23 sa
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Saçma sapan bir şey işte birde sanatçı demişsin bu mu sanat? Gerçeklerin gölgesini bile yansıtmayan bir görsel. Irkçılığın sonu yok cidden. Çanakkale şehitler mezarlıklarını gez biraz bol bol Kürtçe isimler de görürsün oralarda. Bak bizzat git mezar gez diyorum eğer gerçekleri öğrenmek istiyorsan. Şehit mezarlıkları onlar. Bir kere doğuda güneydoğuda yaşayan Türk yok lan oraları kim savundu o zaman yine Türkler mi gelip savundu?
🤣😂😂😂😂 onu Davutoğlu koydu sizin gibi mallar inansın diye
Tamam kardeşim Davutoğlu diye tanımadığım bir adam tek tek mezarları gezdi mezar taşlarını değiştirdi değil mi? Allah akıl versin. Cidden akıl versin. Bin kere akıl versin.
Kürdistan diye bir yer vardır. Kürt diye bir ırkta vardır. Irkçılığın sonu yok her biji Kürdistan
Doğru Irak'ta var
Evet ırakta. Kürdistan bir bölgedir, zaten ülke değil.
Elazığda yaşıyorum burası Kürdistan bölgesi diyen birine rastlamadım
Osmanlının 1. Dünya savasından sonra orta doğuyu ingiltere ve fransa gibi güçlü devletler yeniden çizdi o zamanlar kürtler için ayrı bir devlet kurulmasına izin verilmişti aslında ama o sevr antlaşması iptal oldugu icin Kürdistan 4 farklı devletlerin sınırları içinde kaldı yani bu kurulan devletler kendi ulusal bütünlüklerini korumak için kürtlerin ayrı bir devlet kurmasına izin vermediler
Hakkari ve çevresinde İngilizler size devlet kırucaktı
İngilizlere göre Ankara konya çevresi sadece Türkiye olacaktı onların her dediği doğru olsaydı
Kürtler Türklerden önce vardı 5 bin yıllık bir tarihi var Kürtlerin Türkler ise 3 bin yıldır var Kürtler her zaman da bu topraklardaydi hatta Kürtler o zaman Aryan diye geçiyordu. Selahattin eyubi zamanında türkler yoktu Osmanlı yoktu. Demek istedigim kürtler o bolgede osmanlidan öncede vardi 1071 malazgirt savasinda da kurtler ve turkler beraber savasiyordu. sen gel Kurdistan Erbil’e bir kale var 8 bin yılık. ozaman ne Türk nede islam yoktu masih bile yoktu. Bu zaten kanıtlanan bir şey araştırın yazıyor arşivlerde
o zamanlar Kürdistan şuanki Türkiye de olan diyarbakır, Muş, Hakkari, Cizre, bunlar Kürdistan eyaletinin icindeydi. mesela şu an Muşta, Muş'a Kürdistan diyorlar burası kürdistandır diyor. Ama batı bunu her zaman yalanlamıştır 2500 sene önce Muş zaten kürdistanındı şu an Türkiye de olması yerini değiştirdiği anlamına gelmiyor. Muş'a şu an türk diyen bilki tarihi bilmeyen bir cahildir bu bütün savaşcılara , şehitlere, Selahattin eyubiye hakaret etmiş olur. şu an türkiyede ırkçılıktan dolayı bu tarz yerleri Kürdistan diye saymayan var sen tarihide anlatsan kanıtlasanda boş ırkçılık buna izin vermeyecek cünkü. sonucta kimse aslı değiştiremez bunu hepimiz biliyor genelde doğu da ırkçılık olmaz Ermeni, Arap, türk, çerkez, laz bunlar hepsi kardes icinde yaşar bizim için Türk Arap olması önemli değil icindeki insanlık önemli der. Siz doğuya gittiğinizde de o sıcaklığı görüceksiniz
Doğma büyüme Elazığlıyım, doğuluyum.
Türkiye imparatorluk bakiyesi, 72.5 çeşitte millet var.
Senin dediğin tarihe gelelim. Çok eski tarihte veri, kaynak yok. Kürtlerin ana vatanı Irak'ta olduğunu, Anadolu'ya Türklerle birlikte geldiğini söyleyen var; Erhan Afyoncu var mesela. Kesin bi sonuca varamazsın, yok burası bizimdi vs. Zaten senin gibi ayrımcı insanlar asıl ırkçı olanlar. Türkiye'de yaşayan Moğul kökenli, Arap kökenli, Çerkez birçok farklı insan var. Onlar diyor mu?
