Adıyaman Menzilde bir Allah dostu varmış. ‘Ne olursan ol gel’ diyor. İsmi Abdülbaki EROL. Gavs-ı Sani hz (k. s) olarak bilinir, tanınırmış. Ehlibeytmiş. Resulullah efendimizin aleyhisselatu vesselam torunuymuş, seyyiddir diyolar bu doğrumu? Ehlibeytin sevilmesi gerektiği Resulullah’ın aleyhisselatu vesselam bir çok hadisi şerifte belirtmiştir. Oraya gidenler genelde tövbe etmek için gidermiş haklarında ilginç olaylarda duyorum şu aralar. Örn. Onların üzerlerine yağmur yağmazmış, düşündüklerini söylermiş. Buna şahit olan oldumu aranızda? Gerçekten peygamberlerimizin soyundanmı geliyolar?
Cevabın nedir?
+1 yılAllah bir kulunu sevdimi sevdiğine gönderir. Şah ı Nakşibend (k. s)
Güzel bakmak nedir? Kötü ve çirkin olanı güzel görmekmidir? Yoksa baktığımız varlıkları, doğru bir bakış ile okuyabilmek anlayabilmekmidir?
İnsan nasıl görmek isterse öyle görür. Yani her şey niyete bağlıdır. Dostça bakmayan göz dostların has güzelliğini görmez. İnanmayan akıl ibret almaz. Alemlere rahmet olan Hz. Peygamber'e (s. a. v) müşriklerin bakıp bir şey anlamadığı gibi. Demek her işin başı NİYET. Niyetle istenen SAMİMİYET. Samimiyet bütün hayırların başıdır. Niyetinizde samimiyseniz buyurun.
Evet Seyyiddirler.
Hz. ALİ (k. v)
Hz. Hüseyin (r. a)
Zeynelabidin (rah)
Şerafeddin el Hüseyni
Ahmed Ebu Firas el Hüseyni
Maceddin Ebu Firas el Hüseyni
Taceddin Ebu Firas el Hüseyni
Muhammed el Hüseyni
Felah el Hüseyni
Kemaleddin Ebu Firas el Hüseyni
Kasım el Hüseyni
Cafer el Hüseyni
İdris el Hüseyni
Kasım el Hüseyni
Taceddin el-Hüseyni
Ali el Hüseyni
Mahmud el Hüseyni
Hasan el Hüseyni
Halil el Hüseyni
Ali el Hüseyni
Said Ebü'l Hayr el Hüseyni
Hacı Ebu Tahir el Hüseyni
Kal el Hüseyni
Tahir el Hüseyni
Maruf el Hüseyni
Şeyh Seyyid Muhammed el Hüseyni
Şeyh Seyyid Abdulhakim el Hüseyni
Şeyh Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni
Bu secereyi şerifleridir.
Öncelikle, Allah dostu denilince hemen onda keşif ve keramet aramamalıdır. Kamil Mürşid'in en büyük alameti Kur'an ve Sünnet ahlâkı üzere yaşaması, her halinde edebi koruması ve insanlara Allah'ın razı olduğu rahmet ahlâkını göstermesi ve hidayet yolunda rehber olmasıdır. Kamil Mürşidlerin işi kulun kalbinde hidayet yaratmak değildir.
Mürşid Hak yolunda bir köprü vazifesi görür. İnsanın gerçek hidayeti bulmasına yardımcı olur. Kalbin manevi kirlerden temizlenmesi ve nefis terbiyesi için usül öğretir, rehber olur, yol gösterir. Bu da tek başına olmaz. Her şey sonuçta Allah Teala'nın izni ve yardımına bağlıdır.
Evet Cenab-ı Hak Kuran'ı Kerim'de bize dostlarının isimlerini değil sıfatlarını bildirmiştir. Bu sıfatlar kimde mevcutsa o kimse Allah'ın dostudur.60 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sana önerim fazla kaptırma insanlara kendini. Kuranı al eline oku ve tefekkür et ibadet et. Peygamber dışında bir insanın peşinden gitme. Çok şükür artık her şeyi öğrenebilecek teknolojimiz var sistemlerimiz var beynimiz var. Hacılara hocalara gerek yok tevbe mövbe etmek için. Evinde tevbe et ne diye oralara gidiyorsun. Sanki oraya gidenin tevbesi kabul oluyor sadece böyle mi düşünüyorlar? İnsanlık ne saçma hale geldi ya. Gör gör hacı hocalar tanrı kompleksine girdi ayaklarını öptürtüyorlar yalattırıyorlar yaşlanınca kafaları gidiyor sağlıklı düşünemiyorlar.
