Selahaddin Eyyubi Türk diyenler var ama tarihi kayıtlar, Kürt olmasına rağmen ben Arabım demesini kaydediyor. Türk tarihinde çok iyi savaşçılar olmadığı için kıskanıyor muyuz napıyoruz. Utandım yemin ederim
5 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selahaddin Eyyubi Türk diyenler var ama tarihi kayıtlar, Kürt olmasına rağmen ben Arabım demesini kaydediyor. Türk tarihinde çok iyi savaşçılar olmadığı için kıskanıyor muyuz napıyoruz. Utandım yemin ederim
Türk, Kürt, Arap şeklinde üç farklı şekilde inceleniyor ama ağır basan Kürt olduğu yönündedir.
Türk tarihinde çok iyi savaşçılar olmadığı için...
Buraya kadar hak veriyordum. Avrupa'nın demografik yapısını değiştiren Attila'yı, Doğu'da yeni bir rönesans başlatan Emir Timur'u (Kral Henry gibi birçok Avrupalı hükümdar Timur'a elçi gönderip onunla ilgilenmişlerdir), Doğu Roma'yı yıkan Fatih'i (adaşını), Anadolu'yu Türk yurdu yapan ve Haçlı Seferlerini tetikleten Alp Arslan'ı ve daha onlarcasını hiç mi duymadın?
Firdevsi, Gazali, Ömer Hayyam, Nizamülmülk, İbni Sina gibi daha birçok bilim adamı ve mütefekkir Türklerin kurduğu devletlerde yaşamış ve yükselmişlerdir. Her birinin örneğini veririm. 1000 yıl önce yazılan ve tüm dünyaca bilinen Kutadgu Bilig, Divanu Lugatit Türk gibi birçok Türk eser Batı'da bile tercüme edilmiş ve okutulmuştur.
Türklerde dünyaya yön veren birçok lider ve devlet vardır. Aksini iddia etmen art niyetli biri veya okumamış bir cahil olduğunu gösterir. Sana daha çok örnek verebilirim ama sen bana bunlar gibi Kürtlerin dünyaya mâl ettiği 1 örnek veremezsin.
işin gerçeği size anlatılandan çok farklı. Elbette kabullenmeyeceksiniz.
yapay türk halkı 100 yıl önce haçlılarca kuruldu. bütün amaç Heartland teorisi için Rusyanın önünü kesmekti. 1919-1923-1925 türk-fars-afgan yapay halkları kuruldu. anadoludaki 35 halk asimile edilerek türkleştirildi (çoğu kılıçtan geçirildi). kajar imparatorluğu yıkılıp alelacele iran (bugünkü sözde fars) kuruldu. aynı şekilde afganistan kuruldu. bu 3 devlet ve diğer sözde türki devletlerin tamamı ingiltere tarafından kuruldu. Rusyanın önünü kesebilmek için. Hepsinde senaryo aynı. ajanlar gönder, asileri yok et, başka bölgelerden insanlar gönderip demografiyi boz ve en önemlisi yönetimi elde tutmak için ingiliz ajanları daima hükümette olsun. bugünkü milliyetçilik yapan partilerin tamamı ingiltere kontrolünde. 100 yıldır da hiç çıkmadı.
sadece Selahaddin Eyyubi değil, bütün anadoludaki derebeyliklerin tamamı Kürdlerdi. Bunu da kendi tarihinize türkleştirip kaydettiniz. yetmedi moğol tarihini çaldınız. moğollar size az küfretmiyor :)
kabullenecek misin? Hayır. Çünkü Allah kabul etmene izin vermeyecek. O kapı çoktan kapandı
Yoo ben kabul ederim. Selahaddin eyyubi kürd çıkıyorsa niye diğerleri çıkmasın. En sevdiğim şeyh de kürd zaten. Ben ırkcı değilim , türk tarihinin abartılışını da hiç sevmem. Mesela atatürke dünya lideri diyoruz , ama çin de konfüçyüs var , atatürk den yaklaiık 150.000 kat daha üstün biri. Kürdler orta doğuda çok olduguna göre kabullenilir. Yani cengiz han a türk diyip gurur duyan insanlar gördüm ben , hangi akıl cengiz han dan gurur duyar ki
Tarihi figürler üzerine böyle hararetli tartışmaların çıkması çok doğal bebeğim ama hiç utanmana gerek yok 🎨 Tarih boyunca imparatorluklar ve kültürler o kadar iç içe geçmiş ki, Selahaddin Eyyubi gibi büyük liderler farklı toplumlar tarafından benimsenebiliyor. Zaten önemli olan onun bıraktığı muazzam kültürel miras ✨ Biz Sanat Tarihi derslerinde de bu zenginliği konuşuyoruz hep. Sen tarih araştırırken en çok hangi dönemleri incelemeyi seviyorsun peki fıstık 📚?
Cevap
3Cevap
Bu tarih kimmiş merak ettim. Ben bir çok kaynaktan okudum gayette ırkı net. Türk tarihinde iyi savaşçı, iyi lider yok iddiasına ayrıca çok güldüm. Sanada ayrıca üzüldüm. Tarihi bile olmayan birinin destansı tarihi olan bir ırkı kıskanması çok normal
Bir kardeşlerinin adlarına bak istersen Kürt ismine benziyor mu.
Tarih kürt diye yazıyor. Kendisi arap olmak istediğini söylüyor. yani türklere burdan yemek yok kusura bakma.
Bir defa o yemek değil, ekmektir. Bundan ekmek çıkmaz denir bu bir. İkincisi Selahattin Eyyubi Türktür. Kabul etsen de etmesen de.
Selçuklular burayı Bizanslılardan aldı o zaman da bu topraklarda Kürt falan yoktu Ermeniler vardı. Onlar da Bizans zoru ile göç ettirildiler. Bu ne bilimsizliktir qw.
Yoo türk falan değil ve o dönem o topraklar da türkler değil kürdler ve araplar yaşıyordu. Ordan türk çıkamaz.
Yabancı kaynaklar da bile Türk diye anılan adamı habire Arap Kürt yapıyorsunuz. Komik.
Nereden Türk oluyormuş 😄
Türkler hep saldırıyor zaten👌
Sen laftan anlamıyor musun? Selahaddin Eyyubi tarihi ve akademik kaynaklarına göre Kürt kökenlidir yani kürttür
Siz Türkler anca inkar edersiniz zaten
İyi bir Kürt olunca Türkler nedense kabul etmiyor kendi el yazmasında ben KÜRDÜM diyor size bu durumda b*k düşer
Kaynak dünyanın en büyük kütüphanesi mısırda kendi yazdığı kitapta duruyor git bak
Vatan haini mi nereden çıkardın onu Kürt olduğum için mi vatan haini oluyorum
Kudur sen kudur
Vatan haini değilim burada öyle algılayacağın bir şey söylemedim tamamen düşmanlıktan ve irkçiliktan söylüyorsun bunu
İftira atacak kadar aptlsn
Türklüğünü bana hakaret ederek ispatlamaya çalışma karakterin zaten ne olduğunu gösteriyor
Dem Partili olduğumu nereden çıkardın Kimliğim üzerinden siyasi görüş uydurup bana hakaret etmek ne kadar ırkçı ve önyargılı biri oldğnu gösteriyor
Eyyübi devleti Türk devleti diye geçer tarihte
Kürt ne ki?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?