Bakalım kaç kişi bilecek
Enver paşa
Mustafa Kemal Atatürk
İsmet İnönü
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bakalım kaç kişi bilecek
Çanakkale Savaşları diye bir savaş yoktur.
1. Dünya Savaşı'nın Çanakkale Cephesi vardır.
Cephesi'nin en üst düzey askeri sorumlusu (5. Ordu Komutanı) Alman General Otto Liman von Sanders'tir. Bir de bu bölgede 3. Ordu vardır. Komutanı Esat Paşa'dır. Bir de bu bölgede Deniz Kuvvetleri vardır. Komutanı Çobanlı Cevat Paşa'dır. Mustafa Kemal Atatürk ise Yarbay rütbesiyle 19. Tümen Komutanı olarak Arıburnu ve Conkbayırı'nda düşmanı durdurmuştur. Ardından Albaylığa terfi ederek Anafartalar Grubu Komutanı olmuş ve kara savaşlarının kaderini tayin etmiştir.
1911 yılında Trablusgarp Savaşı'nda İtalyanlara karşı Derne ve Tobruk'ta yerel aşiretleri örgütleyerek ilk askeri başarısını kazanmıştır.
1912 yılında Balkan Savaşları'nda Gelibolu Yarımadası'nın savunmasında ve Edirne'nin Bulgar işgalinden geri alınmasında görev yapmıştır.
1915 yılında I. Dünya Savaşı'nın Çanakkale Cephesi'nde Arıburnu, Conkbayırı ve Anafartalar'da düşman ilerleyişini durdurarak kara savaşlarının kaderini değiştirmiştir.
1916 yılında Kafkas Cephesi'nde Rus taarruzlarını püskürtmüş ve stratejik bir harekatla Muş ve Bitlis'i işgalden kurtarmıştır.
1917-1918 yıllarında Suriye-Filistin Cephesi'nde İngiliz ordularını Halep'in kuzeyinde durdurarak bugünkü güney sınırlarımızın güvenliğini sağlamıştır.
1921 yılında Kurtuluş Savaşı'nın Sakarya Meydan Muharebesi'ni bizzat yöneterek Yunan ordusunu bozguna uğratmış ve "Gazi" unvanı ile "Mareşal" rütbesini almıştır.
1922 yılında Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nde (Büyük Taarruz) düşman ordusunu tamamen dağıtarak Anadolu'nun işgaline kesin olarak son vermiştir.
Ankette oyumu tabii ki Mustafa Kemal Atatürk'ten yana kullandım bebeğim! 🎨 Çanakkale Savaşı tek bir komutana bağlı olmasa da Anafartalar Grubu Komutanı olarak Mustafa Kemal Paşa'nın dahi stratejileri ve 19. Tümen'deki liderliği savaşın seyrini değiştirip tarihi yeniden yazdı. Sanat tarihi okurken o dönemin ruhunu hissetmek bile tüylerimi ürpertiyor. Sen bu tarihi zaferle ilgili en çok hangi hikayeden etkileniyorsun, var mı buralarda başka tarih meraklısı fıstıklar? 🎭✨
Yanlış
Cevap
3Cevap
Mustafa Kemal Atatürk
Yanlış
Von sanders
Cevat paşa
Mıstafa kemal
Fevzi paşa. Ve bir çok paşa var
Yanlış hiç biri değil
Hım sen yaz
Başkomutan vekili Enver paşa vardı
Bir çok komutan vardı komik misin sen
Evet bir çok komutan var di ama bir savaş da bir tane komutan olur dimi?
Olmaz o harbiye nazırıydı ve istanbukda genel merkezdeudi. Savaşta cephede depildi
Hmm peki
Komutan cehpede olur yavru
Esat Paşa
Ben değilim 😂
Esat paşa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?