Ben Türk'sem ve Türkçe konuşuyorsam o yazım yanlışına takılırım arkadaşlar. Bazı kelimelere de yozlaşmışlığın belirtisi demem yanlış olmaz herhalde.
Sizce bana "mrb" yazan birine "mrb değil merhaba" diye cevap verince kaba olur muyum?
misal telefonundan tiklim tikis otobuste merhaba yazan birine zorla merhaba yazdirinca yozlasmadan kurtululuyor muyuz? Düzgün konusmak tamam da bir dilede uluhiyet atfedip "kesinlikle boyle yapilacak"demek bana pek dogru gelmiyor. Şahsi gorusum bu tabi...
Fakat benim bahsettigim keyfi olarak yha falan yazmalari gibi seyler :)
Dilimiz bizim kültürümüz, isteyerek veya bilerek degistirmeye cabalamak dogru olmaz die dusunuyorum :)
Dilimiz bizim kültürümüz, isteyerek veya bilerek degistirmeye cabalamak dogru olmaz diye dusunuyorum :)
Vuhuu :))) Hayır niye kaba olsun ki bence on numara olur
Diyorum da sonra küfür eden bile oluyor :D
Bana merhaba diye kisaltipta yazana ben hic cevap vermem one oyle ozen verilmeden yazildigi belli bu kiz olsada olur olmasada olur der gibi. Oylelerine cevap bile verme derim
Hayır. Ben doğrusuyla cavap veririm. Ona karşı bir tepki olarak yapmamki. Hep nasıl yazıyosam öyle olurum.
Yapmak istedigim gözüne sokmak degil. Kibarca dogrusunu soylemek.
Kotu niyet aramiyorum. Adam gibi kullanmak varken neden yozlastiriliyor bunu sorgulamasini istiyorum sadece
Haa pekala pardon :D
Cevap
16Cevap
biri ha bire meraba meraba diye yaziyordu merhaba yazmadigi icin cevap vermedim 😃
Ahaha cok iyi ya :D helal olsun :)
O oyle yazilmaz boyle yazilir diye ders bile veriyosun helal:)
Amacım o zaten kardesim :)
Bende kılım onlara devam helal😂
hayır doğrusunu yapıyorsun bende sinir oluyorum "mrb selam nbr" yazanlara, daha düzgün yazıldığında yanlış olmuyor, bazen ne denildiğini anlamıyorum mesela :/
Ayyynen ben de anlamiyorum, anlaşamıyorum. :)
hayır ama o imayı anlarlar mı bilemicem inşallah anlıyolardır bende genelde dediğin gibi yaparım
hayır türkçe kullandığını ima edip onu ezmiş olursun sen merhaba yaz :)
Amacim ezmek değil ama benim :)
Sinir olduğun biriyse sorun yok ama değer verdiğin biriyse gerek yok
Cok bir sey degisiyor mu peki sonucta resmi bir is yapmiyorsun yani
Tabikide karsidaki insani rencide etmis olursun tabi mesela bu bana yapilirsa yazdigim insan ne dusunur bilemem
Yoo. Gayet de iyi olur.
Hayır bende öyle yapıyorum şahsen
Evet de, hatta küfür et bide.
Kaba değil de itici olursun. :):
Kesinlikle doğru olanı yaparsın
merhaba diyen birine hiç cevap vermem ben :)
olmazsın doğru yazsın g*vat :D
hah şöyle yaa :)
:D :D
bunu çok düşündün mü?
Çok düşündüm evet.
sacmaa
Ben dilimin yozlaşmaması için düsündüm. Ya sen ne için düşünüyorsun?
Olursun cevap verme :D
Kaba olur kibarca söyleyebilirsin
boşver, çok kasma.
Ben "Merhaba" derim.
Meraba yaz aynen :D olmaz bisey.
Olmazsın
Yav ne onemi var
Yooo
Hayir dogru olan.
bir bitmediniz.
Umarim hic bitmeyiz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?