Haydi biraz hayal gücümüzü kullanalım. İstanbul, kuşatılmasaydı ya da fethedilmeseydi Konstantinopolis olarak kalsaydı günümüzde nasıl olurdu neler değişirdi? Şu anda daha mı iyi halde olurdu yoksa şu anki durumundan daha mı kötü olurdu? Yaratıcı cevaplar bekliyorum 🙂
İstanbul Fatih Sultan Mehmed ve ordusu tarafından fethedilmemiş olsaydı şu anda ne durumda olurdu?
Fatih Sultan Mehmet fetih etmeseydi emin ol başka bir padişah alırdı İstanbul'u ( yavuz sultan selim, Kanuni Sultan Süleyman ) bu çok ütopik bir düşünce olur , ama madem sordun kendi fikrimi söyliyyim bir kere Türk ve İslam sembolleri olan camiler olmazdı , bu kadar kalabalık olmazdı , Vatikan dan sonra Hıristiyanlığın en büyük ikinci şehir devleti olurdu , tek geliri turizm olurdu , o yüzden çok temiz ve güzel kalabilirdi.
Yunan medeniyeti hüküm sürerdi büyük ihtimalle ama Anadolu yakası ve Avrupa da Osmanlı gene ilerlerdi rekabet Osmanlı medeniyetine daha çok şey katabilirdi belkide
Bizans hep bizimle uğraşan bir millet değildi önce bunu bir düzeltelim. Bizans sevici falan değilim ama Sezar’ın hakkı Sezar’a. Dahası İstanbul fethedilmemiş olsaydı Osmanlı İmparatorluk olamayacak bir devletten öteye geçemeyecekti. Dolayısıyla da Bizans’a o saatten sonra diş geçirebilmek artık imkansız bir hal alabilrdi.
Osmanlı zaten ilerleme asamasindaydi Osmanlı'da yerinde saymazdi. Nasıl öncesinde kusatilip alınamayınca daha hazorlik yapıldıysa yine öyle olurdu sahsimca 🤷
Ben okudum ve okumaya da devam ediyorum. İsmimi nereden bildiğine dair bir fikrim yok ama muhtemelen ismimi bildiğine göre kiminle muhattap olduğunu da biliyorsundur 😂