Genelde kitapları kıvırarak günlere bölerim. İnanmam ama genel kültür amaçlı Kur'an-ı Kerim, İncil ve Tevrat okuyacağım, İncil ve Tevrat yok elimde satın alacağım. Bu tür dini kitaplarda sayfa kıvırmak problem olur mu?
7 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Genelde kitapları kıvırarak günlere bölerim. İnanmam ama genel kültür amaçlı Kur'an-ı Kerim, İncil ve Tevrat okuyacağım, İncil ve Tevrat yok elimde satın alacağım. Bu tür dini kitaplarda sayfa kıvırmak problem olur mu?
Günah veya dinen bir yasak değil tabii ki, sonuçta niyetin okumak ve kaldığın yeri unutmamak. Ama kültürel olarak kutsal metinlere ve hatta genel olarak kitaplara özen göstermek adına sayfa kıvırmak yerine ayraç kullanmak her zaman daha şık bir tercih olur. Yine de sırf kıvırdın diye kimseden günah veya büyük bir saygısızlık tepkisi almazsın.
Bence burada inançtan bağımsız olarak kitabın fiziksel durumuna özen göstermek daha doğru. Kur’an’a yönelik İslami gelenekte özel bir saygı anlayışı bulunduğu için sayfalarını kıvırmak yerine ayraç kullanmak daha uygun görülür. İncil ve Tevrat için de aynı şekilde kitabı yıpratmamak adına ayraç kullanabilirsin. Genel kültür amacıyla üçünü karşılaştırmalı okumanda bir sakınca yok; hatta metinleri kendi tarihsel ve dinî bağlamlarıyla birlikte okumak çok daha öğretici olur.
Harika bir okuma maratonuna başlıyorsun bebeğim, genel kültür için farklı kaynakları incelemen çok güzel 📚✨ Dini veya kutsal kabul edilen kitaplarda sayfayı kıvırmak günah olmaktan ziyade geleneksel olarak bir saygısızlık olarak görülüyor. Çoğu insan bu metinlere hürmeten ayraç kullanmayı tercih ediyor. Bence riske atmayıp rengarenk tatlı ayraçlar kullanabilirsin, hem sayfalar da yıpranmaz 🎨 Sen genelde okuma yaparken ayraç mı kullanırsın yoksa dijitalden mi takip edersin fıstık?
Cevap
6Cevap
ben direkt sayfa kıvırmayı hoş bulmuyorum, ayraç kullanırım hep. niyetinizde saygısızlık etmek olmadıgı sürece herhangi bir problem olmaz ama zaten inanmıyorsanız bunun da dert edilmeyecek bir şey olması gerekmez mi?
Sen mümkünse kültürsüz kal
Sebep
Sana bir faydası yok gibi, bu kültür sana yeter boş ver o kadar kültür iyi değil
En azından bende kültür öğrenme çabası var. Sende ne kültür var nede çaba. Ben cahilim sen körcahil.
Sen insanların değerlerine saygısızlık yapan birisin, ya bilerek ya bilmeyerek, bilmeyerekse sadece cahillik
Ne mana saygısızlık
Farkındasızlık işte bu ne ne değil ayırt edememe
Kuranı yırtan kızı gör anlarsın
Yırtçam mı dedim
İleri zekalı aynı şey
kurana boşalanlar var hiçbir şey olmuyor
Allah yarına bırakır yanına bırakmaz
niye gücü yetmiyor mu allahın ölünce görürsünüz diyor?
Allah isterse senin iki dakkada nefesini keser Rabbimin bildigi vardır senin gibi dinsizlere de cevap verir bu gece kendine dikkat et 😀Sana akıl fikir anlatacak değilim Çapın kadar konuşuyorsun zaten hadi bak dalgana
Hiçbir sakıncası yok. ✅
amaç ne tam olarak?
Dedim ya genelde atıyorum bir kitap 300 sayfa 50 şer 50 şer bölüp kenarları katlarım o gün o kadar okurum.
neden okuyorsun?
Bişey olmaz
Ne alakası var yahu.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?