4 sa
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Boş ve işsiz oldukları için olabilir.
Puhahahaha.
Bence bunun iki tarafı var. Bir yandan gerçekten bazı yabancılar, Türkiye'yi ve Türk insanını yeterince tanımadan önyargıyla yaklaşıyor. Öte yandan sosyal medyada sürekli Batı'yı ideal gösteren, kendi kültürünü küçümseyen bazı paylaşımlar da bu algıyı güçlendirebiliyor. Birkaç kişinin tavrı, koca bir millete mal ediliyor.
Ben hiçbir millete kendimizi ispat etmek zorunda olduğumuzu düşünmüyorum. Avrupalı olmaya çalışmak da, başka bir milleti küçümsemek de doğru değil. Her toplumun güçlü ve zayıf yönleri vardır. Önemli olan kendi kimliğini, kültürünü ve değerlerini koruyarak dünyaya açık olabilmektir. Taklit etmek başka, gelişmek başkadır.
Bana göre insanın değeri hangi coğrafyada doğduğuyla değil; karakteriyle, ahlakıyla ve ortaya koyduğu işle ölçülür. Kendi kimliğinden utanmayan insanı da, başkasını küçümseyen insanı da doğru bulmam. Saygı karşılıklı olduğunda anlam kazanır.
@MuzipFilozof der ki: Kendine saygısı olan bir millet, ne kimseyi putlaştırır ne de kimsenin karşısında kendini küçültür.
Çok güzel dedin.
Yani şimdi şöyle bir durum var; bazı ülkeler bizi klasik arap-orta doğu ülkesi zannediyor. Geçen bir Rusla oyun oynuyordum, bana bazı arapça kelimeler söyledi. Ondan önce de Nijeryalı biriyle sohbet etmiştim, sizde çok evlilik, şeriat falan var demişti 😄😄 bazı yabancılar Türkler'i yanlış biliyor. Gerçi ülkemizi klasik orta doğu-arap ülkesi yapmak isteyenler var ne yazık ki 😏. Bir de yine şöyle bir durum var; belki Avrupalı olmak istemiyoruz ama Avrupa standartlarında yaşamak istiyoruz. Gerçekler acıdır, imkanları olsa 18-40 yaş arası insanlarımızın çoğu Avrupa'da yaşamak istiyor.
"Avrupalı olmak istemiyoruz ama Avrupa standartlarında yaşamak istiyoruz."
Gayet kabul edilebilir, uygun ve yerinde bir cümle. Türkleri Arap sanan var cidden. Geçen bir Koreli bizim Türklere laf sokmak için "Sizin ülkenizde çocuk p*rnosu yasal." diyerek tweet yazdı 😹. Bilgiyi aldığı yerde yapay zekâ 😹. İnsanların araştırmadan bu cehaleti korkunç ve komik düzeyde. Nijeryalıya laf soksaydın, pedo dünyasını beslemek için kız çocuklarını ve kadınlarını doğurtarak satıyorlar diye.
Nijeryalı cahil biz kızdı 😄 laf sokmadım ama güzelce ona izah ettim, o da iyi şekilde anladı, ülkemiz hakkında gerçek bilgiler verdim. Suç onda değil aslında, asıl suç ülkemizi dış Dünya'ya böyle lanse eden yöneticilerde. Ayrıca her geçen gün Orta Doğulaşıyoruz. Onların dikta rejimlerine, kaos ortamlarına, istikrarsızlıklarına özenen bir çok insan var ülkemizde.
Eskiden Orta Doğulu diye anılmazdı Türkiye. Sosyal medya popülasyonu ile zorla oraya sokuldu.
Maalesef 😏...
Türk örf ve adetlerimizi, medeniyetimizi koruyalım fakat, halkım refah düzeyini Avrupa standartlarına getirelim. Örneğin Dünya'nın en iyi eğitim sistemlerinden biri Finlandiya'da, biz de bunu örnek alalım. Eğitim de Finlandiya'yı örnek alırsak, Avrupalı olmayız ama modern ve gelecek vaad eden bir eğitim sistemi inşaa etmiş oluruz. Neyse yine memleketin durumu aklıma geldi moralim bozuldu 😏
Bizi yanlış kişileri yönetiyor.
Gerçekten de öyle 😏
Bu biraz sosyal medyada oluşan genellemelerden kaynaklanıyor. Türkiye’nin Avrupa ile yakın ilişkileri ve Avrupa’ya yönelik göç isteği bazı yabancılarda yanlış bir algı oluşturabiliyor. Her Türkün Avrupalı olmak istediğini düşünmek ise oldukça yüzeysel bir yaklaşım.
