Marvel'da Wanda, Jean Grey ve Captain Marvel, DC'de Wonder Woman ve Supergirl, Star Wars'ta Rey.
Harley Quinn Joker'i, Wanda ve Marvel Thanos'u çok pis dövüyor. Hela bile Thor'dan çok daha güçlüydü ve koskoca Odin bile onu durduramadı.
Neden böyle?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Marvel'da Wanda, Jean Grey ve Captain Marvel, DC'de Wonder Woman ve Supergirl, Star Wars'ta Rey.
Harley Quinn Joker'i, Wanda ve Marvel Thanos'u çok pis dövüyor. Hela bile Thor'dan çok daha güçlüydü ve koskoca Odin bile onu durduramadı.
Neden böyle?
Cevap
4Cevap
Biraz izleyici kasıyorlar. Ayrıca cidden Thor o hali ile thanosu alamazdı. Thanos birçok kez tüm evren için tehlike olan kozmik bir varlık. Gözlerinden lazer falan atabilir normalde ama filmde basit gösterdiler. Hele king thanos olsa hepsini yerdi çerez niyetine. Ama Doom fena geliyor.
Çizgi romanlarda Thanos daha güçlüdür herhalde ama filmlerde kızlar Thanos'u mahvetti valla
Çizgi romanlarda evrene hükmediyor. İnfinity var ya. O evrenin koruyucusu. O oluyor. Zaten domsday filminde Doom olacak. Onu ele geçirip evreni yok edip baştan evren yaratacak ve kendisi evren oluyor yani bir nevi.
Tamamen woke kültürü yani sadece kadın karakterler üzerinde yaşanan bir durum değil bu aynı zamanda alakasız rollere siyahi oyuncuların getirilmesi ama siyahi olan rollere beyaz oyuncuların getirilememesi gibi. Bahsettiğin kahramanlar zaten yıllardır bilinen güçlü karakterler ama onlardan çok daha güçlü karakterler de var mesela Odin zaten MCU’da saydığın Scarlet Witch, Hela, Thanos (çizgi roman versiyonu da dahil) çok daha güçlü bir karakter ama MCU çok güçlü karakterleri zayıflatmayı seviyor ki filmlerde denge görülsün sonraki filmlerde de çok güçlü görünenleri zayıflatıyor Thanos gibi.
DC evreninde sinematik evrende Dr Manhattan gösterildi ki şu ana kadar daha güçlü bir varlık gösterilmedi. Adalet birliğinde zaten en güçlü olan Süperman ama Flash potansiyeline göre çok harcanan bir karakter orada da ve kötülerden de Doomsday, Darkseid gibi karakterler güçlü göründü ama orada da Darkseid’ın zaten potansiyelini görmedik. Yani sinematik evrenleri bana göre potansiyelinin çok altında kalan iki yapım diyebiliriz üzerine bir de saçma sapan politik kaygılar eklenince daha da kötü işler çıkıyor.
Çizgi romanlarda durumun farklı olduğunu biliyorum ama zaten orada bile Jean Grey ve Scarlet Witch en güçlüler arasındaymış.
Filmlerdeyse erkek karakterleri yerin dibine sokuyorlar; Dr. Strange vs Wanda mesela.
Ama bana en garip geleni Hela'nın babasından ve kardeşlerinden güçlü olması sanırım
Şöyle en güçlüler arasındalar ama en güçlü değiller yani Jean Grey zaten Wanda’nın üzerinde bir karakter tabi bunu kabul etmek istemeyen çok kişi var ama Wanda’nın büyüyle yapmaya çalıştıklarını o doğal bir düzende yapabiliyor. Mesela sinematik evrene Franklin Richards girdi şu an sinematik evrende görülmüş eğer potansiyelini harcamazlarsa en güçlü karakter o olacak hatta öyle ki isterse cep evrenler yaratır ve istediği evreni gerçeklikten siler ama muhtemelen MCU onu bu kadar güçlü göstermeyecektir.
Odin Hela meselesinde ise Hela daha güçlü değil Babası onu yalnızca gücünün bir kısmıyla bile Hell’de hapsedebiliyordu zaten serbest kaldığında da babası ölmüştü hemen ardından gelebildi. Thor’un karşılaştıkları halinden güçlüydü ama Rune King Thor versiyonu vs olsa hiç şansı yok Hela’nın. Dr Strange’den bahsetmiyorum bile bence net harcanan bir karakter oldu eğer What If’deki Supreme Strange’i izlemiş olan varsa o adamın ne kadar güçlü olduğunu bilirdi çoğu kişi ama sinematik evrene bakan birisi net harcanmış bir karakter diyecektir.
Doğru haklısın Odin ve Hela konusunda ama bence film uyarlamalarında genel olarak kadın karakterleri yüceltme trendi var, en bariz örneği taşsız Thanos olabilir. She-Hulk'ı da daha güçlü yaparlar bu gidişle
Strange'i Wanda ile eşit güçte sanıyordum ben mesela
Strange’in What If versiyonu bırak Wanda’yu evrendeki kozmik varlıklarda dahil en güçlü karakterlerden birisi. Öyle ki Watcherlar bile mücadele edemediler onunla, 6 taşlı Infinity Ultron’u tek başına yendi ki o Ultron Watcherları vs yenmişti yani çok ciddi büyük bir güç ama sinematik evrende bunu yansıtamıyorlar. Bakalım Doom’s day nasıl olacak göreceğiz.
Aslında bunun bir kısmı bilinçli karakter yazımıyla ilgili. Kadın karakterlere çok güçlü yetenekler verildiğinde hikâyede daha fazla dikkat çekiyorlar. Ama “en güçlü karakterler hep kadın” demek de doğru değil. Hela konusunda ise haklısın, Marvel onu Asgard’ın en güçlü savaşçılarından biri olarak tanımlıyor ve Odin’in bile onu öldürmek yerine hapsettiğini belirtiyor.
Superman, Thor, Thanos, Darkseid, Galactus falan nerede? Yıllarca erkek karakterler dünyayı kurtardı, iki üç kadın karakter ön plana çıkınca hemen gözünüze batmış. Kaldı ki Wanda veya Jean Grey gibi karakterlerin olayı "kadın olmaları" değil, güçlerinin kozmik seviyede olması.
Hela Thor'u yendi, Wanda Thanos'u. Hem Wonder Woman hem Supergirl Superman'den daha güçlü.
Ben bunlar kötü bir şey demedim, ben de kadınım zaten
Dizilerin temel izlyicileri kadınlar. Senaryolar da bunu dikkate alarak yazılıyor olabilir.
Diziler öyle ama filmlerde de olması tuhaf
Doğru ama dediğim serileri en çok erkekler izliyor ve seviyor, ona rağmen bizi en güçlü yapıyorlar😂
Yaşıtım birçok erkek kadınların üstün olduğunu söyledi bana mesela
Cinsiyet kalıplarını yok etmek için muhtemelen
Alakasj yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Süper kahraman evrenlerindeki bu kadın gücü patlamasına bayılıyorum bebeğim! Bence senaristler artık kadınların içindeki o potansiyeli ve duygusal derinliğin getirdiği yıkıcı gücü ekrana taşımayı çok seviyor. Wanda’nın acısından doğan o devasa gücü izlemek inanılmaz bir keyifti. Zaten dizilerdeki bu detayları bizim Fragmatik Gizem ile de sürekli konuşuyoruz, o da tam bir seri hayranıdır. ✨🎭 Peki senin izlerken gücüne en çok hayran kaldığın favori kadın karakterin hangisi? 🎵