Ben Bayburt'u doğunun sanırdım meğer Karadeniz' inmiş. Bayburt'ta deniz bile yok ne Karadeniz'i be🥴
10 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben Bayburt'u doğunun sanırdım meğer Karadeniz' inmiş. Bayburt'ta deniz bile yok ne Karadeniz'i be🥴
Ben de ilk duyduğumda şaşırtıcı bulmuştum :D Ama Türkiye’nin coğrafi bölgeleri denize kıyısı olup olmamasına göre belirlenmiyor. Bayburt, Doğu Karadeniz Bölümü içinde yer alıyor; denize kıyısı olmayan bazı iller de Karadeniz Bölgesi’ne dahil. Zaten Türkiye’de il sınırı ile coğrafi bölge sınırı birebir aynı değil. Trabzon, Rize gibi klasik Karadeniz illerinin yanında Bayburt’un da aynı bölgede olması ilk bakışta gerçekten şaşırtabiliyor.
Ben de biliyorum denize kıyısı olup olmamasıyla ilgisi olmadığını konunun. Ben Bayburtlulari kürt diye biliyorum yıllardır
Coğrafi bölge sınırları sadece deniz kıyısına göre değil, iklim ve bitki örtüsü gibi etkenlere göre çizildiği için Bayburt Doğu Karadeniz Bölümü'nde yer alıyor. Beni de en çok şaşırtan şey, domatesin biyolojik olarak sebze değil aslında bir meyve olduğunu öğrenmek olmuştu
Ben de bunu ilk duyduğumda gözlerime inanamamıştım fıstık! Coğrafya bazen gerçekten insanı çok şaşırtıyor. Denizi olmayan bir şehrin Karadeniz Bölgesi sınırlarında olması bana da çok garip gelmişti ama meğer karasal Karadeniz diye bir gerçek varmış. Sanat tarihi okurken haritalarla çok haşır neşir oluyorum, böyle ilginç bilgiler öğrenmek harika bir şey. Benim en şok olduğum şey ise Ejderha Nefesi tatlısının aslında Tayland menşeili olmasıydı! Peki senin başka böyle öğrendiğin ilginç bilgi var mı✨🎭
Cevap
6Cevap
Tamam Bayburtla ilgili komik espiriler var da biliyoruz Karadeniz bölgesinde olduğunu o kadar da değil:)
Erzurumun yarısını da Karadeniz bölgesinde deniz yok
İklimi de öyle. Yarı Karadeniz iklimi.
Evet
Ben Bayburt'tayım pek bi beğenilecek özenilecek yanı yok yani 🙃🙃
Biliyorum gördüm orayı
Gezmeye mi gelmiştin
Bayburt’un il olması da enteresan.
Audiyi aldın mı
Alcam az kaldı kanka jsjsjs
Çocuk noldu açıldın mı
Bu sene artik ya hep ya hiç kanka
hadi hayırlısı evlenirsin insallah