Kınamadan saçmalamadan soruma cevap verirseniz sevinirim
Cevabın nedir?
Örneğin incil ve tevrat tahrif edilmiştir ya ama tahrif edilmemiş kısımlar da bulunabilir, yani sözü Allah'a ait olan..
Okunacaksa da şöyle bir şartı var içinde ; Kur'an'a uygun hükümlerin, vahiy ürünü olduğunu kabul ederiz. Kur'an'a zıd düşen hükümlerin ise, sonradan o kitablara sonradan ilâve edildiğine ihtimal verilir.. O kitabların Kur'an'a uygunluk veya zıd düşme durumu söz konusu olmayan haberlerinde ise, sükût ederiz. Ne kabul, ne de reddederiz. Çünkü onların vahiy eseri olma ihtimali olduğu kadar, olmama ihtimali de vardır.
Resûlüllah (asm) ashabına şöyle buyurdu:"
"Siz Ehl-i kitabın sözlerini ne tasdik, ne de yalanlayınız. Ancak deyiniz ki: 'Biz Allah'a, bize indirilen Kur'an'a; İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yâkub ve torunlarına indirilenlere; Musa'ya ve İsa'ya verilenlere ve (bütün) peygamberlere Rabları katından gönderilen (kitab ve âyetler)'e îman ettik. Onlardan hiçbirini (kimine inanmak, kimini inkâr etmek suretiyle) diğerlerinden ayırdetmeyiz. Biz (Allah'a) teslim olmuş Müslümanlanz.' "(Bakara, 2/136)."12 Yorumla- +1 yıl
Bende tesekkur ederim aciklama icin
En İyi Cevaplar
- Kültür & Sanat konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılDeğil zaten onlarda semai kitap Allah tarafından gönderildi içinde Allahın sözleri var bazıları değişmiş olsa da nefret içerip yakan müslümanlar filan var ama :D
12 Yorumla- +1 yıl
Ovvv sakincali olabilir yakmak
- +1 yıl
Tabiki sonuçta hepsi değiştirilmedi zaten sende okursan anlarsın kurandaki bazı kurallar orda da var kuranda bu kitaplarda yer alıyor oku yani güvenle
Bunlar Yeruşalim’de krallık yapan Davut oğlu Vaiz’in sözleridir:
2 “Her şey boş, bomboş, bomboş!” diyor Vaiz.
3 Ne kazancı var insanın
Güneşin altında harcadığı onca emekten?
4 Kuşaklar gelir, kuşaklar geçer,
Ama dünya sonsuza dek kalır.
5 Güneş doğar, güneş batar,
Hep doğduğu yere koşar.
6 Rüzgar güneye gider, kuzeye döner,
Döne döne eserek
Hep aynı yolu izler.
7 Bütün ırmaklar denize akar,
Yine de deniz dolmaz.
Irmaklar hep çıktıkları yere döner.
8 Her şey yorucu,
Sözcüklerle anlatılamayacak kadar.
Göz görmekle doymuyor,
Kulak işitmekle dolmuyor.
9 Önce ne olduysa, yine olacak.
Önce ne yapıldıysa, yine yapılacak.
Güneşin altında yeni bir şey yok.
Kısacası elbette okumalısın...13 Yorumla- +1 yıl
Kutsal kitaptan mi alinti
- +1 yıl
Kitabı Mukaddesin (Kutsal Kitabın) Vaiz bölümünden.
Oku kötü bir şey yok içinde hatta çoğu yerin Kuran'la bire bir örtüştüğünü göreceksin.
Tevrat'ın soyları (nesepleri) ayrıntılı anlatması biraz yorucudur ama içinde inci gibi anlatılar vardır.
Okuyacaksanız da ayrıca eski çevirisini tavsiye ederim çağdaş çevirisi pek hoşuma gitmiyor.
Mezmur (Zebur) Şiirlerden oluşuyor daha naif bir dili vardır.
İncil yani Yeni Ahit ise biraz daha öğreti kitabı gibi onda da Lazarus ve İsa'nın Zeytin Dağındaki öyküsü güzeldir. - +1 yıl
Peki tesekkurler
+1 yılHayır aksine iyi bir şeydir. Diğer dinleri öğrenmek isteyen çaylaklara başlangıç olarak Prof. Dr. Mahmut Aydın'ın ''Ana Hatlarıyla Dinler Tarihi'' kitabını öneririm. Ondan sonra kutsal kitapları okur daha sonra da dinlerin tarihlerini okursunuz. Bunlarla ilgili de yazılmış çok eserler var.
