi yararı olmaz. Tabiki her insan girdiği her ortamda kendisine saygı duyulmasını ister fakat bu saygıyı kullandığın markalardan gezdiğin yerlerden almak eşşeğe altın semerle vurmakla aynı bence.
00 YorumlaBu konuda nedense hep inatçı olmuşumdur. Değişim hep korkutur gözümü. Başkalaşmak.. Bu bakıma da hep karşı çıkmışımdır popüler kültürün getirdiklerine. Burada önemli olan getirilerden hangilerinin sana zararlı ya da yararlı olabileceğini kestirmek. Yoksa tabi ki de bir yerde hayatına giriyor insanın bu menetin getirileri.
00 YorumlaPopülizm her ne kadar halk tarafından beğenide ön plana çıkmış ve desteklenen bir kavram olsa da, son dönemlerde toplumu ve bilhassa da yetişmekte olan yeni nesli olumsuz etkilediğini düşünüyorum...
12 Yorumla- +1 yıl
Popülizm ve popüler kültür farklı şeylerdir .
Standardizasyon çalışmalarıdır.. Komple alayımızı convers-çiyiz.. Yada kirli sakalımı bırakır kafayı asker traşı yapar küpemi takarım.. Yada bu koku çok popüler hacı bunu kullanmalı zihni..
Bir torna tezgahından basılmış bu tip kardeşlerimizin daha sonra özgürlüğüme çok düşkünümdür ben yea demesi ayrıca komiktir. Acınasıdır..00 Yorumlayararı: az da olsa bireylerin hayatına katkı yapar, kişisel gelişimbilgi
toplumlara da aynı şekilde
zararı: çabuk gelip geçici, pek ahım şahım bi tarafı olmayan, özenti gelişmelere sebep olması ::
::::P00 Yorumla
+1 yılbi dörtlük vardı lisede söylerdik dilimizden düşmezdi
devlet pop kültür sever
çünkü aptalı sever
aptallar yürüyemez
ne verirsen onu yer11 YorumlaZararli... top 10 lar, trendler sanildigi gibi rastgele belirlemmiyor. Toplum muhendisliginde istenen şeye uyanlarin populer olmasina "izin" veriliyor.
10 YorumlaPopüler kültürden uzaklaşmak istiyorsan geceleri yaşamalısın :D
10 Yorumla
+1 yılTadında bırakıldığı sürece iyidir, sonuçta dünyayı ve ülkenin kalanını takip etmek lazım. Fakat kapılıp gitmemekte gerek.
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılÇok fazla kafa yormamak lazım ama bilmektede fayda var
00 Yorumla Boku çıkmış şekildeyse leştir. Diğer türlü alternatif akım yaratmada iyidir.
10 YorumlaÖzentiliğe vurulmadıkça zararsız
ama Türkiye de bu çok zor sanırım özentiliğe vurup yolundan sapmak kötü00 YorumlaPopüler kültürü magazin olaylarını, taş gibi ama içi boş hatunların ex-boyfriendlerini takip etmek sandığı için bizim toplumumuz için fayda bir kenara zararlıdır.
00 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=xk5YfJOfbLI
Bunu yazamasam kahrolurdum.:)01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılüzgünüm biraz terbiyesiz ama şu fotoğrafa katılmadan edemicem link
00 Yorumla
+1 yılensest ilişkiler bakire kız yok çocuk aldırmalar daha sayayıyım mı ne yararı olcak ya...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence de herkesin değişimlikleri farklıdır
https://www.youtube.com/watch?v=xk5YfJOfbLI&feature=youtube_gdata_player00 Yorumlabu sorudan sonra yeni bir yara almış olan popülist kültürden daha da hayır gelmez
00 Yorumlaeğer popi kültürden kötü olanı alırsak zararlı.yararlı olanı alırsak yararlı.galiba kötüyü alıyoruz :D
00 Yorumla
+1 yılkapitalizmn bi yardmcı elemanı
36 Yorumla- +1 yıl
teşekkr ederm:) de bu net yani eksileyen neyin peşinde anlamadım bunu çözememiş demek ki:)
- +1 yıl
kültür ve popüler kültür arasnda daglar kadar fark var bence
- +1 yıl
popüler kültür popülerleştirilip birşeylerin pazarlanmasıdır. maddi kazancdır amaç yanlızca ve insanların sadece popüler olana yönlendirilmesidir. o popüler şeyi alınca başka bi kimlik kazanacağına inanmasıdır inandırılmasıdır ve zamanla sadece tüketen ve sorgulamayan birey olmasını sağlamak amaçlı ticari bişeydir.. I phone alınca zengin olduğunu düşünen insanlar gibi. kültürse daha masumdur ve halktan gelmedir kültürü açıklamama gerek yok sanırım fark bu.
Gizli Üye(36-45)+1 yıl10 kişiye sor popüler kültür ne demektir diye 3 ü açıklayabilirse ne güzel.
01 Yorumla
+1 yılÖğrenilmeli ama yaşanmamalı.
04 Yorumla- +1 yıl
Bence hiç de değil. Popüler kültüre dair bilgi sahibi olunmalı ama nasıl düşmanını tanıyorsan o şekilde. Kısmen yararlı olan tarafları var ama özentilik boyutundan uzak durulmalı.
- +1 yıl
özentilikten mi uzak kalmak imkansız popüler kültüre göre hareket etmekten mi? Eğer popüler kültür tanımın benimle aynıysa bir yerde bir sorun var. Çünkü ben gayet de uzak durulabileceğini düşünüyorum. İçindeyken de uzak kalabilirsin. Örneğin biz şu an bir iktidar tarafından yönetiliyoruz, desteklemeyen kesim de bu ülkede bunun içinde yaşıyor ama uzak kalabiliyor, gerektiğinde tepkisini en iyi şekilde koyabiliyor. Bu mantık yani :)
bilemedim ben onu
sana puanım 9 kanka10 Yorumlakesinlikle zaralı...kalıcılıgı yok
10 Yorumla
+1 yılyoutube.com/watch?v=jQawCkDh_mc
20 Yorumlaneyden ne kadar alacagını bilene zararı olmaz.
00 Yorumla
+1 yılfazla marjinal olmadıkça bir problem olmaz ...
00 Yorumlabirbirinden salak ve özentiler türetir.
00 Yorumlaben onun ne oldunu bilmiyorum abla
01 Yorumla
+1 yılÖzentilik dışında faydalı olabilir
00 Yorumla
+1 yılbizim toplumumuza bence zararlı
00 Yorumla
+1 yılFazla Bilgi Göz Çıkarmaz Hesabından Yararlıdır.
00 Yorumla
+1 yılBu ülkede yararlıdır ama çokta lazım değil :)
00 Yorumla
+1 yılbence asla yararlı degıl
00 YorumlaMünazara konunuz mu?
01 Yorumla
+1 yılpopüler kültüre kafam girsin. çok net.
13 Yorumla- +1 yıl
haydi <3
Gizli Üye(30-35)+1 yılpopüler olmak için yaratılmısım
00 Yorumlahıyarrrrrrrrr
00 Yorumlakararlıdır
00 YorumlaBizde zarar bence
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyararı var he .
00 Yorumla
Devamını Gör(36)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz