2pac
Muhammed Ali
Malcolm X
Obama
Michael Jackson
Marthin luther king
Diğer?
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
Hocam soruya koyman gereken direkt 1 numaralı ismi koymamissiniz ki
Kwame Nkrumah
Bu adam ki
Ganayı bağımsız yaptı
Sahra altı Afrika'da sömürgeden kurtulma dalgası başlattı
İngilizlerin "Altın Sahili" adını verdiği, onlarca farklı kabile ve dilden oluşan bölgeyi birleştirip "Gana" adıyla modern bir ulus haline getirdi.
Kabileciliği reddetti, ulusal birlik vurgusu yaptı.
Okullaşma oranını hızla artırdı, ilkokulu zorunlu ve ücretsiz yaptı, üniversiteler kurdu.
Akosombo Barajı ve Tema Limanı gibi dev devlet projeleriyle dışa bağımlı olmayan, kendi kendine yeten bir ekonomi kurmaya çalıştı.
Kadınların toplumsal ve siyasi hayata katılımını teşvik etti.
Atatürk nasıl ki Türk dünyası ve bölge barışı için vizyon geliştirdiyse ("Yurtta sulh, cihanda sulh"), Nkrumah da sadece Gana’yı değil tüm kıtayı kapsayan bir vizyon geliştirdi. Panafrikanizm ( dünya genelindeki tüm Siyahilerin ve Afrika kökenli halkların ortak bir tarihe, kültüre ve kader birliğine sahip olduğunu savunan; bu halkların özgürleşmesi, dayanışması ve siyasi/ekonomik olarak birleşmesini hedefleyen sosyo-politik bir harekettir.)
Kısacası: "Afrika, Afrikalılarındır ve tüm Afrika kökenliler tek bir ailedir" düşüncesine dayanır.
Bu akımının öncüsü olarak "Afrika Birleşik Devletleri" fikrini savundu ve bugün Afrika Birliği'nin temeli olan örgütü kurdu.
Malcolm X ve Luther King dışında siyasetle ilgili olan yok. Ama onlar da Atatürk'ün tırnağı bile olamaz. Özgürlüğü elinden alınmış ve yıkılmış bir devletin insanlarına yeni bir ülke kurmuş ve özgürlüklerini vermiş olan kimse yok. Yok olduğu için de Atatürk ile kimse kıyaslanamaz
Soru bu değil. Soru zencilerin en büyük lider olarak gördükleri kişi kimdir
Birini görürler beni bağlamaz. Zenci değilsen seni de bağlamasına gerek yok bence
İnsanlığa mal olmuş ırkçılığa karşı savaş vermiş hepsi beni bağlar birader
Ben Türküm başkasının ülkesi beni bağlamaz
zamanında tek sözü ile onbinleri sokağa indirebiliyordu Atatürk ün tek sözüyle ordunun Sakarya'dan İzmir'e kadar yürümesi gibi
Yüce Atatürk hickimse ile, hiçbir canlı ile kıyaslanamaz, soru sormadan önce düşünerek sor tamam mı
Ne alakası var kafasız. Bu seçeneklerdeki insanlar insanlığa mal olmuş.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Siyahilerin hak mücadelelerinde öne çıkan liderlerin ve figürlerin her biri kendi alanında ilham verici bir etki bıraktı. Tarihsel süreçte eşitlik, özgürlük ve sivil haklar için yürütülen bu mücadeleler, farklı toplumsal koşullar ve yöntemlerle şekillendiği için tek bir ismi "lider" olarak nitelendirmek kişisel bakış açılarına göre değişir. Ben anket tercihimi toplumsal haklar mücadelesindeki güçlü duruşu sebebiyle Martin Luther King Jr. taraftarı olarak kullanırdım. Peki senin bu listede ilham aldığın figür kim? 🎭✨