Deutsch Alman dilinde 'german' ya da bizdeki haliyle 'germen, cermen' anlamına geliyor. Land bildiğim kadarıyla latince kökenli bir son ek; 'diyar' en uygun kelime karşılığı sanırım. İngilizce'de Hollanda'nın karşılığı ise Netherlands ve köken olarak 'nederland'den geliyor, kelime karşılığı olarak rakım veya yükseklik olarak aşağıda olan diyar anlamına geldiğini söyleyebiliriz. (lower). Evet Netherland ismini ilk kullananlar Almanca konuşan Avusturyalılar ve bunun deniz ticareti ile uğraşanlar tarafından kullanılmaya başlandığı tahmin ediliyor. Bu arada, iki ülkenin dili farklı.
Hollanda da hangi dil konuşuluyor
Hollanda'da Frizce, İngilizce ve Papiamento konuşuluyor. Flemenkçe dili daha çok konuşuluyor ama Hollanda'da. Hollanda halkı birçok dili öğreniyor çocukluktan itibaren. Almanca, Flemenkçe, İngilizce hatta Fransızca öğrenen bile oluyor. Dil konusunda çok geniş bir kapsamları var.
Deutschland Almanya demek, kendi dillerinde bu anlama geliyor.
Almanya ve Hollanda'da farklı diller konuşulur, bu diller birbirlerine benzese de Almanya'da Almanca Hollanda'da ise Flemenkçe yani Hollandaca konuşulur.
deutschland,almanya demek.almanya'da almanca;hollanda'da flemenkçe yada diğer bi deyişle hollandaca konuşulur.sen jermen dilleridir.birbirlerine benzer bu diller.hollandaca bira daha kaba sanki.
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
29
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bazileri dogru yazmis bazileri atmis, ben Hollandada dogup buyudum buranin dili Nederlands yani Hollandaca ama Turkler Turkiyede flemenkce diyorlar buna oysa flemenkce Belcikada konusulur ve Hollandacaya benziyor, şivesi gibi de diyebiliriz. Almanyada Almanca konusulur. Diller ayni degildir. Arkadas Hollandada Frisce konusulur demis, kismen dogru. Hollandanin Friesland diye ili var orda Fries konusulur dogru ama bu dili sadece orda konusulur. Ayrica papiamento konusulurmus burda diye yazmis 😂 Olduuu vikipedia ozaman Turkce Arabca Berberce Çince de yazsaymis Hollandanin dili diye 😂 Hollanda multi kulturel bir ulke ve insanlar kendi dillerini konustuklarini burda duymak normaldir ama bu kendi dilleri sadece kendilerine ait Hollandaya ait degil yani.
Almanlar ve Hollandalılar Aynı ırktan Geliyorlar. Her Ne Kadar Aynı Irktanda Gelse Diller Biraz Farklıdır. Evet Hollandalılarda Almanca konuşur Ama Bazı Kelimeler Degişmiştir Bu Yüzden Farklılaşmıştır Yani Hollandalıların Konuştuğu Dil Hollanda Almancası (Bilinen Ismi Ile Felemenkçe) Almanyalıların Konuştugu Dilde Almancadır. Ama Almanyadaki Veya Avusturyadaki Bir Insan Hollandaya Gittikleri Zaman Hollandalılar İle Kolayca Anlaşabilir.(Avusturyanın Konu İle Ne Alakası Var Diyecek Arkadaşlar Olucak Avusturyalılar Almandır ve Almanca Konuşurlar)
Deutschland birebir çevrildiğinde Alman Ülkesi anlamına gelir. Bizim alman olarak tabir ettiğimiz ırk kendini deutsch olarak adlandırır. Fransızlar allemande derler, biz de fransızlardan araklayarak bu ırka alman diyoruz. İngilizler german diyorlar. Dünya üzerinde herkes tarafından farklı bir şekilde adlandırılan başka bir millet var mıdır acaba?
melody arkadasimizin dedigi gibi deutschland almanya demek...hollandada flamenkce veya fransizca konusulur..tipki belcikada oldugu gibi..flamenkce almancaya benziyor ama biraz..
Hollanda nın ana dili flemenkçe ama bir kısmı almanca konuşuyor. Yani şöyle söyleyeyim Hollanda da gidip birine almanca bir şey söylesen büyük ihtimal anlar. Ama Almanya da flemenkçe için böyle bir şey söz konu değil :)
İkisi de Germen dili bildiğim kadarıyla, Almancaya en yakın dil hollandaca ve hollandalılar almanları kısmen de olsa anlıyorlar, aynı şey almanlar için pek geçerli değil
En İyi Cevaplar