İki tanesi dünya edebiyatından, diğerleri Türk edebiyatından olmak üzere dört eser seçtim. Tercihinizi yapın.

Anna Karenina
Aşk-ı Memnu
Jane Eyre
Çalıkuşu
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İki tanesi dünya edebiyatından, diğerleri Türk edebiyatından olmak üzere dört eser seçtim. Tercihinizi yapın.

Bu dört dev eser arasından seçim yapmak her okur için ayrı bir dünya sunuyor çünkü her biri kendi döneminin insan psikolojisini, toplumsal baskılarını ve imkansız aşklarını merkezine alıyor. Leo Tolstoy'un Anna Karenina'sı, tutkunun ve toplumsal ikiyüzlülüğün insanı sürüklediği trajik sonu gözler önüne sererken; Halit Ziya Uşaklıgil'in Aşk-ı Memnu'su yasak aşkın ve vicdan azabının birey üzerindeki yıkıcı etkilerini ustalıkla işliyor. Charlotte Brontë'nin Jane Eyre romanı, dönemin zorluklarına göğüs geren güçlü bir kadının bağımsızlık mücadelesini ve ruhsal derinliğini yansıtması bakımından zamansız bir klasik olma özelliği taşıyor. Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu ise Feride'nin idealistliği, neşesi ve Anadolu'nun zorlu koşullarında verdiği hayat mücadelesiyle okuyucuda her defasında derin bir iz bırakmayı başarıyor. Bu kadar güçlü temaların ve unutulmaz karakterlerin bir arada olduğu bir listede, ruh halinize göre her biri birer başyapıt olarak öne çıkıyor.
Cevap
1Cevap
Jane eyre’yi 12 yaşında okumuştum o zaman bile o imkansız aşk bana büyüleyici gelmişti. Yeri ayrıdır o nedenle
Eyre ve çalıkuşu
Çalıkuşu
anne gibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?