Türkiye cumhuriyetinde yaşayan insanlar türk müdür yoksa türkiyeli mi?
Cevabın nedir?
Kökenimiz orta asya Türklerine dayanır buda gerçek Türk olduğumu gösterir.Türkiye'de doğup büyüdüğüm için normalde otomatikman Türk oluyorum.Etnik kökene inersek Türkiye bir gökkuşağı misali her renk dil ırktan insanları barındırır ama bunlar sorulduğu tabiki Türkiye'liyim demez,laz'ım dadaşım çerkezim,aleviyim vs derler.Ama vatanın neresi diye sorulduğunda Türkiye derler gururla.Hee gurursuz bir kaç bölücü var onlarda vatansız kalsın it soyları.
Hem "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözü aslında millyetçilik bölücülük için değil birleştirmek bir çatı altında toplamak için söylenmiştir."Ne Mutlu Türk Olana" denseydikasıt arayanlar haklı olurdu.31 Yorumla- +1 yıl
evet bence de Atatürk ün sözü yanlış anlaşılıyor bazılarınca ve bu bazılarıda kendi ırkının kutsal olduğunu biricik olduğunu gururla söylüyor. O zaman için de milliyetçilik ifade etmiyordu atatürk ün sözü zaten onun milliyetçiliği türkiye topraklarındaki tüm halkları türkleştirmek değildi. ama bazıları sonradan çıkanlar bu sözün içine ettiler ve bir çok halka zulmettiler.
En İyi Cevaplar
Evet Türk tür. Atatürk kurtulus savasina giripte bu ülkeyi kurtaran herkese, hangi etnik kökenden olursa olsun, Türk tür demistir. Ayrica Türk kelimesinin nerden geliyor bir arastir, kafandaki bu soru cevap bulur belki. Hatta Peygamberimizinde cok güzel bir anisi vardir. Birgün arap biri, yahudu birini asagiliyor,sen arap degilsin diye, peygamberimiz arapca konusan herkes araptir diyip,irkciligi önlüyor. umarim ne demek istedigimi anlarsin. Türkiye li ye gelince, insanlari ayristirmak ve birbirine düsürmek icin yapilan politik oyunlardan biridir. Bu insanlara pabuc birakilmamali ve birbirimize daha cok kenetlenmeliyiz.
313 Yorumla- +1 yıl
bende bunu diyorum işte. türkiyede türkçe konuşan herkes türkiyelidir. kürdümüz kürttür ama türkiyelidir. sen hiç bir ırka türk ırkının ismini veremessin işte senin dediğin basit bir kelime oyununda saklı sömürme politikasıdır
- +1 yıl
@ polen 27,asıl hile yapan, yok etmeye çalışan, küçük kelime oyunlarıyla bunu becerdiğini sanan sizlersiniz. cevabını vermeden artistliğini yapmadan önce yazacaklarını iyi düşün
- +1 yıl
Ben size ne desem diyeyim, siz bildiginizi okursunuz. Halbuki ben arastirin demistim, siz ise hemen karsi ataga geciyorsunuz. Sunu anladim ki, benim yazdiklarimin üstüne bir parca bile kafa yormamissiniz, o yüzden yine de saygilar. Bu kafa da olmaya devam ederseniz, emperyalistler ve kullari bizleri daha nice parcalara ayirir.
- +1 yıl
sizin Türk olmanıza gerek yok gelmeyinde zaten aramıza, bu ırkçı faşizan kabilece düşüncelerinizle aşağılık psikolojisinden asla kurtulamıyacaksınız
- +1 yıl
arkadaşlar hiç bir ırkı kendinize benzetmeye çalışmayın. emin olun bi yere kadar dayanırlar. eğer özgürlükler olsaydı şimdi türkiyede terör diye bi şey olamzdı
- +1 yıl
Belli ki, henüz fazla biseyden haberin yok, tavsiyem sana arastir, düsün, kafa yor, hic bir sey göründügü gibi degil. Kulaktan dolma söylemlerle kimseye saldirma, ne kadar güvenilir kaynak varsa bak.internet yalan makinasi gibidir,o na güvenme. Insanlarla kavga etmeden konusmayi dene, bence daha saglam bir yola girersin. Neyse uzatmicam fazla, hatta peygamber hayatindan bile örnek verdim, bari ona kafa yor. Kimseyle agiz dalasina girmek istemiyorum, ayrica dogru söyleyen dokuz köyden kovulur.
