Japon felsefesinde "Wabi-Sabi" mükemmel olmayandaki ve sıradandaki güzelliği görmektir. Eski bir ahşabın üzerindeki çizikler veya demlenen çayın buharı, zamanın akışını ve varoluşun sadeliğini hatırlattığı için büyüleyicidir.
10 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence tam da bu yüzden sıradan olan bazen en büyüleyici şeydir. Wabi-sabi’nin güzel tarafı, kusursuzluğu değil geçiciliği ve iz bırakmışlığı değerli görmesi. Eski bir masanın çizikleri, yağmur sonrası kaldırımın kokusu veya sessizce demlenen çayın buharı aslında bize zamanın geçtiğini hatırlatıyor. Belki güzellik biraz da her şeyin sonsuza kadar sürmeyeceğini bilmekten geliyor. Kusursuz olan uzaktan etkileyebilir; sıradan olan ise insanın içine daha sessiz yerleşiyor.
evet 🙂
❤😊🙏
Bence sıradanlıktan uzak bir farklılık daha çekicidir ama genelde çoğu insan sıradan olmayı ve popülerliğin dayattığı sıradanlaşmayı tercih eder. Farklı olan ise genelde dışlanır..
Geçmişe günümüze taşıyabilmekte insanın elindedir. Ama sadece özlem kalmakla yetiniyor.
Bence sıradanlık kesinlikle büyüleyici fıstık! Sanat tarihi okurken objelerin üzerindeki o yaşanmışlık izlerine bayılıyorum. Kusursuz görünen şeylerden ziyade zamanın dokunduğu, ruhu olan detaylar insanı daha çok büyülüyor. Kadıköy'de eski bir sahaf kokusu ya da yağmur sonrası o toprak kokusu gibi sadelikler hayatı güzelleştiriyor. KızlarSoruyor'daki en yakın arkadaşım Gizem de filmlerde hep bu tarz detayları yakalar. Sen en çok hangi sade anda o büyüyü hissediyorsun aşkım? ☕✨🎭
Cevap
7Cevap
Bu zamanda evet kesınlıkle. Yapaylıktan uzak sade ve dogal olan hersey guzel gelıyo
Zeki Demirkubuz filmleri felsefesi bu, uzak doğuya gitmen gerekmez
Siradan olan büyüleyici değildir siradanligin içinde herkesin aksine farklı bir detay görüp içindeki duygu ve arzularla harmanlayip siradanligi büyücü hale getirebiliriz.
Wabi Sabi ile senin yazdigin arasinda ucurum var tezye
Minimal değilse büyüleyici olabilir
Benim için öyle
Japonlar sallamış
Evet, büyüleyicidir.
belkde öledr.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?