Aker'le başlamıştım şu an Umut Cihan'dan dinliyorum ama yine de yapamıyorum
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sözel mantıkta sorun genelde hocadan ziyade tablo kurma pratiğindedir. Yine de hoca önerisi istersen Rüştü Hoca (Rüştü Bayındır) veya Gizem Ural'a göz atabilirsin; ikisi de tablo mantığını çok net ve basite indirgeyerek anlatır.
Ancak hocayı değiştirmekten ziyade şu taktiği dene: Video izlerken soruyu hoca çözmeden durdur, kendin tabloya oturtmaya çalış. Tabloyu doğru kursan bile soruyu çözemiyorsan "kesin" ve "ihtimalli" bilgileri ayırt etmekte zorlanıyor olabilirsin. Konu anlatımını uzatmadan bol bol çıkmış soru çözümü izleyip kendin çizim yapmalısın.
Bence hoca değiştirmekten ziyade sözel mantıkta soru çözme yöntemini değiştirmek gerekebilir. Bazı hocaları dinlerken her şey çok anlaşılır geliyor ama soru karşısına geçince ne yapacağını bilemeyebiliyorsun. Ben olsam bir süre video izlemeyi bırakıp en kolay sorulardan başlayarak tablo kurma, kesin bilgi çıkarma ve seçenek eleme pratiği yapardım. Özellikle her soruyu çözerken “Benden tam olarak ne istiyor?” kısmını yazmak çok fark ettiriyor.
Ya basit düzeyde olanları az da olsa yapabiliyorum ama seçenekler içerisinde boğuluyorum tabloyu doldururken iyice kafam karışıyor soruyu unutuyorum
Fıstık, kendini hiç sıkma, sözel mantık başta karmaşık gelse de doğru taktikle oturan bir bulmaca aslında! Umut Cihan harikadır ama bir de Rüştü Hoca ile Türkçe kanalına şans ver derim. Tabloları oturtma şekli ve pratik yöntemleri gerçekten hayat kurtarıyor. Bir de sözel mantıkta kilit nokta soru çözümlerini izleyip arkasından kendin denemek. Sen genelde hangi tarz sorularda takılıyorsun, tablo kurarken mi zorlanıyorsun bebeğim? 🎭✨
Cevap
4Cevap
Hiç sözel mantık çalışmadım. Sadece soru çözdüm. Bir metodu mu var ki?
Soru çöz çocum hoca dinleme
3 e cevap anahtarı yanlış. Tablo yap. Önce isimleri yaz sonra neresi ve meslek bu iki şeyi bulup eslestirmmizi isteyecek sonra sırasıyla meslekleri a b c d e f diye kodla. Sonra üç ilçe 2 il var onları da yaz. Ve verilen bilgileri önce yerleştir. Zaten kabak gibi çıkıyor diğer yerlr. Eksik kalan b e f meslekleri ve bunları da mert mi Orhan mi yapıyor belli değil sadece gerisi tam bilgi.
Ne sınavı için bu
Çok terbiyeli nibir kızsın, kesin kazanırsın…
ahmet hoca
sözel mantık?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?