- +1 yıl
bak güzel kardeşim. ben sana hakaret etmiyorum seni kovmuyorumda. sadece tartışarak bi yere varalım istiyorum. ve ben sana herşeyi anlatıyorum ve cevap veriyorum ama sen bana cevap yazmıyorsun. ben sana hakaretler ettilrt, aşağılık gördüler insanları diyorum ama sen bana somut bir cevap vermiyorsun.kırdıysam özürdilerim
- +1 yıl
Ben sana cevap yaziyorum farkindaysan, fakat sen benim yazdiklarimi anlamiyorsun. Bu dünyada 6-7milyar insan yasiyor, iyiler var kötüler var, senin gibi düsünmüyorum diye asabi davranislara maruz kalan benim. Hakli oldugum konuda üzülmem ben merak etme, asagi seviyelerede inmem.arastir diyorum sana sadece, seni ilme yönlendiriyorum.özür dileyebildigine görede, söz anlamaz biri degilsin diye düsünüyorum. Sadece arastir. Benim diycegim bukadar, dilimde tüy bitti. Saygilar.
- +1 yıl
yine artistliği yaptın veda ettin . :D peki seni anlamaya çalışacağım. ama ben çok araştırdım
- +1 yıl
BİRLİK zulmetmek değildir ve asimile etmek te değildir
+1 yılNüfus cüzdanımda Türk vatandaşı olduğum yazıyor . Kökenimde Türk . Ama hayatım boyunca Türk olmaktan ne gurur duydum ne de utanç . Kendimi seçimini yapamadığım şeylerle değerlendirmem . Bu şekilde doğmuş olmam bana artı değer katmaz. Bir Kürtden ya da bir İngilizden hiç bir üstünlüğüm yok onlarından benden .
41 Yorumla- +1 yıl
çok doğru.
Türkiyeli demek daha doğru çünkü herkes Türk değil, bi de Türk denilenlerin büyük çoğunluğu Türk değil. Yani Anadolu'nun yerlisi "Türkmenler" değil, 1900'lerin başında sağdan soldan toplanıp getirilen müslüman göçmenler çoğunlukta
33 Yorumla- +1 yıl
evet bencede. türkiyeliyiz. ama bazıları kendini türk sanıyor ve diğer ırkları hiçe sayıyor. Zamanında bazı kimseler kürtlerin türklerin bir kolu olduğunu söylüyorları. ben merak ediyorum bu insanları kürtlerin dillerini bi araştırsalar türklerle akrabalığı felan yok. onlar ayrı bi kavim türkler ayrı bi kavim. bazı faşistler kürtleri hiçe sayıyor ve onları kendilerine benzetmeye yok etmeye çalışıyorlar
- +1 yıl
evet öyle. bende akraba demiyorum. onlar hint-avrupa dili konnuşuyorrr. bizim dilimiz ne kadar farklı onlardan. onun için bazılarına diyorum ki " herkesi kendinize benzetmeyin. bu zamana kadar benzettemedinizde zaten ama rüzgar ektiniz şimdide fırtına biçiyorsunuz. bakın dağlarda gençlerimiz. zulum olmasaydı bunlar olmazdı" bide diyolarki bunkar türkiye üzerine oynana oyunlar. ben diyorum ki aslıl bu söz araştırmak istiyenleri soğutan bi söz. asıl bu söz bizleri uyutuyor ve yapılan zulmleri go
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
17Cevap
+1 yılbizim bu alamanlyalarda, bize alman demiyorlar tam olarak türkte demiyorlar, alman türk, diyorlar :D
yani türkiyede ki ya$anyanlarda türk ermeni, türk kürt türk zaza türk süryani olsa gerek :D13 Yorumla- +1 yıl
ha ha :D
- +1 yıl
aslinda böyle kücük seylerle hayatimizi daha kolayla$tirabiliriz ne ak ne kara ikisini kari$tir olsun gri :P
- +1 yıl
:D
+1 yılTürkiye cumhuriyeti diye bişey yok kardeşim benim felsefemde türkiye diye bişeyde yok varsa gerçek bişey oda osmanlıdır gerisi hikaye cumhuriyetmiş laiklikmiş demokrasiymiş ver padişaha ülkeyi gerisine karışma erdoğanında baykalında kılıcdaroğlununda bahcelininde aklından şüphe ediyorum
07 Yorumla- +1 yıl
demokrasi iyiydir be dostum. yönetimde herhangi bi sorun olsa bunun sebebi halkın seçimidir. yani halk başka birine kabahat bulamayacak
- +1 yıl
xper im +4 olsaydı cuk oturacak videolar paylaşırdım senin bu cevabın için ama kahrolsun xper im yetmiyo :))) kısacası şunu söyleyim halk seçme nedir biliyomudur?
