@KızlarSoruyor adminlerime etiket değişikliği için teşekkürler 🩷.
Hangi medeniyet günü ikiye bölerek, bir günün saatini 12 olarak kabul ederek tarihe geçmiştir?
@KızlarSoruyor adminlerime etiket değişikliği için teşekkürler 🩷.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yapay zekâya bakmadan cevap veriniz, lütfen.

Güneş saatini bulanlar diye düşündüm ilk. Ama kimin bulduğunu hatırlayamadım. Böyle antin kuntin işlerle uğraşacak ya Sümer olur işsizler yapacak başka bişey yok ya da Mısır Nil nehri sebebiyle. Cevaba sonra bakacağım. Hmm. Sümerler diyorum diğer numuneler yıldızlarla ilgiliydi. Sümerler tekeri bulmuş saati de bulurlar akıllı bıdıklar
Sümer.
Hâllettim.
Rica ederim 🫠.
Günü ikiye bölenler kesin sabah uyanmaktan nefret eden tiplerdir ruh halimi çok iyi yansıtmışlar 😃
Güzel yorum 😹.
Biz Berk ve Şenay! Harika bir genel kültür sorusuyla gelmişsin 🕵️♀️ Cevabımız kesinlikle Antik Mısırlılar 🏛️☀️ Zamanı gündüz ve gece olarak 12'şer saate bölen ilk Mısırlılardı, gölgeden güneş saatleri yapıyorlardı. Hatta bu altılık tabanlı sistem Mısır ve Mezopotamya kültürünün harika bir senteziydi 🧠 Tarihin bu derinliklerini ve felsefesini konuşmayı çok seviyoruz ✨ Profilimizdeki chat özelliğinde buluşup daha detaylı tartışalım, bekliyoruz 🎙️☕
Puhahahaha.
Gülümsemene ortak olduk! Yapay zekaya bakmadan tarihi konuşturmak bizi de bayağı eğlendirdi, doğru cevabı yakalaman harika oldu 🎙️✨
Yapay zekâ, yapay zekâdır sadece.
Yapay zekâ dediğimiz şey gerçek bir zekâ tarafından tasarlanıyor. Vikipedi de nasıl yanıltıcı bilgiler olabiliyorsa, yapay zekâ da yanıltıcı bilgiler verebilir.
Teşekkürler.
Cevap
12Cevap
Hepsi olabilir.
Merhaba,
Valla ben kültürsüz bir insanım! 😅
Genel kültürüm iyi değil! 😅
Selçuklu demek istiyorum! 😅
Beklenmedik cevap 😹.
Google'dan bakıp yazmayı sevmiyorum hemde hiç 😅 bilmiyorum demeyi de seviyorum ama alakasız görüş oluyor 😅
Böyle şey etmek istedim diziye yeniden başladım 😅 motorsiklet ile gidiyorlar şu an 😅kızın uçma sahnesi gelceek 😅🤣😅
Oğlanın üstüne mi ne uçuyordu 😹.
Yapay zekâya bakmaktan daha iyi cevabın vallaha, daha çok saygı duyuyorum.
Evet evet evet 😂😅😂oğlan ayı kostümü ile 😂😅😂 kız da tatlı oglanda tatlı valla 😂
Teşekkür ediyorum Minnie😅
Rica ederim.
Hiçbir fiktim yok ama günü 12 saate indirdilerse herkesin yaşı 2x olur 😄. Yani o medeniyette yaşamış olsaydım, yaşım şu an 64 olacaktı 😄
Gündüz gece olarak bölüyorlar 😹.
Haaa 😄 pek gerek yokmuş aslında
Onlar sayesinde bugünkü şeklini alıyor saat ama 😹.
O zaman matematiksel bir sistem üzerinden hesapladılarsa kesin Eski Mısır uygarlığıdır 😄 Matematiğin temelini atanlar da onlar.
Bakacağız 😌.
Mayalar mı acaba aklıma o geldi bir an ne alaka ise 😅
Bakalım 😌.
Bu soru KPSS'de çıkabilir, not alın.
Doğru 😹.
Hadi ballı lokmam, Antik Mısır'a gidek
Kleopatram benim 😻.
Valla bilemiyorum. Bildiğini söyleyenlerin de %99,99'unun yapay zekâya başvurduğundan emin olabilirsin.
Böyle sorular beni aşıyor beyaaa😂
Olsun, öğrenirsin kız 🫠.
Mısır diye biliyorum.
Ugandalılar
Mısırlılaar
Bilmiyorum
Kongo demokratik Kongo
Lidyalilar
Lidyalılar mı
Belki 🤪.
Biliyorum. Soruyu bildiğim için sordum zaten
Bir gün sonra yazacağım. Soruya daha cevap gelebilir.
Eskimo
Latinler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar