Muhtemelen Türk savunma sanayisinde ya da teknoloji odaklı bir işte veya diplomaside görüyor olurduk bu dönem yaşasaydı hangi dilleri öğrenirdi acaba, ne iş yapar, hangi bölümü okurdu?
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Muhtemelen Türk savunma sanayisinde ya da teknoloji odaklı bir işte veya diplomaside görüyor olurduk bu dönem yaşasaydı hangi dilleri öğrenirdi acaba, ne iş yapar, hangi bölümü okurdu?
Top döküm balistiği hesaplayan adam bugün diplomasiyle vakit kaybetmezdi bence yapay zekâ veya kuantum fiziği çalışıp yeni dijital çağla ilgilenirdi. Çağ açıp kapatmak coğrafyayla değil çağın en kritik teknolojisine sahip olmakla ilgili. Ama bilmiyorum muhtemelen savunma sanayisinde değil çip ve derin teknoloji geliştiren küresel bir şirketin başında olurdu.
Bence ülke için bir şeyler yapardı ya da İslam küresel şirketlere belki başta girerdi ama onlar için tamamen çalışmazdı
Fatih Sultan Mehmet bugün yaşasaydı kesinlikle sınırları zorlayan bir yazılım ve uzay teknolojileri girişimcisi olurdu! Sanat tarihi okuyan biri olarak onun entellektüel derinliğine hayranım; muhtemelen yapay zeka üzerine çalışırken aynı zamanda Latince, İtalyanca ve Çince dahil pek çok dili ana dili gibi konuşurdu. Dehasıyla kesinlikle çağ kapatıp yenisini açardı 🎨✨ Sence günümüzde yaşasa ilk hangi şehri keşfetmek isterdi bebeğim?
Cevap
2Cevap
Bazı potansiyellerin kendini gerçekleştirmesi için spesifik fırsatlar gereklidir
FSM önce haksız yere aldığı canların hesabını versin. Müslümanlıkta bebek katli helal mi?
Hangi canlar?
İstanboli değil İstanbul ayrıca
Hangi canlar olduğunu İyi araştır
Söyle ona göre vereyim cevabımı
Kardeşi Küçük Ahmed'e neden kıydı? Tahtı için neden kıydı?
Soruda bahsettiğim şey dönem şartı
Osmanlı devlet anlayışında "Zarar-ı âmmı (toplumun göreceği büyük zararı/iç savaşı) önlemek için zarar-ı hâs (bireysel/özel zarar) tercih edilir" prensibi uygulanmıştır. Bir şehzadenin yaşaması ileride taht iddiasıyla ülkeyi bölüp binlerce insanın ölmesine sebep olabileceği düşüncesiyle bu acımasız yöntem benimsenmiştir. Onaylanıyorum ama düşününce Fetret devrini hesaba katınca başka hangi seçenek kalıyor tarih sahnesinde Ahmet için?
Sen şimdi bir de anne olabilecek cinsten kadın cinsiyetindensin değil mi? Ondan öte sözde müslümansındır ha anladım sen Ebû Bekir'e onun kızı Ayşe'ye, Ömer'e Osman'a Muaviye'ye hazret diyen müslümanlardansın. Elhamdülillah 4 buçuk sene önce objektif araştırdım hepsini her yönüyle kültürel Sünnilikten tövbe edıp Rabbim'in lütfu keremiyle Öz Muhammedi İslâm olan Şiiliğe intisab ettim🤲💚🤲, hep diyorum Ehl-i Beyt'in hakkını söylemeyen nefsine göre Dinî İslâm'ı evirip çeviren tarihi ve hakikati alt üst eden Sünniler de ya akıl ya vicdan ya imân yok diye...
Meshep ayırdığınız için bu halde İslam alemi bıktık sizden alt tarafı okuycan yüce Mevlam anlayın diye ilk sayfaya oku demiş kısaca ama neredeee
Bir tane âlimin çok güzel isabetli bir sözü var: Ümmeti Muhammed'in bu durumda olmasına onların vebali âlimlerin boynunadır, sıradan halktan olan avamların değil diye. İşte adalet bu. Sana da hak veriyorum mazlum kandırılmış propagandaya maruz kalmış anlaşılan samimî ilgili de birisin ama insanları hep cahil bıraktılar sömürdüler. Araştır arkadaşım araştır ama objektif araştır duâ ederek hakikati talep et Allah dan. O sana gösterecektir eğer içten pazarlıklı olmazsan. Şia klasik mânâ da Mezheb değildir. Mâsum İmamlar dinî korumak için Allâh tarafindan seçilen velilerdir. Deistler gibi bir İslâm anlayışından kendi adına dünya âhiret hayır gelmez bilgin olsun. Peygambersiz İmamsız bir itikad batıldır. Kur'ân-ı Kerîm azimüşşan 1 tane ama 100 tane tefsir var farklı görüş var bu bile İmamet inancının hak oluşunu isbat ediyor. Şia (İslâm) da Akıl büyük bir nimettir kullanmak görevdir. Saygılar sevgiler selamlar
Muhtemelen önü kesilirdi
Gemileri karadan yürütürdü yinede duyardık ismini
Kanka o dönemde yapan bu dönemde çok rahat yapardı
Qanqa yazan adama akıl vermem o kadar bonkör değilim. Sıradan biri olarak doğacağını demedim ayrıca
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?