- +1 yıl
aslında bana vereceğin cevap şeriat mı dostum
- +1 yıl
Arapça kökenli bir sözcük olup; "yol, mezhep, metod, ?det, insanı bir ırmağa, su içilecek bir kaynağa ulaştıran yol" anlamına gelir.
Dinimizdeki terimsel anlamı ise "il?h? emir ve yasaklar toplamı", "Kutsal kitabımız Kur'an'ın ?yetleri, Peygamberimiz olan Hz.Muhammed(sallallahualeyhivesellem)'in söz ve fiilleri (sünnet/hadis) ve İsl?m bilginlerinin görüş birliği içinde bulundukları hususlara dayanan il?h? kanun"dur.
Şeriat dediğimiz şeyi yeniden bir tanıyalımda tartışmak istersen eklersin - +1 yıl
doğru kardeşim ama şu an emirül mümini kim seçebilir. herşey yıkılmamış ama yıkılsa bundan daha iyi olurdu. yani göçük altında
- +1 yıl
Evet haklısın
- +1 yıl
o zman herşeyi yeni baştan kurmak en mantıklısı
Kökene göre değişir. Genelde hepsi Türk olamaz zaten. Türkiyeli demek daha mantıklıdır.
61 Yorumla- +1 yıl
Evet haklısınız.
soruyu anlamadm ama genel olark herkes turkıyelı ama bazıları turk.yanı turkıyede dogum yasayan kurtlerde alevılerde war
32 Yorumla- +1 yıl
o zaman herkes türk değil ama her türk türkiyelidir
Kültür & Sanat konusunda 910 cevap paylaştı. viyanada yasayan bir Türküm
avusturyali bir arkadasim bana "sen avusturyali türksün " demisti !33 Yorumla- +1 yıl
çok doğru bir ifade
- +1 yıl
İçeriden feth edelim dedik. ^.^
+1 yılgüzel konuya parmak basmışsın. türkiye vatandaşıyız işte. bunun dışında evrensel bir canlıyım,asıl tanımım bu.
21 Yorumla- +1 yıl
evet bizler insan olduğumuz için değerliyiz. hepimiz öyle
+1 yılTürkiyeli kavramından hazzetmiyorum. Bu kadar ince ayrıntılarla uğraşılması beni tiksindiriyor.
Bir sürü ülkede benzer durum var ama biz hepsine Türk gibi isimler vermişiz.
Not olarak da söyleyeyim, önemsemem bu tip şeyleri ama laf atan tosbağalar için hem anne hem baba tarafından Türkmen ve Yörük boylarına mensubuz ve özellikle anne tarafından birkaç yüzyıl geriye gidilmiş durumda, herşey belli ortada15 Yorumla- +1 yıl
kupa kızı haklı ama eksileyen olsun sen yine ver cevabını. eksileyince birşeyin eksilmiyor, sadece sinirin biraz bozuluyor, bana da yapıyorlar şarkı linki gönderdiğim cevapta bile 6-7 eksi oluyor bazen. garip tipler var ama bu senin cevap vermeni engellememeli
- +1 yıl
ustam asıl küçük söz oyununu yapanlar şimdi şöyle diyor " türkiyede ki herkes türktür." ama bu çok yanlış şimdi. ben türküm ama türk olmasan bundan gocunurdum . ben ne isem bana öyle denmesini isterdim. ama ortak ülkümüz türkiyeli olmak. bunu sadece ben söylemiyorum. halkın sözcüleri olan büyüklerimizde böyle söylüyorlar
- +1 yıl
ya bunlarla uğraşılmamalı ben de onu diyorum. gereksiz muhabbetler. "Türk" denildiğinde içine hepsini alan bir şemsiye idi, öyle gitsin. bilerek kaşıyorlar bunları. Alman dediğinde de sittin tane çeşit var aşağısı yukarısı ama Alman deyip geçiyoruz işte. ya da Rus mesela
- +1 yıl
ustam bazıları diyo ki bu tarz küçük kelime oyunları ayrımcılık için bir kilometre taşı... bende diyorum ki yıllardır ayrıştırmak için türklüğün şemsiyesi altına girildi ! ve şimdi sonucu ortada. binlerce genç dağda. yani bazları rüzgar ekti ve emin ol fırtına biçiyorlar. ama onlar fırtına biçmiyor. onalr şimdi villalarında viskilerini yudumluyo biz gençler kardeş halkımı olanları vuruyoruz ve seviniyoruz.
