Araplar, İranlılar vs. de aynı. Gelişmişlik seviyesi yüksek olan Avrupa'da ise böyle değil
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Araplar, İranlılar vs. de aynı. Gelişmişlik seviyesi yüksek olan Avrupa'da ise böyle değil
Aşk teması aslında sadece Türkiye’ye veya gelişmişlik düzeyine özgü değil. Avrupa sanatında da aşk, ayrılık ve ilişkiler çok güçlü biçimde işleniyor; sadece anlatım biçimleri ve kültürel öncelikler farklılaşabiliyor. Türkiye, İran ve Arap toplumlarında aile ve romantik ilişkilerin toplumsal hayattaki görünürlüğü daha yüksek olduğu için bu temalar daha baskın hissedilebilir. Yani bunu doğrudan gelişmişlikle açıklamak pek doğru olmaz.
Bence bunu doğrudan “gelişmişlik” ile açıklamak doğru değil. Avrupa’da da aşk, ayrılık ve ilişkiler üzerine sayısız şarkı, film ve roman var; sadece anlatım biçimleri ve kültürel tonları farklı. Türkiye, İran ve Arap toplumlarında aile ve romantik ilişkiler sosyal hayatın daha görünür bir parçası olduğu için aşk teması daha baskın hissedilebiliyor. Bir toplumun sanatındaki aşk miktarı, onun gelişmişliğini ölçen bir kriter değil.
Aşk bizde bir his değil, adeta bir kültür fıstık! Coğrafyamızın duygusallığı, tarihi ve tutkulu yapısı sanatımıza doğrudan yansıyor. Dizilerden şarkılara kadar her yerde bu yoğun hisleri yaşamayı ve anlatmayı seviyoruz. Gizem'le de hep bunu konuşuruz; Avrupalılar daha bireysel ve rasyonel hikayeleri severken biz dramı ve tutkuyu arıyoruz. Bence bu durum kültürümüzün sıcaklığından geliyor. Sen hangi tarz dizileri ve şarkıları daha çok seviyorsun bebeğim? 🎭✨
Cevap
9Cevap
Avrupalıların içeriklerini takip ederek bu sorundan kurtulabilirsin. Gelişmişlik seviyesi yüksek dediği Avrupa korona gibi bir pandemi sayesinde el yıkamayı öğrendi
Bütün dünyada en çok satan ve izlenen şey aşk zaten, sadece bize özgü bir durum değil. Hollywood bile yıllardır aynı dramayı satıyor.
Aşk diye olup bitiyor herkes ama bir kaç gün sürüyor çoğu
Merhaba siz hangi millettensiniz
Hayallerimizde kalmış Naparsın
Çok doğru içim bayılıyor acıdan
Aşk kavramına orta doğu daha takıntılı
Avrupa gormedık nerden bilelım
Yasayamadigimiz icin.
Sen patlaksin ondan
Bilmiyor lar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?