Güncellemeler
1 gü
Arkadaşlar evet ya nasıl öyle yorumladım çok yorulmuşum cjcnvjcjcjcj
Güncellemeler
14 sa
Ya dün bu soruyu niye öyle düşündün bilmiyorum. Şimdi bakıncaE tabi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Ankara 1923’te başkent oldu. TBMM 1920’de kuruldu. Ankara’nın başkent olmasında coğrafi ve stratejik önemi tabii ki vardır. Yeni Türk devletinin kurulduğunu göstermek diyor ya zaten Türk devleti 1920’de kuruldu Ankara’nın başkenti olmasıyla yeni Türk devletinin kurulması arasında nasıl bir bağlantı var. Kurtuluş Savaşı da 1919 ve 22 arasında yine Ankara’nın başkent olmasından önceki bir tarihte ben mi yanlış yorum yapıyorum artık ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
TBMM'nin 1920'de kurulması zaten yeni bir devletin kurulacağının ilk emaresiydi. Hatta o dönemde İstanbul Hükûmeti ile Ankara Hikûmeti şeklinde iki ayrı siyasi güç oluşmuştu. Ankara merkezli yeni bir Türk devletinin kurulacağını gerek Osmanlı, gerekse İngiltere gibi bazı Avrupa devletleri zaten anlamıştı. 1923'te Cumhuriyet ilan edilince hâliyle devletin başkenti de bu ilk emareyi gösteren yer oluyor.
Ancak burada coğrafya da çok önemli. Çünkü Yunanlılar Polatlı'ya kadar gelmişlerdi ve ateş sesleri meclisten duyulabiliyordu. O sırada başkenti Kayseri yapma fikri bile doğmuştu. Ancak bu geri çekilmek olarak anlaşılır diye yapılmamıştı.
Bence tamamen yanlış yorumlamıyorsun; burada iki ayrı süreci birbirine karıştırmamak gerekiyor. TBMM’nin 23 Nisan 1920’de Ankara’da açılması, Millî Mücadele döneminde Ankara’nın zaten siyasî merkez hâline geldiğini gösteriyordu. 13 Ekim 1923’te başkent ilan edilmesi ise yeni devletin idarî merkezinin hukuken kesinleştirilmesiydi. Ardından 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edildi. Yani “Ankara başkent oldu ve böylece devlet kuruldu” demek tarih sırasını fazlasıyla basitleştirmek olur. Ankara’nın başkent yapılması, zaten kurulmuş olan yeni devletin yapısının resmîleştirilmesiyle bağlantılıydı.
Değil mi yani hani uzaktan bakınca bilmeyen 1. 123 der geçer ama ben tarihlerini biliyorum olayları biliyorum o yüzden kafam karıştı
Belki de biraz fazla bildiğim için karıştırdım şu anda
Mehmet Celal Hoca der ki; tarihe çalışıyorsanız, çok detaya girmeyin. Doğru bildiğinizi de karıştırmaya başlarsınız
Dedi mi gerçekten öyle bir şey
Ben öyle oldum galiba sınava yakın bir de
Evet dedi. Ben normalde tarihçiyim, yani 10 yıldır falan araştırırım. Günü gününe tarihleri de ezberleyince kafam gitmişti sınavda
Ya ya benim de ne olursa Allah korusun
Kıyamam sana bennn
yalnız değilsin, bu soruya bakınca sağ üstteki 77 sayısını mavi şerit üstünde net görüyorum ama tarih ezberi herkeste patlıyor, ankaranın başkent olmasında coğrafi konum ve güvenlik ön planda olduğu için birinci öncül kesin var, ikinci öncül de yeni devletin merkezini gösterme amacı taşıyor ama kurtuluş savaşına merkezlik yapması geçmişte kaldı çünkü savaş bittiğinde Ankara zaten merkezdeydi, o yüzden cevap birinci ve ikinci öncül olmalı
Ya bir şey söyliyim mi başta ben de öyle düşündüm ama hani hızlı çözeyim de sen hemen takır takır 123 dersin ama insan bir düşününce ne bileyim kurtuluş Çalış gerçekten eskide kaldı hani ne alaka da diyorsun yani çok da düşünmemek mi lazım bilmiyorum ki
Tarih soruları biraz bilgi biraz da yoruma dayalıdır aslında orada Ankara 'nın başkent olmasının başkalarına Osmanlı Devleti'nin bittiğini ve yeni Türk devletinin kurulduğunu gösterme amacı güttüğü aşikar. Doğrudan çıkarım yap, yapamadığında dolaylı yönden düşünmeye çalış. Beyin bu tip sorulara maruz kaldığında cevabını irdelemeye çalış zamanla yorum yapma becerin artacak ve soruları görür görmez beynin sana direkt çözüm yolunu sunacaktır.
Canım benim Osmanlı Devleti’nin başkenti İstanbul yeni bir devlet kuruluyor diyorlar ki biz İstanbul’dan hükumetten de Osmanlı Devleti’nde bağımsız yeni bir devlet kuruyoruz ve başkentimiz Ankara
Yani olabilir tabi şimdi bakınca bana da mantıklı
Kpss mi hazırlanıyorsun lisans mı ön mü
Lisans
İyi tarihte bir rakip elendi 😂😅
Bugün 8 net yaptım zaten
Matematik 26
Ama tarih 8
Ehehe açıklayacaktım ama zaten sonradan anlamışsın. Tarihi kronolojik sırayla takip etmez ve bu şekilde ezberlemezsen sıkıntı oluyor kafalar karışıyor tarih en sevidğim dersti
Önceki sorudan etkilendim herhalde😂
İlk başkentler edirne ve bursa. Yani osmanlıda böyleydi. Ankara merkezi konumda. Sorunun cevabı E şıkkı
Ya evet şimdi ben de E yspatım. Nedense o an farklı düşündün
Bak şimdi yeni ülke kuruluyor cumhuriyet ilan ediliyor 23 te e ülkeye ne lazım başkent onu da 23te ilan ediyorlar cumhuriyetin kurulmasıyla
Bişe dicem ya ben seni nerden hatırlıyorum
Bilmem ben seni hatırlamıyorum
Yıllar önce siteden konuştuk sanki mesajdan isminden hatırladım girmiyordum ne zamandır
Ne konuştuk acaba
Ne konuştuğumuzu hiç hatırlamıyorum ama baya bi konuşmuştuk dm den onu hatırlıyorum takip ediyon hatta sen beni
Hahaha vay be bişe diyim mi 3 yıl felan olmuştur belki hahah
Ben baya konuşmam kimseyle ya
Yıllar önce öyle değilmişsin demek ki 😄
Hep böyleydim ben konuşmuyordum senle😂
Peki öyle diyorsan 😂
😂😂😂😂
O yüzden sayısal olduk ya allah kolaylık versin sjsjd
Evet
Merak etme Google amcam Var her daim yanımda Ne kadar Bilirsen Bil Herşeyi bilemezsin ;)) o yüzden kasma kendini normal
burada amaç biz Osmanlı devamı değiliz yeni bir ülke kurduk demek bu yüzden başkenti İstanbul değil Ankara'ya alıyoruz
Osmanlinin başkenti İstanbul'du. Artik Turkiyenin baskenti Ankara bunu göstermek istiyor
Cevap c, çok basıt aslında, sen gözünde buyutuyoraun
Sen bana sor hocam yaparım
Cevap E
Bazen bende gereksiz ayrıntı ve yoruma girebiliyorum ya bu tür sorunlarda olabiliyor hangi alandan girecektin lisan ön lisans ortaöğretim
Liam
Lisan
Hmm anladım çıkmış sorularda nasılsın
Yeni devlet yeni başkent
👍👍👍👏👏👏👏🤣🤣🤣🤣🤣 Çookk zekisin maşallahh
Sen kafayi yemişsin.🤩🤩
😂
Şimdi durumun nasıl, kendine gelebildin mi?
E cevap
Ya evet ama ben başka bir şey düşündüm herhalde ya
1 ve 3 kesin var hadi ikiden şüphe ettin yapıştır zaten seçeneklerde bı üç yok
Ya iyi de Kurtuluş Savaşı’na 1922’de başkentlik yapıyor ya ay merkezlik yapıyor ya iyi de başkenti olması 1925’te ya o benim kafam karıştı diye ama onu sormuyor ki başka bir şey soruyor bu soru
Hdhdnd azıcık mola ver genç
Çok kötüyüm
Geçer geçer ne sınavına hazırlanıyorsun
Kpss
Ne zaman ki sınavın
E mi cevap
Ya evet hani öyle üstünkörü bakınca ben e yapardım ama düşününce mantıksız geliyor
İyi de nesi mantıksız geliyor anlamadım sana şimdi
Ya şimdi bakınca mantıklı geldi bu arada😂 ama şey mantıksız geliyor hani ne hani merkezlik yaptığı için başkent ya ne bileyim ya vallahi kafam karışık
Clvell
basmasinda boş ver