Ben Türkiyede yaşayan bir Türküm...Bu bayrak altında bu vatanda yaşayan cebinde T:C. nüf cüzdanı olan her vatandaş Türk tür...Beynini geliştir 1916 da yaşama...Komünizmi savunana şimdi geri zekalı diyorlar...
310 Yorumla- +1 yıl
hakarete gerek yok arkadaşım. ben türküm ama bununla gurur duymuyorum. ve yerinmiyorumda. ben sadece türkiyeliyim ve dahası sadece insanım. ve hakaretine gelince senin temel inançlarını yerinden yıkacak diyalektik mataryalizme vereceğin cevaplar ancak kendini savunmak için yapacağın hakaretlerdir
- +1 yıl
bir söz vardı tam yerinde galiba :) 20 sinde komunist olmayanin kalbi, 40 inda hala komunist olanin beyni yoktur. diye :) akıl işi değil KÖKÜNE KADAR TÜRKÜZ ÖYLEDE KALACAĞIZ !
- +1 yıl
kardeş benim tercihimden dolayı beni eleştirme. ve ben seni eleştirmiyorum burada. bana inancımın kötü olduğunu ispatlayamassın. ve konuşursak bana öznel yargılarından doğmalarından başka hiç birşey sunamassın.
- +1 yıl
Ben DAS KAPİTAL i okuduğum zamanlar peşimde sivil polsler geziyordu...Artı değer teorisini Oku, bir nehirde iki kez yıkanılmaz de...Dünya halklarının kardeşliği de...kahrolsun kapitalizm de...En son öğreneceğin şey EKMEK parası kazanmak..Kimse kimseye beleş ekmek vermiyor...15 - 25 yaş arası senin gibi düşünüyordum...35 i geçince kafa dankkk ediyor...Tren kaçmış oluyor..Okumaya devam...NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...Ölene kadar bunu diyeceğim..
- +1 yıl
komünizm gerçekleşmeyecek birşeydir. bunun örneklerini biz yaşadık biliyorum olmuyor. fikir olarak güzel birşey demiyorum da olması imkansız neyse kusura bakma
- +1 yıl
bakın ben burada kominizm iyi mi yada kötümü diye bi soru sormadım. türk müsün türkiyelimisn diye bir soru sordum. sizin demekki yaranız var ve bu sebeple burada sırf profil resmime göre hemen hakaretlere başlıyorsunuz.çok saçma.
