ben iyi kurgulanmış fantastik çok severim. örneğin Orta Dünya hayranıyım. şu an bir roman yazma sürecindeyim sizin fikrinizi merak ettim. hangisi daha çok ilginizi çeker
binlerce yıl sonrasında yaşayan insanların hayatını anlatan roma
fantastik bir dünya da yaşanan olaylar
insanların farklı gezegenlere yayılarak yaşadığı olaylar
savaş ağırlıklı romanlar
aşk konusunu ele alan roman
polisiye veya dedektiflik romanları
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
istediğim seçenek yoktu. neden normal hayatlardan bahseden roman yok:)
dostoyevski'nin insancıklar'ı, hugo'nun sefilleri...
Çizgi roman
Veya harry potter tarzı
harry potter pek sevdiğim söylenemez
ilk 3 seçenek arasında kaldım başkan.
bir fikrim daha var. fantastik bir evrenle günümüz insalarının iletişimini anlatan bir roman olur mu sence. binlerce yıl sonra tabi
neden olmasın.. biri bir kapı bulur hadi bakalım macera başlar.. fantastik romanlara ne koyarsan gider.. kopuk olmadığı sürece.
d&r ye gidiyorum romanların çoğunda hep büyülerden bahsediyor sıkıldım ben onlardan artık. insan teknolojisi ile fantastik evren nasıl birleştirebilirim bilemedim. ya da Andromeda galaksisi ile samanyolu galaksisi nihayet birleşecek ve iki farklı dünya birbirine yakın olacak. belki böyle yaparım. olur mu sence
büyüsüz bir evren yapabilirsin.. bir güç bütün büyü yapma şeysini ortadan kaldırır ve bütün ırklar kılıç kalkan olayına döner..
dediğinde olur ama bunu birleştirmek ve akıcı bir kihaye yaratmak zor..
zaman çarkını okudun mu?
yok onu okumadım dune okudum ama çok da bayılmadım
dune eh işte diyebiliriz..
zaman çarkı 12 cilt uzun bir seri ssdece okuduysan bağlanyıtyı nasıl koparmadığını anlamanı istedim yazarın..12 cilt ama her daim hikyenin içindesin.
okuyacağim onu ve Otostopçunun Galaksi Rehberi
yani aslında bir çok kitap okumalısın ki elemanların yazım şekillerine nasıl yazdıklarına hakim olabilesin..
mesela bir stephen king okumalısın adamın kitaplarını elinden bırakamazsın.. düşün
aynen. oda ilk kitabı ''Göz'' diye biliyorum ince bir kitap
evet ilk kitabı o..
benim aklımda birçok millet şehir ve yönetim şekli var. milletlerin başında bir kişi var ama o kişi de ''bilim meclisi'' nin verdiği kararlara göre yönetir. ama içlerinden birinin ihaneti ile ülke dağiliyor. kral öldürülüyor. fakat oğlu kaçırılıyor. oğlu büyüyünce gerçek kimliği açıklanıyor ve tekrar başa getiriliyor. dağilmaya sebep olanlara savaş açıyor. ama sonradan anlaşiliyorki bunların hepsini planlayan başka bir kuvvet var. onu çözüyorlar vs. vs. vs.
ilginç bir hikaye.. tek kitap üzerinden bunu bitiremezsin detaylara girmen gerekir.
gireceğim. hikaye Sanya adında bir genç kızın eline geçen bir mücevher ile başlar. bunu gören babası bunu bir işaret olarak algılar ve şehri terk eder. ardından ortalık karışır cinayetler isyanlar doğan. bu kız abisini bulmak için bir maceraya çıkar. abisini bulur. vs. vs. vs.
büyü olmasa da büyüye yakın olarak şunu kullanacağim. her krala bahşedilen bir kral eşyası vardır. bu eşyayı sadece kralın soyundan gelenler kullana biliyor. bu yüzden bu eşya oğluna veriyorlar ve onu kandırıyorlar. bir nevi kullanıyorlar bir maşa olarakç ama karakter gerçeği öğrenerek birçok milletten oluşan bir birlik kuruyor. neyse çok anlattım. sence fikrim kötü mü
değil.. kafanda oluşturmuşsun zaten bir şeyler sadece güzel süslemen lazım.. yazdıkca paylaş dilersen beraber kafa yorarız.
tamam. bişey daha sormak istiyorum. sence özenti gibi duruyor mu
bu işler zaten özenerek başlar :) lkötü manada düşünme.
hikaye olarak çok benziyor mu başkalarına manasında sormak istedim
bu tarz hikayeler az çok benzer noktaları olur, denk gelmişsindir ki gayet normal şeyler bunlar.. sadece anlatış yolları farklıdır veya bitişleri.. ters köşe yapar.. o yüzen kafana bunları takma sen yazmana bak derim.
tammam tamam. bir de bir sorunum var. birçok isim var ama birçok karakter ismi bulma konusunda problem yaşıyorum
ayrı bir yerde karakterlerin isimlerini ve kısa açıklama ile kim olduklarını yaz hem senin için hemde ileride kitabın arkasında okuyacak insanlar için index gibi olur.. ayrıca kullandığım bazı terimler olacak eşya isimleri ülke şehir ırk gibi onlarıda yaz..
isim konusuna gelince yaratıcılığını kullan.. farklı ırkların isimleri bildindk olmak zorunda değil.
''Hemizons'' kötü bir isim mi. bu bir ticaret şehri. yarım ada şeklinde.
yoo değil gayet iyi..
sana sonradan özelden yazsam rahatsız eder miyim seni
hayır dilediğin zaman yazabilirsin.. müsait olducka cevap veririm ben.. sorun yok