16 sa
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Konuşması akıcı olur, sığ bakış açılarından azade olur. Kelime haznesi zengin, betimleme sanatı yüksek olur; ve en önemlisi de, okuduğu kitapları hayatına naksedebiliyor mu? Kuru kuru okumak pek fayda sağlamaz; yeni öğrendiği kelimeleri konuşma içerisine ekliyor mu, empati duygusunu herkese karşı açabiliyor mu? Bir kişinin hayal dünyası ne kadar uçsa bilin ki, kitaplar ile çok iç içedir o kişi. Ruhu zarif olur; çünkü yaşamadan birçok karakterin tatlı veya acı hayatından kesitlere şahit olduğu için ister istemez olgunlaşır, hamlığı okudukça azalmaya başlar her konuda. Velhasılıkelam, kitap okuyan insanda çok fazla ön yargı ve eleştirel bakış açısı bulamazsın; çünkü insanın ruhuna ayna tutulduğunu iyi gözlemleyerek kimseyi yargılamaması gerektiğini bilir. Özellikle de empati, adalet, merhamet ve duygusal temalı kitaplar insana şekil verir, yumuşatır. Sefiller'i okuyan, Suç ve Ceza'yı okuyan, Algernon'a Çiçekler'i okuyan veyahut Onlar da İnsandı, Nar Ağacı gibi içerikleri okuyan hiçbir insan kimseyi incitmeye kıyamaz; kimseyi kimseden ayrıştırmaz, ötekileştirmez. Herkesi aynı buğday tarlasındaki başak taneleri olarak görür.🤓🪷
Çok kitap okumak herkeste belli olmayabiliyor. Bazıları çok okusa da o okuduklarını kelimelere dökmekte ya da hayat içerisinde kullanmakta, bilgiyi paylaşmakta iyi olmayabilir. Bilir ama sadece kendine... Bazıları ise okumasa da izlediği, gezdiği veya dinlediği bir sohbeti içselleştirip hafızasına kaydedebilir ya da araştırır merak ettiği konuları... Bu sadece okunabilir bilgi kaynaklarından değil de video ya da işitsel kaynaklar da olabilir. Aslında okumak değil mesele kişinin kendini geliştirmeye ne kadar açık olması ve bu gelişimi karşısındakilere yansıtabilmesi..
Okuduğunu anlayıp kavrayabipmeli
Evet, okuduğunu kavrayıp kullanmak da bir marifet.
Şahısa göre değişiyor bu bence. Kitap okumak herkesi kültürlü ya da zeki yapmıyor. Kibar naif anlayışlı da yapmıyor. Bundan faydalanacak kadar ahlaki ve insani değerlerini geliştirmiş bir insan kitaplar okumadan da bir şekilde aynı etkilere sahip olabiliyor. Dolayısıyla kitap okumanın , okumayı hızlandırdığı, kelime dağarcığını arttırdığına inanıyorum. Ama daha fazlasına değil. Daha fazlası bireylerin kendileriyle alakalı durumlardır. Kimi kitaplardan yararlanmak ister, kimi internetten, kimi tecrübeli insanlardan kimi de araştırmaktan...
Guzel yorim olmus kitap tek basina Karakter sahibi olmaya yeterli değil
Ben kitap okumanın karakteri çok şekillendirdiğini düşünmüyorum. Üslup, anlayış, kibarlık, nezaket; bunlar insanın içinden gelen şeylerdir. Kitapla karaktere empoze etmek mümkün değildir. En belirgin göstergesi genel kültür olabilir. Kibirli kişiler, “Ben kitap okuyorum, kendimi geliştiriyorum, kimsenin peşinden koşmam.” derken; nezaket sahibi okurlar ise her şeye fikri olan insanlar olmayıp, gerektiğinde sükunetlerini korurlar.
İnsan okuyorum bu ara
İyi okumalar
Sağ olasın minnos
Bu devirde kitap neyim okumak genellikle daha kolay yavşamanın anahtarı olarak kullanılıyor.
Kültürlü yürümek diyosun
Hayır, kültürlü gibi görünüp yavşamak diyorum. Ben öyle süslü cümleler kuramam
Misal bah hele der🤭❣️
Kullandığı kelime haznesi geniştir ko bu ülkede günde 50 kelime ile hayatını sürdürüyor insanlar, bakış açıları daha geniş ve esnektir, hayal güçleri ve bilinçleri daha geniştir, daha anlayışlıdir vs
bakınca tatsız tutsuz durur, detaylara gizlenir. seyyar kitapçılık yapmadığı sürece delirdiği anlaşılmaz.
Böyle bir işaret mi var.. kelimeleri kullanış sekli ya da cümle kurma yapısı dersin belki ama çok konuşan sosyal bir insan da bu meziyetleri gösterir :))
Olayları karmaşıklaştırmadan, gayet basit ve akıcı bir şekilde anlatabilmesinden anlarım ben. Bir de empati yeteneği çok yüksek oluyor genelde.
Çok uzun yazmak değildir mesela kesinlikle... 🙃 zihin açabiliyor, düşündürtebiliyorsa...
Güzel diksiyon kelime dağarcığının genişliği doğru cümle kurabilme yetisi
Kibarlık fıtrattan ve sonradan kendini eğitebilmektendir aslında, ama okumanın getirileri de mühimdir.
En son ne okudunuz?
Cümle yapisi ve düsünme tarzi.
Hele cümle yapisi, hikaye anlatis bicimi...
Hic yaniltmaz.
Kelime dağarcığı.
Hitap şekli, konusmasi ve diksiyonu
Okuduğu türe göre değişir
Ama genel özellikleri, dikkat ve hayal gücü olabilir.
Bilgi konusunda gözle görülür derecede belli eder
Yakın gözlüğü
Kelime dağarcığı bence
Kullandiği cümleler
Konuşmaya gerek duymaz
sürekli kiyaplar hakkında konusur