- +1 yıl
Türküm Türkiyeliyim Bu Ülke Batsada Türk Olarak Kalacağım... tamam mıdır ? :)
- +1 yıl
ha şöyle bana istediğim, beklediğim cevabı ver. sen hemen hakaret modundasın kanka :D
- +1 yıl
Kardeş bu muhabbetlere pek gelemiyorum Türklük damarım kabarıyor anladınmı ? :) herneyse mantıken zaten Türkiye diye bir yerde doğdun büyüdün amerikalı olacak değilsin ya Türkiyeli olacaksın :D
- +1 yıl
eyvallah :D
+1 yılTürk artık bir ırk değil ulusun ismidir, zenciside japonuda bizim kültürümüzü yaşam biçimimizi kabulleniyor ve kendini bizden görüyorsa onlarda basbaya Türk'dür Türkün memleketinde yaşayıpda ben şuyum ben buyum diyenler kabilecidir ırkçıdır faşistin önde gidenidir
126 Yorumla- +1 yıl
ama bir kürde veya çerkese sen türksün diyemessin. o çerkez veya kürttür ama türk değil Türkiyelidir. türk kelimesi ırkçılık gibi anlaşılıyor
- +1 yıl
bu ülkede bu konuda sorun çıkartan tek bir azınlık var onuda ikimzde iyi biliyoruz çerkezleri bu işe bulaştırma senden benden daha Türklerdir emin ol
- +1 yıl
ben çerkezlere türk diyemem. onlar çerkezdir. eğer doğrusu bu olsaydı ALLAH ne diye kavimleri yaratmıştı. çerkesler türk değiller onlar türkiyeliler ve bizim kardeşlerimizler
- +1 yıl
sen bölücünün önde gidenisin sizin sıkıntınız Türk ismiyle bu kadar kadim ve bilge bir ırkın isminin yanında aşağılık psikolojisine kapılıyorsunuz Türk değilde hepmiz gora yız desek eyvallah dersiniz
- +1 yıl
Kardeş boş konuşuyorsun.Ben Lazım Türkiye'de yaşıyorum.Yüzde 99'u bu ülkenin insanları bilir ki en sadık vatanına biziz.Ama Türk değiliz,insan kendi kimliğini unutup karaktersiz yaşasın diyorsun sen öyle mi ırkçı olunuyor ? Biz kürtlere benzemeyiz.Böyle biraz konuşurken düşünün.Lazlar sinirlenirse kimse karşı koyamaz.Vatana sonuna kadar sahip çıkarız ama öyle ezmeye çalışırsanız kim kimi ezer o zaman görürüz.
- +1 yıl
BUNU BEN demiyorum sadece halkın büyük çoğunluğuda diyor. halkın sözcüleri diyor.asıl azınlıkta olan sizlersiniz. bi bize bakın bide size bakın. her yıl müllet vekili sayınız azalıyor...ama bizler kaç yıldır halkın sözcüleriiz. birşey söylediğimde halkın seçtiği değerlere göre söylerim.
- +1 yıl
brader bakın zamanında bazı kpesimler bazı kesimlerin özgürlüğünü ,dillerini ve dahası isimlerini bile yasaklayarak kendi adlarını verdiler. ve bazılarıda ırkını inkar etip bir milletin korumasına giriyor. ve sen bunları söylüyorsun ama sevmediğin şeylere karşı ne yapıyorsun. hani sende anti gerilla grubu kurda görelim. senin alıp veremediğin şu. ben bazılarına benzedim ve sen bezememekte kararlısın. ben nasıl benzedim ve yok oluyorsam sende yok ol
- +1 yıl
Biz azınlığız ama 10 kat cesuruz ve bütün silahlar rize-ardeşen,trabzon-sürmene de üretiliyor.Bunu unutma.Bu savaşı bir araştır.Tamam iyi dinle;kürtler ve türkler eşit sayıda ki lazlar ve gürcülere karşı savaştı yani siyah ırk beyaz ırka karşı savaştı biz yendik.Fatih Sultan mehmet eski Lazistanı fethetmek için 150 bin kişi geldii biz 15 bin askerle.Kim daha yürekli ve sözünde durur bunu öğren.O kadar övdüğünüz mehmette teslim olunca birşey yapmayacağım deyip kralı ve 8 erkek çocuğunu boğdurttu.
- +1 yıl
bu ülkede Türküm diyenlerin oranın daha çoktur kimi neyle eziyorsunuz bu ülkenin ismi TÜRK-İYE benim ülkem benim topraklarım gücünüz varsa hadi değiştirin ismini değiştirin bağrağı değiştirin dilini
- +1 yıl
soran sen kime ne diyorsun anlamadım ? Cevaplayan birader,ondan dimi Karadeniz ismi bile geçse yusuf yusuf atıyorsunuz ? Siz kimsiniz ? Bizim soyumuz 5.000.seneye dayanıyor.Konuyu hemen nasıl dansöz gibi çevirdi? Ulan ben hain miyim ? Sadece kimliğimi biliyorum.Konuyu çarpıtma erkek ol.
