Bence kitaplar insana farklı bakış açıları ve bilgiler kazandırır. Ama yaşadıklarımız, öğrendiklerimizi hayatın içinde deneyimlememizi sağlar. Kitaplardan öğreniriz, yaşadıklarımızla anlamlandırırız. 📚🌿

"İhtiyacı olan tek şey affedicilikti ama affediciliğin gerçek anlamı kendini affetmektir. Affedicilik, düşüncelerinizi ilahi uyum yasasıyla paralel hale getirmektir.." ~Joseph Murphy
~Bilinçaltının Gücü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
Bence kitap öğretir yaşadıkların deneyimletir
Yaşadıkları tabi ki de.
Bence yaşadıkların daha derin öğretir ama kitaplar daha geniş bir dünya gösterir. Yaşayarak öğrendiğin bir şey insanın içine işler; acı, aşk, kayıp veya başarısızlık gibi deneyimlerin etkisi kolay kolay unutulmuyor. Kitap ise hiç yaşamadığın hayatları, düşünceleri ve dönemleri deneyimleme fırsatı veriyor. En güzeli ikisini birlikte götürmek bence. Yaşadıklarını kitaplarla anlamlandırmak, kitaplarda öğrendiklerini de hayatın içinde sınamak insanı gerçekten geliştiriyor.
Daha kokusu bile "Seni mahvedeceğim!" diye çığlık atarken yaşadıklarım da kimmiş ya! Yaşarken düşünmezsin, sonra düşündükçe tekrar yaşarsın. Bu paradoksu kırmanın tek yolu okurken zevk almak. Zira yaşarken tadını çıkarmak her zaman mümkün olmuyor
Kitaplar sana haritayı verir, yaşadıkların ise o yoldaki çukurlara düşe kalka yürümeyi öğretir... Haritasız yola çıkarsan kaybolursun, yola çıkmazsan harita sadece bir kâğıt parçası olarak kalır.
“Kitaplar aklı büyütür, yaşadıkların insanı. Bazı şeyleri okuyarak anlarsın ama yaşayarak değişirsin. Bu yüzden en kalıcı dersleri çoğu zaman hayat verir.” 📚🌿
kitap yol gösterir ama insan yaşayarak pişen bir varlık, o yüzden tecrübe her zaman daha ağır basar
Kitaptan öğrenirsin ama asıl iş sahada öğrenmek. O yüzden insanın yaşadıkları birer tecrübe kazandırır.
bence bir budama söz konusu, kitapların sayfalarına yaprak demişiz bi de, çiçek açalım diye göz yumuyoruz
Okuduğunu, dinlediğini unutursun. Yaşadığını unutmazsın, deneyimlediğini yani ne hissettiğini. O yüzden uygulamalı eğitim önemli:))
Kitap teorik olarak ogretir ama yasadiklarin daha cok akilda kalici tecrubeler olur.
Yaşadıkların seni tecrübe sahibi yapar kitaplar ufkunu açar
Merhaba,
Kitaplar da öğretirde yaşananlar daha çok sanki! 😅
Okuduğunu uygulamayan ya da anlamayan,
Yaşayıp ders çıkarmayan hiç bir şey öğrenemez.
Yaşadıklarım sadece bana öğretirse öğretir ama kitap herkese öğretir.
Yaşadıklarım öğretiyor daha dogrusu bile bile üzerine gittiğim hatalarım yanlışlarım
Kitaptır ne yaşadikki ne anlatalım kitaplar iyidir
Kitaplardan edindiğimiz bilgi ile yaşadığımız tecrübeler harmanlanır ve ortaya hammadde çıkar.
Önemli olan yaşadıklarındır kitap yaşadıklarını destekler sadece, altına sorguna yardımcı olur
Yaşadıklarımiz tecrübe olarak eklenir
Yaşadıklarınla öğrenirsin kitapla üstüne koyarsın
Yaşadıklarım ama kitapları da hafife alamam
İkisi de ogretmezz bans
Kitapda öğretir yaşadıklarıda öğretiyor insana
Yaşadıkların daha çok şey öğretir
Yaşantılar bence
Her ikiside etkili benim için
Kitapları severim bahar 💛•°
Yaşadıklarımız bence
Yaşadık
İnsanın yaşadıkları