25 Yorumla- +1 yıl
Kutsal kitaplar yetmiyor mu niye oncesinde baska kitap okuyayim
- +1 yıl
Sadece kutsal kitaplara bakarak o dini öğrenemezsin. Sadece Kur'an-ı Kerim'i okuyarak bile İslam'ın %5'ini öğrenemezsin.
- +1 yıl
Nasil bu kadar emin olabiliyorsun?
- +1 yıl
Okuduğum için. En basitinden Kur'an-ı Kerim, namaz kılmayı emreder ancak namazın nasıl kılındığını açıklamaz. Zekât meseleleri, hırsızlıktaki şeri hükmün ölçüsü gibi birçok meselede ayrıntı vermez. Zaten verseydi 500 cilt olması gerekirdi.
Biz bunları kimden öğreniyoruz? Hz. Muhammed'den. Sen, Kur'an-ı Kerim ile sünneti ayıramazsın. Çünkü biri diğerinin uygulamasıdır. Dolayısıyla sadece Kur'an-ı Kerim yeterli değildir.
Hristiyanlıkta bile yeri eldiğinde Aziz Petrus, Yohanna, Matta gibi adamları bilmen gerekecek. Aziz Petrus'un Hristiyanlığı yaymak için Avrupa'ya gitmesi daha sonra pagan Avrupalıalr tarafından öldürümesi falan filan Milan Bildirgesi ile de açık bir şekilde inanılması...
Sadece dinin kendisini değil tarihini de bilmek gerekir. İslam anlatılırken İslam tarihi de anlatılır. ikisini ayrı tutamazsınız. - +1 yıl
Haklısın
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
64Cevap
+1 yılİncili hz. isaya , tevratı hz. musaya ve zeburu hz. davuta gönderen de yine Allahü tealadır. Tıpkı kuranı kerimi gönderenin de Allahü teala olduğu gibi. Arada ki en önemli fark , kuranı kerim kıyamete kadar bozulmayacak. Diğer üç kutsal kitap ise asılları itibari ile tahrif edilmişlerdir ve o yüzden yerlerine başka bir ilahi kitap gönderilmiştir.
12 Yorumla- +1 yıl
Kuran ı Kerim de tahrif edildiyse bundan nasil emin olabiliriz
- +1 yıl
Allahü teala nın kelamı sözü , kıyamete kadar onu ben koruyacağım diyor. gerçektende araştırmacılar araştırdığında 7 . yüzyılda inen kuranı kerimden 21 . yüzyıla kadar tek bir kelime çıkarılmadığını ya da eklenmediğini görüyorlar.
+1 yılGunah degil. hem tahrif edilmis bile olsalar hala içinde Allah in kelami var. Islam araştirin der. Arastirmadan, bilmeden inanmak yarimdir. Ben de istiyorum okumayi ama annemin gazabindan cekiniyorum😂
12 Yorumla- +1 yıl
Gizli halledersn😂😂
- +1 yıl
Aynen😂
+1 yılKendi kitabını gayet iyi biliyor, diğer din kitabını okuduğunda şüpheye ve yanılgıya düşmüyor ise sanmam. aksine kendi dinine daha iyi bağlanır. duruma tersten bakalım aynı durumda olan hristiyan , kuran'ı okumaz bilmez, ise nasıl? müslümanlıga geçiş yapacak.
10 YorumlaNiye günah olsun ama şöyle düşün bir bilim kitabi var 2005 yılından kalma bir kitap var 2018 yılı basımı. Hangisini alırsın tabiki de 2018 olanı Kur'an-ı Kerim'de böyle bir şey en güncel ve hatasız kitaptır. Diğer din kitapları yanlış ve hatalıdır. Önemli olan kitabımızı okuyup yaşayabilmek :)
24 Yorumla- +1 yıl
O kitaplarida Allah gondermisse neden yanlis olsun
- +1 yıl
Ya o ayetide insanlar eklemisse😐😕
Kültür & Sanat konusunda 825 cevap paylaştı. Günah değil. Çünkü onlarda Allah ın kitabı. Ama mesela bugüne kadar gelen İncil çok değiştirilmiş şekilde içinde yazanların çoğu doğru değil. Örneğin normalinde alkol günah yazarken bunu orta çağda kendi çıkarları için alkol sevaptır şeklinde değiştirmişlerdir. Oku ama orda yazılanları uygulama. Bir günahı falan yok
10 YorumlaNeyine günah olacak?
Hiçbir günahı yok, araştırmaların içerisinde kaybolup dini geleneklerden uzak bir yaşam biçiminiz olacak...