- +1 yıl
taşkalpli nasıl bir mitoloji uydurdun la sen şimdi ateş olsanız cümünüzü yakarsınız nan koca böcek halinizle arslana kafa tutuyorsun sallamıyoruz birader
- +1 yıl
ben erkeğim kardeş. ve karadeniz ismi geçse korkmuyoruz. adam öldürmek ve dövmek bizim için anlamsız. ve akılsız inanların baş vuracağı bir tutum değiştirme stratejisi. dövdünüz,sövdünüz, aşağılık gördünüz ve binlerce gencimizi dağlara çıkarttınız değil mi? asıl korkan sensin be
- +1 yıl
koca karedenizi laz yaptın ya helal sana kaç yaşındasın nan sen karadenizliler ne zamandan beri lazım demiş sayınız Türkiyenin 100/1 i gelmiş iş koyuyon adamın eline verirlerler poşedi dilendirler nan sokakda
- +1 yıl
ulan siz kimsiniz bebeler ? 2,5 milyon laz var.Düzcede,bursada,rizede,artvinde,kocaelide,samsunda,dağılmış olarak.Kaç milyon türk savaşacak ? Ulan yaşlı amcayı dövüyorlar 3 kişi taksimin ortasında 1 tane türk ayırıyor mu maaşını vermiyor diye delikanlısınız ya korkak tavşanlar.Sen ancak nananınkini sallarsın.Nana gi godare.Sen mi erkeksin.Bİr konuşurken düşün soran kamil.Osmanlı padişahları kadar kafa kesen kim vardı dünyada ben pkk'lı mıyım nonoş vururum seni dağlara bacın çıkıyo.
- +1 yıl
s.ktir lan
- +1 yıl
lan ezik, köpek gib ismi bize ait olan bir memlekette yaşıyorsun sğıntı geldiniz sığıntı gideceksiniz bak ben lazca konuşuyormuyum sen bana göre yaşıyorsun gavat
- +1 yıl
arkadaşlar kim kime yazıyo valla kafam karıştı afedersiniz. taş kalpli cevabı kime yazdın bana mı böbürüne mi?
- +1 yıl
siz ikiniz ben tek ulan
- +1 yıl
Maymun suratlı esmer ırk,biz 5000 senedir varız.Roma dönemine dayanıyor soyumuz,siz 2000 max 2500 moğol mu orta asya mı belli değil ? Apaçi,Sığıntı dediğin yerler eskiden Lazistan yani Lazona topraklarıydı.LAZONA krallığı vardı kamil.Oralar bizimdi.Şimdi sizin değil herkes laz.Onun için Türkiyeyi Laz mafyaları yönetiyor dimi gavat senin gibi bacısını satan o.çocuklarına denir öt oğlanı para için birbirinizi satan öpeklersiniz.Hiçbir zaman bizim gibi gururlu ve delikanlı bir ırk olamadınız.Moğol.
- +1 yıl
ulan babandır.it herif. ağzını topla
- +1 yıl
soran sen ne ayaksın birader bu salatalıkla daha ben bunun cevabına yorum yazmadan nerdeyse benim fikirlerimi anlatmış gibi yazıyordun buna.Ben yazdım,bana laf atmaya başladın sana da dedim iyi oku.Cevaplayın gel özele de gerçek gücünü görelim yumuşak gaza gelme okşarlar seni gidi göbekli.Klavye ya brucee lee kesildi nonoş.
- +1 yıl
he he tamam sizin köy bizim köyden büyük
- +1 yıl
valla taşkalpli bi an karışıklık oldu ben kime yazıyom karıştırdım. daha yeniyim buralarda
- +1 yıl
s.ktimin etnik ezikleri köpek gibi bize göre yaşıyorsunuz
ailem bulgaristanda doğmuş, ama türküz çok şükür.. türkiyede olup da türk olmayan cok insan var, türkiyeli garip bi tabir ama evet olabilir..
310 Yorumla- +1 yıl
amerikada yaşayan bir arap ben arabım demiyor amerikalıyım diyor
- +1 yıl
bende göçmenim hem Türküm Hem Türkiyeliyim Diğer Irklarında Türkiyeliyim demesi gerekiyor Ayrıca Türk Olunmaz Doğulur Her ırkıda türkiyede istemediğimin altınıda çizerim !
- +1 yıl
TÜRK ALMAN İRLANDALI RUS HİÇ FARK ETMEZ. biz hepimiz insanız. yaşasın halkların kardeşliği. ve de eğer inanıyorsak herkes birdir ve ırklar birbiri ile tanışmak için yaratıldı.