45 Yorumla
Soran+1 yılAslında sana çok hak veriyorum. Bazı noktalarda mantığım el vermiyo. Tamam allah dostu olabilir. Ermiş olabilir. Ama peygamber soyundan geldiğine nasıl inanim şimdi? Bu tür tarikatlar neden var? Kafam çok karışık. İbadetimi ederim fakat bu allahla benim aramda illa üçüncü bir şahısa gerek varmı?
- +1 yıl
Şirk şirk. Allah şirki affetmez. Hacı hocaya tapıyorlar kendilerine taptırıyorlar. İnsanları zorla bir cemaate tarikata girmeye zorluyorlar gelmeyin bu oyunlara. Okuyun kuranı hadisleri nerde bir cemaate tarikata girmemiz gerektiği yazıyor? Gelmeyin oyunlara. Elimizde internet denen bir nimet var. Her şeyi okuyup özümseyebileceğimiz imkanı var. TEk bir kaynak yok milyonlarca. Sen şimdi oturup milyonlarca bilgi alabilirsin "A" konusu hakkında ama bir hacı hoca ilk kendine bir taptırır sonra sana A nın cevabını verir.
- +1 yıl
Kardeşim evinde tövbe edebilir ama şirk değildir allah dostlarının belli kerametleri vardır milyonlarca insan o kapıda hidayet buluyor doğru yolu buluyor sen kendin bir zat gidip görmediğin için ortamı burdan eleştiriyorsun yapma güzel kardeşim
- +1 yıl
Allah dostlarının yolu peygamberimizin yolu peygamberimizin yolu allahın yoludur bu kadar basit kardeşim araştır bak istersen menzili
- +1 yıl
Peygamber efendimiz (sav) bakın ne diyor: "kızım fatıma ibadet ve taatlerinde asla geri durma yoksa seni ben bile cennete götüremem" buyuruyır. O halde kul ile allah ararsında aracıya gerek yok. şimdiki devirde tarikatlerde tövbe alma vs ruhbanlıktır. Kul ile araya aracı sokmaktır. ne geldi ise başımıza Kuranı okumadığımzıdan geldi. Okusaysık anlayacak ve yaşayacaktık.
Gizli Üye(36-45)+1 yılOrdan geliyoruz su anda yoldayiz. Evet ehlibeyttir. Git gor ins.
31 Yorumla- +1 yıl
Ben gittim tovbe aldim buraya giderken acaba yanlismi yapiyorum diye cok kendime sordum gunahami giriyorum diye yinede merakimdan gittim ne gibiseyler gorecektim iyiki gitmisim simdi kendimi daha saglam hissediyorum dinimdeki eksiklerimi gorunce ordaki namazi zikirleri birbirlerine saygiyi gozlerin zinadan uzak oldugu insanca yasam dedikleri hurmet sayginin oldugu gavsin menzili dedikleri ayri bir dunya oldugunu anladim iyiki gitmisim baska bir alemdeydim gavs asla ben peygamberim veya herdedigim olir gibi imalarda bulunmaz gercekten din dostu bir insan bizler gibi ama allah icin zikreden insanlar yanlislar yok orda gidin gorun
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
15Cevap
ALLAH’IN İLK EMRİ; OKU!
Bizim dinimizde ruhbanlık, yani Allah ile kul arasına girmek kesinlikle yoktur. Değiştirilmiş, tahrif edilmiş Hıristiyanlıkta vardır. Kul suç işlediğinde papaza giderek suçunu itiraf eder, o da sözüm ona onu bağışlar; diğer bir deyişle papaz suç işleyenden tövbe alır ve onu bağışlar. Bizim dinimizde bu yasaktır, Allah ile kulun arasına kimse giremez.
Peki bizim dinimizde bugün tövbe verenleri kabul eden var mı? Var!
Tövbe alanlar var mı? Var!
Allah ile kul arasına girenler var mı? Var!