Avrupalılarda üstünlük kompleksi var diğer milletlerden üstün görüyorlar kendilerini ve herkesin kendilerine özendiğini sanıyorlar. İdeal ülke yüksek standartlı ülke olarak kabul edildikleri için kendilerine benzemeye çalışanları aşağılıyorlar işte kendince. Daha düne kadar tuvalet nedir bilmeyen ayda bir yıkanan toplum oysa ki.
Avrupalı dışındaki milletler de Avrupalı olmak istediğimizi sanıyor. Araplar, Koreliler...
Doğru aslında AB üyelik sürecini de düşünürsek Avrupalı olmak istiyoruz bence ama onların aşağılaması çok saçma Avrupa kadar yüksek ekonomik standartları yok ki bunların
Yoo, Ab'ye üye olmak istemiyorum. Ab'ye üyelik demek kendinden bir şeyleri feda etmek demek.
Ne feda edebiliriz ki yani ne isteyebilirler bizden olumsuz. Bir schengenimiz olsa hafta sonları Paris Roma Londra dolaşsak fena mı olur 😅
Ülkenin bölünmesine yol açacak her şeyi.
O feda etmek olmaz ki topraktan feragat edilmez onun dışında yasaların değişmesi bizim için avantaj AB yasaları bizimkinden daha iyi
Ab yasaları ile denk yasalarımız var, ab'nin Türkiye'den istediklerini okumanı tavsiye ederim.
Valla ben her türlü kabulüm o isteklere sonunda Schengen varsa Belçikadan Hollandaya şehir değiştirir gibi giden Avrupalılar gibi biz de gidebileceksek
Öyle çünkü, avrupa birliğine girmek için can atan ben miyim?
Ben değilim.
Sen değilsin ama çoğunluk öyle boş konuşmaya gerek yok
Herkes adına konuşmak daha büyük boş konuşmaktır bence.
Aynen kesin öyledir 🤣🤣 bir şey kabullenin artık, eğer dediğin gibi olsaydı türkiye gidip avrupa birliğine girmek için başvuru yapar mıydı
Siyasetçiler, apoşla da işbirliği yapıyor. Halk olarak biz bunu onaylıyor muyuz? Onaylamıyoruz. Bir grup insanın tercihini herkesin tercihi gibi görmeyi bırakmalısınız.
Seçimlerde uzaylılar oy kullanıyor heralde 😅 herşeye mazeret bulmayı bırakın
Her insan aynı kişiye oy atmıyor ama.
Ama çoğunluk kime oy atılıyorsa o kazanıyor seçimi dimi yani kazananı halk belirliyor
Kazanıyor olması bir şeyleri doğru yaptığını ve bütün halkı temsil ettiğini göstermez.
Tamam sen haklısın dedektif
Bir yönden haklılar ülkemizde batı yalaması çok avrupalılara farklı saygı gösteriyorlar
Kendileri de abd ve ab k*çı yalıyor ama.
Orası öyle tabi
Çünkü gerçekten birçok insanımız Avrupa'ya çok ama çok özeniyor.
Özenmek farklı bir şey, olmak istemek farklı bir şey.
Bence özenmek = olmak istemek demektir.
Sen ne düşünüyorsun bu konuda @DedektifMinnie
Komik.
Bide hızlı cevap oldı 5 xperi kaptık 😂😂😂
Birşeyler sorayım burdan sonra cevabımı kaldırmanı istiyorum olur mu 🙏 @DedektifMinnie
Sorma.
burada bile mi 😥
Sen bilirsin 😥
Onlara göre herkes beyaz ve avrupalı olmak istiyor. Buradaki almanya bizi kıskanıyor kafasıyla aynı. 😹
Valla Avrupalı olduğu için kıskanmıyorum daha çok elindeki fırsatlar alım gücü yaşam kalitelerini kıskanıyorum 😅
Avrupada bir şey yok. Tuvalette taharet musluğu yok 😄
Yabancilarin tespiti doğru bu arada Mine 😀
Mine deme 😤. Yanlış.
Sen zaten Avrupa'dasin Turkiye'de yasayanlar icin gayet dogru. Tabi asagilamalari konusu baska onlarin agzina tukururum😅Mineeee
Avrupa'da olmak farklı bir şey, Avrupalı olmak istemek farklı bir şey.
Evet dogru farkli seyler ama Avrupali olmak isteyen cook insan var bu ulkede. Bunu fark etmemek icin kor olmak lazim
Genelleyemez ama 🤪.
Tum genellemelere karsiyim 😅Bu da bi genelleme ama olsun 😜
Bazı noktalarda haklılar hdjxjx
Haksızlar 😹.