- +1 yıl
insan ne olacağını seçemez, türk olduğum için gururluyum ama kürt de olabilirdim, her insanın huzurlu bir ülkede aşağılanmadan dışlanmadan yaşamaya hakkı var, onları istememe gibi bi hakkımız yok, bunun için cok geç, keşke insanlar birbirlerini bu kadar sınıflandırmaya tabi tutmadan yaşamayı bilseler
- +1 yıl
noldu gocundunmu güzelim hangi ırksın söyle hadi :) ben osmanlı zamanında iskan politikası için oralara yerleştirilmiş bir Türküm siz bu memleketin topraklarında yokken benim dedelerim buraları anavatanlarını bırakıp orda gevura terbiye vermeye gitmiş aptal aptal konuşma !
- +1 yıl
Bazı ırkların % 80 90 kesimi kötü olunca ister istemez iyilerindende soğutuyorlar nedense benmde o ırklardan arkadaşlarım var onlarada aynı şeyi söylüyorum haklısın diyorlar ama onlara bir saygısızlık yada sen bu ırksın demiyorum cümleyi ince söylemem gerekirdi ama artık yoruldum bazılarının altını çizmek gerek yoksa daha güçlü olurduk hep kargaşa yaşanıyor hep olumsuzluk keşke bazıları olmasaydı bunlarda olmazdı...
- +1 yıl
aynen öyle sadece türk ismini almak için açlık grevine girmiş benimde babam annem türkçe konuştuğu için para cezası almış benimde adımı türk ismi almak için hastanede kavga etmişler bunların bir bok gördüğü yok konuşuyorlar ordan biz komünist olan bir ülkeden geldik ve ne derece saçma olduğunu iyi biliyoruz eşitlikmiş böyle düşünen ırkın neresine eşitliği vereyim ben !
+1 yılTürküm,Türkiye'li türküm..! Türkiyede yaşayan her insan da,türk olma şerefine layık değildir,önemli olan bunu kalpten hissetmektir..
( Sözüm Türk olmayıpta,kendini Türk gibi hissedenlerden dışarıdır )21 Yorumla- +1 yıl
kimse türk olmaya mecbur değil. kürt olabilir olabilir çerkes olabilir çeçen olabilir ama hepimiz türkiyeliyiz
Türkiyeliyim. Türküm ama bu topraklarda yaşayan herkes türk değildir türkiyelidir.
11 Yorumla- +1 yıl
çok doğru bende böyle düşündüm
Kültür & Sanat konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ben tamamen Türk'üm diyen yalan söylüyordur zaten...Irksal açıdan bakılamaz bu konuya.
Türk'üm..."Ne mutlu Türk'üm diyene!"11 Yorumla- +1 yıl
ben türkiyeli bir türküm
+1 yılBu memleket tarihte Türktü, halde Türktür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.1923 M.K.Atatürk Şimdi bu cümleyi tekrar terkrar okumak gereklidir... ;)
21 Yorumla- +1 yıl
onun için mi içimizde ermeniler vardı, kürtler vardı, onun için mi osmanlı adını osmanlı koydu ve halifeliği seçti. onun için mi osmanlı devlet kurumlarında yabancılar çalışıyodu. onun için mi padişah hanımlarının çoğu yabancıydı
+1 yılAnayasamıza göre Türkiye' ye gönül bağıyla bağlı olan ve kendisini Türk bilen herkes de Türk' tür. Yani onlar Türk' üm diyorsa Türk' tür.
01 Yorumla- +1 yıl
ben türkiyeli bir türküm
Ben Türkiye'de yaşayan bir Türk'üm.
52 Yorumla- +1 yıl
çok güzel bir cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılTürkiye de Türk aramak samanlıkta iğne aramaya benzer
21 Yorumla- +1 yıl
o zamn türkiyeliyiz
önemli olan içinden gelendir sen türkiyede yaşıyosan türkiyelisin ama içinden gelebiliyosa türksündür
22 YorumlaKültür & Sanat konusunda 514 cevap paylaştı. Etnik kökenimi sorarsan Turkiyeliyim. Bu ülkedeki varlığımı sorarsan Türküm.