Senin dediğin Selahattin Eyyübi'nin kurduğu devlette birçok farklı millet var. O zamanda milliyetçilik kavramı mı var? Yöneticisi Kürt olan, çoğunluğu Arapları kapsayan bir devlet, Eyyübi Devleti.
Sadece çoğunluğu Kürtlerden oluşan tarihte öyle bi devlet yok. Kürtler aşiret halinde yaşamış, Osmanlı'da da ümmetçilik çatısı altında yaşamış bir millet.
Yaw, şu toprak bizimdi, burası bizim diyen var mı? Kaldı ki bunların haklarını korumayıp sadece Kürtçülük yapanlar en ırkçı olanlar onlar.
Yazık, senin gibi insanların kafa yapısı anlamak zor. Mazoşist, ülkenin gelişmesini istemeyen, mağdur edebiyatı yapan tipler. Kaldı ki sen kendini çoğunlukta zannetme. Ancak senin kafadaki Siyonistlere hizmet eden kafadaki insanlar, Diyarbakır, Mardin gibi DEM'in aldığı bölgede küçük bi kesimi kandırır.
Bu tarz insanların istediğini yapıp tek milletten oluşan Irak'ta bi toprak vereceksin, sınırları kesin. İstanbul, İzmir'e gitmek için pasaportla geçireceksin. Bu imkanları elinden alacaksın ki o zaman gerçeği anlasınlar. Hadi git başklarını kandır, Zargos Dağları sizi bekler.
https://www.youtube.com/shorts/xCy2GspirI8
dediğimi bile anlamamış biz ego yapmıyoruz orası bizim burası bizim ben sadece tarihteki gerçeklerden bahsettim neyse tarih bellidir zaten bunu şu an bir cok tarihci kabul ediyor gerek yok o yüzden dediğim gibi biz böyle bahsedince millet bize ego yapiyorsun gözüyle bakıyor oysaki araştırıp baksanız her seyi anlicaksınız İlber Ortaylı, fatih Altaylı, celal Şengör gibi bir cok bilimciye bak bunları anlatıyor bunlar bile kabul etmişken millete artık ne desek boş teşekkürler.
kaynak cok araştıran yok🙈 bu bildiklerimizi de araştırıp öğrenip geldik bir yerimizden uyduramayız. Doğulu olman bir şeyi değiştirmez lütfen mezapotamyayı Kürt tarihini Med imparatorluğunu araştır gel aryanları araştır nerden geldiler Selahattin Eyyubinin hayatını ve başarılarını savaşlarını araştır. Zagroslar var mesela hic arastırdınmı bunlar hep tarihin başlangıcı:) huriler gutiler... Tarih aslında maymun gözünü açtığın sürece cok basit bir ders kolayca öğrenirsin sadece kabul etmen zaman alır tekrardan teşekkürler okuduğun icin. Sana iyi dersler
https://www.youtube.com/shorts/xCy2GspirI8
bna bu videoyu atmışsında bak önce konusma tarzı cok önemli farkettiysen Kürtleri o kadar cok aşağılayıcı konusuyorki ben önce bir insan ders vermeden önce konusma tarzına ahlakına bakarım. İyi dinle yok bilmem devlet size yardım etti sanki biz buraya yerleşmişiz onlara muhtaçmışız gibi lanse ediyor sanki Türkiye sadece onlarınmıs icinde gizli bir ırkcılık var devletin olması gerekenleri yapıp bunları büyütüp övünmesi. Ne kadar acı ah zalim. yollar yapmış köprüler yapmış 😂 Devlet değilmi her tarafa yapacak niye bunu iyilik gibi anlatıyor Hakkari'de, Muş'ta doğu gibi batı da da ayrıca daha yapılması gereken ne kadar cok sey var bunlar yollar yaptık köprüler yaptık diye övünüyorlar.. Aklı Selim'i iyi olan bir insan zaten bu tarz adamlardan sesinden bile tiksinir dinlemez ben bu adamla yan yana gelip konusmam cünkü sadece aşağılar daha empati duygusu, sohbet etme ahlakı hic bir seyi yok lütfen bu tarz adamlardan ders alma sana da yanlıs etki etmis. Bak git yorumları oku yine Kürtleri aşağılamıslar yok iyilik battı rahatlık battı ulan insan kendi ülkesinde rahat olmicakta nerde olacak😄yine ırkçılık bitmiyor yine bitmiyor bundan 500 sene sonra da Türkiye'de bu devam edecek o yüzden dinlemeye de gerek yok.
Yaw, konuşmadan önce git önce kendini eğit. 3-5, bu ülkeye gram faydası olmayan, 2,3 trilyon dolar zarar ettiren, rastgele insanları binlerce katleden, 40 yılı aşkın süredir zarar olan PKK sempatizanını dinleyip gelmişsin.
1-) Selahaddin Eyyubi, bir Türk-İslam devleti olan Zengi Devleti'nin hükümdarı Nureddin Zengi'nin ordusunda yetişmiş bir komutandır. Ordusunun ana vurucu gücü ve askeri omurgası Türkmen süvarileri ve Kıpçak Memlüklerinden oluşuyordu. Ve yönettiği devlete 'Araplar, Kürtler, Türkler' ortada; bu devlet 'Kürttü' diyecek bir tarihçi yok, PKK'lı hariç.
2-) Sümerlilere gidiyorsun; o zaman kayıt yok. O zaman 'Kürt, Türk etnik milliyete göre ayrım yapacak tarih var' diyen adam kendisini kandırıyordur. İlber Ortaylı ve Celal Şengör, antik Mezopotamya halklarını (Gutiler, Hurriler, Urartular) ideolojik kaygılarla günümüz etnisitelerine bağlama çabalarını 'tarihle bağdaşmayan uydurmalar' olarak nitelendiriyor. Çok biliyorsan hangi kaynaktan araştırdın, buraya göster de biz de öğrenelim! 😂
3-) Erbil Kalesi: 8000 yıllık yerleşim izleri taşır; fakat bu kaleyi kuranlar Asurlular, Sümerler ve kadim Mezopotamya halklarıdır. O dönemde ne modern anlamda bir Kürt ne de Türk etnisitesi günümüz formuyla mevcuttu.
4-) Buradakileri, Kürtler dışındakileri ırkçı olarak nitelendirmekte 'Biji Serok Apo' diye gezen bir faşist için saçmalığın daniskası!
Ben sana diyorum ki Osmanlı'dan gelme Türkiye'de 72,5 milletten insan var. Türküm diyen, etnik kökenini araştırdığında Yunan çıkıyor.
www.youtube.com/watch?v=fMToFOw2_Vc&t=1591s
Mesela benim köyüm Elazığ'da bir Ermeni köyü. Ermenilerin de 'Ağrı Dağı kendilerine ait' olduğunu iddia edenler var; keza Yunanlar da 'İstanbul Yunanlılarındı' diyor. Geçmişte bunların dediklerine bakıp ülkenin anahtarını mı teslim edelim? Türkiye'de doğduk, merkezimiz Ankara ; 'Ne mutlu Türküm diyene.'
Birçok millet var; mesela ülkeyi yöneten Erdoğan Gürcistan kökenli, bu adam 'full Türk' mü şimdi? Veya güneyde birçok Arap var, bu insanlar mağdur edebiyatı yapıp 'Hatay bizimdi, Adana bizimdi' gibi romantik uydurmalara başvuruyor mu?
Besim Tibuk'a gelecek olursak; attığım videodaki adam noktasına virgülüne kadar haklı. Ülkeyi bölmeye çalışan, rastgele insan öldüren, sarı paçavralarla gezen sempatizanlara karşı az bile konuşmuş.
Kürt, 'tek millet olalım' diye meraklı olan adam gider Irak'ta yaşar. Burada devletin bütün imkanlarından yararlanıp sonra arkadan 'yaw Türkiye bir düşse de biz de içeride isyan, ayaklanma çıkarsak' diye elini ovuşturanlar arkadan kalleşçe bıçaklamaya hazır bekleyenlerden tiksiniyorum. Lütfen defolup gitsinler bu ülkeden.
kaynağının tepkikolik olması ne kadar geride olduğunu gösteriyor lütfen kendin yaz araştır insanların düşüncelerini boş ver okumadım yazdıklarını çünkü hep aynı seyleri tekrarlıyorsun ve kendi düşüncen yok tepkikolikte kim ne düşünüyorsa onu atıyorsun neyse 😄
ayrıca Çanakkalede Türk Kürt Arap herkes savaştı bu ülke hepimizin kendini ve bizi misafir olarak görme😂
Biraz da gerçekliği anlatmış dhdhdj
Rüyasını anlatmış bir yahudi dölü
Yahudi ile ne alakası var Arap sevici kardeş pkklı kürdün hayali bu
Sen gelsene senle halkların kardeşliği yapalım arap falanda sevmek tek kendimi severim