Hani bizim dinimizde ruhbanlık (Allah ile kul arasına girmek) yoktu. Neden hiç kimse kişi bazında olsun, toplum bazında olsun, devlet bazında olsun bu sahtekarlara hesap soramıyor! Bu yerli papazlara neden hesap soramıyor veya sorulmuyor! Kim var bu sahtekarların ardında biliniyor ama seslendirilmiyor.
Peygamber Efendimiz Allah dilemeyince kimseye şefaat edemeyeceğini söylerken, haşa kendini Peygamber Efendimizden üstün gören cahil ve sahtekarlar var mı? Var! Ne yapıyor bu sahtekarlar seni cennete götüreceğim diyerek, ilk iş senin paranı ve malını alıyorlar ve sen bunu Allah’a verdiğini zan ediyorsun ve bu yüzden cennete gideceğini sanıyorsun işte seni böyle kandırıyorlar.
Muharrem Karabay / Aşk’ı Üveysi 4 / Sayfa 29-3020 YorumlaBursa da yeteri kadar bilgi sahibi olabilirsin bir avukat arkadaş ile arada gorusuyorum konuşuyoruz tabi bende namaz falan yok o uzerine yagmur yagmazı söyleyeni şimdiye kadar kimseden duymadım ama birşeye denk gelmiştim inanmayan arkadaşların görüşüne saygım var herkes kendi hayatından sorumludur ben yaşadıgım şeyle kimseye evet böyle diye zorlayamam he menzilin adını kullanıp ticarette iş yapan çok insan varki ev aldıgım müteahhit oranın adını kullanıyor sözde ama dolandırıcı çıktı namaz kılan durust olur diye birşey yok
10 Yorumlabırkac kısı tanıyorum oraya uye olan.. evet peygamberın torunudur bır yaramazlıklarını gormedım allahtan korkarım hep allah dostu ınsanlar.. ancak bu oraya her katılanın aynı oldugunu gostermez.. kendısı sıyasetten nefret edıyormus bu bıle benım ıcın yeterlı bır sebep..
14 Yorumla
Soran+1 yılBeni bu konuda biraz aydınlatabilirmisiniz? Bu tür tarikatlar gereklimidir? Ne için var? Ben ibadetimi tövbemi yaparım ana buna üçüncü şahıs gereklimi? bir yandan mantığım almıyo bir yandan diyorum onda insan anadolonun bir yanından otobüs kiralaryıp tövbe etmek için oraya gidiyo:/
- +1 yıl
allah dıyorkı ben sıze sah damarınızdan yakınım... benımde aklım kabul etmıyor bu ıslerı.. tarıkata falan gerek yok.. yalnız bunların avantajı bırbırlerını habıre cekmelerı dınen.. bırısıne bır seytan musaalat olsa dıgerı gel buraya deyıverıyor tek artısı bu.. bırde karsımızda ne olursa olsun peygamöber soyundan bırı var ve peygamberımızın hadısı var bu konuda..
- +1 yıl
Bu manevi yol, terbiye yolu yani tarikat Kur'an ve Sünnet'e dayalı farklı irşad metotları ile insanı Allah'a ulaştıran tekkesi, mürşidi, müridi olan bu yollara tarikat adı verilmiştir. Anlam olarak zaten ~yol katetmek~ manasındadır. Yani seyr-i süluk (manevi yolculuk, nefsin yolculuğu)'dur. İyi bilelim, tarikat bir din ve mezhep değil. Dini anlama ve yaşama şeklidir. İnsanı terbiye için kurulmuştur. Tarikatlar terbiye için tercih ettikleri usullere ve zikirlere göre farklı adlarla alınmışlardır. Örneğin Nakşibendiyye, Kadiriyye, Rifaiyye, Mevleviyye, Sühreverdiyye, Kübreviyye, Yeseviye, Şazeliyye, Halvetiyye, Safeviyye, Ekberiyye, Bedeviyye ve daha niceleri... *Tarikatın kaynağı doğunun felsefesi, batının batıl dinleri değil Kur'an ve sünnettir.* Nasıl ki Allah'ın (c. c) Şafi adı ile doktorlar, Adl, Hakim adı ile savcılar, Alim adı ile öğretmenler, bu örnekleri çoğaltabiliriz. Allah'ın
- +1 yıl
Hadisi Şerif'te, *Alimler peygamberlerin varisleridir.* buyrulmaktadır. Kur'an-ı Kerim'de, *Ey iman edenler Allah'tan korkun ve SADIKLAR'la beraber olun.*(Tevbe Suresi.119) *İblis, Rabbim! beni azdırmana karşılık andolsun ki yeryüzünde kötülükleri onlara güzel göstereceğim içlerinde İHLAS'a erdirilmiş kulların hariç onların hepsini azdıracağım dedi.*(Hicr suresi 39 - 40)
*Bizi doğru yola ilet kendilerine NİMET verdiklerinin yoluna ilet.* (Fatiha suresi.6.7) bu ayeti kerimelerde ki, beraber olmamız istediği ~Sadıklar~ içlerinde ~İhlas' a erdirilmiş~ ve kendilerine ~Nimet verdiğini~ söylediği kulları kim hiç düşündük mü?