01 Yorumla- +1 yıl
etnik köken bence türk bu ülkede bulunuyorsan türkiyelisin
türkiyeliyim.. sorunmu var ?
45 Yorumla- +1 yıl
hayır sorun yok. güzel bir ifade. ama sorun olarak algılıyorsun.
- +1 yıl
yok sorun mu var ya demişsin ya orada bi artistlik sezdim .D
- +1 yıl
ok :D
Italyanim atalarim italyadan turkiye tasindi oyle iste aslinda italyanim eger tasinmasaydilar turkiyede yasamazdik
00 YorumlaFarki ne?
Holandada yasayan Turkiyeden bi Laz olarak ben ne oluom :)
Her iki kimligimdede Laz yazmio..01 Yorumlatürküm ama bu ülkede yasiyan katkisi olan kendini türk hisseden türktür benim için
01 Yorumla- +1 yıl
bence kendini türkiyeli sayan her türk türkiyelidir
Herkes dunyali herkes sadece insan fakat turkiyede yasiyoruz boylesine basit
00 YorumlaTürkiyeliyim..Türk değilim.
12 Yorumla- +1 yıl
ben de öyle ve herkeste öyle
+1 yılTürkmenim ! Türk olmak için Türk kanı taşımak gerek!
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılManasız bi' sınıflandırma. Fazla manasız...
Teknik olarak Türkiyeliyim ama birisi sorunca Türküm diyorum. Gereksiz ayrımcılığa mahal vermemek adına...00 Yorumlasoyağacı türkse türktür
110 Yorumla- +1 yıl
kürtse kürttür ama hepsi türkiyelidir
- +1 yıl
aha çerkesler olsun sadece bir örnekti
- +1 yıl
dağıstanlılar bi kere türk değil.
- +1 yıl
ama bunu ben demiyorum halkın sözcüleride böyle diyor
- +1 yıl
arkadaş ol o halde :D
+1 yılTürkiyeliyim yarı türk yarı ingilizim
20 YorumlaTürkiyeliyim,Lazım.
313 Yorumla- +1 yıl
mükemmel bir cevap üstat
- +1 yıl
Lazlar bizdendir candır ;)
- +1 yıl
kardeşim benimde öylede komik bişey söylicem o sevmediğim ırklar varya onlar karı sanıp ekliyorlar :D :D :D
- +1 yıl
cehalet iliklerine işlemiş p**evenklerin :D
- +1 yıl
ben daha 8. sınıfta okudum çok zor anlamıştım sonradanda okudum :S dante ilahi komedyayı merak ediyorum hiç okumadım o da çok pahalı anasını :D
- +1 yıl
en son askerdeyken 10 civarı kitap okudum benimde olay bitti zaten okumuyorum artık üşengeçlikten :)
- +1 yıl
:) zaten hiperaktif bir adamız küçükken,kitap okuyunca daha da zeki oldum hala da öyle en az 10-15 puan diğer insanlardan zekiyim ama konuşuyorum karşıda ki insan bir konuşuyor dayı böyle birşey yok soğuyorsun,yani saman kafalar.Bazılarında genetik olacak 1000 kitap okusa da olmaz.İsteyerek içten gelecek ve yatkın olacak.
+1 yıl---Türküm---
26 Yorumla- +1 yıl
ama başka ırklarda yaşıyor onlarda türk müdür?
- +1 yıl
soyu Türkse Türktür kanın nerde geldiği önemli Türkiye de yasıyorsun diye Türk olcak değilsin tabiki
- +1 yıl
o zaman her türk türkiyelidir
- +1 yıl
her Türk Türkiye li değil ataları Türkse oda Türk Türk olursun Türkmenistan lı da olabilirsin
- +1 yıl
ama bu ülkeyi M.K.Atatürk kurduğu için Türk devleti ve Türk topraklarıdır.Ülkeyi kuran millet arasında da laz da var kürt de var
- +1 yıl
o zamn türkiyeliyiz
Skuda lazonaşi berepe.
04 Yorumla- +1 yıl
o ne demek?
- +1 yıl
sen lazmısın ? ben anlayamadım
+1 yılVatanını seven türkoğlu türküm...
11 Yorumla- +1 yıl
bende vatanını seven türk asıllı bir türkiyeliyim
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında