• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Kültür & Sanat

Sen Türk müsün Türkiyeli misin?

sefadundar
sefadundar Takip Et
Xper 2 Yaş: 34
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Türkiye cumhuriyetinde yaşayan insanlar türk müdür yoksa türkiyeli mi?
Sen Türk müsün Türkiyeli misin?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• gülxx
    gülxx Takip Et
    Xper 4 Yaş: 54
    +1 yıl

Kökenimiz orta asya Türklerine dayanır buda gerçek Türk olduğumu gösterir.Türkiye'de doğup büyüdüğüm için normalde otomatikman Türk oluyorum.Etnik kökene inersek Türkiye bir gökkuşağı misali her renk dil ırktan insanları barındırır ama bunlar sorulduğu tabiki Türkiye'liyim demez,laz'ım dadaşım çerkezim,aleviyim vs derler.Ama vatanın neresi diye sorulduğunda Türkiye derler gururla.Hee gurursuz bir kaç bölücü var onlarda vatansız kalsın it soyları.

Hem "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözü aslında millyetçilik bölücülük için değil birleştirmek bir çatı altında toplamak için söylenmiştir."Ne Mutlu Türk Olana" denseydikasıt arayanlar haklı olurdu.

3
    1 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

evet bence de Atatürk ün sözü yanlış anlaşılıyor bazılarınca ve bu bazılarıda kendi ırkının kutsal olduğunu biricik olduğunu gururla söylüyor. O zaman için de milliyetçilik ifade etmiyordu atatürk ün sözü zaten onun milliyetçiliği türkiye topraklarındaki tüm halkları türkleştirmek değildi. ama bazıları sonradan çıkanlar bu sözün içine ettiler ve bir çok halka zulmettiler.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Polen27
    Polen27 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 41 , eic 34%
    +1 yıl

Evet Türk tür. Atatürk kurtulus savasina giripte bu ülkeyi kurtaran herkese, hangi etnik kökenden olursa olsun, Türk tür demistir. Ayrica Türk kelimesinin nerden geliyor bir arastir, kafandaki bu soru cevap bulur belki. Hatta Peygamberimizinde cok güzel bir anisi vardir. Birgün arap biri, yahudu birini asagiliyor,sen arap degilsin diye, peygamberimiz arapca konusan herkes araptir diyip,irkciligi önlüyor. umarim ne demek istedigimi anlarsin. Türkiye li ye gelince, insanlari ayristirmak ve birbirine düsürmek icin yapilan politik oyunlardan biridir. Bu insanlara pabuc birakilmamali ve birbirimize daha cok kenetlenmeliyiz.

3
    13 Yorumla
    • antalian
      antalian
      +1 yıl

+1 ve bence en iyi cevap

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

bende bunu diyorum işte. türkiyede türkçe konuşan herkes türkiyelidir. kürdümüz kürttür ama türkiyelidir. sen hiç bir ırka türk ırkının ismini veremessin işte senin dediğin basit bir kelime oyununda saklı sömürme politikasıdır

Yorumla
    • sisli1
      sisli1
      +1 yıl

sen bir lazı bir kürdü bir çerkezi bir ermeniyi tek bir ırk aytında toplayamazsın türkiyelide vardır türkte vardır...

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

@ polen 27,asıl hile yapan, yok etmeye çalışan, küçük kelime oyunlarıyla bunu becerdiğini sanan sizlersiniz. cevabını vermeden artistliğini yapmadan önce yazacaklarını iyi düşün

Yorumla
    • Polen27
      Polen27
      +1 yıl

Ben size ne desem diyeyim, siz bildiginizi okursunuz. Halbuki ben arastirin demistim, siz ise hemen karsi ataga geciyorsunuz. Sunu anladim ki, benim yazdiklarimin üstüne bir parca bile kafa yormamissiniz, o yüzden yine de saygilar. Bu kafa da olmaya devam ederseniz, emperyalistler ve kullari bizleri daha nice parcalara ayirir.

Yorumla
    • Pyromaniac
      Pyromaniac
      +1 yıl

sizin Türk olmanıza gerek yok gelmeyinde zaten aramıza, bu ırkçı faşizan kabilece düşüncelerinizle aşağılık psikolojisinden asla kurtulamıyacaksınız

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

arkadaşlar hiç bir ırkı kendinize benzetmeye çalışmayın. emin olun bi yere kadar dayanırlar. eğer özgürlükler olsaydı şimdi türkiyede terör diye bi şey olamzdı

Yorumla
    • Polen27
      Polen27
      +1 yıl

Belli ki, henüz fazla biseyden haberin yok, tavsiyem sana arastir, düsün, kafa yor, hic bir sey göründügü gibi degil. Kulaktan dolma söylemlerle kimseye saldirma, ne kadar güvenilir kaynak varsa bak.internet yalan makinasi gibidir,o na güvenme. Insanlarla kavga etmeden konusmayi dene, bence daha saglam bir yola girersin. Neyse uzatmicam fazla, hatta peygamber hayatindan bile örnek verdim, bari ona kafa yor. Kimseyle agiz dalasina girmek istemiyorum, ayrica dogru söyleyen dokuz köyden kovulur.

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

bak güzel kardeşim. ben sana hakaret etmiyorum seni kovmuyorumda. sadece tartışarak bi yere varalım istiyorum. ve ben sana herşeyi anlatıyorum ve cevap veriyorum ama sen bana cevap yazmıyorsun. ben sana hakaretler ettilrt, aşağılık gördüler insanları diyorum ama sen bana somut bir cevap vermiyorsun.kırdıysam özürdilerim

Yorumla
    • Polen27
      Polen27
      +1 yıl

Ben sana cevap yaziyorum farkindaysan, fakat sen benim yazdiklarimi anlamiyorsun. Bu dünyada 6-7milyar insan yasiyor, iyiler var kötüler var, senin gibi düsünmüyorum diye asabi davranislara maruz kalan benim. Hakli oldugum konuda üzülmem ben merak etme, asagi seviyelerede inmem.arastir diyorum sana sadece, seni ilme yönlendiriyorum.özür dileyebildigine görede, söz anlamaz biri degilsin diye düsünüyorum. Sadece arastir. Benim diycegim bukadar, dilimde tüy bitti. Saygilar.

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

yine artistliği yaptın veda ettin . :D peki seni anlamaya çalışacağım. ama ben çok araştırdım

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

BİRLİK zulmetmek değildir ve asimile etmek te değildir

Yorumla
    • gülxx
      gülxx
      +1 yıl

Çok güzel açıklamışsın

Yorumla
  • Raskolnikov88
    Raskolnikov88 Takip Et
    Yoda Yaş: 38 , eic 66%
    +1 yıl

Nüfus cüzdanımda Türk vatandaşı olduğum yazıyor . Kökenimde Türk . Ama hayatım boyunca Türk olmaktan ne gurur duydum ne de utanç . Kendimi seçimini yapamadığım şeylerle değerlendirmem . Bu şekilde doğmuş olmam bana artı değer katmaz. Bir Kürtden ya da bir İngilizden hiç bir üstünlüğüm yok onlarından benden .

4
    1 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

çok doğru.

Yorumla
  • bilimci29
    bilimci29 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 43 , eic 30%
    +1 yıl

Türkiyeli demek daha doğru çünkü herkes Türk değil, bi de Türk denilenlerin büyük çoğunluğu Türk değil. Yani Anadolu'nun yerlisi "Türkmenler" değil, 1900'lerin başında sağdan soldan toplanıp getirilen müslüman göçmenler çoğunlukta

3
    3 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

evet bencede. türkiyeliyiz. ama bazıları kendini türk sanıyor ve diğer ırkları hiçe sayıyor. Zamanında bazı kimseler kürtlerin türklerin bir kolu olduğunu söylüyorları. ben merak ediyorum bu insanları kürtlerin dillerini bi araştırsalar türklerle akrabalığı felan yok. onlar ayrı bi kavim türkler ayrı bi kavim. bazı faşistler kürtleri hiçe sayıyor ve onları kendilerine benzetmeye yok etmeye çalışıyorlar

Yorumla
    • bilimci29
      bilimci29
      +1 yıl

Kürtler Türklerle akraba değil ki, Ermeniler ve İranlılarla akraba

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

evet öyle. bende akraba demiyorum. onlar hint-avrupa dili konnuşuyorrr. bizim dilimiz ne kadar farklı onlardan. onun için bazılarına diyorum ki " herkesi kendinize benzetmeyin. bu zamana kadar benzettemedinizde zaten ama rüzgar ektiniz şimdide fırtına biçiyorsunuz. bakın dağlarda gençlerimiz. zulum olmasaydı bunlar olmazdı" bide diyolarki bunkar türkiye üzerine oynana oyunlar. ben diyorum ki aslıl bu söz araştırmak istiyenleri soğutan bi söz. asıl bu söz bizleri uyutuyor ve yapılan zulmleri go

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

16

Cevap

17

Cevap

• FanatiqCadi
    FanatiqCadi Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35 , eic 37%
    +1 yıl

bizim bu alamanlyalarda, bize alman demiyorlar tam olarak türkte demiyorlar, alman türk, diyorlar :D

yani türkiyede ki ya$anyanlarda türk ermeni, türk kürt türk zaza türk süryani olsa gerek :D

1
    3 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

ha ha :D

Yorumla
    • FanatiqCadi
      FanatiqCadi
      +1 yıl

aslinda böyle kücük seylerle hayatimizi daha kolayla$tirabiliriz ne ak ne kara ikisini kari$tir olsun gri :P

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

:D

Yorumla
  • BekSignirli
    BekSignirli Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33 , eic 32%
    +1 yıl

Türkiye cumhuriyeti diye bişey yok kardeşim benim felsefemde türkiye diye bişeyde yok varsa gerçek bişey oda osmanlıdır gerisi hikaye cumhuriyetmiş laiklikmiş demokrasiymiş ver padişaha ülkeyi gerisine karışma erdoğanında baykalında kılıcdaroğlununda bahcelininde aklından şüphe ediyorum

0
    7 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

demokrasi iyiydir be dostum. yönetimde herhangi bi sorun olsa bunun sebebi halkın seçimidir. yani halk başka birine kabahat bulamayacak

Yorumla
    • BekSignirli
      BekSignirli
      +1 yıl

xper im +4 olsaydı cuk oturacak videolar paylaşırdım senin bu cevabın için ama kahrolsun xper im yetmiyo :))) kısacası şunu söyleyim halk seçme nedir biliyomudur?

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

aslında bana vereceğin cevap şeriat mı dostum

Yorumla
    • BekSignirli
      BekSignirli
      +1 yıl

Arapça kökenli bir sözcük olup; "yol, mezhep, metod, ?det, insanı bir ırmağa, su içilecek bir kaynağa ulaştıran yol" anlamına gelir.

Dinimizdeki terimsel anlamı ise "il?h? emir ve yasaklar toplamı", "Kutsal kitabımız Kur'an'ın ?yetleri, Peygamberimiz olan Hz.Muhammed(sallallahualeyhivesellem)'in söz ve fiilleri (sünnet/hadis) ve İsl?m bilginlerinin görüş birliği içinde bulundukları hususlara dayanan il?h? kanun"dur.

Şeriat dediğimiz şeyi yeniden bir tanıyalımda tartışmak istersen eklersin

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

doğru kardeşim ama şu an emirül mümini kim seçebilir. herşey yıkılmamış ama yıkılsa bundan daha iyi olurdu. yani göçük altında

Yorumla
    • BekSignirli
      BekSignirli
      +1 yıl

Evet haklısın

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

o zman herşeyi yeni baştan kurmak en mantıklısı

Yorumla
  • uighur
    uighur Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36
    +1 yıl

Kökene göre değişir. Genelde hepsi Türk olamaz zaten. Türkiyeli demek daha mantıklıdır.

6
    1 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

Evet haklısınız.

Yorumla
  • seris
    seris Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

soruyu anlamadm ama genel olark herkes turkıyelı ama bazıları turk.yanı turkıyede dogum yasayan kurtlerde alevılerde war

3
    2 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

o zaman herkes türk değil ama her türk türkiyelidir

Yorumla
    • seris
      seris
      +1 yıl

eed aynen oyle

Yorumla
  • LaLkiLaL
    LaLkiLaL Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 42%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 910 cevap paylaştı.

viyanada yasayan bir Türküm

avusturyali bir arkadasim bana "sen avusturyali türksün " demisti !

3
    3 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

çok doğru bir ifade

Yorumla
    • taşkalpli
      taşkalpli
      +1 yıl

oraya da yerleştiniz

Yorumla
    • Fxinturevi
      Fxinturevi
      +1 yıl

İçeriden feth edelim dedik. ^.^

Yorumla
  • NickiMinaj
    NickiMinaj Takip Et
    Xper 3 Yaş: 41
    +1 yıl

güzel konuya parmak basmışsın. türkiye vatandaşıyız işte. bunun dışında evrensel bir canlıyım,asıl tanımım bu.

2
    1 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

evet bizler insan olduğumuz için değerliyiz. hepimiz öyle

Yorumla
  • DecadenceOfOrpheus
    DecadenceOfOrpheus Takip Et
    Xper 4 Yaş: 42
    +1 yıl

Türkiyeli kavramından hazzetmiyorum. Bu kadar ince ayrıntılarla uğraşılması beni tiksindiriyor.

Bir sürü ülkede benzer durum var ama biz hepsine Türk gibi isimler vermişiz.

Not olarak da söyleyeyim, önemsemem bu tip şeyleri ama laf atan tosbağalar için hem anne hem baba tarafından Türkmen ve Yörük boylarına mensubuz ve özellikle anne tarafından birkaç yüzyıl geriye gidilmiş durumda, herşey belli ortada

1
    5 Yorumla
    • Kupa-Kızı
      Kupa-Kızı
      +1 yıl

Kizlari eksileyen bir cilgin var.O yuzden munasip bi cevaptan sesleniyorum Soran'a.

-Sizene la.Oturup bunlari mi dusunuyosunuz.

Yorumla
    • DecadenceOfOrpheus
      DecadenceOfOrpheus
      +1 yıl

kupa kızı haklı ama eksileyen olsun sen yine ver cevabını. eksileyince birşeyin eksilmiyor, sadece sinirin biraz bozuluyor, bana da yapıyorlar şarkı linki gönderdiğim cevapta bile 6-7 eksi oluyor bazen. garip tipler var ama bu senin cevap vermeni engellememeli

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

ustam asıl küçük söz oyununu yapanlar şimdi şöyle diyor " türkiyede ki herkes türktür." ama bu çok yanlış şimdi. ben türküm ama türk olmasan bundan gocunurdum . ben ne isem bana öyle denmesini isterdim. ama ortak ülkümüz türkiyeli olmak. bunu sadece ben söylemiyorum. halkın sözcüleri olan büyüklerimizde böyle söylüyorlar

Yorumla
    • DecadenceOfOrpheus
      DecadenceOfOrpheus
      +1 yıl

ya bunlarla uğraşılmamalı ben de onu diyorum. gereksiz muhabbetler. "Türk" denildiğinde içine hepsini alan bir şemsiye idi, öyle gitsin. bilerek kaşıyorlar bunları. Alman dediğinde de sittin tane çeşit var aşağısı yukarısı ama Alman deyip geçiyoruz işte. ya da Rus mesela

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

ustam bazıları diyo ki bu tarz küçük kelime oyunları ayrımcılık için bir kilometre taşı... bende diyorum ki yıllardır ayrıştırmak için türklüğün şemsiyesi altına girildi ! ve şimdi sonucu ortada. binlerce genç dağda. yani bazları rüzgar ekti ve emin ol fırtına biçiyorlar. ama onlar fırtına biçmiyor. onalr şimdi villalarında viskilerini yudumluyo biz gençler kardeş halkımı olanları vuruyoruz ve seviniyoruz.

Yorumla
  • temucin
    temucin Takip Et
    Bilge Yaş: 41
    +1 yıl

Ben Türkiyede yaşayan bir Türküm...Bu bayrak altında bu vatanda yaşayan cebinde T:C. nüf cüzdanı olan her vatandaş Türk tür...Beynini geliştir 1916 da yaşama...Komünizmi savunana şimdi geri zekalı diyorlar...

3
    10 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

hakarete gerek yok arkadaşım. ben türküm ama bununla gurur duymuyorum. ve yerinmiyorumda. ben sadece türkiyeliyim ve dahası sadece insanım. ve hakaretine gelince senin temel inançlarını yerinden yıkacak diyalektik mataryalizme vereceğin cevaplar ancak kendini savunmak için yapacağın hakaretlerdir

Yorumla
    • ilyada1991
      ilyada1991
      +1 yıl

bir söz vardı tam yerinde galiba :) 20 sinde komunist olmayanin kalbi, 40 inda hala komunist olanin beyni yoktur. diye :) akıl işi değil KÖKÜNE KADAR TÜRKÜZ ÖYLEDE KALACAĞIZ !

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

kardeş benim tercihimden dolayı beni eleştirme. ve ben seni eleştirmiyorum burada. bana inancımın kötü olduğunu ispatlayamassın. ve konuşursak bana öznel yargılarından doğmalarından başka hiç birşey sunamassın.

Yorumla
    • temucin
      temucin
      +1 yıl

Ben DAS KAPİTAL i okuduğum zamanlar peşimde sivil polsler geziyordu...Artı değer teorisini Oku, bir nehirde iki kez yıkanılmaz de...Dünya halklarının kardeşliği de...kahrolsun kapitalizm de...En son öğreneceğin şey EKMEK parası kazanmak..Kimse kimseye beleş ekmek vermiyor...15 - 25 yaş arası senin gibi düşünüyordum...35 i geçince kafa dankkk ediyor...Tren kaçmış oluyor..Okumaya devam...NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...Ölene kadar bunu diyeceğim..

Yorumla
    • ilyada1991
      ilyada1991
      +1 yıl

komünizm gerçekleşmeyecek birşeydir. bunun örneklerini biz yaşadık biliyorum olmuyor. fikir olarak güzel birşey demiyorum da olması imkansız neyse kusura bakma

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

bakın ben burada kominizm iyi mi yada kötümü diye bi soru sormadım. türk müsün türkiyelimisn diye bir soru sordum. sizin demekki yaranız var ve bu sebeple burada sırf profil resmime göre hemen hakaretlere başlıyorsunuz.çok saçma.

Yorumla
    • ilyada1991
      ilyada1991
      +1 yıl

Türküm Türkiyeliyim Bu Ülke Batsada Türk Olarak Kalacağım... tamam mıdır ? :)

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

ha şöyle bana istediğim, beklediğim cevabı ver. sen hemen hakaret modundasın kanka :D

Yorumla
    • ilyada1991
      ilyada1991
      +1 yıl

Kardeş bu muhabbetlere pek gelemiyorum Türklük damarım kabarıyor anladınmı ? :) herneyse mantıken zaten Türkiye diye bir yerde doğdun büyüdün amerikalı olacak değilsin ya Türkiyeli olacaksın :D

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

eyvallah :D

Yorumla
  • Pyromaniac
    Pyromaniac Takip Et
    Xper 2 Yaş: 36
    +1 yıl

Türk artık bir ırk değil ulusun ismidir, zenciside japonuda bizim kültürümüzü yaşam biçimimizi kabulleniyor ve kendini bizden görüyorsa onlarda basbaya Türk'dür Türkün memleketinde yaşayıpda ben şuyum ben buyum diyenler kabilecidir ırkçıdır faşistin önde gidenidir

1
    26 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

ama bir kürde veya çerkese sen türksün diyemessin. o çerkez veya kürttür ama türk değil Türkiyelidir. türk kelimesi ırkçılık gibi anlaşılıyor

Yorumla
    • Pyromaniac
      Pyromaniac
      +1 yıl

bu ülkede bu konuda sorun çıkartan tek bir azınlık var onuda ikimzde iyi biliyoruz çerkezleri bu işe bulaştırma senden benden daha Türklerdir emin ol

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

ben çerkezlere türk diyemem. onlar çerkezdir. eğer doğrusu bu olsaydı ALLAH ne diye kavimleri yaratmıştı. çerkesler türk değiller onlar türkiyeliler ve bizim kardeşlerimizler

Yorumla
    • Pyromaniac
      Pyromaniac
      +1 yıl

sen bölücünün önde gidenisin sizin sıkıntınız Türk ismiyle bu kadar kadim ve bilge bir ırkın isminin yanında aşağılık psikolojisine kapılıyorsunuz Türk değilde hepmiz gora yız desek eyvallah dersiniz

Yorumla
    • taşkalpli
      taşkalpli
      +1 yıl

Kardeş boş konuşuyorsun.Ben Lazım Türkiye'de yaşıyorum.Yüzde 99'u bu ülkenin insanları bilir ki en sadık vatanına biziz.Ama Türk değiliz,insan kendi kimliğini unutup karaktersiz yaşasın diyorsun sen öyle mi ırkçı olunuyor ? Biz kürtlere benzemeyiz.Böyle biraz konuşurken düşünün.Lazlar sinirlenirse kimse karşı koyamaz.Vatana sonuna kadar sahip çıkarız ama öyle ezmeye çalışırsanız kim kimi ezer o zaman görürüz.

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

BUNU BEN demiyorum sadece halkın büyük çoğunluğuda diyor. halkın sözcüleri diyor.asıl azınlıkta olan sizlersiniz. bi bize bakın bide size bakın. her yıl müllet vekili sayınız azalıyor...ama bizler kaç yıldır halkın sözcüleriiz. birşey söylediğimde halkın seçtiği değerlere göre söylerim.

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

brader bakın zamanında bazı kpesimler bazı kesimlerin özgürlüğünü ,dillerini ve dahası isimlerini bile yasaklayarak kendi adlarını verdiler. ve bazılarıda ırkını inkar etip bir milletin korumasına giriyor. ve sen bunları söylüyorsun ama sevmediğin şeylere karşı ne yapıyorsun. hani sende anti gerilla grubu kurda görelim. senin alıp veremediğin şu. ben bazılarına benzedim ve sen bezememekte kararlısın. ben nasıl benzedim ve yok oluyorsam sende yok ol

Yorumla
    • taşkalpli
      taşkalpli
      +1 yıl

Biz azınlığız ama 10 kat cesuruz ve bütün silahlar rize-ardeşen,trabzon-sürmene de üretiliyor.Bunu unutma.Bu savaşı bir araştır.Tamam iyi dinle;kürtler ve türkler eşit sayıda ki lazlar ve gürcülere karşı savaştı yani siyah ırk beyaz ırka karşı savaştı biz yendik.Fatih Sultan mehmet eski Lazistanı fethetmek için 150 bin kişi geldii biz 15 bin askerle.Kim daha yürekli ve sözünde durur bunu öğren.O kadar övdüğünüz mehmette teslim olunca birşey yapmayacağım deyip kralı ve 8 erkek çocuğunu boğdurttu.