Allah teala ile kul arasında kıyamete kadar insanları azdıracak, yoldan çıkaracak şeytanın varlığını kabul ediliyorlarda, İnsanlara, islam yolunu gösterecek ve dürüst bir inanışa davet edecek, Allah Teala'nın kitabı ve Resulullah'ın sünneti ile bizzat amel ettiği gibi başkalarına da amel ettirecek alimlerin ve velilerin mevcudiyetini nasıl inkar edebiliyorlar. şeytanı kabul edip veliyullah'ı kabul etmemek akıl kar mıdır? Nitekim, *Ey iman edenler Allah'tan korkun ona yaklaşmaya vesile arayın*.( Maide Suresi.35) Allah ile kul arasında vasıta peygamberlerdir. Herşey de fani olduğuna göre elbette Nebilerde eceli "ölüm" tadıcıdır. *Biz senden öncede hiç bir insana ölümsüzlük vermedik. Şayet sen ölürsen onlar ebedi olarak mı kalacaklar* (Enbiya suresi.34) *Sen elbette öleceksin, onlar da elbette öleceklerdir* (Zümer Suresi.9) Şu halde peygamberlerde ölümü tadıcı olduğuna göre kula HAKK'a giden ve HAKK rızasına ulaşan yolu kim gösterecektir. Bu vazife nebilere varis olan, her biri birer insanı Kamil Olan Kamil'i Mürşid'lere düşmektedir. Allah dostları bütün insanlığa rahmet olurken tarikat'ı kötü emelleri için kullanan kötü niyetli insanlar da çıkmıştır. Bunlara dikkat etmelidir. Bu yolun ölçüsü, esası, usulü, edebi, ameli değişmez. Yol açıktır, usülü bellidir. Edep ve ahlak gizli değildir. Hal ve gidişatı Kur'an ve sünnet'e uymayan kimseyi terk etmelidir.
+1 yılOlumsuz yorumlara kapılma aldırış etme Kendisi Allah'ın veli kullarındandır süi zan etme hüsnü zan eyle kendisine intisab edenler felaha kavuşur ihvan içinde yanlışlıklar olabilir buda ekseriyeti bağlamaz bir ağaçta çürük elma olması ağaçın çürük olduğu anlamını taşımaz şu beyitle özetlersek Padişahı âlem olmak bir kuru kavga imiş, Bir veliye bende olmak cümleden ala imiş. Kendisine gönülden bağlananlar her iki cihanda kurtulur inşallah.
10 Yorumla
+1 yılBen gitmedim ama 2 3 arkadaşım var fırsat buldukça gidiyorlar. seyyit olduğunu ben de duydum. lakin bundan ziyade yolları meşrepleri belli. o zatlar bu ülkenin direkleridir.. emin olun bu ülke o direkler sayesinde ayakta.. yoksa helak olacağız haberimiz yok :/
10 Yorumla
+1 yılGidersen şirkmi değilmi anlarsın eig verdiğin arkadaş şirk demiş 3. Kişilere gerek yok falan demiş o zaman peygamberdemi şirk? Oda Allah ile aranada 3. Kişi? Git ve gör anlayacaksın zaten o mübareklerin gerçekten evliya zatlar olduklarını..
20 Yorumla
+1 yıleksisozluk.com/abdulbaki-erol--4678431
bunuda bir okumalısın00 YorumlaDuydum.
Tövbeyi Allah'a ederim, başkasına değil.
Ne diyor Fatiha suresi.
İyya ke nabüdü ve İyya ke nestain
Yalnızca sana kulluk eder, yalnızca senden yardım dileriz.32 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim tövbeyi allah dostuna değil Allah dostunun elinden allah cc. Alıyoruz.
- +1 yıl
Golf7"İyya ke nabüdü ve İyya ke nestain"ayetinin devamını niye yazmıyorsun.
Bizi doğru yola
Kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet
Gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.(Fatiha.6/7)
Buradaki doğru yol ne?
Kendilerine nimet verdikleri kimler ve yollarları ne?
Gazaba uğrayanlar ve sapıklar kimler?
Rızık 4'e ayrılır.
1. MAZMUN/garanti altına alınan rızık. Allah (c. c) bu çeşit rızkı yarattığı her canlıya ulaşmasını garanti etmiştir."Yeryüzünde yürüyen bütün canlıların rızkı Allah'a aittir."(Hud 11/6)
2. MAKSUM/Taksim edilmiş rızık. İnsanın bu rızkı takdir edildiği kadar ele geçer, artmaz ve eksilmez. Vakti gelmedende ele geçmez. Delilik, acizlik, tembellik gibi hallerde insanı ondan mahrum etmez. Peygamberimiz (s. a. v)"Rızık taksim edilmiş artık bu konuda el çekilmiştir. Ne Takva sahibinin takvası rızkını artırır ne de günahkarın günahı rızkını azaltır."buyurmuştur.
3. MEMLUK/Sahip olunan rızık. Dünya malı olarak kulun elindeki her şeydir. Bu rızkın hepsini kul kendisi için kullanmaz. Bütünüyle ona ait değildir. Çalışarak toplar veya hiç çalışmadan onun elinde toplanır. Buda ilahi takdire göredir."Size rızık olarak verdiğimiz şeylerden Allah için harçayın."(Bakara.2/254)"Sizi rızıklandırdığımız şeylerden infak edin."(Münafikun. 63/7)
4. MEV'UD/vaad edilen rızık. Allah'ın müttaki kullarına takva şartıyla helal yoldan ve meşaketsiz vermeyi vaad ettiği rızık. O takvanın ve tevekkülün meyvesi ve hediyesidir. Allah meleklerini, dostlarını, düşmanlarını, cinleri veya hayvanları kullanarak bu rızkı ulaştırır."Kim Allah'tan korkarsa, Allah ona bir kurtuluş yolu hazırlar ve ummadığı yerden rızıklandırır"(Talak.65/2-3) Mesele bu takva ehli olanları bulmak.
Duymak değil gittim bile. Tuhaf yabancı insanlarda coktu hatta. Benim var oyle arkadaslarim hepsi de iyi insanlar. Dunyadan soyutlanmis tipler.
00 YorumlaMenzil tarikatı bizi dolandırmıştı kooparatif vardı antalyada herifler menzilden çıktı silah falan çekmişlerdi bu hizbullah terör örgütünün mezar evlerinin çıktığı dönem
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDinden faydalanmak istiyorsan gerçekten meraklıysan Risale-i Nur Külliyatını al oku ve sonra bunları araştır. Zaman tarikat zamanı değil, hakikat zamanıdır.
Bu zat da Peygamber Efendimiz (s. a. v) ın torunu Hz. Hüseyin (r. a) ın soyundandır.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu ayın 17 sinde gideceğim Allah tostu insandan zarar gelmez şuru kaybolmuş şeytanlaşmış insanlar ne anlar allahı ve dostunu olur olmaz yazmışlar
00 Yorumla
+1 yılEhl-i beyt soyundan gelen değil. Bitti ehl-i beyt.
05 Yorumla- +1 yıl
Yani en azından şu an ki soyla ona yakın olanlar bir değil. Ben mübarek bir zat olduğu kanaatindeyim. Ama uçmak kaçmak için gidilmez oraya. Ya da keramet aranmak. İstikamet için gidilir. Zorunluluk yoktur. Ya da herkesin nasibi farklı tarikat veya cemaatten olabilir. İşin özün önce cemaat ve tarikatlere yönelik genel bilgi edinmeli sonra özelde isim sisim bu grupları tanımalıdır. Sadece bir tanesi üzerinden hiç bu işleri bilmezken anlamaya çalışmak sağlıklı değildir. Hepsinin kendi usulü ve yolu vardır. Ayrı tatlardır.
