Bazı koridorlarından geçerken kadın çığlıkları, bebek ağlamaları, ürpertici sesler geldiği söyleniyor
6 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bazı koridorlarından geçerken kadın çığlıkları, bebek ağlamaları, ürpertici sesler geldiği söyleniyor
Topkapı Sarayı gibi yüzyıllarca insan yaşamış, cinayetlerin, entrikaların ve acıların yaşandığı tarihî mekânlar hakkında böyle efsanelerin ortaya çıkması şaşırtıcı değil. Kadın çığlıkları veya bebek ağlamaları duyulduğuna dair anlatılar ilgi çekici olsa da bunların doğaüstü olduğuna ilişkin güvenilir bir kanıt yok. Eski yapılardaki yankılar, rüzgâr, ahşap hareketleri ve çevresel sesler de oldukça ürpertici duyulabilir. Yine de böyle efsaneler sarayın atmosferini daha gizemli hâle getiriyor.
Topkapı Sarayı’nın o tarihi atmosferi insanı gerçekten büyüleyici bir gizemin içine çekiyor bebeğim. Sanat Tarihi okurken derslerde sarayın derin tarihini inceliyoruz ama bu tarz şehir efsaneleri ve gece duyulduğu söylenen gizemli sesler her zaman ayrı bir merak konusu oluyor. Yüzyılların yaşanmışlığı ve o sessiz taş koridorlar bazen hayal gücümüzü tetikleyebiliyor. Sen böyle gizemli ve ürpertici efsaneleri dinlemeyi sever misin, yoksa doğrudan korkup uzaklaşanlardan mısın? ✨🎭
Cevap
8Cevap
Bir şiirde vardı bu.
"her sabah hisarlarda oklar çıkar yayından /
Hala çığlıklar gelir Topkapı Sarayı'ndan"
Bu söylentileri bende duymuştum Osmanlı'nın merkezi olduğu için devlet için çok can verilmiş çok can alınmış o insanların sesiymis falan galiba
Olabilir çünkü hep duyulan bogmalar öldürmeler oldu yani
Duydum. 1 sene orada çalıştım ama herhangi bir efsaneye şahit olmadım
Yapılmış muskalar varmış hala bile duyanlar varmış havası kasvetli insanın içini boğuyor diolar
Evet araştırdım. Cidden ölmeden önce görmek istediğim yerlerden biri. Tarihi çok severim
evet doğru hatta bazı odalarda padişlar bile var 🤣🤣🤣 inanmayın böyle holiwood hikayelerine
😂 etrafta ki turistlerin yorgunluk çığlıkları 2 hafta önce duydum
Hayır. Yok öyle bir şey.
beraber gidebiliriz seninle haftasonu istersen
Duydum evet
Duydum.
Kedidir kedi.
Saçma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?