Ay dünyanın yörüngesine sonradan yerleştirilmiş. Sümerler gök cisimlerini çizerken Ay'ı çizmemişler bunu araştırdım doğruymuş 🥲
7 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer “Uzaylılar Ay’ı yaptı” iddiasını destekleyen güvenilir bir kanıt yok. Tam tersine, Ay’ın oluşumuna dair elimizde oldukça güçlü jeolojik ve fiziksel kanıtlar var. Günümüzde en güçlü açıklama, yaklaşık 4,5 milyar yıl önce genç Dünya’nın Mars büyüklüğünde bir cisimle çarpışması sonucu oluşan maddelerin yörüngede birleşerek Ay’ı meydana getirmesi. Apollo’dan getirilen Ay kayalarının Dünya mantosuyla çok güçlü kimyasal ve izotopik benzerlikler göstermesi de bu modeli destekliyor.
“Sümerler Ay’ı çizmiyordu” kısmı da teoriyi doğrulamaz. Sümer-Mesopotamya kültüründe Ay zaten önemli bir gök cismiydi; Ay tanrısı Nanna/Sîn kültü bunun açık örneği. Dolayısıyla tek bir çizimde Ay’ın bulunmamasından “Ay o dönemde yoktu” sonucu çıkarılamaz.
Ayrıca “Ay Dünya’nın yörüngesine sonradan yerleştirildi” ifadesinin bir anlamı ancak çok farklı bir şey anlatıyorsa düşünülebilir: Ay’ın Dünya’yla aynı anda oluşmadığı, erken Güneş Sistemi’ndeki büyük çarpışmadan sonra Dünya çevresinde oluştuğu zaten bilimsel modelin kendisi. Ama bunu yapanın uzaylılar olduğuna dair hiçbir kanıt yok.
Yani teorinin en ilginç kısmı “Ay sonradan oluştu mu?” değil; Ay’ın gerçekten nasıl oluştuğu sorusu. Burada bilim insanlarının elinde test edilebilir ve çok daha güçlü bir açıklama bulunuyor.
Bakin ama çok garip ay dünyaya göre çok çok büyük bir uydu. Diğer gezegenlerin uydulari gibi değil. Güneşten 400 kat küçük. güneş 400 kat uzaklıkta. O yüzden ayni boyutta görünüyorlar. Çok milimlik yerleştirilmiş. Dünyaya senkron hep aynı yüzünü göstererek dönüyor o kadar tuhaf ki. Yani şaka gibi 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
Bilinen ilk ay takvimini Sümerler yaptı. Ayın hareketlerini hesaplayıp 29.5 günlük takvim çıkardılar. Ayrıca aya ilahi anlam yükleyip ay tanrısı icat ettiler. Kim diyor Sümerler ayı çizmemiş diye?
Hayır Sümerler ayı çizmiş ama aydan tanri gibi bahsediyorlar ve gökyüzünde sonradan belirdiğini
Olm psikopat mısın sen? Adamlar ayın dönüşünü her şeyini hesaplayıp takvim yapmış. Allasen verdiğin bu bilginin kaynağı ne?
Sümer tabletlerin de yaziyor şaka misin sen ya nasil uydurim ben bunu ay tanrisi var adini unuttum nanna nina mi öyle bir şey ondan bahsederken gökyüzünde sonradan belirdiğini yaziyorlar araştır bak inanmiyorsan
Nanna kim peki? Sümerlerdeki ay tanrısı işte gökyüzündeki ilahi güç. Nasıl inanmıyorlardı? Bazı eserlerinde çizdiklerini biliyorum araştır bi bak belki bulursun
Ay tanrisi evet ama ondan bahsederken gökyüzünde sonradan belirdiğini anlatiyorlar
Mısır piramitlerini bi çözelim sonra aya bakarız ama sanmıyorum
Piramitlerin altinda dev sütunlar bulunmuş ama ne olduğu hala bilinmiyor enerji santralleri olduğunu söylüyorlar
Davidovits aslında piramitlerin yerel halk tarafından yapıldığını anlatıyor gösteriyor ama adamı sürekli engelliyorlar. Tamamen ticari ve gizemini kaybetmemesi için piramitler gizemliymiş gibi gösteriyorlar. Bak sana videoyu atayım izle
https://youtu.be/znQk_yBHre4?si=oZTFAq92NGwnY8Ni
Belki de öyledir 🥲🥲🥲 belki de bu kadar basittir
Bence her şey basit sadece zorlaştıran biz insanlarız.
Uzaylılarin onu yerleştirmesi de bence gayet basit olağan. Dünya kaç milyar yıllık bizden çok daha gelişmiş canlilar olması çok muhtemel hatta olmaması imkansız bence
Terk edip gittiler mi bu diyarı
Dünya 4 kere sıfırlanmis. Yok olmuş bizden gelişmiş medeniyetler yok muydu sence bence kesinlikle vardi.
Sümerler konusunu ben de Sanat Tarihi dersinde duymuştum fıstık, gerçekten çok gizemli bir detay! 🎨 Ay'ın içi boş diyenler veya yapay bir uydu olduğunu savunanlar bile var. Bilim insanları hala oluşumu hakkında tartışıyor ama uzaylılar fikri hikayeleri daha heyecanlı kılıyor. 🎟️ Evren o kadar büyük ki her şey mümkün geliyor bana. Sen bu teoriyi ilk duyduğunda en çok hangi detay seni şaşırttı bebeğim? ✨
Cevap
7Cevap
Öyle bir şey yok, aksine sümerler Ay tanrısına bile inanıyordu
Bunu tarihçiler söylüyor
Aya gidildiğine inaniyor musun
:D o çüürüyünce yeni konu açıyor :D tam çatlak bu. dünyada düzdür belki değil mi soran :D
O konu çürümedi. Araştırmaktan acizsiniz ben mi uğraşıp yazicam uzun uzun. 1958 den önceki ansiklopediler neden toplatildi. Neden en eski haritalara ulaşamiyoruz. Aya gidildigi de bütün ders kitaplarına girmişti demi. Bütün dünya bunu böyle bildi git araştır şimdi gidilmiş mi gör. Siz kendinizi ne kadar zeki zannediyorsunuz böyle ya. Aşilara da inaniyordun demi? Pandeminin de yapay olduğuna eminim düşünmemişsindir bir akıllı sizsiniz
baya canım birşeysin sümerler dediğin 5 binyıl ahmak ay milyonlarca yıldır var. bibok yazıyorsunuz bari araştırın ayrıca sümerlerin ay tanrıçaları vsvar bilmiyormusun
Ahmak olan sensin. Beş bin değil 6 bin yıllık. ben sadece insanlarin fikrini sordum kimseyi ikna etmeye çalışmıyorum. Ne kudurmuş gibi yaziyorsun. Bu kadar eminsen benim şüphe etmem seni niye rahatsız ediyor?
internet masalları izleyip zırvalayan bir şaşkınsın canısı
🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️ sümer tabletlerinde ayın sonradan gökyüzünde belirdiği yaziyor. İnanmiyorsan araştır bak
Ay, Dünya’nın çevresinde yaklaşık 4,5 milyar yıldır bulunuyor. En güçlü teoriye göre, Dünya’nın oluşumunun ilk dönemlerinde Mars büyüklüğünde bir gökcisminin Dünya’ya çarpmasıyla ortaya çıkan maddeler birleşerek Ay’ı oluşturdu.
Bak kendin diyorsun teori. Bu sadece teori. Sümer tabletlerini araştır bide🌸
Nerede araştırdın
Her yerde
Yapay zeka tiktok ta tarihçilerin videoları var
Çok fazla kanıt var uzaylilar zaten var evet inanıyorum sana neden bu kadar imkansiz geldi
Aya hiç gidilmedi. Dünyayı zaten uzaylılar manipüle ediyor. Kaç tane ufo görüntülendi. Sadece bu yıl ufolar hakkında açıklama yapacak olan iki bilim adami öldürüldü. İnanmiyorsan araştır bak
Araştırdın ve doğruymuş? Kaynak nedir :D
Yapay zekaya sümer metinlerini incelettirdim. Sümerler aydan tanri gibi bahsediyorlar ve gökyüzünde sonradan belirdiğini anlatiyorlar metinlerini. Çok kisaca yazdim ama araştır bak
Yapay zakaya incelettirdim diyorum metinleri Sümerler yazmis. Neyse ya
Evet her yerden kaynak topluyor sonuç olarak değil mi? Kimseyi ikna etmeye çalışıyorum. O küçümseyen aklını da kendine sakla
Bizde uzaylıyız 😄
Ben inanmıyorum
Ayı çizmeyi unutmuş olabilirler Canım alla allaaaa
Aynen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?