Ablanın topuzuna daha çok takıldım ahsgahadn
Puhahahaha abla dövüşe gidiyor 😹.
😂
Avrupalı olunca ne değişiyor ki?
Üstün ırk olarak görüyorlar zaar 😹.
Üstün bır ırk olduklarını zannetmiyorum. Merhamet ve insancıl duyguları olmayan bir millet, geçmişte neler yapıldığı ortada. Ama kültür ve eğitim bakımından ele alınırsa Türklerden daha iyi konumda. Bu noktada da gelişmişlik seviyesindeki sorunumuz insanımızın tamamen kendi çıkarları tutumundan kaynaklanıyor. Eğer insanlarımız toplum adına çaba verse, düzgün ve eğitimli insanların değeri anlaşılsa Avrupa'yı sollayan kıskanılan bir millet olurduk.
Avrupalı olmayan milletlere göre ilâh gibi geliyorlar.
Hayran olunacak bir millet varsa İskandinav derdim.
Çinlilerin zekâsı der susarım.
Avrupa medeniyeti biz den ögrendi
İnsanımız aşağıda çünkü
Cok geriliyorum x'e girip boyle seyleri okuyunca sirf bu yuzden sildim sana gerici gelmiyo mu
Zekiler öyleyiz cinlu
çok Avrupa aşığı var
Aşağılık kompleksi.
doğru çok doğru
Öyleyiz demek
Olmak istiyoruz çünkü
Yoo, istemiyorum.
Ben istiyorum çünku adamlar medeni dürüst bizim gibi değiller
Dürüst 😬...
Evet dürüst orada insanlar birbirlerine durust olur kimse kimsenin hakkıyla uğraşmaz ve hakları da korunur insanca adil bir yaşam var orada burada var mı burada herkes birbirni kaziklama peşinde gücü gücü yetene sadece o yüzde Avrupa diyorum
Belçika Dutroux vakasında 27 tanığın üst düzey insanları korumak için öldürülmesi gibi, gerçekten çok adaletli 🤪.
Türkiye'de her yıl öyle vakalar oluyor her gün bir ahlaksizlik patlıyor orada kaç defa oluyor peki depremde 50 bin insan öldü bakanlar deprem bölgesinde kahkaha attığı fotoğraf var kim ne dedi peki Almanya'da sel felaketinde bir parti başkanı güldü diye istifa ettirdiler adamı haydi buna cevap versene
Almanya'da Campingplatz olayında kanıtlar ortadan yok edildi 🤪. Almanya'nın çocuk yurtlarındaki çocukları bir avuç sapığa yolladığını da biliriz. Dürüst diyorsan en azından yapılan b*klukları kabul edeceksin, Türkiye'yi de önemli sürmeyeceksin. Burada Türkiye'deki hukuk sisteminden, kriminal vakalardan bahsetmiyoruz. Bu konuyu açan sendin, hakları korunuyor dedin. Görüyoruz nasıl korunduğunu. Alman siyasetçisinin sadece mülteci çocukları ülkeye kabul edeceğini, sonra o çocukların kaybolduğunu da biliriz.
Ensar vakfını da biliriz tarikatlerde bademlenen çocukları da biliriz ülkedeki sapik miltecilerin tacizlerini de biliriz ve bütün bunları bildiği halde hala kendisini en ahlaklı sanan toplumu da biliriz Avrupa'da yapılanların hesabı sorulur öyle ya da boyle ordaki halk en ufak olayda hükümet devirir burdakiler gibi iktidar yapmaz
Evet, bunların hiçbirini inkâr eden yok zaten. Türkiye'deki o zihniyetle savaşmaya çalışıyoruz. En azından sizin gibi dürüst ve adaletli demiyoruz. Savaşı finanse eden, terörü besleyen Avrupa'da yapılanların hesabı cidden çok iyi soruluyor.
Üstelik torpille bir yerlere gelen ve bunu utanmadan açık açık söyleyen insanları da biliriz torpilin yolsuzluğun normal kabul edildigi bir ortamda zaten ahlaktan söz edilemez istediği kadar başka ülkelerdeki olaylardan bahsetsin ahlaksizlik norm olmuş Türkiye'de orada olay var ama norm değil
Evet, Türkiye'de torpil var. İnkâr eden var mı? Yok. Cevapların oldukça komik, çünkü Avrupa'yı aklamak için tam da yukarıdaki Koreli'nin laf soktuğu kişilerden birisi oluyorsun.
Avrupa medeniyetinin karşısında hiçbir gücü çaresi yok ne Türkiye'nin ne de diğer ülkelerin bir Avrupa ülkesine gitmeye kalksan hala aylarca vize beklemek zorundasin onların koyduğu kurallara uymak zorundasin hala onların tuvaletini temizleyip burada lüks içinde yaşamak zorundasın Avrupa Türkiye'den kat kat üstün her konuda bunu kabul edin
Kendi gercekligiyle yuzlesmeyen toplumlar yok olmaya mahkumlar Avrupa kendi gerçekliğiyle yuzleserek bugün böyle bir seviyeye geldi onlarda geçmişte cok kötülük yaptılar ama onlarla yuzlestiler ve bir daha olmasın diye böyle bir düzen kurdular sen ne kurdun Atatürk olmasa Afganistan'dan beterdik
Avrupa'da yaşıyorum. Ağabeyimin bir devlette, diğeri de sağlıkta çalışıyor 🤪. Sosyal medyada sürekli duyduğunuz tuvalet temizliyor diyerek aşağıladığınız geçinmeye çalışan insanlara da saygı duyuyorum. Aynı argümanı söyleyince üstün olmuyorsunuz. Türkiye, şu an en pahalı ülkelerden biri durumunda. Avrupalılar bile şikâyetçi, kimse mal varlığı yoksa lüks içinde yaşayamaz yani. Benim yerimde olsaydın vatandaşlık almak için can atacağına eminim 🤪. Ayrıca hâlâ sömürgecilik zihniyetini devam ettiren, savaş devam etsin diye k*çını yırtan, terör örgütlerini finanse eden Avrupa ve ülkeleri medeni değildir. @Sensiz-Adam 'ın dediği gibi onların standartlarında yaşamak istiyoruz desen amenna, bu kabul edilebilir bir gerekçe ama direkt yedikleri b*kları aklamaya çalışmak dürüst diyip ve cevabı alınca ülkeni öne sürmek şık değil. B*k her yerde b*ktur. Adaletsizlik her ülkede vardır. Hayal aleminde yaşamaya gerek yok.
Afganistan'dan beter değildin, yok olmaya mahkûm olmuş yabancı ülkelerin işgal ettiği topraklarda yaşıyor olurdun.
Işte senin gibileri bile yaşatıyor Avrupa kıymetini bil burada olsan bu söylediklerini sosyal medyada bile yazmaya korkardij Avrupa böyle bir medeniyet işte ama umarım vatandaşı vs olmamissindir orayı gerçekten haketmiyorsun sefil beyninle yaşamaya devam et ben oranın vatandaşı olacağım ve şerefli şekilde yaşayacağım serefsiz. Bir topluma ait olmadan.
Vatansız olmadığım için vatandaşlık almadım 🤪. Türk vatandaşı olduğum için Türk kanunları hâlâ benim için geçerli 🤪. Sen vatandaşı olabilirsin elbette ama bir daha değersizce davrandığın Türk topraklarına ve lafına Atatürk'ü karıştırmayacaksın.
Değersiz topraklarda sen yasayabilirsin çok sevdiğin vataninla da gurur duyabilirsin ama Güneş balçıkla sivanmiyor maalesef sen orada oranın ekmeğini yiyip surekli şikayet edeni olacaksın ben oraya geleceğim ve oranın vatandaşı olacağım bu çok şerefli! Topraklardan da kurtulacağım adam gibi yasayacagim Atatürk kurtuluşu batıda görmüş biriydi ve değeri hiçbir zaman bilinemedi ama bu toplum da onu haketmedi
Atatürk, Türkçüydü. Manda, sömürge zihniyetini asla kabul etmedi 🤪.
Ama ahlaksiz bir toplumda istemedi ben ırkımi kendim seçmedim sonuçta ahlaksiz toplum ahlaksiz toplumdur Avrupa'da bile Türklerin neler yaptığı ortada o yüzden bir millet kendiyle yuzlesemiyorsa eğer onun milliyetçiligi boş bir gururdan ibaret olur sadece
Dünya'da ahlâksızlık yapmayan hiçbir toplum yok.
Ama ahlaksizligiyla yüzleşen toplumlar değer kazanır ben de biliyorum ger toplumun iyi kötü tarihi vardır evet geçmişte çok şerefli bir toplumduk adaleti sağlıyorduk ama bugün eser yok demeekki mesele ırkta DNA da değil mesele toplumu oluşturan kişilerde o yüzden geçmişteki atalarima derin saygı duyarım ama bugünkü topluma asla aidiyet kuramam ben ahlaklı toplumları tutarım ırk seçilmez ama doğru şey seçilir doğru olan da inkar edilemez