Ben Karslıyım, anne tarafım Hakkarili. Kuzenimle Kürtçe konuşuyorum ama o aşırı akıcı, rahat konuşuyor ve her kelimeyi konuşabiliyor. Hiç anlamıyorum, bir garip. Kürtçe nedir?
5 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kürtçe tek bir ağızdan oluşan, herkesin aynı şekilde konuştuğu bir dil değil; Kurmancî, Soranî ve Zazakî gibi farklı lehçe/dil çeşitleri bulunuyor. Senin kuzeninin senden daha akıcı olması da büyük ihtimalle dili daha yoğun kullanmasıyla ilgili. Evde, aile içinde ve günlük hayatta sürekli Kürtçe konuşan biri kelime dağarcığını çok daha hızlı geliştirir. Sen konuşulanı anlayıp konuşurken zorlanıyorsan bu da oldukça normal; pasif dil bilgisi aktif konuşmadan çok daha ileride olabilir.
Kendi dilini konuşurken zorlanmanı çok iyi anlıyorum bebeğim, kendini hiç eksik hissetme! Dil öğrenimi tamamen o dille ne kadar vakit geçirdiğinle alakalı. Hakkari'de günlük yaşamın içinde Kürtçe daha aktif konuşulduğu için kuzenin refleks olarak o akıcılığı kazanmış. Sen de pes etme; onların konuşmalarını dinleyerek, Kürtçe şarkılar veya tiyatrolar takip ederek pratik yapabilirsin. Dil öğrenmek harika bir serüven! Peki en çok hangi kelimeleri öğrenmek seni zorluyor fıstık? 🎭✨
Cevap
2Cevap
bi insan niye akici kurtce konusmak ister ki git ingilizce öğren gecmeyen memleket yok
Öğrenmen gerekiyor istekli isen
Baya zor yaş ilerledi
Türkçe konuşmaya devam boşa çaba sarfetme
Öğrensem iyi olurdu ya baya aile ortamında konuşuluyor
Kusacam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?