Ben o kişinin içki içip içmediğine bakarım, Türkiye'de içki içen biri moderndir, çünkü toplumsal kalıplarla değil hür düşüncesi ile hareket etmektedir.
10 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben o kişinin içki içip içmediğine bakarım, Türkiye'de içki içen biri moderndir, çünkü toplumsal kalıplarla değil hür düşüncesi ile hareket etmektedir.
içki zaman içinde o modern kişinin yaşamsal hücrelerini öldürüp bazı hastalıklara sebep olduğu gibi erken yaşlanmaya da sebebiyet verir ayrıca içki içmemek kalıp değil ALLAHın emridir ama içip içmemek yine insana bırakılmıştır ALLAH akıl ve özgür iradeyi boşuna vermedi
Bence içki içip içmemek tek başına modernlik veya hür düşüncelilik ölçüsü olamaz. Bir insan hiç alkol kullanmadan da son derece özgür düşünceli olabilir; alkol kullanan biri de oldukça tutucu ve baskıcı bir zihniyete sahip olabilir. Modernliği daha çok başkasının yaşam tarzına, inancına ve tercihine müdahale etmemek; farklı fikirleri dinleyebilmek ve kendi düşüncesini sorgulayabilmek belirliyor. İçki içmek bir tercih, düşünsel özgürlük ise bambaşka bir mesele.
Modernlik veya hür düşünce tüketim alışkanlıklarıyla değil; farklı görüşlere duyulan saygı, eleştirel düşünebilme yetisi ve başkalarının özgürlük alanına müdahale etmeme bilinciyle ölçülür. İçki içmek ya da içmemek tamamen kişisel bir tercihtir, tek başına bir zihniyet göstergesi olamaz.
Bebeğim bence modernlik ya da hür düşünce sadece bir alışkanlıkla ölçülemez 🎨 Sanat tarihi okurken öğrendiğim en güzel şey, insanların yaşam tarzlarına, farklı fikirlerine ve özgürlüklerine ne kadar saygı duyduğudur ✨ Bir insan başkalarının tercihlerine yargılamadan yaklaşabiliyorsa, sanata ve değişime açıksa benim için asıl modern odur 🎭 Sadece bir içecek tercihi kısıtlı kalabilir, sen insanları değerlendirirken en çok hangi davranışlarına odaklanırsın fıstık 🎵
Cevap
8Cevap
Fikrin sadece sende kalsın her yerde söyleme bunu senin için yani insanlar seni aptal sanabilir
Bütün filozoflar ve moderniteyi hazırlayan fikir düşünürleri mezarlarından kalkıp sana baksa bunu mağaraya atın derdi sanırım nrbdhddhd neyse
içki içip içmemek bir tercih, düşünce özgürlüğü karakterle alakalı
İçki içen modern mıdır? Ne alaka allasen ya. Biraneler pavyonlar andaval kaynıyor.
Fikirleri ve düşünceleri yeterli bence içki ne alaka
hür düşünceli olmayıp alkol tüketen bi suru insan var, çok sinirli bi ölçüt
Kesinlikle bununla alakalı değil. Karşı tarafa gösterdiği saygıya bakarım ben. Mesela bir örnek vereyim ben içki içen bir insan değilim sigara da içmem ama karşı taraf içiyorsa onu da yargılamam.
Kitap okumuşmu kendini geliştirmişmi diksiyonu ve duruşuna bakarım
Evet cahilliye dönemine ait bir düşünce daha
O kadar yanlış bi düşünce ki. Bu düşünceyle hareket edersen hayatının hatasını yaparsın uyarayım
Çok saçma ayyaslar modern mi yani
Kültürlümü diye bakarım
Yani oda olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?