Zamanla ibadet etmenin şekli olmadığını kavrayacaksın, dua için kulluk edilmemesi gerektiğini anlatacaksın, kendine özgü şükretme tarzın olacak... Dinleri öğrendikçe çağdaş bir dine geçeceksin...
Çevrendeki insanlar "Gerçek din bu değil" diyecek, çünkü çağdaş değiller.
Okumaktan zarar gelmez. Hatta dinleri kendi üzerinde dene derim.08 Yorumla- +1 yıl
Neyi kastettigini anlasam birde
- +1 yıl
Her dinin bir anlayisi zaten var.. kendi kendime din mi olusturayim
- +1 yıl
Orta Asya'da doğan dinlerin kıssaları birbirine benzer. İsevilik , Müslümanlık ve Musevilik birbirine tıpatıp benzer. Hatta o da yermez gibi Antik Mısır ve Sümerlilerin mitolojileri ile örtüşür bazı yerler.
Bunlar dışında Afrika dinleri, uzak doğu dinleri ve Kızılderili dinleri tamamıyla düşünlerini değiştirecek. Ve namaz kılmaz, hacca gitmez gibi ibadetleri terk edip, kendine özgü, benimsediğin temeli tamamen kendinin attığı din anlayışı olacak.
Unutmayınız, din bilincimizi kazandığımızdan ölünceye kadarki kararları vermemizi değiştirecek. İslam tasavvufu birçok bilge gördü; bu bilgelerin birçoğu uçuk düşünceleri ile bize postmodernlik yaptı.. Yani bu devri gösterdi...
Bakınız eşcinsellik yayıldı, evlilik hakkında erkek ve kadının artık toplum korkusu ile "ay olmaz" dediği şeyleri yapıyoruz. Bunların hepsini ancak çağdaş bir din anlayışı ile çözebilir.
Din felsefesini ve psiko-sosyolojisini öğrenirseniz birkaç filozof ve araştırmacının din anlayışları - +1 yıl
din anlayışları: "Din hayatını yönetemeyen kişilerin oluştuğu Tanrı anlayışı ve kuralları ile hareket edişidir" der.
Bunları bilim ve ilahiyatı birleştirir iseniz pandeizm veya bir üstü "sürekli-tekrarlı pandeizm" görüşüne uzlaşacaksınız.
Ben size dine karşı çıkın demiyorum. Lakin kendinizi uyutmayın ve varoluşunuzu kendi özünüz ile benimseyerek çıkarın. İşte o zaman mutlu olacaksınız.
Eğer insanlık bu anlayışta olmazsa 20 yıla kalmaz bütün OrtaAsya dinlerini çocuklarınız torunlarınız okumaktan tiksinecek. Daha geçen diyanet 9 yaşında evlensin fetvası verdi.. Bunlarda İslam tarihine girecek. - +1 yıl
Anladim ama katilmiyorm
+1 yılDiğer dinleri aynı tanrının gönderdiğini varsayarsak, günah olması çok saçma olurdu.
Bir dönem alın size incil, bunu okuyup bana tapın diyen tanrı gün gelip aynı kitapları yasaklamış olmamaz. Mantık dışı.10 Yorumla
+1 yılNiye öyle olsun ki ben incil okuyordum bir ara :D
12 Yorumla- +1 yıl
Sonra ne oldu😁
- +1 yıl
Hiç bisi olmadı ne olacaktı normal kitab gibi okudum süper kahraman falan olmadım :D
Taklidi iman değil tahkiki iman esas olandır. Araştırmak gerek araştırıp doğruyu bulmak gerek ki imanın değerli olsun. Araştırmaktan zarar gelmez araştır oku akıl ve mantığına uyacak olan zaten bellidir
10 Yorumla
+1 yılben Tevrat'tan başladım sırasına göre gittim dedim nerden geldik nere gidiyoz acep :D
13 Yorumla- +1 yıl
Sonuc
- +1 yıl
Benden öncekileri bilin ama bana inanın=İslam
günah değil - +1 yıl
Peki sağol
+1 yılElbette değil. Yeter ki oku :)
78.media.tumblr.com/.../...hlDPM31ts78c9o5_500.gif20 Yorumla
+1 yılHayır okuyabilirsin onların dini törenlerinede katılabilirsin tabi izlemek için bunlar günah değil
12 Yorumla- +1 yıl
Dini törenler sakincali olabilir
- +1 yıl
Orada ne yaptığına bağlı gidip oturup onları dinleyebilirsin bunda bir problem yok. Ama yani kiliseye gidip mum dikip dilek dilemek saçma olur
Sen hala burda misin? Kiz yatiya gelmis buraya. Okumak degil niye günah olsun.
14 Yorumla- +1 yıl
Gidiyorum gidicem gitmeliyim 😂
- +1 yıl
7 erken 8.15 olsun😂
Neden günah olsun, onlara inanman günah olabilir ama 27 hayırlı olsun
17 Yorumla- +1 yıl
Yaşim icin dedin sanirim 😂sagol
- +1 yıl
Çok değil 1 ay falan
Siz kimsiniz acaba😀 - +1 yıl
Peki😀
- +1 yıl
İyi geceler 😊
Yok günah degıl kı.. onlarda farklı mılletlere farklı zamanlarda allah tarafından verıldı neden gnah olsun kı
22 Yorumla- +1 yıl
Ama degistirilmis deniyor
+1 yılHayır ama onlar zaten doğruluğunu yitirmiş insanların yazdığı şeyler. Ben incili okudum rahiplerin aşk hayatı gördüğü kadınlar bile yazıyordu
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılDiğer dinlerin kitaplarını okumak bilgilenmek iyidir, lakin dünyada diğer dinlere ait kitapların çoğu değiştirilmiş ve tahrip edilmiştir...
10 Yorumla Neden günah olsun ki sonucta okumak bilgi edinmek kimseye zarar vermez sadece kafa karışıklığına sebep olur.
10 YorumlaNeden günah olsun ki, her din hakkında bilgi alıyorsun
10 Yorumla
+1 yılHayır, değiştirilmiş şeylere inanıp din değiştirmediğin sürece hayır.
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılAraştırma amaçlı okuyorsun, bilgi ediniyorsun günah olmaz :)
10 Yorumla Kültür & Sanat konusunda 1,3b cevap paylaştı. Günah okan bir yan yok. hatta güzel okursan irdelemen faydalı olacaktır
10 YorumlaDeğil hatta ve hatta herkesin yapması gerekir. Allah aklınızı kullanın diyor. Oku araştır
10 Yorumla
+1 yılBen de merak ediyordum bak, sorgulama amacıyla okunması durumunda ne oluyor acaba?
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1b cevap paylaştı. Bence değil ben okudum çünkü nasıl ki Hristiyanlar kur- anı kerim'i okuyorlarsa bizimde onların kitaplarını okuyup dinlerinin neleri yasak edip neleri etmediği gibi durumları ögrenmeliyiz😉😊
20 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,5b cevap paylaştı. Tabikide degil onlarda Allaha inanio pegambere inaniyor. oda Allahin dini
11 YorumlaBilgi sahibi olmak niye günah olsun ki? Beynin yıkanmasın yeter.
20 Yorumla
+1 yıldegil esas diger dinleri arastırıp kuranka kıyaslamadan musluman olmak günahtır eger beyni yıkanmış müslümanlar isteseydi allah robot yaratırdı
10 Yorumla
+1 yılHayır tabiki okumak bilgi sahibi olmak araştırmak güzeldir.
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 2,2b cevap paylaştı. Öyle bişey yok kim çıkardı günah olduğunu bazı yollar dolambaçlı,, bazılar yollar dosdoğru hepsinin ortak paydası aynı hedef e götürmek
03 Yorumla- +1 yıl
Hedef ayniysa hristiyan mi olalim ya da baska bir dine mi inanalim
- +1 yıl
Hak din Islam ama?
