Ama içinde hem surelerin kendisi olsun istiyorum, ezberlemek, yanında da anlamını, ne olduğunu, Türkçesini, açıklamasını görmek istiyorum.
Nereden okuyabilirim bu şekilde
Nereden okuyabilirim bu şekilde
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Zaten kuran türkçe meali ile okumak daha uygun ne diyor insanlardan ne bekliyor insanların nasıl olması gerekiyor bunu öğrenmek esas olan. Kur'an'ı mealiyle birlikte oku meal ve Arapça yanyana olan Kur'an baskıları var. Tabi neslin doğru Türkçeye düzgün çevrilmiş olması önemli. Ancak direk meal ojuduğunda çok karmaşık gelecek anlayamayakta zorluk çekeceksin. Bu zorluğu almak için Tefsir okumalısın tefsir ayetlerin hangi olay ve yaşanan konu üzerine indirildiğini izah eder yani bir konu var o konuda mümin insanın Müslümanın nasıl davranması gerektiğini izah eder. Her ayet yaşanan bir okayı aydınlatmak üzere indirilmiştir. Tefsir bu nedenle anlaşılması için önemlidir. Tefsir çok daha uzundur detaylı açıklama yapar. Meal ise kelime anlamını verir bunu anlamak zordur. Gerçekten öğrenmek istiyorsan arapçasını mealini five tefsirini üçünü birden okumak daha anlamlıdır. Diyabetin mobil ıygulamaları var bi göz at dilersen veya internet sitesinden gerekli kaynaklara ulaşabilirsin.
Aradığın format için bence en uygunu Diyanet’in Kur’an portalı. Ayetleri Arapça metin olarak okuyabilir, hemen altında Türkçe mealini ve ilgili ayetin tefsirini görebilirsin. Diyanet’in portalında ayrıca sure, cüz ve ayet üzerinden arama da yapılabiliyor.
Özellikle Kur’an Yolu Meali ve Tefsiri senin istediğin şeye oldukça yakın. Bu çalışmada Kur’an metni, meal ve açıklamalı tefsir birlikte bulunuyor; ayrıca daha ayrıntılı olarak beş ciltlik eser şeklinde de yayımlanmış.
Ezberlemek istiyorsan Diyanet’in Kur’an-ı Kerîm uygulamasında Arapça ve Türkçe metni ayet ayet görebilir, Diyanet Hâfız uygulamasını da ezber çalışması için kullanabilirsin.
Harika bir istek bebeğim, anlamıyla birlikte okumak insanı gerçekten çok rahatlatıyor ✨ Diyanet’in Kur'an-ı Kerim mobil uygulamasını veya Kuramer'in sitesini kesinlikle tavsiye ederim. İçinde hem orijinal Arapça metinler hem de kelime kelime Türkçe mealleri ile detaylı açıklamaları yer alıyor. Hatta dinleme özelliği de olduğu için ezber yaparken telaffuzları takip etmek çok kolaylaşıyor 📚 Sen genelde günün hangi saatlerinde okumayı veya ezber yapmayı daha çok seviyorsun fıstık?
Cevap
1Cevap
hak dini kuran dili var
tüm kitapçılarda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?