- +1 yıl
Bu araya üçüncü bir şahıs sokmak değil insanın gideceği yolda birinden destek alması gibidir. Boks gibidir bu işler. Hocasız ne kadar yol alınabilir ki?
Hocasız ilim öğrenilir ama nefsi terbiye teorik bilgiyle alakalı değildir. Pratiğe dönüktür. Tarikatler asıl nefs terbiyesi üzerine bina edilmiştir. Bu zaten çok ayrı ilimdir. Yani bugüne kadar zihnini eğittin ama iş artık kalpte demek gibi birşeydir. - +1 yıl
Nasıl ki aşkı anlatmak çok başka yaşamak çok başkadır. İslami kalbi ilimler üzerine almak ve geliştirmek bugüne kadar edindiğin din tecrübesinden çok farklıdır.
Bu işler ileri sürüş tekniği gibidir. Araba sürmeyi bilmeyene verilmez. Tabanı olmayan adama zarar verebilir. Dengesizlikler olabilir. Ama belli temel birikimi olanı daha öteye taşıma zihinden sonra kalbide eğitme ve dini anlamda hızlı mesafe alma işidir. Ama yanlış adım çok kazaya sebep olabilir. Önce bilinçle karar verip doğru işi kendini vermeli oraya kendini verince de kendini bırakmalı aşama kaydetmeye bakmalıdır. - +1 yıl
Her mensup kendi tarikatını över. İyi araştırılmazsa zihinler karışıp bulanabilir. Sen sana uyanı bulmalıdır. Buna hazır olup olmadığına karar vermelidir. Kiminin tabiatı buna uymayabilir.
- +1 yıl
EHL-İ BEYT...* Ehl-i beyt ev halkı anlamına gelir. Ehl-i Beyt Hazreti peygamberin hanımları olmak üzere bütün çocukları ve torunlarıdır. Günümüzde de ehl-i beyt kavramı genel olarak Hazreti peygamberin torunları Hazreti Hasan ve Hüseyin'in (r. a) soyundan gelenler için kullanılır.
*Seyyid* : Kerbela'da şehit edilen Hazreti Hüseyin (r. a) soyundan gelen güzel insanlardır. *Şerif* : Hazreti Hasan (r. a) soyundan gelenlere denilmektedir. Hz Peygamberin amcasının oğlu ve ilk Müslüman olan Hz Ali (k. v) ve kızı Hazreti Fatıma'nın (r. anha) oğullarıdır. Buradan değer ve kıymetini iyi anlamalıyız. Nitekim Hadis-i Şerif'te *Ehl-i Beyt Nuh'un gemisi gibidir ona binen kurtulur ondan geri kalan boğulur.* denilmiştir. Hz Peygamber ümmetinin hidayet ve istikametini dikkate alarak iki emanet bırakmış ve bunlara sımsıkı sarılmamızı emir buyurmuştur. Allah Resulü Mekke ile Medine arasında hummen denilen suyun başında bir hutbe verdi. Allah'a hamd sena ve zikirden sonra şöyle buyurdu. *Ey insanlar dikkat ediniz. Ben de bir beşerim, Rabbimin ölüm elçisinin gelmesi ve benim ona icabet edip aranızdan gitmem yakındır. Sizlere hukuku ağır iki kıymetli emanet bırakıyorum.* *_Birincisi_ insanı doğruya götüren bir rehber ve Nur olan ~Allah'ın kitabı Kuran~'ı. Ona yapışın ve sımsıkı sarılın. Sonra sözüne şöyle devam etti. _İkinci_ emanet ~EHL-İ BEYT-İM'~ dir. Ehl-i* *beytime saygılı davranın. Ehl-i beytim hakkında Allah'tan korkmanızı hatırlatırım. Ehl-i beytim hakkında Allah'tan* *korkmanızı hatırlatırım. Ehl-i beytim hakkında Allah'tan korkmanızı hatırlatırım!* bu hadisi Şerif'te ehl-i beytin hukukuna dikkat edilmesi 3 kere tekrarlanmış ve Kuran'ı Kerim gibi onların da kıyamete dek Baki kalacağına işaret etmiştir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılben adıyamandayım hiç gitmedim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 992 cevap paylaştı. Hayır ama duymuştum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır ama duymuştum
00 Yorumla
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!