+1 yılNeden günah olsun ki? Okumanın günahı olmaz, bela okumadıktan sonra
10 Yorumla
+1 yılBence kurcalamamak gerek bu konuları.
Nerede doğduysan, oranın dininde kalmak kâfi.
Türk'üm, dinim İslâm.
Hiç karıştırmam. :D01 Yorumla- +1 yıl
Kuranın ilk ayeti ne? Kendin cahilsin diye niye milletin de cahil olmasını istiyosun bırak gavur icadı bilgisayarı avrupa tarihini diğer dini ve yabancı kitapları ömrün boyunca ot gibi yaşa o zaman
+1 yılokunan hiçbir kitap gazete dergi vs günah değil
"oku"yun her şeyi10 YorumlaDinine sahip cik kafan karisir inandigin yolda devam ett
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAklın yok mu güzel kardeşim hadi kuranı okumadın ilk ayetide mi okumadın
10 Yorumla Hayır neden günah olsun dinimiz araştırma dini değil mi okuyacaksın herşeyi öğreneceksin
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 17,6b cevap paylaştı.
+1 yılDeğildir. Neden olsun ki? Hepsine peygamber gönderildi sonuçta.
10 Yorumla İbadet maksadıyla okumak zaten islamdan çıkarır seni.
Onların dini hakkında bilgi edinmek için okumakta bence bir mahsur yoktur10 Yorumla
+1 yılBilgim yok ama bilgi edinmek için sonuçta sanmiyorum..
10 Yorumla
+1 yılhayır, mantık olarak bakarsan aksine sevap.
12 Yorumla- +1 yıl
Neden sevap olsun?
- +1 yıl
din konusunda çaba gösterdiğin için.
+1 yılHayır değil. Ben hepsini okudum 😄
16 Yorumla- +1 yıl
Sonuc?
- +1 yıl
Pek bir şey değişmedi
- +1 yıl
Hangi dine inaniyorsun
- +1 yıl
İslama inanıyorum. En mantıklısı o geldi. Ama pek kitabın dediklerini yapmıyorum. Büyük bir günahkar olduğumu söyleyebilirim
- +1 yıl
Allah gercek hidayeti nasip etsin hepimize
- +1 yıl
Amin
+1 yılDirekt çarpılma tehlikesi var. Fazla yaklaşmamalısın.
00 YorumlaDeğil onlarda kutsal kitap ama bozulmamış olanı kuran ı kerim yani asıl olan o
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yılAsla hepsi Allah tarafından gönderildi değiştirildi ama olsun kutsal yani
00 Yorumla İncil okumayı düşünüyorum.
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 2,3b cevap paylaştı. Sanmam neden günah olsun ki?
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 632 cevap paylaştı. günah değildir diye düşünüyom.
10 YorumlaBen daha önce denemedim
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 2b cevap paylaştı. Kinarsan başına geliyor. Okumuyorum
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılOkumak ve araştırmak neden günah olsun.
20 Yorumla
+1 yılİlim günah değildir, oku
10 Yorumla
+1 yılYok olmaz araştırmaksa maksat.
10 YorumlaÖğrenmek istiyorsan okursun bu kadar basit
10 Yorumla
+1 yılPeygamberimiz hoş karşılamamıştır
03 Yorumla- +1 yıl
Bu konuda hadis var mi
- +1 yıl
Evet yanlış hatırlamıyorsam eğer Hz Ömer Tevreat veya incil de böyle yazıyor deyince peygamberimizn yüzü kızarmış ve son ilahi kitao Kur'an-ı Kerim'dir hepsine iman edin ama amel konusunda Kur'an-ı Kerim'e tabi olun
- +1 yıl
Ama okumayin dememis
+1 yılAraştırmadım ama sanmıyorum.
10 Yorumla
+1 yılDeğil neden günah olsun
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 2,4b cevap paylaştı. Ne alaka bişeyi merak edip araştırıyon sonuçta
10 YorumlaHayır olmamalı merak edebilirsin normal
10 YorumlaBence günah degil cok sacma bir düşünce
10 Yorumla
+1 yılDeğil okumadan sapıtmaktansa okuyup da sapıtmalı
00 Yorumla- Devamını Gör (26)
Devamını Gör(71)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!