Yorumla
    • Pyromaniac
      Pyromaniac
      +1 yıl

bu ülkede Türküm diyenlerin oranın daha çoktur kimi neyle eziyorsunuz bu ülkenin ismi TÜRK-İYE benim ülkem benim topraklarım gücünüz varsa hadi değiştirin ismini değiştirin bağrağı değiştirin dilini

Yorumla
    • taşkalpli
      taşkalpli
      +1 yıl

soran sen kime ne diyorsun anlamadım ? Cevaplayan birader,ondan dimi Karadeniz ismi bile geçse yusuf yusuf atıyorsunuz ? Siz kimsiniz ? Bizim soyumuz 5.000.seneye dayanıyor.Konuyu hemen nasıl dansöz gibi çevirdi? Ulan ben hain miyim ? Sadece kimliğimi biliyorum.Konuyu çarpıtma erkek ol.

Yorumla
    • Pyromaniac
      Pyromaniac
      +1 yıl

taşkalpli nasıl bir mitoloji uydurdun la sen şimdi ateş olsanız cümünüzü yakarsınız nan koca böcek halinizle arslana kafa tutuyorsun sallamıyoruz birader

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

ben erkeğim kardeş. ve karadeniz ismi geçse korkmuyoruz. adam öldürmek ve dövmek bizim için anlamsız. ve akılsız inanların baş vuracağı bir tutum değiştirme stratejisi. dövdünüz,sövdünüz, aşağılık gördünüz ve binlerce gencimizi dağlara çıkarttınız değil mi? asıl korkan sensin be

Yorumla
    • Pyromaniac
      Pyromaniac
      +1 yıl

koca karedenizi laz yaptın ya helal sana kaç yaşındasın nan sen karadenizliler ne zamandan beri lazım demiş sayınız Türkiyenin 100/1 i gelmiş iş koyuyon adamın eline verirlerler poşedi dilendirler nan sokakda

Yorumla
    • taşkalpli
      taşkalpli
      +1 yıl

ulan siz kimsiniz bebeler ? 2,5 milyon laz var.Düzcede,bursada,rizede,artvinde,kocaelide,samsunda,dağılmış olarak.Kaç milyon türk savaşacak ? Ulan yaşlı amcayı dövüyorlar 3 kişi taksimin ortasında 1 tane türk ayırıyor mu maaşını vermiyor diye delikanlısınız ya korkak tavşanlar.Sen ancak nananınkini sallarsın.Nana gi godare.Sen mi erkeksin.Bİr konuşurken düşün soran kamil.Osmanlı padişahları kadar kafa kesen kim vardı dünyada ben pkk'lı mıyım nonoş vururum seni dağlara bacın çıkıyo.

Yorumla
    • Pyromaniac
      Pyromaniac
      +1 yıl

s.ktir lan

Yorumla
    • taşkalpli
      taşkalpli
      +1 yıl

geri vitesçi,öyle susarsın.Et et erkeksiniz ya klavyeden.et

Yorumla
    • Pyromaniac
      Pyromaniac
      +1 yıl

lan ezik, köpek gib ismi bize ait olan bir memlekette yaşıyorsun sğıntı geldiniz sığıntı gideceksiniz bak ben lazca konuşuyormuyum sen bana göre yaşıyorsun gavat

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

arkadaşlar kim kime yazıyo valla kafam karıştı afedersiniz. taş kalpli cevabı kime yazdın bana mı böbürüne mi?

Yorumla
    • Pyromaniac
      Pyromaniac
      +1 yıl

siz ikiniz ben tek ulan

Yorumla
    • taşkalpli
      taşkalpli
      +1 yıl

Maymun suratlı esmer ırk,biz 5000 senedir varız.Roma dönemine dayanıyor soyumuz,siz 2000 max 2500 moğol mu orta asya mı belli değil ? Apaçi,Sığıntı dediğin yerler eskiden Lazistan yani Lazona topraklarıydı.LAZONA krallığı vardı kamil.Oralar bizimdi.Şimdi sizin değil herkes laz.Onun için Türkiyeyi Laz mafyaları yönetiyor dimi gavat senin gibi bacısını satan o.çocuklarına denir öt oğlanı para için birbirinizi satan öpeklersiniz.Hiçbir zaman bizim gibi gururlu ve delikanlı bir ırk olamadınız.Moğol.

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

ulan babandır.it herif. ağzını topla

Yorumla
    • taşkalpli
      taşkalpli
      +1 yıl

soran sen ne ayaksın birader bu salatalıkla daha ben bunun cevabına yorum yazmadan nerdeyse benim fikirlerimi anlatmış gibi yazıyordun buna.Ben yazdım,bana laf atmaya başladın sana da dedim iyi oku.Cevaplayın gel özele de gerçek gücünü görelim yumuşak gaza gelme okşarlar seni gidi göbekli.Klavye ya brucee lee kesildi nonoş.

Yorumla
    • Pyromaniac
      Pyromaniac
      +1 yıl

he he tamam sizin köy bizim köyden büyük

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

valla taşkalpli bi an karışıklık oldu ben kime yazıyom karıştırdım. daha yeniyim buralarda

Yorumla
    • Pyromaniac
      Pyromaniac
      +1 yıl

s.ktimin etnik ezikleri köpek gibi bize göre yaşıyorsunuz

Yorumla
    • taşkalpli
      taşkalpli
      +1 yıl

tamam,sorun değil.Cevaplayan çok geri vites yapma oğlum tamam.

Yorumla
  • calipso
    calipso Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34 , eic 32%
    +1 yıl

ailem bulgaristanda doğmuş, ama türküz çok şükür.. türkiyede olup da türk olmayan cok insan var, türkiyeli garip bi tabir ama evet olabilir..

3
    10 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

amerikada yaşayan bir arap ben arabım demiyor amerikalıyım diyor

Yorumla
    • ilyada1991
      ilyada1991
      +1 yıl

bende göçmenim hem Türküm Hem Türkiyeliyim Diğer Irklarında Türkiyeliyim demesi gerekiyor Ayrıca Türk Olunmaz Doğulur Her ırkıda türkiyede istemediğimin altınıda çizerim !

Yorumla
    • calipso
      calipso
      +1 yıl

o arabın sorunu, ben türkiyede yaşayan bi türküm, onun da kökeni arap, ne dediğinin bi önemi yok

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

TÜRK ALMAN İRLANDALI RUS HİÇ FARK ETMEZ. biz hepimiz insanız. yaşasın halkların kardeşliği. ve de eğer inanıyorsak herkes birdir ve ırklar birbiri ile tanışmak için yaratıldı.

Yorumla
    • sisli1
      sisli1
      +1 yıl

ilayda senin istemenle olmuyo hem sende göçmensin kaybol o zaman türkiyeden

Yorumla
    • calipso
      calipso
      +1 yıl

insan ne olacağını seçemez, türk olduğum için gururluyum ama kürt de olabilirdim, her insanın huzurlu bir ülkede aşağılanmadan dışlanmadan yaşamaya hakkı var, onları istememe gibi bi hakkımız yok, bunun için cok geç, keşke insanlar birbirlerini bu kadar sınıflandırmaya tabi tutmadan yaşamayı bilseler

Yorumla
    • ilyada1991
      ilyada1991
      +1 yıl

noldu gocundunmu güzelim hangi ırksın söyle hadi :) ben osmanlı zamanında iskan politikası için oralara yerleştirilmiş bir Türküm siz bu memleketin topraklarında yokken benim dedelerim buraları anavatanlarını bırakıp orda gevura terbiye vermeye gitmiş aptal aptal konuşma !

Yorumla
    • ilyada1991
      ilyada1991
      +1 yıl

Bazı ırkların % 80 90 kesimi kötü olunca ister istemez iyilerindende soğutuyorlar nedense benmde o ırklardan arkadaşlarım var onlarada aynı şeyi söylüyorum haklısın diyorlar ama onlara bir saygısızlık yada sen bu ırksın demiyorum cümleyi ince söylemem gerekirdi ama artık yoruldum bazılarının altını çizmek gerek yoksa daha güçlü olurduk hep kargaşa yaşanıyor hep olumsuzluk keşke bazıları olmasaydı bunlarda olmazdı...

Yorumla
    • calipso
      calipso
      +1 yıl

benim babam bulgaristanda türklük davası için, işkenceler gördü, sürgüne gönderildi, hapiste yattı,ölümü göze aldı, ne demek göçmensin kaybol? madem adam gibi yorum yapacak bilgin yok o zaman zahmet edip yazma sisli1..

Yorumla
    • ilyada1991
      ilyada1991
      +1 yıl

aynen öyle sadece türk ismini almak için açlık grevine girmiş benimde babam annem türkçe konuştuğu için para cezası almış benimde adımı türk ismi almak için hastanede kavga etmişler bunların bir bok gördüğü yok konuşuyorlar ordan biz komünist olan bir ülkeden geldik ve ne derece saçma olduğunu iyi biliyoruz eşitlikmiş böyle düşünen ırkın neresine eşitliği vereyim ben !

Yorumla
  • leylimatemmm
    leylimatemmm Takip Et
    Xper 2 Yaş: 43
    +1 yıl

Türküm,Türkiye'li türküm..! Türkiyede yaşayan her insan da,türk olma şerefine layık değildir,önemli olan bunu kalpten hissetmektir..

( Sözüm Türk olmayıpta,kendini Türk gibi hissedenlerden dışarıdır )

2
    1 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

kimse türk olmaya mecbur değil. kürt olabilir olabilir çerkes olabilir çeçen olabilir ama hepimiz türkiyeliyiz

Yorumla
  • arda93
    arda93 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

Türkiyeliyim. Türküm ama bu topraklarda yaşayan herkes türk değildir türkiyelidir.

1
    1 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

çok doğru bende böyle düşündüm

Yorumla
  • mutnojmet
    mutnojmet Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 49%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Ben tamamen Türk'üm diyen yalan söylüyordur zaten...Irksal açıdan bakılamaz bu konuya.

Türk'üm..."Ne mutlu Türk'üm diyene!"

1
    1 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

ben türkiyeli bir türküm

Yorumla
  • ilyada1991
    ilyada1991 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

Bu memleket tarihte Türktü, halde Türktür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.1923 M.K.Atatürk Şimdi bu cümleyi tekrar terkrar okumak gereklidir... ;)

2
    1 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

onun için mi içimizde ermeniler vardı, kürtler vardı, onun için mi osmanlı adını osmanlı koydu ve halifeliği seçti. onun için mi osmanlı devlet kurumlarında yabancılar çalışıyodu. onun için mi padişah hanımlarının çoğu yabancıydı

Yorumla
  • virgoinaction
    virgoinaction Takip Et
    Xper 7 Yaş: 40 , eic 71%
    +1 yıl

Anayasamıza göre Türkiye' ye gönül bağıyla bağlı olan ve kendisini Türk bilen herkes de Türk' tür. Yani onlar Türk' üm diyorsa Türk' tür.

0
    1 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

ben türkiyeli bir türküm

Yorumla
  • MisSDİ
    MisSDİ Takip Et
    Yoda Yaş: 37 , eic 30%
    +1 yıl

Ben Türkiye'de yaşayan bir Türk'üm.

5
    2 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

çok güzel bir cevap

Yorumla
    • MisSDİ
      MisSDİ
      +1 yıl

teşekkür

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Türkiye de Türk aramak samanlıkta iğne aramaya benzer

2
    1 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

o zamn türkiyeliyiz

Yorumla
  • kongur
    kongur Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31
    +1 yıl

önemli olan içinden gelendir sen türkiyede yaşıyosan türkiyelisin ama içinden gelebiliyosa türksündür

2
    2 Yorumla
    • tolga43
      tolga43
      +1 yıl

:D :D :D

Yorumla
    • kongur
      kongur
      +1 yıl

ben gülüncek bi şey görmüyorum

Yorumla
  • xkhats
    xkhats Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 42%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 514 cevap paylaştı.

Etnik kökenimi sorarsan Turkiyeliyim. Bu ülkedeki varlığımı sorarsan Türküm.

0
    1 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

etnik köken bence türk bu ülkede bulunuyorsan türkiyelisin

Yorumla
  • sisli1
    sisli1 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

türkiyeliyim.. sorunmu var ?

4
    5 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

hayır sorun yok. güzel bir ifade. ama sorun olarak algılıyorsun.

Yorumla
    • sisli1
      sisli1
      +1 yıl

genelde türkiyeliyim diyenlere sorunmuş gibi yaklaşıldığı için sordum yani bende bi sorun yok..

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

yok sorun mu var ya demişsin ya orada bi artistlik sezdim .D

Yorumla
    • sisli1
      sisli1
      +1 yıl

yok artislik demeyelim itici duruyo :) tepki diyelim..

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

ok :D

Yorumla
  • omer26_
    omer26_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26
    +1 yıl

Italyanim atalarim italyadan turkiye tasindi oyle iste aslinda italyanim eger tasinmasaydilar turkiyede yasamazdik

0
    0 Yorumla
  • simran
    simran Takip Et
    Xper 3 Yaş: 36
    +1 yıl

Farki ne?

Holandada yasayan Turkiyeden bi Laz olarak ben ne oluom :)

Her iki kimligimdede Laz yazmio..

0
    1 Yorumla
    • taşkalpli
      taşkalpli
      +1 yıl

simran so ore ? :D

Yorumla
  • tropico
    tropico Takip Et
    Yoda Yaş: 44
    +1 yıl

türküm ama bu ülkede yasiyan katkisi olan kendini türk hisseden türktür benim için

0
    1 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

bence kendini türkiyeli sayan her türk türkiyelidir

Yorumla
  • laminarya
    laminarya Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Herkes dunyali herkes sadece insan fakat turkiyede yasiyoruz boylesine basit

0
    0 Yorumla
  • mathesis
    mathesis Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34
    +1 yıl

Türkiyeliyim..Türk değilim.

1
    2 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

ben de öyle ve herkeste öyle

Yorumla
    • mathesis
      mathesis
      +1 yıl

Büyük ihtimal..Özümde Çerkesim.

Yorumla
  • Bozokluserseri
    Bozokluserseri Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31
    +1 yıl

Türkmenim ! Türk olmak için Türk kanı taşımak gerek!

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Manasız bi' sınıflandırma. Fazla manasız...

Teknik olarak Türkiyeliyim ama birisi sorunca Türküm diyorum. Gereksiz ayrımcılığa mahal vermemek adına...

0
    0 Yorumla
  • dakse
    dakse Takip Et
    Guru Yaş: 58 , eic 49%
    +1 yıl

soyağacı türkse türktür

1
    10 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

kürtse kürttür ama hepsi türkiyelidir

Yorumla
    • dakse
      dakse
      +1 yıl

bursadada çok kürt var çok tanıdığıklarım oldu hepsi efendi dürüst adam gibi adam ben karakterlerini beğeniyorum hem niye konuyu kürtlere bağladın anlamadım

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

aha çerkesler olsun sadece bir örnekti

Yorumla
    • dakse
      dakse
      +1 yıl

benim babannemde dağıstanlıydı anneannemde arnavuttu hepimizde özünde türküzdür herhalde

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

dağıstanlılar bi kere türk değil.

Yorumla
    • dakse
      dakse
      +1 yıl

aslında senin sorun benimde çoğu kez aklıma takılmıştır

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

ama bunu ben demiyorum halkın sözcüleride böyle diyor

Yorumla
    • dakse
      dakse
      +1 yıl

birşey sormuş ama sana mesaj gitmiyor sade arkadaşların dönderebiliyormuş

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

arkadaş ol o halde :D

Yorumla
    • dakse
      dakse
      +1 yıl

olur:D

Yorumla
  • maviakrep34
    maviakrep34 Takip Et
    +1 yıl

Türkiyeliyim yarı türk yarı ingilizim

2
    0 Yorumla
  • taşkalpli
    taşkalpli Takip Et
    +1 yıl

Türkiyeliyim,Lazım.

3
    13 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

mükemmel bir cevap üstat

Yorumla
    • ilyada1991
      ilyada1991
      +1 yıl

Lazlar bizdendir candır ;)

Yorumla
    • taşkalpli
      taşkalpli
      +1 yıl

ilyada sevdiğim bir kitaptır ;)

Yorumla
    • ilyada1991
      ilyada1991
      +1 yıl

kardeşim benimde öylede komik bişey söylicem o sevmediğim ırklar varya onlar karı sanıp ekliyorlar :D :D :D

Yorumla
    • ilyada1991
      ilyada1991
      +1 yıl

cehalet iliklerine işlemiş p**evenklerin :D

Yorumla
    • simran
      simran
      +1 yıl

Hulya polatin sarkisi var so ore :)

Bizde nak ore dioz :)

Yorumla
    • taşkalpli
      taşkalpli
      +1 yıl

:D:D Düşün ben bile ilk çözemedim olayı.İlyada diyorum Allah Allah okuyan var mıdır ? Zar zor tanınmış kitapları okuruz ilyada,odeysia,homeros'un çok güzel eserleridir.

Yorumla
    • taşkalpli
      taşkalpli
      +1 yıl

simran hollanda'ya laz ırkını yaymak lazım.Kaliteli ırkların birleşimi.Ben Almanya'da yayacağım :D Pazar Lazcası bizim Lazcaya göre biraz daha nazik :)

Yorumla
    • taşkalpli
      taşkalpli
      +1 yıl

ilyada aynen kardeşim :) cin ali okuyup 60 sene hürriyet kelebek okumakla fakirliği de hak ediyor bu millet,mübah hamına.

Yorumla
    • ilyada1991
      ilyada1991
      +1 yıl

ben daha 8. sınıfta okudum çok zor anlamıştım sonradanda okudum :S dante ilahi komedyayı merak ediyorum hiç okumadım o da çok pahalı anasını :D

Yorumla
    • taşkalpli
      taşkalpli
      +1 yıl

bende 6.'ıncı sınıfta okumuştum.Sonra işte eskisi gibi olmuyor insan soğuyunca.O zaman onu okuyunca belki de Türkiye de 5-10 kişi dışında o yaşta o kadar ağır kitap okumamıştır.Ama sonra hevesi kaçıyor insanın.

Yorumla
    • ilyada1991
      ilyada1991
      +1 yıl

en son askerdeyken 10 civarı kitap okudum benimde olay bitti zaten okumuyorum artık üşengeçlikten :)

Yorumla
    • taşkalpli
      taşkalpli
      +1 yıl

:) zaten hiperaktif bir adamız küçükken,kitap okuyunca daha da zeki oldum hala da öyle en az 10-15 puan diğer insanlardan zekiyim ama konuşuyorum karşıda ki insan bir konuşuyor dayı böyle birşey yok soğuyorsun,yani saman kafalar.Bazılarında genetik olacak 1000 kitap okusa da olmaz.İsteyerek içten gelecek ve yatkın olacak.

Yorumla
  • FarklıKisi
    FarklıKisi Takip Et
    Xper 2 Yaş: 37
    +1 yıl

---Türküm---

2
    6 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

ama başka ırklarda yaşıyor onlarda türk müdür?

Yorumla
    • FarklıKisi
      FarklıKisi
      +1 yıl

soyu Türkse Türktür kanın nerde geldiği önemli Türkiye de yasıyorsun diye Türk olcak değilsin tabiki

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

o zaman her türk türkiyelidir

Yorumla
    • FarklıKisi
      FarklıKisi
      +1 yıl

her Türk Türkiye li değil ataları Türkse oda Türk Türk olursun Türkmenistan lı da olabilirsin

Yorumla
    • FarklıKisi
      FarklıKisi
      +1 yıl

ama bu ülkeyi M.K.Atatürk kurduğu için Türk devleti ve Türk topraklarıdır.Ülkeyi kuran millet arasında da laz da var kürt de var

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

o zamn türkiyeliyiz

Yorumla
  • taşkalpli
    taşkalpli Takip Et
    +1 yıl

Skuda lazonaşi berepe.

0
    4 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

o ne demek?

Yorumla
    • taşkalpli
      taşkalpli
      +1 yıl

YAŞASIN LAZONANIN ÇOCUKLARI

Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

sen lazmısın ? ben anlayamadım

Yorumla
    • taşkalpli
      taşkalpli
      +1 yıl

evet

Yorumla
  • şiddetlenmemişkusur
    şiddetlenmemişkusur Takip Et
    Xper 2 Yaş: 37
    +1 yıl

Vatanını seven türkoğlu türküm...

1
    1 Yorumla
    • sefadundar
      sefadundar
      +1 yıl

bende vatanını seven türk asıllı bir türkiyeliyim

Yorumla
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Sen Türk müsün Türkiyeli misin?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Siz Türk müsünüz? 10 cevap verildi
Türk müsünüz, kürt mü? 36 cevap verildi
Türk kökenli misiniz? 18 cevap verildi
Türkçü müsünüz? 6 cevap verildi
Kökeniniz Türk mü? 13 cevap verildi
Kurt müsunuz turk mu? 26 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • ChatGPT'nin Dünya Kupası tahminleri için ne diyorsunuz? Sizce Kupayı hangi takım alır?
  • Evli bir kadın iş hayatına atılırsa değişir mi?
  • Fazla kilolu olmama rağmen kadınlar neden bana ilgi gösteriyor?
  • En sevdiğiniz çorba nedir?
  • Senin için dürüstlük mü, sadakat mi daha önemli?
  • Bebekler selam 💅💗 en sevdiğiniz rengi tahmin edeyim mi?
  • Sıcak havalarda araba mı yoksa motor mu en iyi tercihtir?
  • Dağa çıkınca her tarafım kelebek oluyor, siz de doğada böyle huzur buluyor musunuz?
  • Terbiye ne zaman verilir?
  • Sevdiceğin sana bu şekilde bir kahvaltı hazırlamış ne düşünürsün?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